Την «πύλη» της Αρχιεπισκοπής θα περάσει αύριο η υπ. Παιδείας

16/07/2019

Ενημερώθηκε: 16/07/2019, 18:23

Άκουσε το άρθρο

Με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο θα συναντηθεί αύριο ,στις 6 το απόγευμα, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως.  

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση της Ν. Κεραμέως με τον κ. Ιερώνυμο, με την ιδιότητα της υπουργού Παιδείας.

Στη συνάντηση αναμένεται να συζητηθεί το θέμα της εκκλησιαστικής εκπαίδευσης καθώς και το θέμα της διδασκαλίας των Θρησκευτικών στα σχολεία.
 

Σχόλια (2)

Διδάσκων
|

Οι αποφάσεις του ΣτΕ 2018 αφορούν ακυρωμένα ΠΣ Θρησκευτικών. Η Υπουργός θα διαλεχθεί για το μτΘ και με τον Αρχιεπίσκοπο, και με σχετικούς φορείς όπως ενώσεις θεολόγων και εκπαιδευτικών (κατά δήλωσή της) αλλά θα λάβει υπόψη της και τη νέα απόφαση του ΣτΕ που αναμένεται να βγει για τα ισχύοντα ΠΣ Θρησκευτικών.

Ι.Τ.
|

Ας εξηγήσει η κ. Κεραμέως ως νομικός που είναι στον Αρχιεπίσκοπο τι σημαίνει ακύρωση των νέων Προγραμμάτων Σπουδών για τα Θρησκευτικά από το ΣτΕ. Γιατί όλο το προηγούμενο διάστημα ο Αρχιεπίσκοπος "διευκόλυνε" με τη στάση του την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που αρνιόταν να εφαρμόσει τις αποφάσεις του ΣτΕ! Τώρα ήρθε η ώρα να εφαρμοστούν οι αποφάσεις. Κι αυτό θα γίνει με πρωτοβουλία του ΥΠΑΙΘ όπως ήδη έχει δηλώσει η Υπουργός. Λοιπόν, ας εξηγηθεί στον Αρχιεπίσκοπο ότι κακώς δεν επέμενε προς τον κ. Γαβρόγλου για εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ