Γενικός Γραμματέας Π.Σ. αναλαμβάνει ο πρώην Πρύτανης του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου

16/07/2019

Ενημερώθηκε: 16/07/2019, 18:22

Άκουσε το άρθρο

Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, τοποθετείται με απόφαση του  πρωθυπουργού  ο πρώην Πρύτανης του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος.

Ο Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος είναι Καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεματικής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου στο αντικείμενο των Πληροφοριακών Συστημάτων και Προσομοίωσης. Διατέλεσε Πρύτανης του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου με τετραετή θητεία (9/2011 έως 1/2016)

Είναι Κοσμήτορας της Σχολής Ψηφιακής Τεχνολογίας (1/2016 έως σήμερα).

Εξελέγη Προεδρεύων της Συνόδου Πρυτάνεων των Ελληνικών Πανεπιστημίων (1/2014 έως 6/2014).

Είναι Επισκέπτης Καθηγητής στο Πανεπιστήμια του Sussex, UK και Manchester, UK.

Είναι Πτυχιούχος και Διδάκτορας του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Διετέλεσε Εθνικός Εκπρόσωπος στην ΕΕ για ICT στο Horizon 2020 (2014 έως 2015).

Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών (2004 έως 2009).

Κατά τη θητεία του δημιουργήθηκαν τα πληροφοριακά συστήματα φορολογίας ακινήτων (ΕΤΑΚ) και  περιουσιολογίου (E9), νέο TAXISNet, ηλεκτρονικό τελωνείο (ICISNet), ελεγκτικών υπηρεσιών (ELENXIS), ηλεκτρονικής ενημέρωσης και εξυπηρέτησης συνταξιούχων, ενημέρωσης μέσω κινητής τηλεφωνίας (Μ-Taxis).

Διετέλεσε επίσης επιστημονικός υπεύθυνος για την εκπόνηση μελετών σχεδίασης και απόδοσης Πληροφοριακών Συστημάτων σε φορείς όπως η Εθνική Τράπεζα και ο όμιλος ΙΑΣΩ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ