Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού αναλαμβάνει ο Γ. Μαυρωτάς

Δημοσίευση: 16/07/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού τοποθετείται με απόφαση του  πρωθυπουργού ο πρώην τομεάρχης Παιδείας του ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς

Ο Γ. Μαυρωτάς Γεννήθηκε το 1967 στην Αθήνα.

Έπαιξε πόλο στον Ν.Ο. Βουλιαγμένης και συμμετείχε με την εθνική ομάδα σε 5 Ολυμπιάδες, 4 Παγκόσμια και 8 Πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Από το 1995 ως το 2000 ήταν αρχηγός της εθνικής ομάδας με την οποία έχει 511 συμμετοχές (ρεκόρ συμμετοχών για ομαδικά αθλήματα στην Ελλάδα).

Το 1999 έγινε ο πρώτος Έλληνας πολίστας που έπαιξε στη Μικτή Κόσμου, ενώ το 2001 βραβεύθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την προσφορά του στον αθλητισμό.

Παράλληλα με την αθλητική του καριέρα, ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη Σχολή Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ).

Το 2000 πήρε το διδακτορικό του από το ΕΜΠ στο αντικείμενο της Επιχειρησιακής Έρευνας με εφαρμογές στη λήψη αποφάσεων, στην ενέργεια, στην οικονομία και στο περιβάλλον.

Σήμερα είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στη Σχολής Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ με πλούσιο ερευνητικό έργο (Scopus h-index: 25).

Τον 2010 έγραψε το πρώτο του μυθιστόρημα «Το θεώρημα της επτάδας» (εκδόσεις Πατάκη) που περιέχει αρκετά αυτοβιογραφικά στοιχεία από το χώρο του αθλητισμού και του Πολυτεχνείου.

Είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και από το 2003 ως το 2010 ήταν ενεργό μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Καταπολέμησης του Ντόπινγκ (Ε.Σ.ΚΑ.Ν.).

Από το Φεβρουάριο του 2014 δραστηριοποιείται πολιτικά με «Το Ποτάμι» και από τον Ιανουάριο του 2015 είναι Βουλευτής Αττικής. Στη συνέχεια το 2017 εκλέχθηκε Γραμματέας Κοινοβουλευτικού Έργου και τον Νοέμβριο του 2018 Αντιπρόεδρος του Ποταμιού.

Στη Βουλή είναι μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων και της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων.

Από το 2016 συμμετέχει στις εργασίες της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης και τo 2018 εκλέχθηκε Πρόεδρος της επιτροπής «Εκπαίδευσης, Νεολαίας και Αθλητισμού» της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Σχόλια (20)

 
Μαυρωτάς
20 Ιουλ 2019 15:54

Καλή επιλογή αλλά θα μπορούσαν να βάλουν κάποιον νεότερο από κάποιον άλλον χώρο - δείχνει σαν να μην έχει "πάγκο" η κυβέρνηση.

 
@MAYRVTAS
18 Ιουλ 2019 09:26

Ήρθε η ώρα του Κυριάκου ...μάλλον η ΝΔ έχασε το στοίχημα πριν καν ξεκινήσει !!!! απογοήτευση πλήρης και κοροϊδία οι επιλογές αυτές !!!!!!!!!!!!

 
Mασεντόνια
17 Ιουλ 2019 23:49

Ακόμα και τους αδελφούς Παλαιολόγους, τον Κωνσταντίνο και τον Ιωάννη, να βάλουν πρωθυπουργό και πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας πάλι MAΚΕΔΟΝΙΑ θα ονομάζεται εκείνο το κομμάτι γης στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας. Να το ξεκαθαρίσουμε, για να μην απογοητευόμαστε ομαδικά στο μέλλον.

 
Η τέλεια απαξίωση...
17 Ιουλ 2019 20:34

Αυτός δεν ήταν που ψήφιζε υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών και ήταν Ποτάμι;
και διερωτόμαστε ποια σχέση υπήρχε μεταξύ Ποταμιού- ΝΔ; η απάντηση δική σας .

 
@Αρθούρος
17 Ιουλ 2019 18:47

Με συγκίνησες με το "ήρθε η ώρα του Κυριάκου".Με θύμισε το "ήρθε η ώρα του Καραμανλή" το 2004 ή το "Καραμανλής ή τάνκς" το 1974,ή το "Μαζί σου Ανδρέα για μια Ελλάδα νέα" και λοιπές πομφύλυγες για αυτούς που κατέστρεψαν την χώρα.Όσο για το ότι οι μετεγγραφές από άλλους πολιτικούς χώρους είναι η Εθνική Ελλάδος που λες μου προκαλεί γέλωτα.Η μεν Εθνική Ελλάδας χάνει και από την κ@πετινίτσα οι δε μεταγγραφόμενοι αν ήταν οι καλύτεροι που λες αφενός μεν θα τους ψήφιζαν στο κόμμα που ήταν και αυτό θα ήταν έτσι ισχυρό και έτσι αφετέρου δε δεν θα χρειαζόταν μετεγγραφή.Απέτυχαν αυτοί και τα κόμματα τους και μεταπήδησαν.Άρα για ποιους καλύτερους λες;Ο κ .Μαυρωτάς πήρε 300 ψήφους και έγινε βουλευτής.Τους 300 ψήφους τους θεωρείς ότι το καλύτερο την στιγμή που άλλοι πήραν πάνω από 100.000;Φοβάμαι αγαπητέ Αρθούρε ότι τα αποθέματα σανού του ΣΥΡΙΖΑ τα αγοράσατε εσείς σαν στοκ σε τιμή ευκαιρίας.Μπορείτε να τα απολάσευτε μόνοι σας και κατ ιδίαν αλλά μην προσπαθείτε να κάνετε διανομή.Σανοφάγοι τέλος .

 
Φ.Φ.
17 Ιουλ 2019 15:33

Άνθρωπος χωρίς τη στοιχειώδη κρίση, ότι η συμφωνία είναι πολύ κακή για την Ελλάδα, και που συνετέλεσε στη υπογραφή της δεν θα έπρεπε να του ανατεθεί θέση ευθύνης. Και ποιος ανέφερε παραπάνω ότι δεν είναι ψηλή η θέση; Έχει επαφή με την πραγματικότητα; Και βέβαια συμφωνώ με κάποιον που υποστήριξε ότι θα έπρεπε να είχαν βγει προκηρύξεις για τις θέσεις. Είμαστε και εμείς εδώ!

 
Αξιοκρατία
17 Ιουλ 2019 14:24

Δε σημαίνει ανακύκλωση βουλευτών ή άλλων πολιτικών σε διάφορες θέσεις. Επιτέλους, με αυτές τις υπόγειες διαδικασίες καταστρέφονται και ικανοί άνθρωποι...

 
Παναγιώτης
17 Ιουλ 2019 13:50

Ζήτω η συμφωνία των Πρεσπών! Καλά, δεν έχουν λίγο έστω σεβασμό στους ψηφοφόρους τους εκεί στη ΝΔ; Πόσος πολιτικαντισμός πια;

 
Αρθούρος
17 Ιουλ 2019 13:31

Προς Απορία Ψηφοφόρου νεοδημοκράτη:Κύριε,δε βρισκόμαστε στη δεκαετία 1980-90,τότε που δένανε τα σκυλιά με τα λουκάνικα,ούτε τη δεκαετία 1994-2004 που ήταν παχιές οι αγελάδες.Εδώ και δέκα χρόνια είμαστε σε μνημόνιο, οι πόροι της χώρας έχουν υποθηκευτεί γιά εκατό χρόνια και χρωστάμε και της Μιχαλούς.
Άρα,η κυβέρνηση δεν πρέπει να είναι ίδρυμα αποκατάστασης απόρων κυβερνητικών είτε της Ν.Δ. σήμερα,είτε του ΣΥΡΙΖΑ χτες.Στην κυβέρνηση πρέπει να παίζει η Εθνική Ελλάδος.Ξυπνήστε επιτέλους.Η Ιρλανδία,η Πορτογαλία και η Κύπρος,γι'αυτό βγήκαν πολύ γρήγορα από τα μνημόνια και την οικονομική δύνη.Επειδή,σε κάθε κάθε υπουργείο,πρέπει να λύνονται προβλήματα κι όχι να παίζεται θέατρο όπως παλιά επί Ανδρέα ή τώρα επί Καμμένου,αφήστε τον Κυριάκο να παίξει το παιχνίδι του.Τώρα είναι η ώρα του

 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
17 Ιουλ 2019 10:07

Εντάξει δεν του έδωσαν το Υπουργείο Παιδείας,απλό γενικό γραμματέα τον έκαναν!Σιγά τη θέση!Πολλές φορές βρίσκονται στη θέση αυτή άνθρωποι,που μαθαίνουμε το όνομά τους όταν αλλάζουν από άλλους!Σιγά την πολεμική που γίνεται!Και για τις Πρέσπες δεν είναι ό μόνος,ο αθλητισμός δεν έχει καμία σχέση!έλεος πια ο μονοκομματισμός!Αν κάποιος δεν ξαναψηφίσει ΝΔ γι'αυτό ,ε τότε μάλλον δεν ήξερε γιατί ψήφισε εξ΄αρχής!

 
@Γεν.Γραμ.Αθλητισμού 1:38
17 Ιουλ 2019 08:40

Ρωτάς τι σχέση έχουν οι Πρέσπες με τον αθλητισμό; Την στενότερη.Οι ομάδες τους σε όλα τα αθλήματα στους διεθνείς αγώνες είναι σκέτα Μακεδονία.Ούτε Βόρεια ούτε τίποτα.Κλασσικό παράδειγμα η ομάδα τους του χάντ μπολ που προ μηνός πήρε το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα.Σκέτο Μακεδονία στα ευρωπαϊκά γήπεδα.Ο κ Μαυρωτάς σαν ΠΟΤΑΜΙ ήταν λάβρος υπέρ της επαίσχυντης συνθήκης, κατηγορώντας τα συλλαλητήρια και την ΝΔ που εικονικά ήταν εναντίον της συνθήκης.Πώς αυτός προσχώρησε σε αυτούς που κατηγορούσε προ λίγων μηνών.Πώς η ΝΔ τον δέχτηκε και πως θα τον υπολογίσουν οι Σκοπιανοί αν τυχόν διαμαρτυρηθεί για αυτές τις ενέργειές τους;Στο κάτω κάτω η ΝΔ είχε έλλειψη στελεχών σχετικών με το αντικείμενο και έβαλε τον κ.Μαυρωτά που πήρε 300 ψήφους στις εκλογές του 2015; Προχθές το βράδυ ήταν αντιπρόεδρος του ΠΟΤΑΜΙΟΥ και πήγαινε για Πρόεδρος και το ξημέρωμα πήγε στην ΝΔ. Πώς μπορεί να χαρακτηρισθεί αυτή του η ενέργεια ;

 
Το τέλος των ιδεολογιών.
17 Ιουλ 2019 02:41

Πολιτικοί αλλάζουν κόμματα και ιδεολογίες σαν τα πουκάμισα.Ψηφίζονται σε ένα κόμμα και πάνε σε άλλο που δεν τούς ψήφισαν.Ενώ είναι σε άλλο κόμμα και δεν εκλέχτηκαν παίρνουν υψηλές κυβερνητικές θέσεις σε άλλο κόμμα που και δεν θα τους ψήφιζαν.Είναι το τέλος των ιδεολογιών με κόμματα και κυβερνήσεις που σαν τον καλό τον μύλο αλέθουν τα πάντα.Κοινός στόχος το πολιτικό σύστημα που μας έφθασε στην πτώχευση και ευθύνεται για όλα τα κακά της χώρας να διαιωνίσει την εξουσία του.Και ένας λαός πειθήνιος και άβουλος να τα δέχεται και να τα επικροτεί.Τελικά το βιβλίο του Γουσταύου Λε Μπον "Ψυχολογία των όχλων" που γράφηκε το 1897 ,μόνο στην Ελλάδα διαχρονικά από τότε και μέχρι την Δευτέρα Παρουσία θα επιβεβαιώνεται.Τρεις πολιτικές οικογένειες με λίγες ακόμη δευτεροκλασάτες και δύο οικογένειες ολιγαρχών κυβερνάν τον τόπο από το 1945 και μετά.Αυτοί τα παιδιά τους, τα παιδιά των παιδιών τους και μέχρι την ανάσταση των νεκρών

 
Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού
17 Ιουλ 2019 01:38

Υπάρχει ένα ζήτημα με τις "μετεκλογικές μετεγγραφές", ειδικά από τη στιγμή που δεν υπάρχει προγραμματική συμφωνία μεταξύ κομμάτων (π.χ. το Α κόμμα να έχει συμφωνήσει με το Β κόμμα για μια σειρά θεμάτων στα οποία θα τηρούν κοινή γραμμή).

Πέρα από αυτό, πιστεύουμε ότι καλό θα ήταν να ανακοινώνονται τουλάχιστον τα ονόματα των υπουργών πριν τις εκλογές. Δεν μπορεί να γίνεται "παζάρεμα" για κυβερνητικές θέσεις κατόπιν εορτής σε μια σοβαρή δημοκρατία!

Υ.Γ. Τι σχέση έχει η συμφωνία των Πρεσπών με τον Αθλητισμό; Έλεος πια.

 
Oresivios
17 Ιουλ 2019 01:32

Ψηφοφορε της ΝΔ , η απάντηση είναι : ΚΚΕ. Πριν & μετά παραμένει ΚΚΕ.

 
@Δον Κιχώτης
16 Ιουλ 2019 23:00

Δεν υπάρχει ελπίδα από την ναυμαχία του Ναβαρίνου και μετά.Όταν ένας λαός είναι ανίκανος να ελευθερωθεί μόνος του και τον ελευθερώσουν οι ξένοι λογικό είναι να γίνουν προτεκτοράτο και αποικία τους αιώνια . Δεν πολέμησαν τζάμπα στο Ναυαρίνο για μας ,ούτε για τα μουστάκια του Κολοκοτρώνη.

 
Γ. Κ.
16 Ιουλ 2019 22:42

Που είναι οι προκηρυξεις για θέσεις γενικών γραμματεων; εμπρός ολοταχώς στο κομματικό κράτος. Για όλους αυτούς που είχαν ψευδαισθησεις για "αξιοκρατία". Περιμένετε τα χειρότερα...

 
Δον Κιχώτης
16 Ιουλ 2019 22:28

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ...

 
ΑΠΟΡΙΑ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗ
16 Ιουλ 2019 20:53

ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ΓΙΑΤΙ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΩ ΝΔ.20-25% ΤΩΝ ΣΗΜΕΡΙΝΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑ.
ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑ ΠΟΤΑΜΙ ,ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΗΚΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ,ΓΙΑΤΙ ΗΘΕΛΑ ΝΔ.ΒΛΕΠΩ ΤΩΡΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ.
ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑ ΚΚΕ ....ΚΛΠ.
ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΣΤΕ ΜΟΥ ΤΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΩ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΈΣ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ.
ΠΑΝΤΩΣ ΝΔ ΔΕΝ ΞΑΝΑΨΗΦΙΖΩ.

 
Σε αυτήν την χώρα άλλο ψηφίζεις άλλο βγαίνει
16 Ιουλ 2019 20:14

Ο κ.Μαυρωτάς μέχρι χθες βράδυ ήταν αντιπρόεδρος του ΠΟΤΑΜΙΟΥ και υπέρμαχος της συμφωνίας των Πρεσπών.Η ΝΔ δεν είχε κανένα άξιο στέλεχος να αναλάβει αυτήν την θέση;Αφού δε είναι εναντίον της συμφωνίας των Πρεσπών πώς βάζει σε καίρια θέση υπέρμαχο της συμφωνίας;Μετά ας μηναναρωτιόμαστε γιατί το 40% των ψηφοφόρων δεν πάει να ψηφίσει.Εν πάση περιπτώσει είναι σοβαρός πολιτικός και συγχαρητήρια.Για την ιστορία στις εκλογές του 2015 ο κ.Μαυρωτάς πήρε 300 ψήφους και εκλέχτηκε βουλευτής λόγω του εκλογικού συστήματος.

 
Αναμενόμενη επιλογή
16 Ιουλ 2019 19:03

Καλός άνθρωπος, μετριοπαθής πολιτικός να δούμε τι θα καταφέρει...

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.