Συμφωνία Ν. Κεραμέως- Αρχιεπισκόπου για “δρομολόγηση” λύσεων που απασχολούν την Εκκλησία

«Από σήμερα ξεκινά η συνεργασία. Υπάρχει κάθε καλή θέληση από πλευρά Πολιτείας η συνεργασία αυτή να είναι γόνιμη, εποικοδομητική και στην βάση μιας ειλικρινούς σχέσης»

17/07/2019

Ενημερώθηκε: 17/07/2019, 23:00

Άκουσε το άρθρο

Στην καθιέρωση τακτικών  επαφών  για τη “δρομολόγηση” επίλυσης των ζητημάτων που απασχολούν την Εκκλησία στη βάση ειλικρινούς διαλόγου, συμφώνησαν ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, στη σημερινή πρώτη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αρχιεπικοπή Αθηνών.

«Από σήμερα ξεκινά η συνεργασία. Υπάρχει κάθε καλή θέληση από πλευρά Πολιτείας η συνεργασία αυτή να είναι γόνιμη, εποικοδομητική και στην βάση μιας ειλικρινούς σχέσης», τόνισε η υπουργός και σημείωσε:   «η πρόθεση της Κυβέρνησης είναι να ξεκινήσει άμεσα η επανέναρξη του διαλόγου προκειμένου να συζητήσουμε όλα τα ζητήματα μεταξύ Πολιτείας - Εκκλησίας πάντοτε με σεβασμό στους διακριτούς ρόλους».

Ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε  πως η επιτροπή διαλόγου είχε ασχοληθεί με επιτυχία στο παρελθόν με τα ζητήματα και «πρέπει να την ενεργοποιήσουμε πάλι κι αν χρειαστεί να την συμπληρώσουμε, γιατί η επιτροπή προλαβαίνει πολλά πράγματα τα οποία πολλές φορές είναι απλά».

Η κ. Κεραμέως απάντησε πως η σχέση θα είναι αδιαμεσολάβητη.

Επεσήμανε, επίσης, ότι «επιδίωξη της Κυβέρνησης είναι η διασφάλιση των υφιστάμενων μισθολογικών, ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των κληρικών».

Σχόλια (11)

@ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
|

Τί ακριβώς εννοείτε, ότι γίνεται ΑΥΣΤΗΡΟΤΑΤΗ αξιολόγηση στην εκκλησία και στους ιερείς? Απο ποιόν? Υπάρχουν σήμερα σε κανένα υπουργείο, κρατικές επίσημες αξιολογήσεις, με άριστους, καλούς, επαρκείς και ανεπαρκείς ιεράρχες? Οι ανεπαρκείς πχ κάνουν επιμόρφωση τώρα?
Και βάση ποιού ακριβώς νόμου παρακαλώ γίνεται αυτή η αξιολόγηση, για να το μάθουμε κι εμείς οι άσχετοι?
Επίσης, οι ιερείς που έχουν χειροτονηθεί και δεν είναι συνταξιούχοι αλλά πολύ νεότεροι, μας λέτε ότι ΔΕΝ παίρνουν μισθό???

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
|

@Αξιολόγηση τώρα:Αξιολόγηση γίνεται στην Εκκλησία και στους ιερείς ΑΥΣΤΗΡΟΤΑΤΗ,σας πληροφορώ,αλλά οι ανάγκες που δημιούργησε το άθλιο πολιτικό μας σύστημα στην κοινωνία,κάνει τους ιερείς να τρέχουν σαν ''Βέγγοι''.Επιπλέον ούτε ένας υπάλληλος δεν έχει προσληφθεί στις μητροπόλεις και οι ιερείς που χειροτονούνται είναι είτε συνταξιούχοι ΗΔΗ είτε ζουν με δικά τους 'εξοδα αφού δεν δίνονται θέσεις από το κράτος πια,καθότι το 5 προς ένα δεν μπορεί να ισχύσει στην Εκκλησία!Οπότε να λείπουν τα σχόλια των ασχέτων ''φίλων''της Εκκλησίας μας!

Ανήσυχος εκπαιδευτικός
|

Αυτό μάλιστα! Λέγεται κανονικότητα! Η απόλυτη υποταγή της πολιτείας στη βούληση της εκκλησίας. Σημειολογικά άλλωστε το αναδεικνύουν οι φωτογραφίες με την υπουργό μονίμως σε θέση υπόκλισης-υποταγής. Τώρα πράγματι θα λυθούν όλα τα προβλήματα. Δεν μπορεί, για παράδειγμα, στο πρόγραμμα της γ' λυκείου να είναι μονόωρο το μάθημα των θρησκευτικών και να υπολείπεται της γλώσσας και της φυσικής αγωγής. Μάλλον είναι καιρός να φύγουν εντελώς αυτά τα δύο και οι μαθητές να κρατήσουν μόνο τα θρησκευτικά. Ελληνική Γλώσσα, Μαθηματικά, Ιστορία, Ξένη Γλώσσα, Πληροφορική και τα συναφή είναι εντελώς ασήμαντη γνώση. Τα θρησκευτικά τα περιλαμβάνουν όλα!
ΥΓ. Το υπονόησαν και άλλοι σχολιαστές: Αλήθεια, αξιολόγηση και προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ στο χώρο της εκκλησίας θα εφαρμοστούν, εφόσον εξακολουθούν να είναι υπάλληλοι του κράτους και μισθοδοτούνται από το ελληνικό δημόσιο;

Αλλεργικός στο ΣΑΝΟ
|

Οι προσλήψεις στην εκκλησία γίνονται με ΑΣΕΠ ή όχι; Δεν αναφέρομαι στους ιερείς αλλά στις λοιπές προσλήψεις....

Rip
|

Επιστροφή στην κανονικότητα χα χα οι φωτογραφίες μιλάνε από μόνες τους

Αξιολόγηση τώρα!
|

"επιδίωξη της Κυβέρνησης είναι η διασφάλιση των υφιστάμενων μισθολογικών, ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των κληρικών".....
Α γειά σου! Με αξιολόγηση ή χωρίς κ. Υπουργέ?

Χωρίς λόγια.
|

Οι φωτογράφοι θέλουν βραβείο. Το άρθρο περισσεύει...ΕΛΕΗΣΟΝ....!
Η σακουλίτσα ξέρει κανείς τί είχε???

Μια εικόνα χίλιες λέξεις..
|

Το μόνο που χρειάζεται είναι να παρατηρήσει κάνεις τις φωτογραφίες και τίποτα άλλο.. εύγε μας

Μιμή
|

Ετσι πρεπει να γινουν τα πραγματα.Δεν θα υπηρχε ελληνικο εθνος χωρις την ορθοδοξια.Συνεργασια παιδειας και θρησκειας.Εχουμε αξιολογους ιερεις που αξιζουν το σεβασμο μας.Και τα θρησκευτικα ειναι απαραιτητα για τη διαπαιδαγωγηση των μαθητων.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
|

Επιτέλους σεβασμός στους θεσμούς!έλεος πια με την απαξίωση της Εκκλησίας από τους κυβερνώντες.Σεβασμός ,όπως επιτάσσει το Σύνταγμα και ο πολιτισμός μιας Ευρωπαϊκής χώρας.Επιστροφή στην κανονικότητα...

Δεσπότης Παναγιώτης
|

Πέρα από τα ανέκδοτα, να συζητήσουν σοβαρά στο υπουργείο με την εκκλησία μήπως και γίνουν αλλαγές στην εκπαίδευση και αναβαθμιστούν τα Θρησκευτικά από μάθημα κατήχησης σε μάθημα θρησκειολογίας.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ