Καταργείται ο “υπερυπουργός” στο υπ. Παιδείας

Πολλές φορές τα στελέχη του υπ. Παιδείας διαπίστωναν “δίπολο” εξουσίας μεταξύ του υπουργού και του Γενικού Γραμματέα

18/07/2019

Ενημερώθηκε: 18/07/2019, 23:37

Άκουσε το άρθρο

Καταργείται από σήμερα  η θέση του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, με Προεδρικό Διάταγμα της Κυβέρνησης  και δημιουργούνται τρεις Γενικές Γραμματείες, Πρωτοβάθμιας-Δευτέροβάθμιας, Ανώτατης Εκπαίδευσης και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθησης.

Πρόκειται για θέση, που λόγω των πολλών και σημαντικών αρμοδιοτήτων που παραχωρούσε στο παρελθόν ο εκάστοτε υπουργός, ο Γενικός Γραμματέας λειτουργούσε ως “υπερυπουργός”.

Μάλιστα η θέση αυτή στο παρελθόν, λόγω των υπεραρμοδιοτήτων,  έχει φέρει σε σύγκρουση και υπουργούς  με Γενικούς Γραμματείς .

Πολλές ήταν εκείνες οι φορές που οι τα στελέχη του υπουργείου Παιδείας διαπίστωναν “δίπολο” εξουσιών μεταξύ Γενικού γραμματέα και υπουργού Παιδείας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (6)

θοδωρης πατρα
|

Για τους υπάρχοντες γραμματείς υπάρχει δέσμευση της Ελλάδασς στην ΕΕ να είναι μέσω ΑΣΕΠ , ενώ για τους νέους δεν υπάρχει. Ετσι διορίζονται με τα κριτήρια που ίσχυαν στην υψηλή πύλη των Μωαμεθανών.

Φαροφύλακας
|

Αγαπητοί σχολιαστές,
θεωρείτε τον Μαυρωτά (που ψήφισε τη συμφωνία των Πρεσπών) "δικό μας παιδί"; Ή μήπως σε ανώτερο επίπεδο τους υπουργούς Χρυσοχοϊδη, Μενδώνη "δικά μας παιδιά";
Τα... παραμύθια σας, μαζί με τα κουβαδάκια σας και ... σε άλλη παραλία.

Γιώργος
|

@K.G.
Ποιοί άριστοι βρε πατριώτη; Τα "δικά μας" παιδιά επιλέχθηκαν σαν "έτοιμα από καιρό"! ΟΛΟΙ αυτό έκαναν μέχρι τώρα και το ίδιο θα εξακολουθήσουν να κάνουν. Απλώς στην Ελλάδα δεν λέμε να ξεκολλήσουμε με τίποτα από τα παραμύθια ("σανό") που μας σερβίρουν....

K. G.
|

Τώρα δεν υπάρχει ΕΕ, πως μπορεί και διορίζει χωρίς προκήρυξη; δεν βολεύει δικά της παιδιά;
Πώς επιλέχθηκαν οι άριστοι; με ποια διαδικασία;

Κ. Γ.
|

Γιατί άραγε καταργεί η κυβέρνηση τον συγκεκριμένο γενικό γραμματέα, ενώ διόρισε άλλους 30 σε διάφορα υπουργεία;

Βούης
|

Κατάργησε τον έναν Γενικό Γραμματέα και έβαλε 3!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ