Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Έρχεται παράταση θητείας υπηρετούντων σε Πειραματικά και νέο πλαίσιο επιλογής

Εγκύκλιος της υπουργού Παιδείας
Δημοσίευση: 19/07/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία οριστικών τοποθετήσεων και μεταθέσεων από σχολείο σε σχολείο της ίδιας περιοχής μετάθεσης για το σχολικό έτος 2019-2020 , η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως με εγκύκλιο που υπέγραψε καλεί τις    Διευθύνσεις Εκπαίδευσης στην αρμοδιότητα των οποίων υπάγονται Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία (Π&ΠΣ) να ενημερώσουν σχετικά μέχρι και 23/07/2019 τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν με θητεία σε Π&ΠΣ, ώστε όσοι εξ αυτών δεν επιθυμούν να υπηρετήσουν με παράταση της θητείας τους για το επόμενο σχολικό έτος 2019-2020 στο Πρότυπο ή Πειραματικό σχολείο όπου υπηρετούν να δύνανται:

α) να επιστρέψουν στην περιοχή μετάθεσης από την οποία προήλθαν και να τοποθετηθούν στη σχολική μονάδα της τελευταίας οργανικής τους θέσης και εφόσον αυτή έχει καλυφθεί, να τεθούν στη διάθεση του οικείου Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου ως υπεράριθμοι.

β) να τεθούν στη διάθεση του Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου της βαθμίδας τους στην περιοχή στην οποία ανήκει το Πρότυπο ή Πειραματικό σχολείο, και να δηλώσουν σχολικές μονάδες προτίμησής τους για οριστική τοποθέτηση, ώστε να συμμετάσχουν στη διαδικασία οριστικών τοποθετήσεων και βελτιώσεων, από κοινού με τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς.

Οι εκπαιδευτικοί αυτοί θα πρέπει να δηλώσουν υπεύθυνα με κάθε πρόσφορο τρόπο έως και 24/07/2019, την πρόθεσή τους στις κατά περίπτωση (α) & (β) Δ/νσεις Εκπ/σης.

ΠΑΤΣΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ

Σχόλια (7)

 
teacher
19 Ιουλ 2019 11:05

Ακόμα μια παράταση... ήταν που έλεγαν και έκριναν τις παρατάσεις που έπαιρναν οι σχολικοί σύμβουλοι. Αλήθεια, αφού υπάρχει νόμος γιατί δεν εφαρμόζεται;

 
Στράτος
19 Ιουλ 2019 11:37

Με το πρόσχημα της πλήρωσης οργανικών θέσεων Πρότυπων/Πειραματικών Σχολείων η προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου είχε "φρενάρει" τις υπηρεσιακές μεταβολές. Μετά ήρθε η αναστολή υπηρεσιακών μεταβολών λόγω εκλογών. Έτσι τώρα η νέα ηγεσία καλείται να τρέξει τις διαδικασίες τοποθέτησης εκπαιδευτικών και πρόσληψης εν τέλει αναπληρωτών ώστε τα σχολεία να λειτουργήσουν ορθά αρχές Σεπτεμβρίου.
Σωστά δίνεται παράταση των υπηρετούντων σε Πρότυπα/Πειραματικά. Και ορθώς προχωρούν οι υπηρεσιακές μεταβολές από τις ΔΠΕ και ΔΔΕ, αρκεί να υπάρξει μέσω εσωτερικών εγγράφων του ΥΠΑΙΘ χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης ώστε να αποσταλούν λειτουργικά κενά, να γίνουν και οι αποσπάσεις (φέτος θα είναι όπως όλα δείχνουν μία η φάση των αποσπάσεων μέχρι τέλος Αυγούστου) και να ολοκληρωθούν οι τοποθετήσεις λειτουργικά υπεράριθμων και αποσπασμένων.

 
Μια από τα ίδια...
19 Ιουλ 2019 13:08

Υπάρχει Νόμος κυρία Κεραμέως (ο 4610) που προβλέπει σαφώς τι ισχύει για το καθεστώς αυτών των εκπαιδευτικών και αυτά που προβλέπει δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που μας λέτε. Κοινώς, αυτά που μας λέτε είναι παρά-νομα. Αν θέλετε να αλλάξει κάτι, πρέπει πρώτα να νομοθετήσετε και μετά να στείλετε εγκύκλιο. Νομικός είστε και υποθέτω ότι τα ξέρετε αυτά, αλλά...

 
Καθηγητής
19 Ιουλ 2019 14:13

Κατ' αρχάς - αν δεν το γνωρίζετε - οι εκπαιδευτικοί αυτοί έχουν ήδη τεθεί στη διάθεση του ΠΥΣΠΕ και συμμετέχουν στη διαδικασία τοποθετήσεων. Κάποιοι έχουν ήδη λάβει οργανική! Όλοι έκανα δήλωση τοποθέτησης και κάποιοι δήλωσαν σχολεία αλλά δεν τοποθετήθηκαν.
Όμως έλεος πια! Μπαλάκι στις ορέξεις κάθε υπουργού. Η θητεία έληξε το 2017 και προέβλεπε ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ τοποθέτηση σε οργανική στο οικείο ΠΥΣΠΕ. Το πολιτικό κόστος όμως οδήγησε τους προηγούμενους και τους νέους σε παράταση της θητείας (προαιρετική "δήθεν" φέτος).
Πότε θα λήξει αυτή η ομηρία κ. υπουργέ και γιατί τιμωρείτε τους ανθρώπους αυτούς;
Πρέπει άμεσα να ξεκαθαριστεί το τοπίο και η λεγόμενη "παράταση¨να συνοδεύεται και από τις απαραίτητες διασαφηνίσεις για το καθεστώς που θα ισχύσει αλλά και τα αντίστοιχα ευεργετήματα. Γιατί 7 χρόνια σε ένα πειραματικό ΧΩΡΙΣ δικαίωμα μετάθεσης ή απόσπασης και με ομολογουμένως δύσκολες συνθήκες εργασίας σημαίνει ότι στερείσαι δικαιωμάτων και περιμένεις μια αναγνώριση.
Κλείνοντας να πω για την προτεραιότητα ότι γνωρίζω συνάδελφο που μπορούσε να είναι σπίτι του αυτά τα 7 χρόνια σε σχολείο όπου θα έπαιρνε 3 μόρια τον χρόνο (ή και 4 σε διπλανό) και αντ' αυτού έπαιρνε 1 μόριο στο Πειραματικό και έκανε και 30 χιλιόμετρα τη μέρα. Αυτό σημαίνει ότι έχασε 14-21 μόρια.

 
Υπηρετών σε Πειραματικό Σχολείο
19 Ιουλ 2019 18:48

Λυπάμαι που η νέα Υπουργός Παιδείας και η κυβέρνησή της, ενώ υποστηρίζουν τον θεσμό των Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων, δεν κάνουν το αυτονόητο. Εδώ και τώρα, νέα σοβαρή αξιολόγηση όλων των συναδέλφων που υπηρετούν σ' αυτά.

 
Ανακολουθία λόγων και έργων της κ.Κεραμέως
20 Ιουλ 2019 16:20

Δήλωσε δημόσια και στο εσος ότι οι Διευθυντές Εκπαίδευσης έχουν νομικό πρόβλημα λόγω της αντισυνταγματικής ψηφοφορίας .Οι Διευθυντές Εκπαίδευσης είναι μέλη των Υπηρεσιακών Συμβουλίων που καλούνται να υλοποιήσουν και τα παραπάνω της κ.Κεραμέως. Αν κάποιος θιγόμενος πάρει την δήλωση της κ.Κεραμέως και προσφύγει είτε υπηρεσιακά είτε δικαστικά ,τονίζοντας ότι στα Υπηρεσιακά Συμβούλια είναι μέλη οι έχοντες νομικό πρόβλημα κατά την ίδια ,λόγω αντισυνταγματικής ψηφοφορίας Διευθυντές Εκπαίδευσης ποιό θα είναι το αποτέλεσμα; Επείγει λοιπόν η άμεση αντικατάσταση τους.

 
Ελένη
20 Ιουλ 2019 22:24

Συμφωνώ με όλους τους συναδέλφους!εμείς αξιολογηθήκαμε για 5 θητεία..που έγινε 6 ετη ομηρία αφου δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε θέσεις ...απολέσαμε μόρια από τις προηγούμενες οργανικές μας..κ δυνατότητες υπηρεσιακών μεταβολών καθοριστικών για την επαγγελματική μας εξέλιξη (και οικογενειακή αρμονία) κ μολονότι βλέπουμε οτι το Υπ.με τον ν.4610/19αποκαθιστάηθικά κ πρακτικα την αδικία εις βάρος μας ....ξαφνικά εν μεσω καλοκαιριου κ ενώ θα υποβάλαμε αιτηση για οργανική ...τρεχουμε ως τις 24 να δούμε που θα πάμε την επομενη χρονιά!!!οχι ....δεν ειναι ετσι απλά ...θα αντιδράσουμε!!!ΑΠΟΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΟΛΜΕ ΕΛΜΕ ΚΥΣΔΕ ΚΥΣΠΕ....μήπως ξεχασαν τι σημαινει εκπαιδευτικός του καθημερινού μόχθου ...ας τοποθετηθουν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ...ΝΟΜΟ ΕΧΟΥΝ!°°

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.