Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Στην Πάτρα οι φορείς καταδίκασαν την κατάργηση του νόμου για τη Νομική Σχολή

Δημοσίευση: 19/07/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Στην σύσκεψη φορέων που διοργάνωσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Πατρών στις 18-07-2019 για το θέμα της κατάργησης της Νομικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Πατρών, καταδικάστηκε η εξαγγελία της κ. Υπουργού Παιδείας για κατάργηση της, χωρίς καμία προηγούμενη συζήτηση ή διαβούλευση.

Αυτό αναφέρει ανακοινωθέν του Δικηγορικού Συλλόγου Πάτρας , το οποίο εκδόθηκε μετά τη σύσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία εκπροσώπων των τοπικών φορέων, Βουλευτών της αντιπολίτευσης, ενώ απουσίαζαν οι Βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.

Παράλληλα στη σύσκεψη  εκδόθηκε ψήφισμα και αποφασίστηκε η σύσταση Επιτροπής αποτελούμενη από εκπροσώπους των φορέων της περιφέρειάς μας, με σκοπό την παράσταση της ενώπιον της  υπουργού  Παιδείας, για την ανάπτυξη των επιχειρημάτων υπέρ της διατηρήσεως της Νομικής Σχολής καθώς επίσης και την λήψη αποφάσεων για τις περαιτέρω δράσεις της.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πατρών, τονίζει στο ανακοινωθέν οτι  θα είναι δυναμικά παρών στην προσπάθεια να μην καταργηθεί η ίδρυση της Νομικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, η οποία και   αποτελούσε πάγιο αίτημα δεκαετιών.

Ετικέτες: 
Νομικη Πάτρας

Σχόλια (11)

 
Αλλεργικός στο ΣΑΝΟ
19 Ιουλ 2019 21:48

Ήταν προεκλογική δέσμευση, ψηφίστηκε από τον λαό, τέλος.Καντε όσα ψηφίσματα και παραστάσεις θέλετε. Αν υποχωρήσει η Κεραμέως θα πρέπει να φύγει αμέσως.

 
Αντιαλλεργικό ΣΑΝΟ
19 Ιουλ 2019 22:39

Δεν θα θποχωρήσει έχει τρομερό ΣΧΕΔΙΟ...

 
Χαχαχαχαχα
19 Ιουλ 2019 23:05

Ποια Νομική; Κανένα από τα καινούρια τμήματα που υποτίθεται θα λειτουργήσουν το 2020 δεν πρόκειται να δημιουργηθεί. Ας δούμε ποιος θα καλύψει το Σεπτέμβριο τα κενά των εργαστηριακών και επιστημονικών συνεργατών στα πρώην ΤΕΙ...

 
@χαχαχαχχα
20 Ιουλ 2019 11:00

μα αυτό είναι ακριβώς το θέμα ! διαλέγει μία σχολή (μεταξύ μας τη μόνη που είχε κάποια λογική) , την κάνει παντιέρα και αφήνει ένα σωρό άλλα τμήματα-εκτρώματα , όπου οι "φοιτητές" θα έχουν θέμα στάνταρ. Μεγάλο φάουλ, ενώ φαίνεται σοβαρή σε κάποια θέματα και μετριοπαθής.

 
Μάκης
20 Ιουλ 2019 11:10

διαμαρτύρονται λεει γιατί καταργείται "χωρίς καμία προηγούμενη συζήτηση ή διαβούλευση."
Ενώ για την ίδρυση της έπεσε τεράστια συζητηση, διαβούλευση, μελέτη σκοπιμότητας, μελέτη συνεπειών, κοστολόγηση, τα πάντα.
Easy come, easy go οπως λενε.

 
Δημήτρης Ρ
20 Ιουλ 2019 11:45

Να φτιάξουν άλλη μια νομική στην Άρτα,από μια σε κάθε νομό της Κρήτης και μια ακόμα στην Ξάνθη

 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
20 Ιουλ 2019 12:50

Και εμείς στην Ήπειρο θέλουμε Νομική και Αγγλική φιλολογία και..Ναυτιλιακών σπουδών για να μην φεύγουν τα παιδιά μας,αλλά δεν μας κάθησε!Γιατί στην Πάτρα και 'οχι σ'εμάς ή στην Κρήτη;

 
Νομική Πατρών
20 Ιουλ 2019 15:57

Επειδή το κράτος πρέπει να έχει συνέπεια, εκτός από συνέχεια, ας εξηγήσει η υπουργός και το νέο επιτελείο στους μαθητές Λυκείου γιατί είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που λειτουργούν μόνο 3 Νομικές στα Δημόσια ΑΕΙ, ενώ όλα οι υπόλοιπες σχολές λειτουργούν κανονικά σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας (Ιατρική, Πολυτεχνική, Φυσικομαθηματική, Φιλοσοφική, Οικονομικών κτλ.)

 
Αρθούρος
20 Ιουλ 2019 21:10

Προς εκπαιδευτικός:Νομίζω ότι έχω εξηγήσει ότι υπάρχει ιστορία στο θέμα της μη ίδρυσης τέταρτης Νομικής.Πρώτα έκλεισε η Νομική της Κέρκυρας το 1864 με το κλείσιμο της Ιόνιας Ακαδημίας γιά να μην ανταγωνίζεται τη Νομική του Αθήνησι.Η προσπάθεια γιά ίδρυση Νομικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Πατρών ξεκίνησε εδώ και πενηνταπέντε χρόνια, σχεδόν με την ίδρυση του ιδρύματος και δύο φορές με διαφορετικές κυβερνήσεις πλησίασε κοντά στην επιτυχία.Όμως,πάντα οι φορείς της Κομοτηνής κινητοποιούνταν κι αξίωναν να μη λειτουργήσει άλλη σχολή γιατί θα υποβαθμιστεί η ακριτική δική τους.
Το 1994,έγινε μία προσπάθεια να ιδρυθεί Νομική στο Πάντειο με το ΠΑΣΟΚ. Αντέδρασαν πάλι στη Νομική του ΕΚΠΑ και του ΑΠΘ με το επιχείρημα ότι δε χωρούν δύο Νομικές στο λεκανοπέδιο και ότι δε διευκολύνεται η αποκέντρωση. Πέρσι όμως,που ιδρύθηκαν δύο άκρως κορεσμένα τμήματα με το νόμο Γαβρόγλου το τμήμα Κοινωνιολογίας και το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων κ'Οργανισμών,δεν ίσχυσε γιά το ΕΚΠΑ ό,τι έλεγε τότε γιά το Πάντειο. Κι αυτό γιατί υπάρχουν άλλα τέσσερα τμήματα Διοίκησης Επιχειρήσεων κι άλλο ένα τμήμα Κοινωνιολογίας στο λεκανοπέδιο.
Δεν είναι επομένως θέμα οικονομικό,ούτε ανεργίας.Ούτε θέμα σε ποιό πανεπιστήμιο θα γίνει,γιατί πριν επιλεγεί η Πάτρα που τη ζητά εδώ και πενήντα χρόνια,είχαν δηλώσει τις υποψηφιότητές τους και το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.Ακόμα και μία απ'αυτές να επιλεγεί,
πάντα θα υπάρχει μία αλληλεγγύη μεταξύ Κομοτηνής που βγαίνει μπροστά σα λαγός,ενώ από πίσω θα βρίσκεται η Νομική του ΕΚΠΑ και το ίδιο το ΕΚΠΑ που ποτέ δεν ήθελε καμία ανταγωνιστική σχολή και μάλιστα τόσο κοντά όσο είναι το Πανεπιστήμιο Πατρών.
Τώρα,αντίθετα με όλες αυτές τις απόπειρες,υπάρχει κάτι χειροπιαστό,το ΦΕΚ ίδρυσης του τμήματος,(ο εφαρμοστικός νόμος δηλαδή)και το ΦΕΚ της Οργανωτικής Επιτροπής του τμήματος.Η ίδρυση Νομικής σχολής στην Πάτρα, τη Λάρισα ή το Ηράκλειο,δεν είναι δύσκολο εγχείρημα-εδώ τα κατάφερε η Κομοτηνή στην οποία η σχολή λειτούργησε σα ναυαρχίδα προσέλκυσης άλλων τμημάτων-καθώς δε χρειάζεται εργαστήρια όπως οι Πολυτεχνικές, Γεωπονικές και Ιατρικές Σχολές,ούτε τον τεράστιο αριθμό καθηγητών των Ιατρικών Σχολών.

 
@εκπαιδευτικός
21 Ιουλ 2019 10:01

γιατί η Πάτρα είναι η τρίτη πόλη της χώρας, είναι κοντά στην αθήνα και οι επισκέπτες καθηγητές θα μείνουν τελικά, έχει ποιότητα ζωής και για φοιτητές, θα αποσυμφορήσει τις άλλες τρεις νομικές και δε γίνεται για τους ντόπιους (όπως λες) αλλά με δεδομένο το οδικό δίκτυο είναι κεντρική πόλη που βολεύει πολλούς εύκολα πια. κρήτη ποιος θα στέλνει τα παιδιά του με αεροπλάνα και καράβια; συνέλθετε και σκεφτείτε λίγο λογικά πέρα από τοπικισμούς- και καλά από σας δεν το περιμένει κανείς, αλλά από το υπουργείο; τότε να μειωθεί ο αριθμός και των άλλων τμημάτων ανά την ελλάδα (πανσπερμία μηχανικών, πληροφορική, οικονομικών κλπ κλπ) . από το γενικότερο έκτρωμα η μόνη λογική πρόταση. να ακυρωθούν όλα και να γίνει επανασχεδιασμός ναι !

 
εδώ το σουβλακι το καλό.
21 Ιουλ 2019 10:30

Πάνε τα έσοδα απο σουβλάκια, από πίτες του παππού, τα ενοίκια θα πέσουν, α πρωθυπουργέ μας κατάστρεψες!!!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean