Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Παραιτήθηκε ο Πρύτανης του ΕΜΠ

Η επιστολή του Πρύτανη του ΕΜΠ , πριν την παραίτηση, αποκλειστικά στο esos
Δημοσίευση: 21/07/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Παραιτήθηκε από τη θέση του Πρύτανη ο Καθηγητής Γιάννης Γκόλιας.

Στο σχετικό ενημερωτικό σημείωμα που στάλθηκε στα μέλη ΔΕΠ από την Πρυτανεία δεν αναφέρονται οι λόγοι της παραίτησης  , απλά γνωστοποιείται ότι καθήκοντα  Πρύτανη του  Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου από την 20η Ιουλίου 2019 ασκεί ο Καθηγητής ΕΜΠ κ. Ιωάννης Λ. Πασπαλιάρης.

Η παραίτηση του Πρύτανη  γίνεται:

Α. Ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία για τις εκλογές για την ανάδειξη των νέων Πρυτανικών Αρχών , οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στις 23 Σεπτεμβρίου, και,

Β. Μία ημέρα πριν την ανακοίνωση από τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη (χθες στη Βουλή) ότι “H Αθήνα αποκτά σύντομα έναν νέο πόλο πολιτισμού και διεθνούς τουριστικού ενδιαφέροντος. Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο επεκτείνεται και ενοποιείται με το Μετσόβιο Πολυτεχνείο, αναγεννώντας τα Εξάρχεια, την Πατησίων και την Ομόνοια. Και θέλω να ευχαριστήσω το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος που προσφέρθηκε ήδη να χρηματοδοτήσει τις πρώτες μελέτες για αυτό το εμβληματικό έργο που θα αλλάξει την όψη του κέντρου της Αθήνας”.

To esos προσπάθηκε να επικοινωνήσει με τον Πρύτανη,  αλλά στάθηκε αδύνατη η όποια επικοινωνία.

Ο αναπληρωτής Πρύτανης Λ. Πασπαλιάρης  που αναπληρώνει τον Πρύτανη  θα  ασκεί τα καθήκοντα  του Πρύτανη μέχρι την ανάδειξη του νέου Πρύτανη που θα προκύψει από τις εκλογές της 23ης Σεπτεμβρίου, όπως προέκυψε από την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το esos μαζί του.

Επιστολή Πρύτανη του ΕΜΠ

Πριν την ανακοίνωση της παραίτησης ο Πρύτανης του ΕΜΠ Γ. Γκόλιας απέστειλε στα μέλη της κοινότητας του Ιδρύματος, με την οποία ανακοινώνει ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις επικείμενες εκλογές. “Με αφορμή πρόσφατη διεθνείς προσκλήσεις που έλαβα για ακαδημαϊκή και επιστημονική συνεργασία από Πανεπιστήμια του εξωτερικού και με δεδομένο ότι επίκεινται οι θερινές διακοπές και ευθύς αμέσως μετά η εκλογή νέου Πρύτανη επιστρέφω στα ακαδημαϊκά μου καθήκοντα, μετά από συνεχή δεκαετή συμμετοχή στα ανώτατα διοικητικά όργανα της Σχολής μου και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου” αναφέρει στην επιστολή του ο Γ. Γκόλιας και υπογραμμίζει:

Α. Πριν από μερικές ημέρες προχώρησα, όπως προβλέπεται από τις ισχύουσες νομικές διατάξεις, στην προκήρυξη εκλογών για την ανάδειξη Πρύτανη και τριών Αντιπρυτάνεων στο ΕΜΠ.

Β.Συνεπής στην άποψη ότι όποιος σέβεται τις θεσμικές ακαδημαϊκές διαδικασίες δεν εκμεταλλεύεται ξαφνικές μεταβολές τους, που αλλοιώνουν εκ των υστέρων την όποια “συμφωνία” του με την ακαδημαϊκή κοινότητα, δεν θα είμαι υποψήφιος για δεύτερη πρυτανική θητεία.
 
Β. Ευχαριστώ από καρδιάς όλα τα μέλη της Πολυτεχνειακής Κοινότητας για την συνεργασία και την συμπαράστασή τους στην δεκαετή αυτή πορεία μου και εύχομαι η νέα Πρυτανεία να ανοίξει νέους δρόμους για ένα ΕΜΠ αντάξιο της ιστορίας του και των ακαδημαϊκών και κοινωνικών του στόχων.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΜΠ

Ανακοινώνεται ότι με βάση:

1.το άρθρο 15, παρ 12 του Ν. 4485/2017 (ΦΕΚ Α' 114/04/08/2017) σύμφωνα με το οποίο «…αν ο Πρύτανης παραιτηθεί ή εκλείψει για οποιονδήποτε λόγο κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους της θητείας του, καθώς και αν απουσιάζει ή προσωρινά κωλύεται, καθήκοντα Πρύτανη ασκεί ο Αντιπρύτανης, σύμφωνα με τη σειρά αναπλήρωσης που ο Πρύτανης έχει ορίσει …»

2. την υπ.αριθμ 45089 Πράξη του Πρύτανη ΕΜΠ ( ΦΕΚ Τ.Β’4272/27.9.2018) σύμφωνα με την οποία « σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος, ο Πρύτανης αναπληρώνεται από τον αναπληρωτή Πρύτανη Καθηγητή Ιωάννη Λ. Πασπαλιάρη…»

καθήκοντα  Πρύτανη του  Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου από την 20η Ιουλίου 2019 ασκεί ο Καθηγητής ΕΜΠ κ. Ιωάννης Λ. Πασπαλιάρης.

Η Πρυτανεία του εύχεται ολόθερμα κάθε επιτυχία στο έργο του.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean