Placeholder

ΒΟΥΛΗ

Υπουργός: Μειώνουμε τις αποσπάσεις σε φορείς

Δημοσίευση: 22/07/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Την μείωση των αποσπάσεων των εκπαιδευτικών σε φορείς, ανακοίνωσε  σήμερα στη Βουλή η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως.

Ειδικότερα η Νίκη Κεραμέως δήλωσε τα εξής:

"Καταγράφουμε συγκεκριμένες ανάγκες που υπάρχουν για εκπαιδευτικούς γενικής εκπαίδευσης ανά τη χώρα και επιλύουμε σταδιακά το μείζον θέμα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Και ανακοινώνουμε σήμερα τη μείωση των αποσπάσεων εκπαιδευτικών σε φορείς, για να επιστρέψουν περισσότεροι εκπαιδευτικοί στις τάξεις".

Ετικέτες: 
Νίκη Κεραμέως

Σχόλια (15)

 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
22 Ιουλ 2019 14:20

Περιμένουμε με αγωνία να δούμε τη μείωση των αποσπασμένων και στην κεντρική υπηρεσία του Υπουργείου...
Ή η μείωση αφορά μόνο τους περιφερειακούς φορείς;

 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ1
22 Ιουλ 2019 14:42

ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΤΕ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ?

 
Εκπαιδευτικός
22 Ιουλ 2019 17:24

Αυτό το ακούω εδώ και 30 χρόνια.Τίποτε δεν θα γίνει.

 
Ιωάννα
22 Ιουλ 2019 17:45

Στην κεντρική υπηρεσία αποσπώνται παμπολλοι εκπαιδευτικοί, συχνά χωρίς να υπάρχει ανάγκη... Ο εκπαιδευτικος εργάζεται στην τάξη, όχι στο γραφείο... Άλλωστε πολλοί παίρνουν εκεί απόσπαση με..... Ολες τις κυβερνήσεις και δεν έχουν μπει ποτέ ή σχεδόν ποτέ σε τάξη...

 
PE19
22 Ιουλ 2019 23:58

κάθε νέα κυβέρνηση το ίδιο λέει ενδεχομένως να το κάνει την πρώτη χρονιά στο τέλος όλο και αυξάνει τον αριθμό τον αποσπασμένων. Απλά ίσως να πρέπει να υπάρχει ένας τρόπος μοριοδότησης και περιγραφή θέσης.
Στο παρελθόν σε περιφερειακό ΑΕΙ πληροφορικός με Διδακτορικό (1ος στην λίστα του ιδρύματος) δεν έπαιρνε απόσπαση σε τμήμα πληροφορικής ενώ φυσιοθεραπευτής χωρίς κανένα επιπλέον προσόν έπαιρνε απόσπαση στο τμήμα Νοσηλευτικής.
Αν το προσόν για μετάταξη, ειδικά σε ΑΕΙ ήταν το Διδακτορικό τότε αυτόματα θα μειώνονταν οι αποσπάσεις και θα είχαν και νόημα. Το ίδιο θα μπορούσε να γίνει και στους άλλους φορείς αν δηλαδή απαιτούνταν συγκεκριμένα προσόντα για την κάθε θέση.

 
Θανασης
23 Ιουλ 2019 08:33

Και σε Μητροπόλεις και Αρχιεπισκοπές;

 
Στράτος
23 Ιουλ 2019 09:17

Επαναλαμβανόμενη εξαγγελία κάθε νέου υπουργού Παιδείας. Μακάρι... αλλά οι πιέσεις είναι πολλές. Και το χειρότερο. Πρόκειται για αποσπάσεις χωρίς μοριοδοτηση με βάση μόνο γνωριμίες. Αυτό γιατί δεν το αλλάζετε;

 
George
23 Ιουλ 2019 09:37

δεν είμαστε παρανοϊκοί όσοι ζητούμε απόσπαση σε φορείς. Δώσε τη δυνατότητα μετατάξεων ή μεταθέσεων ή αποσπάσεων σε ΠΥΣΔΕ και το πρόβλημα λύνεται μόνο του!

 
Αρθούρος
23 Ιουλ 2019 12:32

Δυστυχώς,δεν αλλάζει αυτή η κατάσταση γιατί είναι παγιωμένη πρακτική εδώ και δεκαετίες.Ακόμα κι αν δεν υπήρχε το ρωμαίικο συνήθειο που απαιτεί την τακτοποίηση των "δικών μας παιδιών",η αιτία του κακού είναι παρούσα.
Και δημιουργήθηκε από τη μακρόχρονη αδιοριστία των εκπαιδευτικών, δασκάλων και καθηγητών,την αέναη περιπλάνηση σε ακριτικά νησιά και σε απάτητα βουνά γιά δεκαετίες ως αναπληρωτές,έτσι που στο τέλος να δικαιολογείται η ρωμαίικη αρρώστια που ανέφερα πιό πριν.Η δεύτερη αιτία είναι ότι η παρούσα γενιά και η εκκολαπτόμενη,έχουν πολύ ψηλή εκπαιδευτική κατάρτιση και προσόντα,τα οποία έχουν δημιουργήσει πολύ ψηλές προσδοκίες στους κατόχους τους.Έτσι,στην πρώτη ευκαιρία,και ειδικά αν ανήκουν στο ισχυρό φύλο στην εκπαίδευση,δηλαδή τις γυναίκες,δε διστάζουν να αποχωρήσουν από τις τάξεις.
Τα ίδια έλεγαν και οι άλλες κυβερνήσεις,του ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.,ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και φυσικά του ΠΑΣΟΚ. Δεν έγινε τίποτε.Ούτε τώρα περιμένουμε να γίνει.

 
ΓΕΩΡΓΙΟΣ
23 Ιουλ 2019 12:37

Επίσης, πολλοί εκπαιδευτικοί αναγκαζόμαστε να κάνουμε αίτηση σε φορέα προκειμένου να μεγιστοποιήσουμε τις πιθανότητες να είμαστε σπίτι μας αλλά ικανοποιούνται πάντα πρώτα οι αποσπάσεις σε φορείς, οπότε δεν μπορούμε να είμαστε στο σχολείο

 
Αποσπάσεις σε Αει
23 Ιουλ 2019 15:27

Να δώσετε την δυνατότητα για μετάταξη σε οσους εκπαιδευτικούς καλύπτουν διδακτικό εργο σε Αει επι μια τετραετία και να μπορούν να γίνουν Εδιπ!Αυτό με το διδακτορικό καλή η καραμέλα αλλά η ουσία ειναι αλλού !Απο την στιγμή που ενα πανεπιστημιακό ιδρυμα αποσπά εναν εκπαιδευτικό με μεταπτυχιακό και αυτό επι σειρά ετων (πχ 4 συνεχόμενα )τοτε σημαίνει πως καλύπτει τις αναγκες του γιατί κάθε έτος αξιολογείται και μετά προτείνεται!Δεν χρειάζονται μόνο οι Δεπ σε αυτή την χώρα με αμφίβολου προελευσεως διδακτορικά !Ουσιώδεις εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας κάλιστα μπορούν να προσφέρουν διδακτικό εργο ως μεταταγμενοι κι ας εχουν μεταπτυχιακό (οπως ορίζει και η εγγύκλιος των αποσπασεων)!Αυτό το να μπορεί να αποσπάται ενας εκπαιδευτικός με μεταπτυχιακό αλλα μετα απο σειρά ετων θητείας σε Αει να μην μπορεί να παρει μετάταξη ειναι παράλογο !Η ας θεσπίσουν μια μοριοδότηση που να δινει μόρια για κάθε ετος διδακτικό σε Αει συν μεταπτυχιακό και ας τις κάνουν 4 ετη τις αποσπασεις συνεχόμενα!

 
Άννα Σ.
24 Ιουλ 2019 09:40

Λογικά οι αποσπάσεις σε φορείς δεν πρέπει να προηγηθούν των υπολοίπων;

 
Καθηγητής Ουσίας
24 Ιουλ 2019 10:37

Βρήκα μια θέση σε πανεπιστήμιο επειδή "αξιολογήθηκα" εντελώς αξιοκρατικά από τα μέλη ΔΕΠ του τμήματος και θέλω να παραμείνω! Επιτέλους, κάντε κάτι και για εμάς κ. Υπουργέ !!!1!!!111

 
Αγγελική Κ.
24 Ιουλ 2019 11:08

Από πού προκύπτει ότι όλες οι αποσπάσεις αφορούν ημέτερους; Αποκλείεται να αποσπαστούν "κοινοί θνητοί";

 
dim
24 Ιουλ 2019 11:49

Αν θέλουν να μειώσουν τις αποσπάσεις σε φορείς κι ως εκ τούτου να πετύχουν έναν ουσιώδη εξορθολογισμό του Δημοσίου, ας προχωρήσουν στα αυτονόητα, κοινώς κάλυψη των αναγκών με νέες προσλήψεις προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ,ή χρήση της κινητικότητας για μετατάξεις βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean