Placeholder

ΒΟΥΛΗ

Ορίζεται «υπεύθυνος κτηρίου» σε κάθε σχολείο της χώρας

Δημοσίευση: 22/07/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Καθορίζουμε σε κάθε σχολείο έναν «υπεύθυνο κτηρίου», ο οποίος θα είναι αρμόδιος για την υλοποίηση σχεδίου παρεμβάσεων και δράσεων για την ασφάλεια των σχολικών εγκαταστάσεων, καθώς και την καταγραφή τυχόν ζημιών ή ελλείψεων και την άμεση αποκατάστασή τους.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα στη Βουλή η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη.

Σχόλια (13)

 
Υπεύθυνος κτιρίου και λοιπές μεγαλοστομίες
22 Ιουλ 2019 17:19

Τα σχολικά κτήρια ανήκουν στους Δήμους οι οποίοι έχουν τεχνική υπηρεσία με πολιτικούς μηχανικούς κλπ.Ο προϋπολογισμός για τις διάφορες παραπάνω παρεμβάσεις ανήκει και πάλι στους Δήμους.Αυτόν που θα ...ορίσετε στα σχολεία θα είναι πολιτικός μηχανικός,αρχιτέκτονας,τεχνίτης κλπ;Και γιατί να τον ...ορίσετε εσείς και όχι οι Δήμοι ή οι Ενιαίες Σχολ.Επιτροπές που βάζουν και τα λεφτά;Και αν τους ...ορίσετε εσείς ή το σχολείο (με ποιά κριτήρια;) θα τους δώσουν σημασία οι βάζοντες τα λεφτά Δήμοι;Καλό λοιπόν είναι πείτε κάτι να το μελετάτε εσείς ή το επιτελείο σας.Αν δεν ξέρετε ρωτάτε γιατί ένας που πέρασε και έμεινε σε σχολείο σε λίγο καιρό τα μαθαίνει.

 
Matina
22 Ιουλ 2019 17:39

Αυτό είναι δουλειά του επιστάτη, ας έχει κάθε σχολείο κι έναν υπεύθυνο επιστάτη

 
Νίκος
22 Ιουλ 2019 18:26

Καλά! Βάσει του νόμου αυτός υπάρχει και είναι ο Διευθυντής του σχολείου. Τώρα αν θα μπορέσετε να βρείτε πλαίσιο να καθορίσετε άλλον... Το ζητούμενο δεν είναι να εντοπίζουμε τις επικινδυνότητες και τις ελλείψεις, κ. Ζαχαράκη, αλλά να υπάρχουν χρήματα για να αποκατασταθούν.

 
K. ΜΑΝΙΤΑΡΑΣ
22 Ιουλ 2019 18:51

Δηλαδή το Υπ. Παιδείας αποκτά πάλι την ιδιοκτησία του κτηρίου από το Δήμο. Τώρα υπεύθυνος αυτής της δημοτικής περιουσίας είναι ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής του Δήμου και υπεύθυνος των δαπανών συντήρησης. Μήπως αγνοούν κάποιοι την ισχύουσα νομοθεσία και λένε αοριστολογίες.?

 
κώστας
22 Ιουλ 2019 20:46

λόγια λόγια λόγια .... δυστυχώς λεφτά χρειάζονται και όχι υπεύθυνοι

 
αλκης
22 Ιουλ 2019 20:49

στο δικό μου σχολείο είναι πια 15 χρόνια που σημειώνουμε ελλείψεις και κακοτεχνίες και τις προωθούμε στον δήμο, στον οσκ, στο υπουργείο κτλ... τα έχετε όλα δεν θέλουμε άλλες καταγραφές

 
Δανάη
23 Ιουλ 2019 12:18

Ας πούμε και αναλαμβάνω "υπεύθυνος κτηρίου" - φιλόλογος και άντε και καταγράφω τις ελλείψεις, κακοτεχνίες, ζημίες και τα λοιπά. Αν πέσει σοβάς στο κεφάλι του μαθητή, ποιος θα είναι υπεύθυνος; Να μας πούνε και τι σημαίνει "υπεύθυνος";

 
Εκπαιδευτικός
23 Ιουλ 2019 15:33

ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΥΤΕ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ.
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΠΟΥ ΑΠΛΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΔΗΜΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ, ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ, ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

 
VASILEIOS SICHLIMIRIS
24 Ιουλ 2019 10:30

Αρχισαν οι...μιζέριες...ποιος..??και τί....?..σαν...δάσκαλοι..κάνουμε...πρίν ακόμα δούμε πώς θα λειτουργήσει κάτι...το...κρίνουμε αρνητικά και το βλέπουμε σαν...έχθρα...έλεος...

 
VASILEIOS SICHLIMIRIS
24 Ιουλ 2019 14:54

Αρχισαν οι...μιζέριες...ποιος..??και τί....?..σαν...δάσκαλοι..κάνουμε...πρίν ακόμα δούμε πώς θα λειτουργήσει κάτι...το...κρίνουμε αρνητικά και το βλέπουμε σαν...έχθρα...έλεος...

 
Να δούμε πώς θα λειτουργήσει???
24 Ιουλ 2019 16:21

@VASILEIOS SICHLIMIRIS
Γιατί αγαπητέ μου όταν βλέπεις τον οδοστρωτήρα να έρχεται κατά πάνω σου, δεν περιμένεις να δεις πώς θα λειτουργήσει, αν δηλαδή θα πονέσεις ή όχι.
Η @Δανάη παραπάνω, έθεσε ένα απλούστατο ερώτημα και μπράβο της που το επισημαίνει. "Αν πέσει σοβάς στο κεφάλι του μαθητή....". Αν πέσει, όχι σοβάς αλλά και η σκόνη ακόμα του σοβά αγαπητή μου, ΟΥΤΕ ΨΗΛΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΡΦΟ ΣΟΥ!

 
Κομίζομεν γλαύκα εις Αθήνας
24 Ιουλ 2019 17:35

ΜΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΗΔΗ. ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ! ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ;

 
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΕ60
28 Ιουλ 2019 15:22

Καμία απολύτως καινοτομία. Υπεύθυνος καταγραφής είναι ο/η Προϊστάμενος/ή που συνεπικουρείται από το Σχολικό Συμβούλιο. Υπεύθυνο όργανο συντήρησης και παρακολούθησης είναι η Πρωτοβάθμια Σχολική ή Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή και όπου οι εργασίες υπερβαίνουν το σκέλος της απλής συντήρησης, υπεύθυνο όργανο είναι η εκάστοτε Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσίων του Χ ή Ψ Δήμου. Η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας πάλι εποπτεύει τις δύο Σχολικές Επιτροπές! Το Πρόγραμμα της ΝΔ αναφέρει τη δημιουργία της σχετικής θέσης, δεν εξυπηρετεί όμως ουσιαστικά σε κάτι καθώς σε πρακτικό επίπεδο δεν επιφέρει κάποια καινοτομία ούτε αλλάζει την καθημερινότητα και την ταχύτητα με την οποία αποκαθίστανται οι απλές βλάβες (ακόμα και όπου οι Σχολικές Επιτροπές προχωρούν σε απευθείας αναθέσεις)! Εάν το ΥΠ.Π.Ε.Θ. θέλει ουσιαστικά να βοηθήσει, ας απλουστεύσει το πλαίσιο προκήρυξης διαγωνισμών που καλούνται να χειριστούν οι Σχολικές Επιτροπές, ας μεριμνήσει ώστε να αποδίδεται το σύνολο του Φ.Η.Χ. που εισπράττουν οι Δήμοι σε εκείνες και ας κοιτάξει πώς μπορεί να επανασυσταθεί ο Ο.Σ.Κ. (σήμερα Κτ.Υπ.) για να κατασκευαστεί κάποιο νέο σχολείο, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean