Placeholder

ΣΧ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Υφ. Παιδείας: Επαναφέρουμε το θεσμό των Σχολικών Συμβούλων

Δημοσίευση: 22/07/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Επαναφέρουμε το θεσμό των Σχολικών Συμβούλων, με επαναπροσδιορισμό του ρόλου και των αρμοδιοτήτων τους.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα στη Βουλή η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη.

 

Σχόλια (29)

 
Επετηριδας
18 Σεπ 2019 21:10

Επιτελους
Περιμενω χρονια...

 
Menios
17 Σεπ 2019 08:37

Τα σχολεία χρειάζονται υποστήριξη. Περιμένουμε....

 
Τι έχεις Γιάννη; Τι είχα πάντα!
31 Ιουλ 2019 14:33

"Ράβε ξήλωνε δουλειά να μη σου λείπει" στο Ελλαδιστάν!

 
John Kider
24 Ιουλ 2019 21:18

@ Στέλιος Καραγιάννης,Δρ.Παν.Ιωαννίνων και Παν.Γρανάδας,ΣΕΕ

Αρχικά είναι John Kider και όχι Kinder Bueno... Δεύτερον συμφωνώ με τα λεγόμενά σας.. Ευελπιστούμε πως οι νέες δομές να στηρίζουν τους εκπαιδευτικούς και κυρίως τους μαθητές.. όπως και να λέγονται σημασία έχει να αποδίδουν με έργο.. Το σύστημα επιλογής πρέπει να είναι αξιοκρατικό .. γιατί οι άξιοι άνθρωποι δεν καταρτίζονται μόνο από ένα φωτογραφικό προσόντολογιο για φωτογραφικές θέσεις..

 
Στέλιος Καραγιάννης,Δρ.Παν.Ιωαννίνων και Παν.Γρανάδας,ΣΕΕ
24 Ιουλ 2019 16:54

Προς Kinder Bueno.Όλοι ευελπιστούν ότι ένας νέος νόμος θα φέρει αξιοκρατία,δικαιοκρισία,πάταξη της ιδιοτέλειας και κυρίως καλύτερη λειτουργία των νέων δομών-διοικητικών και υποστηρικτικών- της εκπαίδευσής μας.Το θέμα λοιπόν δεν είναι αν θα καταργηθεί ο 4547 είτε ως νόμος του ΣΥΡΙΖΑ,είτε λόγων των ανακολουθιών του,ή και για τα δύο.Αυτό θα γίνει το φθινόπωρο ή λίγο αργότερα.Το θέμα είναι η καλύτερη ή η βέλτιστη λειτουργία αυτών των δομών με όρους ολικής ποιότητας(Total Quality).Δεν μας ενδιαφέρουν οι αρμαγεδώνες στη σκέψη κάποιων.Οι άξιοι, είτε είναι πρώην Σχολικοί Σύμβουλοι,είτε νυν ΣΕΕ, θα εκλεγούν κατά 95% .

 
ΕΜΒΡΟΝΤΗΤΗ
24 Ιουλ 2019 09:49

Προς Αλέκο Σαλονικιό
Καθ'όλα νόμιμη δεν τη λες την επιλογή των Συντονιστών Εκπαιδευτικού Εργου (ΣΕΕ), από τη στιγμή που στα περιφερειακά συμβούλια επιλογής τους συμμετείχαν διευθυντές εκπαίδευσης και διευθυντές σχολείων που ένας άξονας μετρήσιμος στην επιλογή τους ήταν η μυστική ψηφοφορία που με απόφαση του ΣΤΕ κρίθηκε παράνομη. Οσο για την παράταση της θητείας των σχολικών συμβούλων μήπως δεν μπορούσε να τους παύσει νωρίτερα λόγω της αξιολόγησής του το 2014 που είχε τετραετή ισχύ; Αλλά όπως και να έχει, ας προκήρυσε τις θέσεις νωρίτερα, ποιός τον εμπόδιζε; Αλλά με ένα πιο ποιοτικό και δημοκρατικό σύστημα. Πού ακούστηκε για ανώτερα στελέχη επιστημονικής και παιδαγωγικής καθοδήγησης "κόφτης" το Β2 σε οποιαδήποτε γλώσσα, όχι μια από τις γλώσσες εργασίας της Ευρωπαικής Ενωσης ( αγγλικά, γαλλικά ή γερμανικά), θα μπορούσε δηλ. να είναι βουλγάρικα ή ρουμάνικα, και όχι "κόφτης" το μεταπτυχιακό; Είναι ποιοτικά κριτήρια αυτά;
Ραντεβού το Σεπτέμβριο, καλές διακοπές σε όλους και ας ευχηθούμε από δω και πέρα το καλύτερο.

 
ΦΕΒΡΩΝΙΑ
24 Ιουλ 2019 04:30

@Alekos Salonikios
Alekos Salonikios επιτρέψτε μου να σας πληροφορήσω ότι οι επιλογές των Διευθυντών Σχολικών μονάδων έγιναν σύμφωνα με (άρθρα 18 και 19 του ν. 4327/2015 και άρθρο 1 του ν. 4473/2017 (Α΄78)) και η ΕΜΒΡΟΝΤΗΤΗ δεν αναφέρεται στις συγκεκριμένες επιλογές αλλά στις επιλογές που έγιναν με τον νόμο ΕΚΤΡΩΜΑ 4547/2018 των ΣΕΕ και πολύ σωστά σας παραπέμπει να δείτε σε πόσες περιοχές δεν λειτουργούν πλήρως οι νέες δομές, εκτός από τα Κέντρα Αειφορίας (ΚΕΣΥ, ΠΕΚΕΣ).Η ΠΔΕ Β.Αιγαίου διεξάγει αυτή την περίοδο συνεντεύξεις για την επιλογή ΣΕΕ ΚΛΑΔΩΝ ΠΕ03, ΠΕ80 ΚΑΙ ΠΕ83. Πέρασε σχεδόν ένας χρόνος χωρίς την υποστήριξη ειδικοτήτων σε πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα. Αν οι επιλογές είχαν γίνει από Κεντρικό Συμβούλιο του Υπουργείου και με την δυνατότητα επιλογής δύο ΠΔΕ δεν θα είχαμε αυτή την κατάντια!!! Καλό καλοκαίρι λοιπόν!!!

 
Τάκης
23 Ιουλ 2019 17:15

@ΝΟΜΙΚΟΣ
Γίνεται με μια απόφαση να καταργηθούν οι δομές Γαβρόγλου και οι θέσεις των ΣΕΕ;

Αν ναι, τότε η υπουργός να τηρήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις και όπως είχε διατυπώσει,
1- Να καταργήσει τον νόμο 4547.
3- Να επαναφέρει το θεσμό των ΣΣ.
2- Να προβεί σε διαδικασίες επιλογής ΣΣ το συντομότερο.

Το ζήτημα είναι αν μπορεί να ζητήσει να επιστρέψουν προσωρινά οι ΣΣ στις θέσεις που είχαν προ καταργήσεως του θεσμού. Γραφεία και εξοπλισμοί υπάρχουν ακόμα εκεί. Το ερώτημα είναι αν καλύπτεται νομικά με κάποιον τρόπο. Αυτό θα ήταν και το σωστότερο. Να επιστρέψουν το πρόσωπα στις θέσεις τους, όπως ήταν πριν καταργηθεί ο θεσμός, καθώς αυτά γνωρίζουν καλύτερα την πραγματικότητα στις περιοχές που θήτευαν. Έτσι μέχρι να γίνουν νέες επιλογές, θα υποστηριχθούν άμεσα τα σχολεία.

 
Alekos Salonikios
23 Ιουλ 2019 16:04

@ΕΜΒΡΟΝΤΗΤΗ, @ ΝΟΜΙΚΟ, πράγματι ο ν. 4547/2018 κατήργησε τον θεσμό των Σχολικών Συμβούλων αφού όμως είχαν όχι απλώς ολοκληρώσει, αλλά είχαν λάβει δις (!!!) παράταση της (ολοκληρωμένης) θητείας τους.... Λέτε η νέα "φιλελεύθερη" Κυβέρνηση να ζηλώσει δόξαν ... και να καταργήσει τους Σχολικούς Συντονιστές (μήπως και τους Δ/ντες Σχολικών Μονάδων;..) προ της λήξεως της (καθόλα νόμιμης) θητείας τους;...

 
ΕΜΒΡΟΝΤΗΤΗ
23 Ιουλ 2019 14:22

Προς "Αλέκο Σαλονικιό"
Ευχαριστώ για τον σχολιασμό περί καθεστώτων τύπου Μαδούρο, διότι μου δίνετε την ευκαιρία να υπενθυμίσω κάτι που θεωρούσα αυτονόητο ότι γνωρίζατε και το παραθέτω παρακάτω:
ΝΟΜΟΣ 4547/2018
Άρθρο 20
Μεταβατικές διατάξεις
ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 10
10. Η παύση της λειτουργίας των υπηρεσιών και των
οργανικών μονάδων που καταργούνται με την παράγρα-
φο 2 του άρθρου 17 και η έναρξη της πλήρους λειτουρ-
γίας των ΠΕ.Κ.Ε.Σ. και των Κ.Ε.Σ.Υ. πραγματοποιείται το
αργότερο έως την 1η.9.2018 και διαπιστώνεται με απόφα-
ση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων,
που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Με
απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευ-
μάτων, η προθεσμία του προηγούμενου εδαφίου μπορεί
να παραταθεί έως έξι (6) μήνες και για μία μόνο φορά,
εφόσον δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες επιλογής
και τοποθέτησης ή απόσπασης των Οργανωτικών Συντο-
νιστών των ΠΕ.Κ.Ε.Σ., των Προϊσταμένων των Κ.Ε.Σ.Υ. ή
των Υπευθύνων Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών.
Επίσης,η διαπιστωτική πράξη της παύσης των Σχολικών Συμβούλων:
Φ351.1.1/49/167596/Ε3, ΦΕΚ 4511/τ.Β /15-10-2018
Και τέλος, δείτε σε πόσες περιοχές δεν λειτουργούν πλήρως οι νέες δομές, εκτός από τα Κέντρα Αειφορίας (ΚΕΣΥ, ΠΕΚΕΣ).
Οπως μας διδάσκει η αρχαία τραγωδία η "ύβρις σπέρνει τύραννον", όχι το δίκαιο.
Καλές διακοπές σε όλους, με εκτίμηση.
ΥΣ. Ξέχασα κάτι τελευταίο! Οι Σχολικοί Σύμβουλοι, ως ανώτερα στελέχοι εκπαίδευσης το 2011 είχαν επιλεγεί από κεντρικό και όχι περιφερειακό συμβούλιο επιλογής και το 2014 είναι οι μόνοι που αξιολογήθηκαν από την ΑΔΙΠ

 
John Kider
23 Ιουλ 2019 12:47

@Διευθυντές Εκπαίδευσης και ΣΣ, 22 Ιουλ 2019 17:51

Ο Νόμος (4547/2018) η γενικά ο οποιοσδήποτε νόμος καταργείται με νόμο... Ο νόμος καταργεί έναν άλλο νομό.. Έτσι δουλεύουν τα πάντα στην Ελλάδα.. Δεν πα να έχουν θητεία.. και τους περιφερειακούς θα τους αλλάξουν και τους διευθυντές εκπαίδευσης... Ο Νόμος καταργείται με καινούργιο νόμο .. θα μου το θυμηθείτε!!

 
Ελευθερία
23 Ιουλ 2019 12:16

Ο ν.4547/2018 πρέπει να καταργηθεί όχι μόνο γιατί έτσι εξαγγέλθηκε, γιατί είναι ισοπεδωτικός και αναποτελεσματικός αλλά γιατί σε χώρα ''αστικής Δημοκρατίας κι όχι σε χώρα τύπου Μαδέρο'' οι απόψεις της πλειοψηφίας των ενδιαφερομένων και εμπειρογνωμόνων θα πρέπει επιτέλους να εισακούονται αντί των προσωπικών ιδιαίτερων επιδιώξεων των ημετέρων.
Αναμένοντας να τηρηθούν οι προεκλογικοί λόγοι για το καλό της εκπαίδευσης.

 
ΝΟΜΙΚΟΣ
23 Ιουλ 2019 11:32

@ Νάντια Κομανέτσιεφ κσι ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΗΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ:
Η απόφαση για την κατάθεση του νομοσχεδίου στο κοινοβούλιο για την αντικατάσταση του Ν. 4547 είναι πολιτική απόφαση. Εγώ τοποθετήθηκα επί του νομικού πλαισίου απαντώντας στο ερωτημα: "Μπορεί να διακοπεί η θητεία των ΣΕΕ και να καταργηθεί πριν την λήξη της θητείας τους τα ΠΕΚΕΣ και οι άλλες υποστηρικτικές δομές;" και η απάντηση είναι ΝΑΙ αφού δεν υπάρχει απαγορευτική διάταξη στο σύνταγμα. Στο παρελθόν έχουν συμβεί αρκετές φορές καταργήσεις φορέων και οργανικών μονάδων. Εδώ μάλιστα τα πράγματα είναι ευκολότερα διότι δεν υπάρχουν οργανικές θέσεις είναι όλες με θητεία.

 
george
23 Ιουλ 2019 07:32

Το ζητούμενο είναι να υπάρχουν υποστηρικτικές δομές στα σχολεία. Το αν θα ονομάζονται ΣΕΕ ή ΣΣ αφορά ελάχιστους. Εδώ και χρόνια η δημόσια εκπ/ση λειτουργεί στον αυτόματο και στην λογική των πειραματισμών και του "μη μου τους κύκλους τάραττε"... Ας αφυπνιστεί η κοινωνία.
ΥΓ.: Όταν λέμε επαναφορά ΣΣ αναφερόμαστε στον θεσμό με άλλο καθηκοντολόγιο. Όχι επαναφορά προσώπων.

 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ1
22 Ιουλ 2019 22:58

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ , ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΔΟΜΕΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΕΡΓΟ. ΚΛΑΣΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΟΙ ΣΕΕ ΣΤΑ ΠΕΚΕΣ ΟΠΟΥ ΤΟΎΣ ΑΦΗΣΑΝ ΧΩΡΙΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΟΥΝ ΤΙ; ΣΤΑ ΙΕΚ ΤΩΡΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ ΥΛΙΚΑ ΕΚΠ. ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΕΤΟΣ. ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΜΕ ΤΑ ΑΤΕΙ ΠΟΥ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΒΡΑΔΥ ΕΓΙΝΑΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ; ΑΠΟ ΠΟΥ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ.

 
Νάντια Κομανέτσιεφ....
22 Ιουλ 2019 22:57

@ΝΟΜΙΚΟΣ
Αν είναι όπως το λέτε (και δεν έχουμε κανένα λόγο να το αμφισβητούμε εάν είστε και νομικός), τότε η ΝΔ είναι διπλά ένοχη και ασυνεπής, αφού διατυμπάνιζε ως αντιπολίτευση ότι θα καταγούσε τον 4547. Νόμο "έκτρωμα" τον είχε βαφτίσει ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης. Αλλά από νονούς και από ενοργανήστες-στριες μάθαμε.....

 
Στέλιος Καραγιάννης,Δρ.Παν.Ιωαννίνων και Παν.Γρανάδας,ΣΕΕ
22 Ιουλ 2019 22:57

[ Όταν τα ΠΕΚΕΣ καταργηθούν με νόμο που αντικαθιστά τον Ν. 4547 αυτόματα και σε χρόνο που ο Νόμος ορίζει καταργείται αποιαδήποτε λειτουργική ή οργανική ή επί θητεία σύμβαση (εκτός και αν προβλέπονται μεταβατικές διατάξεις που οριοθετούν την λήξη της θητείας)]

ΣΟΒΑΡΗ ΣΧΟΛΗ Η ΝΟΜΙΚΗ...

 
Εκπαιδευτικός
22 Ιουλ 2019 22:35

Με τους διευθυντές Εκπαίδευσης που έληξε η θητεία τους πέρσυ τον Ιούλιο τί θα κάνετε;Θα βάλετε προσωρινούς αναπληρωτές ;Έχετε έτοιμο νέο νόμο επιλογών και θα τον εφαρμόσετε άμεσα;Θα κρατήσετε τους σημερινούς μέχρι τις νέες επιλογές που θα κάνετε , όταν τις κάνετε στο βαθύ και απροσδιόριστο μέλλον;

 
ΝΟΜΙΚΟΣ
22 Ιουλ 2019 22:27

Η παρούσα κυβέρνηση δεν δεσμεύεται νομικά (συνταγματικά) ως προς την εξάντληση της θητείας των Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου ούτε των ΠΕΚΕΣ, ούτε των νέων δομών υποστήριξης εκπαιδευτικού έργου. Όταν τα ΠΕΚΕΣ καταργηθούν με νόμο που αντικαθιστά τον Ν. 4547 αυτόματα και σε χρόνο που ο Νόμος ορίζει καταργείται αποιαδήποτε λειτουργική ή οργανική ή επί θητεία σύμβαση (εκτός και αν προβλέπονται μεταβατικές διατάξεις που οριοθετούν την λήξη της θητείας). Αυτό σημαίνει ότι η νέα κυβέρνηση μπορεί να προγραμματίσει χωρίς κανένα κώλυμα ενιαίες κρίσεις των στελεχών εκπαίδευσης σε συνεχόμενο χρόνο και με σειρά (Σχολικούς Συμβούλους, Διευθυντές Εκπαίδευσης ,Διευθυντές Σχολικών μονάδων).

 
Παντελής
22 Ιουλ 2019 22:23

Ο νεος θεσμός των σεε λήγει το 2021 δεν γίνεται να επανέλθουν οι σχολικοί σύμβουλοι νωρίτερα θα ήταν αντισυνταγματικό κάτι τέτοιο.Αφηστε να λειτουργήσει και τίποτα σαυτη τη χώρα τους σχολικούς συμβούλους τους ζήσαμε τόσα χρόνια .

 
Bill
22 Ιουλ 2019 22:09

Για να δουμε τι θα δουμε πάλι!!!!!!

 
Teacher
22 Ιουλ 2019 20:15

Θυμηθείτε το.... Η ("αυτο"-αξιολόγηση της σχολικής μονάδας, η αξιολόγηση Διευθυντών & Υποδ/ντών θα εφαρμοσθεί επί ΝΔ με νόμο ΣΥΡΙΖΑ (4547/2018), δηλ. μέσω (και δια) των Συντονιστών - και θά' ναι ντάλα μεσημέρι....

 
Alekos Salonikios
22 Ιουλ 2019 20:01

@ΕΜΒΡΟΝΤΗΤΗ, μάλλον θα αγνοείτε ότι ζούμε σε χώρα που λειτουργεί σε πλαίσιο αστικής Δημοκρατίας κι όχι σε χώρα τύπου Μαδέρο... Η νέα Κυβέρνηση δεν έρχεται ως επαναστατικός "Κόκκινος Στρατός" τύπου Λένιν για να κατεδαφίσει νόμους που ψηφίσθηκαν στο Κοινοβούλιο και εφαρμόζονται νόμιμα, όπως αυτός που αφορά τον διάδοχο των Σχολικών Συμβούλων θεσμό των Σχολικών Συντονιστών ('Εκπ/κου 'Έργου), αλλά για να εφαρμόσει την δική της, ενδεχομένως διαφορετική πολιτική, αλλά τηρώντας τους κανόνες. Έτσι, π.χ. μπορεί να επαναφέρει τον θεσμό των Σχολικών Συμβούλων, αφού όμως ολοκληρωθεί η θητεία των Συντονιστών (31/07/2021), όπως έπραξε και η απελθούσα Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, καταργώντας τον θεσμό των Σχ. Συμβούλων αφού είχε λήξει η (δις παραταθείσα!!!) θητεία τους.

 
Νικος
22 Ιουλ 2019 19:53

Επιτελους κ.υπουργε.Προχωρειστε γρηγορα στην επαναφορα του θεσμου των Σχολικων συμβουλων κσι στην κσταργηση του απαραδεκτου ιδεοληπτικου νομου 4547

 
ΕΜΒΡΟΝΤΗΤΗ
22 Ιουλ 2019 18:37

Πώς τους επαναφέρετε, αφού δεν κάνατε κουβέντα για την κατάργηση του ν.4547, του τόσο άδικου και προβληματικού για την επιλογή στελεχών εκπαίδευσης αυτού νόμου, όπως υποσχόσασταν προεκλογικά; Ή μήπως εννοείτε ότι θα ....αναβαθμίσετε σε σχολικούς συμβούλους τους συντονιστές; Αν το δούμε και αυτό σημαίνει ότι επιδοκιμάζετε ότι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, συγχαρητήρια!
Και τί σημαίνει "σταδιακά"; Η καταργείτε τους ΣΕΕ ή δεν τους καταργείτε και άμεσα μάλιστα.
Πολύ κολοτούμπα τελικά σε αυτόν τον τόπο.

 
Νίκος
22 Ιουλ 2019 18:27

Επαναφέρετέ τον, αρκεί να εξασφαλίσετε το ελάχιστο της πραγματικής διδακτικής τους προϋπηρεσίας, γιατί Σύμβουλος με 3-5 χρόνια συνολικά στην τάξη δεν μπορεί να υπάρχει (Είχαμε και τέτοιους και εις εξ αυτών αναδείχθη πάλι σύμβουλος της ηγεσίας του Υπουργείου, οπότε ...)

 
Διευθυντές Εκπαίδευσης και ΣΣ
22 Ιουλ 2019 17:51

Λύστε πρώτα το πρόβλημα των Διευθυντών Εκπαίδευσης που είναι σε παράταση εδώ και ένα χρόνο και μάλιστα με θητεία που έχει νομικά προβλήματα κατά την Προϊσταμένη σας κα.Κεραμέως λόγω της αντισυνταγματικής ψηφοφορίας και μετά ασχοληθείτε με την επαναφορά του θεσμού των ΣΣ .Η θητεία των ΣΕΕ λήγει τον Ιούνιο του 2021 που δεν μπορείτε να διακόψετε.Επομένως η επαναφορά αφορά το 2021 και μετά.Αν θα είστε κυβέρνηση.Ζήσε Μάη...

 
ΠΑΝΟΣ
22 Ιουλ 2019 17:27

Ήταν δίκαιο και γίνεται πράξη.

 
22 Ιουλίου 2019
22 Ιουλ 2019 15:53

Πού; Πώς; Πότε; Ποιος;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ