Placeholder

ΒΟΥΛΗ

Υφ. Παιδείας: Θεσμοθετείται «Δάσκαλος ή Καθηγητής Εμπιστοσύνης»

Δημοσίευση: 22/07/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ευαισθητοποιούμε και ενδυναμώνουμε τους μαθητές στην αντιμετώπιση του εκφοβισμού και της βίας στο σχολείο, με επιλογή ενός εκπαιδευτικού ως «Δασκάλου ή Καθηγητή Εμπιστοσύνης» στον οποίο θα μπορούν να απευθύνονται οι μαθητές ατομικά ή ομαδικά, συζητώντας προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όπως θέματα σχολικού εκφοβισμού.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα στη Βουλή η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη.

 

Σχόλια (21)

 
Rip
05 Αυγ 2019 15:38

Οι άλλοι εκπ/κοι δηλαδή? Ένα παιδί στο δημοτικό δε θα το λέει στο στη δασκάλα του αλλά στον έναν μια... Μπεεεε εε

 
Αγανακτισμένος εκπαιδευτικός
31 Ιουλ 2019 12:40

ποιος την κάνει την επιλογή;

 
Δον Κιχώτης
23 Ιουλ 2019 19:38

@ Lady Chatterley
My Dear Lady,
Βαίνομεν προς τον Αύγουστο... Σας εύχομαι να περάσετε όμορφα και να επιστρέψετε στην τάξη σας για μια νέα αρχή. Θεωρώ αυτονόητο πως είστε μία «Δασκάλα Εμπιστοσύνης» που θα την αγκαλιάσουν οι μαθητές της, μόλις την δουν στην αυλή του σχολείου. Είμαι βέβαιος πως την αγάπη αυτή την κερδίζετε κάθε χρόνο. Είναι το ηθικό σας πλεονέκτημα!
Πώς γίνεται κάποιοι να μην μπορούν να το καταλάβουν!...

 
ip
23 Ιουλ 2019 18:32

Ο θεσμος "Συμβουλος μαθητη μαθητριας" που υλοποιειται εθελοντικα απο τους εκπαιδευτικους τα τελευταια χρονια καταργειται; τροποποιειται; επεκτεινεται; μετονομαζεται;
Η επιμορφωση αυτων -η οποια ενημερωση κ επιμορφωση μεχρι σημερα γινοταν μεσω χρηματοδοτησης ΕΣΠΑ. Σωστα;

 
Μάνθος
23 Ιουλ 2019 12:49

Στη δευτεροβάθμια οι γυμναστές είναι οι καταλληλότεροι για καθηγητές εμπιστοσύνης. Διδάσκουν σε όλους (ή τους περισσότερους) μαθητές του σχολείου, με τους οποίους συνήθως έχουν καλή επικοινωνία λόγω της φύσης του μαθήματός τους, ενώ δεν είναι επιφορτισμένοι με εκπόνηση και διόρθωση γραπτών δοκιμασιών, προετοιμασία του μαθήματος της επόμενης μέρας κλπ.

 
Lady Chatterley
23 Ιουλ 2019 11:48

@Δον Κιχώτης
Χαίρομαι να σας διαβάζω ευγενή Ισπανέ ιππότη. Πόσο δίκαιο έχετε.

 
Κωνσταντίνος
23 Ιουλ 2019 11:23

Θα πάρουν έναν εκπαιδευτικό με μειωμένο ωράριο και θα τον χρίσουν συμπαθή στα παιδιά επειδή δεν είναι και πολύ αυστηρός. Αυτός θα εχει και κανένα μεταπτυχιακό στα παιδαγωγικά και έτσι θα του χρεώσουν πχ 5 ώρες την βδομάδα να συζητά με τους "περίεργους μαθητές". Αφου σου λέει δεν κάνεις γραμματειακή υποστήριξη γιατί κάνεις πως δεν ξέρεις τίποτα θα σε βαφτίσω εγώ ότι είσαι καλός ψυχολόγος. Παράλληλα θα λύσεις και τα προβλήματα της οικογένειας κάθε μαθητή με συνεντεύξεις ..... δεν χρειάζεται να λύσει τα προβλήματα το πολιτικό σύστημα θα τα λύσει ο εκπαιδευτικός.

 
Φυσικα
23 Ιουλ 2019 11:12

@Ανθή, καλά αν είναι για Νηπιαγωγείο ή Δημοτικό μια χαρά είναι.

 
Καρα-αγανακτισμένος παπούς
23 Ιουλ 2019 10:31

Εκτός από δάσκαλο εμπιστοσύνης και υπεύθυνο κτηρίου, θέλουμε επίσης να παραγγείλουμε....υπεύθυνο αύλειου χώρου, υπεύθυνου ανακύκλωσης, υπεύθυνου γεύματος και κυλικίου, υπεύθυνο ενδοοικογενειακής βίας, υπεύθυνο συνοδίας των μαθητών από το σπίτι στο σχολείο και αντίστροφα, και τέλος υπεύθυνο φόρτισης των κινητών τηλεφώνων για να μην μένουν τα παιδιά από μπαταρία....
Ναι Harvard θέλουμε τα σχολεία....άντε Ψυχικό στη χειρότερη!

 
ΩΩΩ
22 Ιουλ 2019 22:30

Φαίνεται ότι η Υφυπουργός δεν έχει εμπειρία από σχολεία.Υπάρχει αυτό ..για σχολικό εκφοβισμό.Ρωτάτε πριν εκτίθεστε!

 
Δον Κιχώτης
22 Ιουλ 2019 21:33

Στην ΠΕ δεν χρειάζεται.
Θεμέλιο του δημοτικού σχολείου είναι ο δάσκαλος που αγαπάει τους μαθητές του και δεν ησυχάζει. Γι' αυτό και βλέπει και προβλέπει και παρεμβαίνει συχνά την κατάλληλη στιγμή. Είναι το πρόσωπο που εμπιστεύεται κάθε μέρα ο μαθητής.
Αν δεν υπάρχει αυτή η σχέση, τότε ούτε δάσκαλος υπάρχει ούτε δημοτικό σχολείο.
Με άλλα λόγια, είναι υποτιμητικό για τους δασκάλους η θεσμοθέτηση αυτής της πρότασης.

 
κώστας
22 Ιουλ 2019 20:42

.. άντε πάλι τα ίδια .. επειδή δεν διορίζουμε ψυχολόγους να το φορτώσουμε στους εκπαιδευτικούς. Να επιμορφώσετε κάποιους, να τους απαλλάξετε από ώρες, να τους δώσετε και κάνα επίδομα και ίσως τότε ενδιαφερθεί κάποιος που αξίζει και μπορεί να το κάνει .... έτσι που είναι τα πράγματα οι παλιοί σφυρίζουν αδιάφορα και οι νεότεροι με τα πτυχία, το μεγαλύτερο ωράριο και τον μικρότερο μισθό πιέζονται να τα αναλάβουν όλα

 
Ανθή
22 Ιουλ 2019 19:40

@Πώς; Με κίνητρο το ενδιαφέρον και την αγάπη για τα παιδιά. Εσύ τι κίνητρο θέλεις δηλαδή; Μείωση ωραρίου ή κάποιο επίδομα;

 
Αγανακτισμενος γονιος
22 Ιουλ 2019 19:36

Δηλαδη ποιος ειναι ο ρολος του εκπαιδευτικου;να κανει το τριωρακι του και να φευγει !Για ψαξτε να βρειτε ποιος ειναι ο ρολος του υπευθυνου τμηματος στην Κυπρο.Παντως οχι μονο να ενημερωνει τους γονεις για τις απουσιες.

 
Rea
22 Ιουλ 2019 19:06

@Πώς; Θα υπάρχει επίδομα εμπιστοσύνης, ανάλογα με τον βαθμό πιστότητας και φερεγγυότητας.

 
Πώς;
22 Ιουλ 2019 18:34

Με τι κίνητρο θα αναλάβει όλη αυτή τη διαδικασία κάποιος εκπαιδευτικός ;

 
Νίκος
22 Ιουλ 2019 18:30

Α... καλά! Λες και οι μαθητές είναι ηλίθιοι και δεν ξέρουν ποιον μπορούν πραγματικά αν εμπιστευτούν. Να δώσουμε στην εμπιστοσύνη γραφειοκρατική οντότητα και αριθμό πρωτοκόλλου.
Ήθελα να ήξερα, τα έχουν σκεφτεί καθόλου αυτά που λένε, ή τους έχονται εκείνη τη στιγμή από τη χαρά τους που είναι στο βήμα της Βουλής;

 
Matina
22 Ιουλ 2019 17:37

Δεν είναι σωστό αφού δημιουργεί εκπαιδευτικούς δύο ταχυτήτων. Υπάρχει ο Υπεύθυνος τμήματος, ας ενεργοποιηθεί ο ρόλος του σε αυτήν την κατεύθυνση, κάτι που ήδη προβλέπεται αλλά συνήθως δεν εφαρμόζεται

 
Υπάρχουν κυρία οι Ομάδες.Αν δεν ξέρεις ρώτα.
22 Ιουλ 2019 17:32

Εδώ και χρόνια στα Δημοτικά λειτουργούν οι Ομάδες αντιμετώπισης σχολικού εκφοβισμού και λοιπά αποτελούμενες από δύο και πάνω εκπαιδευτικούς που αναλαμβάνουν εθελοντικά και μάλιστα με επιτυχία.Αν δεν ξέρεις ρώτα.Δεν είναι κακό.

 
Δάσκαλος
22 Ιουλ 2019 17:32

Δημήτρη: πράγματι, δεν είναι να τους εμπιστεύεσαι!!!!

 
Δημήτρης
22 Ιουλ 2019 16:06

οι υπόλοιποι δεν είναι να τους εμπιστεύεσαι, τελείωσε...

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.