Placeholder

ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Φοιτητές ανάρτησαν στο ΕΚΠΑ γιγαντοπανό : " Κάτω τα χέρια από το άσυλο!”

Δημοσίευση: 23/07/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Φοιτητές   που συσπειρώνονται στο Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών ανάρτησαν σήμερα Τρίτη, το πρωί,  γιγαντοπανό το οποίο αναφέρει: " Κάτω τα χέρια από το άσυλο! Με τους Συλλόγους μας δυναμώνουμε τους αγώνες για τα όνειρα, τις διεκδικήσεις μας. Ενάντια στη πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-κεφαλαίου". 

Τα μέλη των φοιτητικών συλλόγων πραγματοποιούν εξόρμηση με την οποία καλούν στη σημερινή συγκέντρωση, σήμερα στις 19.30 στα Προπύλαια ενάντια στη κατάργηση του Πανεπιστημιακού Ασύλου.

Σχόλια (13)

 
Μια Ελληνίδα μητέρα
23 Ιουλ 2019 09:19

Καμμιά 30ρια μετράω! Αντιπροσωπεύουν κάποιους άλλους εκτός από τους εαυτούς τους;

 
Μια Ελληνίδα στο χαρέμι
23 Ιουλ 2019 11:11

Αν είναι καμιά 30αρια, τους στέλνουμε και στην Αραπιά?
Κοντός ψαλμός αλληλούια το Σεπτέμβριο, για όσους-ες δεν κατάλαβαν ακόμα τί θα γίνει με το άσυλο....

 
Άσυλο Διαλέξεων
23 Ιουλ 2019 14:47

Περίπου 30-40 φοιτητές παρακολουθούν συστηματικά και τις διαλέξεις στα αμφιθέατρα των ΑΕΙ, οπότε μάλλον είναι αντιπροσωπευτικό το δείγμα.

 
Αρθούρος
23 Ιουλ 2019 16:27

Το άσυλο θα ισχύσει και γιά εκείνους που παράνομα καταλαμβάνουν τις εστίες και ως αιώνιοι φοιτητές,καταπατούν τα δικαιώματα των νεοεισερχομένων φοιτητών και δεν τους αφήνουν να μείνουν νόμιμα στις οικίες που δικαιούνται;
Οι φοιτητές δεν είναι τα ανήλικα των περασμένων δεκαετιών να διεκδικούν άσυλο ως τρόφιμοι "άλλων" ιδρυμάτων.Είναι περήφανοι κι έχουν τα χέρια τους και το μυαλό τους.Η ελληνική οπισθοδρόμηση που θέλει τους νέους να παραμένουν ανενεργοί,ιδεοληπτικοί,αναπολώντας συνέχεια το ένδοξο παρελθόν θα τελειώσει.Και δε θα εμποδιστεί από κόμματα που πρόσφατα τιμωρήθηκαν γι'αυτές τις εμμονές τους από το λαό.Όλα τα νομοθετήματα της παιδείας ήταν ώριμα εδώ και δεκαετία.Κι ο νόμος Γαβρόγλου σ'αυτή την κατεύθυνση κινούνταν.Έλειπε η βούληση γιά εφαρμογή.Και τώρα υπάρχει.

 
N
23 Ιουλ 2019 20:00

Κοροϊδεύετε και ειρωνεύεστε μερικοί άλλα μια χαρά πολλοί φοιτητές βγήκαν στην Αθηνα να διαμαρτυρηθουν για το άσυλο και μάλιστα πάνω από 30 που λένε μερικοί μερικοί. Τι γίνεται...νομίζετε ότι η άποψη κατάργησης του άσυλου χαρακτηρίζει όλο το σύνολο των φοιτητών. Όσον αφορά τις παρανομίες στα πανεπιστήμια η αστυνομία σε συνεννόηση με τον πρύτανη ΜΠΟΡΕΙ να επέμβει σε αυτές τις περιπτώσεις αλλά δεν το κάνει...γιατί... παίζονται πολλά παιχνίδια πολιτικά οπότε ορίστε οι υπαίτιοι...οι πολίτικοι μας. Επειδή η νδ έχει κάνει πλύση εγκέφαλου και εχει πείσει μια μερίδα ανθρώπων μέσα από τα μέσα μαζικής παραπληροφορησης δεν σημαίνει ότι και θα περάσει.

 
Αρθούρος
24 Ιουλ 2019 00:20

Προς Ν:Πλύση εγκεφάλου είναι το χτίσιμο γραφείων καθηγητών εδώ και πολλά χρόνια;Πλύση εγκεφάλου είναι που τσακίσανε τον καθηγητή Συρίγο στη "φωλιά" του Παντείου;Πλύση εγκεφάλου είναι που στη Φιλοσοφική του ΕΚΠΑ στον τελευταίο όροφο,εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι είναι γυναίκες οι καθηγήτριες κι έχουν κάνει γραφείο δικό τους οι αναρχικοί κι επιτέθηκαν στους καθηγητές και στους διοικητικούς,ακόμα κι όταν διαμαρτυρήθηκαν γι'αυτό;Πλύση εγκεφάλου είναι το παζάρι λαθραίων έξω από το ΟΠΑ;Πλύση εγκεφάλου είναι οι νεκρές φοιτήτριες και φοιτητές από ναρκωτικά και στο ΑΠΘ και στα αθηναϊκά πανεπιστήμια;Πλύση εγκεφάλου είναι οι απόπειρες βιασμών φοιτητριών,η εγκατάσταση ακόμα και ρομά στο Πανεπιστήμιο Πατρών;
Οι Έλληνες πολίτες κάθε γεωγραφικού διαμερίσματος έχουν να λένε γιά τα κατορθώματα αυτών που εκμεταλλεύονται το άσυλο σε κάθε Πανεπιστήμιο. Και γι'αυτό,αντέδρασαν καταδικάζοντας τη δήθεν αριστερή κυβέρνηση,αλλά δε φτάνει η ψήφος γιά το θεριό της αντίδρασης που ακόμα σπέρνει το μίσος γιά τους αστυνομικούς κάποιας άλλης εποχής σε αθώες ψυχές,αλλά ακόμα δε λέει να ψοφήσει.

 
Πρόβλημα 99
24 Ιουλ 2019 09:46

Το κύριο πρόβλημα των ΑΕΙ δεν είναι το "Άσυλο" αλλά η Αναξιοκρατία και η Διαφθορά.

Σε αυτά προστέθηκε τα τελευταία χρόνια και η Υποχρηματοδότηση και έτσι φτιάξαμε την τέλεια "καταιγίδα" που έχει στείλει 100.000 νέους πτυχιούχους στο εξωτερικό - δηλαδή, άνθρωποι 25-35 ετών συνεισφέρουν στην οικονομία άλλων χωρών και δεν μπορούν να βοηθήσουν τη δική μας κοινωνία να μετασχηματιστεί.

 
N
24 Ιουλ 2019 09:49

Έστω ότι καταργούμε το άσυλο...ξέρεις τι...είμαι μέσα ας το καταργήσουμε και να μπουν οι αστυνομικοί στα πανεπιστήμια να διώξουν τους καταληψίες και τους ναρκομανείς....τότε τι...επειδή το χω δει αυτό το βιολί πιο παλιά δεν θα κάνουν ουσιαστικές συλλήψεις...άπλα θα φύγουν και θα μπαστακωθουν κάπου άλλου...όποτε τι κάναμε...μια τρυπά στο νερό...θα έχουμε μετά να λέμε για την εγληματικοτητα που θα αυξηθεί στις πλατιές η σε κάποια χ,ψ περιοχή...και μη μου πεις τώρα ''μα θα κάνουν ουσιαστική δουλειά'' ΤΙΠΟΤΑ δεν θα κάνουν προχειροδουλειες μια ζωή όλοι του.Δεν επιλύουν το πρόβλημα άπλα το μεταφέρουν κάπου άλλου...το έχουμε ξαναδεί...

 
N
24 Ιουλ 2019 09:52

Πρόβλημα99

Συμφωνώ μαζί σου.

 
Δον Κιχώτης
24 Ιουλ 2019 10:51

Ας αφήσουν την υποκριτική για τους ηθοποιούς. Ή θα σηκωθούμε λίγο ψηλότερα ή θα πάμε όλοι στο Άσυλο Ανιάτων.
Οι 283 ψήφοι για τον Πρόεδρο της Βουλής, είναι το πρώτο σκαλί.
Συμφωνεί και ο Ποιητής:

Το πρώτο σκαλί
Εις τον Θεόκριτο παραπονιούνταν
μιά μέρα ο νέος ποιητής Ευμένης·
«Τώρα δυό χρόνια πέρασαν που γράφω
κ' ένα ειδύλιο έκαμα μονάχα.
Το μόνον άρτιόν μου έργον είναι.
Αλλοίμονον, είν' υψηλή το βλέπω,
πολύ υψηλή της Ποιήσεως η σκάλα·
και απ' το σκαλί το πρώτο εδώ που είμαι
ποτέ δεν θ' αναιβώ ο δυστυχισμένος».
Ειπ' ο Θεόκριτος· «Αυτά τα λόγια
ανάρμοστα και βλασφημίες είναι.
Κι αν είσαι στο σκαλί το πρώτο, πρέπει
νάσαι υπερήφανος κ' ευτυχισμένος.
Εδώ που έφθασες, λίγο δεν είναι·
τόσο που έκαμες, μεγάλη δόξα.
Κι αυτό ακόμη το σκαλί το πρώτο
πολύ από τον κοινό τον κόσμο απέχει.
Εις το σκαλί για να πατήσεις τούτο
πρέπει με το δικαίωμά σου νάσαι
πολίτης εις των ιδεών την πόλι.
Και δύσκολο στην πόλι εκείνην είναι
και σπάνιο να σε πολιτογραφήσουν.
Στην αγορά της βρίσκεις Νομοθέτας
που δεν γελά κανένας τυχοδιώκτης.
Εδώ που έφθασες, λίγο δεν είναι·
τόσο που έκαμες, μεγάλη δόξα».

 
αντιλογος...
24 Ιουλ 2019 15:05

Εγώ μια χαρά είδα φοιτητές να διαμαρτυροναται για το άσυλο και επειδή δεν είμαι τυφλός είδα πάνω από ''τριάντα άτομα'' και μάλιστα εν μεσώ καλοκαιριού.

 
Καιτη
25 Ιουλ 2019 14:39

Και εγω πριν απο 10 χρονια ημουν στο ΑΠΘ ρε παιδια καιμε ασυλο δεν ειχαμε ναρκωτικα ....δεν φταιει κανενα ασυλο.... τα το προστατεψουν οι ιδιοι οι φοιτητες και μπορουν ....

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ