Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Απόφαση:Καταργείται η Επιτροπή “Γαβρόγλου” για τη Νομική Πατρών

Τηλεφώνημα Ν. Κεραμέως στην Πρύτανι του Πανεπιστημίου Πατρών για συνάντηση
Δημοσίευση: 23/07/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Υπογράφηκε από την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως η απόφαση με την οποία καταργείται η Επιτροπή “Γαβρόγλου” , η οποία συστάθηκε τέσσερις ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές,  προκειμένου να καταρτίσει  το  πρώτο  Πρόγραμμα Σπουδών του  Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Πατρών.

Παράλληλα η υπουργός Παιδείας επικοινώνησε σήμερα με την Πρύτανι του Πανεπιστημίου Πατρών Β. Κυριαζοπούλου, την οποία ζήτησε να συναντηθεί μαζί της. Το “ραντεβού” κλείστηκε για αύριο Τετάρτη.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

YΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Αριθμ. 114725/Ζ1

Ανάκληση της 107670/Ζ1/03.07.2019 υπουργικής απόφασης περί σύστασης και συγκρότησης εννεαμελούς Επιστημονικής Επιτροπής για την κατάρτιση του πρώτου προγράμματος σπουδών του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Πατρών (ΥΟΔΔ 428).

Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Έχοντας υπόψη:

1. Τις διατάξεις του άρθρου 44 παρ. 4β του ν. 4610/2019 «Συνέργειες Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι., πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, πειραματικά σχολεία, Γενικά Αρχεία του Κράτους και λοιπές διατάξεις» (Α ́ 70).

2. Τα π.δ. 81/2019 (Α ́ 119) και π.δ. 83/2019 (Α ́ 121).

3. Το άρθρο 21 του ν. 2690/1999 «Κύρωση του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας και άλλες διατάξεις» (Α ́ 45).

4. Την αριθμ. 107670/Ζ1/03.07.2019 απόφαση με θέμα «Σύσταση και συγκρότηση εννεαμελούς Επιστημονικής Επιτροπής για την κατάρτιση του πρώτου προγράμματος σπουδών του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Πατρών» (ΥΟΔΔ 428).

5. Το αριθμ. 2/12.07.2019 υπηρεσιακό σημείωμα από το Γραφείο Υπουργού.

6. Το γεγονός ότι από την έκδοση της παρούσας απόφασης δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του τακτικού προϋπολογισμού του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, αποφασίζουμε:

Την ανάκληση της αριθμ. 107670/Ζ1/03.07.2019 υπουργικής απόφασης με θέμα «Σύσταση και συγκρότηση εννεαμελούς Επιστημονικής Επιτροπής για την κατάρτιση του πρώτου προγράμματος σπουδών του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Πατρών» (ΥΟΔΔ 428).

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Η Υπουργός
ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ

Σχόλια (20)

 
Αρθούρος
24 Ιουλ 2019 08:16

Οι υπόλοιπες αποφάσεις της γιά επαναφορά της ώρας έναρξης στα σχολεία στις 8.15 το πρωί,γιά όριο στη φοίτηση στα Πανεπιστήμια,γιά συνεργασία με την Εκκλησία στο πλαίσιο των διακριτών τους ρόλων,γιά κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου,γιά ορισμό του αριθμού των εισακτέων από τα ιδρύματα,δε θα ανατραπούν από την παραπάνω μικρόψυχη απόφαση γιά το λαό της Δυτικής Ελλάδας.
Οι Κομοτηναίοι νίκησαν.Αλλά ελπίζω ότι η Πάτρα δε θυσιάστηκε άδικα.Ας γίνει τέταρτη νομική σχολή,κι ας γίνει όπου θέλουν,είτε στην Κρήτη,είτε στη Θεσσαλία.

 
bob mastoras
24 Ιουλ 2019 09:00

Αρθούρε εκτός από τον λαϊκισμό, που έκλεινες σε όλους τους χρόνους και όλες τις πτώσεις, ήρθε η ώρα να μάθεις και να θυμηθείς και άλλες έννοιες. Κορπορατισμός, ελιτισμός, συντεχνιοκρατία και regulatory capture. Υγείες.

 
Νομική ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
24 Ιουλ 2019 09:27

Μήπως ορισμένοι κύκλοι δε θέλουν τέταρτη νομική στην Ελλάδα;

Αξίζει να αναρωτηθεί κανείς, στα 200 και πλέον τμήματα πανεπιστημίων και ΤΕΙ που ιδρύθηκαν από το 1980 και μετά ποια είναι απαραίτητα και ποια ιδρύθηκαν για άλλους σκοπούς.

 
@Αρθούρος
24 Ιουλ 2019 09:46

Ναι, "θυσιάστηκε η Πάτρα" και ας γίνει και τέταρτη και δέκατη τέταρτη Νομική, Νομικές παντού. Εχουμε χάσει τη μπάλα κύριε. Το κράτος δεν υπαρχει για να χτιζει Νομικές αβέρτα (και καμια άλλη σχολή), έχουμε αρκετούς νομικούς, τους περισσότερους άνεργους ή υποαπασχολούμενους. Ας μην πουλήσουν τόσα σουβλάκια στην Πάτρα, ας νοικιάσουν λίγα λιγότερα διαμερίσματα, δε θα πληρώνει ο φορολογούμενος αυτά τα πράγματα. Το "δωρεάν παιδεία" το έχουμε παρεξηγήσει: δε σημαίνει ότι κάθε τοπικός οργανισμός έχει δικαίωμα να ζητάει και να παίρνει Νομική σήμερα, κάτι άλλο αύριο, ότι θέλει. Ούτε οτι αν ολοι αυριο θέλουν να γινουν δικηγόροι ή γιατροί ή ότι άλλο, πρέπει το κράτος να κόψει το λαιμό του να τους βρει θέσεις και να δημιουργεί σχολές.

 
Νομικές Σχολές
24 Ιουλ 2019 10:28

Η Γεωπονική Σχολή στο ΑΠΘ ιδρύθηκε το 1927 στα πλαίσια της Σχολής Φυσικών και Μαθηματικών Επιστημών. Το 1920 είχε ιδρυθεί η Ανωτέρα Γεωπονική Σχολή Αθηνών.

Πλέον Σχολές Γεωπονικών Επιστημών υπάρχουν στο Παν. Θεσσαλίας και στο Παν. Πατρών και στο ΤΕΙ Κρήτης.

Επομένως, από το ένα "άκρο" (3 Νομικές) μέχρι το άλλο "άκρο" (14 Νομικές) υπάρχει και μια ΛΟΓΙΚΗ μέση λύση: 5 Νομικές, πχ. ίδρυση Νομικής Σχολής σε Ιωάννινα και Κρήτη.

@ ΣΧΟΛΙΟ @Αρθουρος (24 Ιουλ 2019 09:46)

Δεν υπάρχει κάποια ιδιαιτερότητα στις σπουδές Νομικής που να επιβάλει να προσφέρονται μόνο σε Κομοτηνή, Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Στα ελληνικά ΑΕΙ λειτουργούν επτά Ιατρικές Σχολές και έξι Αρχιτεκτονικές Σχολές και αντίστοιχα περισσότερες από τρεις Φιλοσοφικές και Πολυτεχνικές και Φυσικομαθητικές και Γεωπονικές Σχολές.

 
Σασα
24 Ιουλ 2019 10:46

Μάλλον η κ Κεραμεως δεν είναι η κατάλληλη για υπουργός παιδείας. Δε με πείθει διότι η αιτιολόγηση για τη κατάργηση της νομικής στη Πάτρα είναι για γέλια.

 
@@Αρθούρος
24 Ιουλ 2019 11:58

η Πάτρα έχει οργανωμένη ακαδημαϊκή κοινότητα και δεν έχει πελάτες για τα σουβλάκια ! κλείσιμο όλων των περιττών σχολών και ΜΟΝΟ οι μεγάλες πόλεις με ΕΝΙΑΙΑ πανεπιστημιούπολη και όχι διασπαρμένη στα 4 σημεία του ορίζοντα. Εδώ να δω την Κεραμέως και όλους τους ! Παρωδία μηχανογραφικά , φωνάζουν οι εχέφρονες και χτενίζονται οι υπόλοιποι. Αθήνα , Θεσσαλονίκη , Πάτρα , Λάρισα , Γιάννενα, μία πόλη της Κρήτης και της Θράκης και ΤΕΛΟΣ ! οι λοιπές περιοχές πολύ στοχευμένες σχολές ή ακόμα καλύτερα μικρά κέντρα έρευνας με ξενώνες (πχ δασολογία με ξενώνα και ερευνητικό κέντρο στο Καρπενήσι για όλους τους φοιτητές της επικράτειας με πρόγραμμα για πρακτική- τι φοιτητική ζωή να έχει το καρπενήσι;;;; έλεος ! )

 
δια ταύτα
24 Ιουλ 2019 12:23

Όσον άφορα το άσυλο μπορούν να γίνουν οι κατάλληλες συνεννοήσεις χωρίς να καταργηθεί άλλα η νδ δεν βλέπει το ουσιαστικό πρόβλημα άπλα στοχοποίησε μια πλευρά του μόνο για να βγει μπροστά προεκλογικά. Επίσης από πότε η εκκλησιά έχει δικαίωμα να επεμβαίνει στην παιδεία άλλα τι τους νοιάζει υπουργό έχουν ούτως η άλλως. Το λέω αυτό επειδή έλεγε η υπουργός να αναβαθμίσει τα θρησκευτικά ένα μάθημα που δεν ανοίγει κάποιον ουσιαστικό κλάδο στην αγορά εργασίας. Προβλέπω άπλα μεγαλύτερη υποβάθμιση της παιδείας.

 
ΜΕΛΟΣ ΔΕΠ
24 Ιουλ 2019 12:39

με τα αλλα νεα τμηματα με 0 μελη δεπ θα γινει κατι;

 
Κρητικός
24 Ιουλ 2019 13:50

Η σημασία της (συνέχισης της ύπαρξης της) Νομικής στη Θράκη, με ότι αυτό σημαίνει, είναι μέσα στις προτεραιότητές μας;;

 
Νομική ΖΑΚΥΝΘΟΥ
24 Ιουλ 2019 15:05

Στην πατρίδα του εθνικού ποιητή Διονυσίου Σολωμού είμαστε έτοιμοι για μια νέα Νομική Σχολή!

Αν η κ. Κεραμέως θέλει και μπορεί θα τη στηρίξουν όλα τα Επτάνησα.

 
Υπερυπουργός Μετεγγραφών
24 Ιουλ 2019 15:10

Μεγάλο ταλέντο από τη Γαλλία. Η νέα Ελπίδα της Δημοκρατίας Ήρθε!

 
Τέρμα οι αδικίες
24 Ιουλ 2019 15:11

Δεν μπορεί ένας ολόκληρος φορολογούμενος λαός να πληρωνει τα "καπρίτσια" της κάθε περιοχής. Η Πάτρα είναι υπέρ-ευνοημένη στο θέμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης έχοντας πολύ περισσότερα τμήματα απ' όσα θα της αναλογούσαν με βάση τον πληθυσμό της. Δηλαδή τι ζητούν μερικοί, να ερημώσει όλη η Ελλάδα και να φαληρίσει το κράτος για να κονομάει εις βάρος όλης της υπόλοιπης επαρχίας η Πάτρα από μη παραγωγικές δραστηριότητες;

 
Νομική Κομοτινής
24 Ιουλ 2019 15:31

Η λειτουργία της εξυπηρετεί και εθνικούς σκοπούς πέραν των άλλων και ο νοών νοειτω @Αρθούρε και λοιποί θιασώτες της παλαιάς Ελλάδας ή της Ελλάδας μέχρι την Μελούνα .Μόνον η Νέα Υόρκη έχει λιγότερους δικηγόρος από όλη την Ελλάδα .Δεν νίκησε η Κομοτινή την Πάτρα που γράφει με ποδοσφαιρικούς όρους @Αρθούρος αλλά η λογική και το εθνικό συμφέρον ,για όσους το θυμούνται μέχρι τα νέα Ίμια.

 
Ντίνος
24 Ιουλ 2019 15:56

Με τις άλλες διορισμένες επιτροπές Γαβρόγλου τι θα κάνετε κ.Κεραμέως;.Έχει διορίσει χωρίς κριτήρια και δημόσια πρόσκληση ουκ ολίγες επιτροπές.Επειδή είναι διορισμένες από τον ίδιο χωρίς διαφάνεια να πείτε τι θα κάνετε.

 
Κα Κεραμεως
24 Ιουλ 2019 18:12

Συγχαρητηρια για τις μεχρι τωρα ενεργειες σας. Αυτο σημαινει οικονομια στην πραξη. Δειτε αν θελετε τα παρακατω
Α) Υπαρχουν πολλα εικονικα νεα τμηματα με 0 ΔΕΠ που δημιουργηθηκαν για προεκλογικους λογους
Β) Δεν πρεπει σε ενα ιδρυμα να επιτρεπεται ο διορισμος συγγενη μεχρι τριτου βαθμου. Δειτε καποια στιγμη τα ονοματα σε οποιοδηποτε ιδρυμα κ θα καταλαβετε. Στο εξωτερικο εφαρμοζεται.
Γ) Επαναφορα της βασης του 10. Θα εμφανισει αυτοματα και μη οριζοντια ολα τα αχρηστα τμηματα.

Δεν υπαρχει καμια υπερηφανεια στο να δανειζεται συνεχως ενα κρατος για να τα σπαταλαει με σκοπο να ξαναδανειστει

Ευχαριστω που το διαβασατε

 
Πόση πλάκα τελικά
24 Ιουλ 2019 18:57

Ουσιαστικά δεν χρειάζεται καμμία σχολή Νομικής στην Ελλάδα. Ήδη οι 3,4 της Κύπρου και άλλων χωρών εξωτερικού τροφοδοτούν επάξια την αγορά εργασίας....δεν υπάρχει σωτηρία!

 
Νομική Σχολή στην Ελλάδα
24 Ιουλ 2019 20:06

Με το "καλημέρα" προκλήθηκε πανικός για κάτι που, σε τελική ανάλυση, δεν είναι τόσο σημαντικό: ας αποφασίσουν τα ΑΕΙ πού πρέπει να μπει μια ακόμη Νομική, στην Κρήτη ή τη Θεσσαλία ή τη Πελοπόννησο ή την Ήπειρο. Δεν είναι δύσκολο.

Λειτουργούν ήδη από το 1980 πολλά τμήματα ΤΕΙ και Πανεπιστημίων που δεν εξυπηρετούν κανένα σκοπό. Στην Κρήτη έχουν ιδρυθεί Πανεπιστήμιο και Πολυτεχνείο και ΤΕΙ, αυτό κανείς δεν το έχει παρατηρήσει τα τελευταία σαράντα χρόνια;

Στην Πελοπόννησο έχουμε και Πανεπιστήμιο Πατρών και Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου - στην Αττική έχουμε υπερσυγκέντρωση τμημάτων, στη Θεσσαλονίκη ΤΕΙ-ΑΠΘ και ΠΑΜΑΚ όλα μαζεμένα - έλεος πια!

Η βάση του 10 απλώς θα καθορίσει τη δυσκολία των θεμάτων εξέτασης για την εισαγωγή, δηλαδή θα αλλάξει τους όρους του διαγωνισμού όχι την ποιότητα.

 
Πανεπιστήμιο Πατρών
24 Ιουλ 2019 20:27

Το Πανεπιστήμιο Πατρών δεν ανήκει στην Πελοπόννησο, αλλά στη Δυτική Ελλάδα! Και για ποιότητα μην ψάχνεις πλέον στην τριτοβάθμια, όταν εισάγονται κάπου 75-80.000/έτος (σχεδόν όλοι με απολυτήριο λυκείου).

 
Ριο Αντίριο
15 Οκτ 2019 21:37

Είναι η Πάτρα δίπλα ή απέναντι από το Μεσολόγγι;

Προφανώς δε χρειαζόμασταν και Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, όταν από το 1967 λειτουργεί το Πανεπιστήμιο Πατρών, το οποίο μπορούσε να μετονομαστεί Πελοποννήσου.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.