Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Υπόμνημα - Αναφορά Εκπροσώπων Μελών ΕΔΙΠ των πρώην Τ.Ε.Ι. προς την υπουργό Ν. Κεραμέως

Δημοσίευση: 25/07/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Αξιότιμη κα. Υπουργέ,

Σας συγχαίρουμε για τα νέα Σας καθήκοντα ως Υπουργός και ευχόμαστε να επιτύχετε στο δύσκολο έργο Σας.

Καταθέσατε την 12η Μαρτίου του 2018, το υπ. αριθ. πρωτοκόλλου 681, έγγραφο στη Βουλή των Ελλήνων, σχετικό με θέματα που ταλάνιζαν και εξακολουθούν να ταλανίζουν τα μέλη Ε.ΔΙ.Π. των Τ.Ε.Ι. και των πρώην Τ.Ε.Ι. που μετατράπηκαν ή εντάχθηκαν σε Πανεπιστήμια.

Συγκεκριμένα, τα μέλη Ε.ΔΙ.Π. των ΤΕΙ και Πανεπιστημίων, ενώ έχουν το ίδιο νομοθετικό πλαίσιο (Ν. 4009/2011 άρθρο 29 παρ. 2, ο Ν. 4223/2014 άρθρο 68 παρ. 3 και ο Ν. 4223/2014 άρθρο 68 παρ. 3) και δεν υφίσταται καμιά διάκριση - διαφοροποίηση καθηκόντων και προσόντων Τους, εντούτοις ο μισθός, οι απολαβές και τα επιδόματα διαφοροποιούνται αισθητά και εις βάρος των μελών Ε.ΔΙ.Π. των Τ.Ε.Ι. και της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. Το δε έγγραφο που καταθέσατε δεν έλαβε εξ' όσων γνωρίζουμε απάντηση. Ελπίζουμε λοιπόν, τώρα που Εσείς αναλάβατε το Υπουργείο ως Υπουργός, να επιληφθείτε των θεμάτων αυτών και να εγκαινιάσετε ένα νέο ήθος και νοοτροπία.

Συνοπτικά, δεν υπήρχε και δεν υπάρχει ακόμη:
•    Ίδιο μισθολόγιο για όλα τα μέλη Ε.ΔΙ.Π. των Α.Ε.Ι. (Πανεπιστήμια, Τ.Ε.Ι. και Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.).
•    Ίδια βαθμολογική εξέλιξη από το βαθμό Δ στο βαθμό Α.
•    Χορήγηση του επιδόματος διδασκαλίας και έρευνας.

Δίκαια αιτήματα που δεν έγιναν πράξη. Μάλιστα, δύο (2) φορές, σε διαφορετικά νομοσχέδια, διατάξεις που θεράπευαν το πρόβλημα μας αποσύρθηκαν. Πλέον δε τούτων, με την ένταξη των Τ.Ε.Ι. στα Πανεπιστήμια, η διάκριση συνεχίζεται και εντός των ίδιων των Πανεπιστημίων, καθώς τα μέλη Ε.ΔΙ.Π. που εντάχθηκαν από τα Τ.Ε.Ι. στα Πανεπιστήμια αμείβονται με το καθεστώς των Τ.Ε.Ι. Η  απαξίωση και η υποτίμηση των Μελών μας είναι πρωτοφανής.

Παρακαλούμε για την άμεση επίλυση και με αναδρομική ισχύ των προαναφερθέντων θεμάτων - προβλημάτων.

Με τιμή,
Τα Μέλη Ε.ΔΙ.Π.
Γιώργος Τασκασαπλίδης (πρώην Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας)
    Χαράλαμπος Κουτσούκης (πρώην Τ.Ε.Ι. Ηπείρου)
Νίκος Καρανίκας (πρώην Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας)
Πασχάλης Γάκος (πρώην Τ.Ε.Ι. Κεν. Μακεδονίας)
Κώστας Ταραματζάς (πρώην Τ.Ε.Ι. Αν. Μακεδονίας)
Νίκος Βλάχος (πρώην Τ.Ε.Ι. Δυτ. Ελλάδας)
Ευάγγελος Μαρκάκης (πρώην Τ.Ε.Ι. Κρήτης)
Γεράσιμος Κωνσταντακάτος (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.)

Ετικέτες: 
ΕΔΙΠ

Σχόλια (4)

 
@ΕΔΙΠ/ΕΕΠ
29 Ιουλ 2019 20:11

Όλα τα μέλη ΕΔΙΠ/ΕΕΠ είναι οι πιο αδικημένοι υπάλληλοι.
1. Αμείβονται λιγότερο από όλους τους Δ. Υ.
2. Δεν πρόκειται να εξελιχθούν.
3. Δεν πρόκειται να προκηρυχθούν θέσεις στο γνωστικό τους αντικείμενο, αφού ουσιαστικά κάνουν τη δουλειά του Λέκτορα με λιγότερη αμοιβή.
4. Όσοι μεταταχθηκαν από τη Α/ήΒ/θμια ειδικά στα ΤΕΙ, είδαν τους μισθούς τους να μειώνονται στο επίπεδο των Δ. Υ. Δ. Ε
5. Επειδή κάποιοι λένε μα και γιατί να εξέλιχθουν αφού ήξεραν όταν διορίστηκα, ότι ο κλάδος δεν οδηγεί σε εξέλιξη μέλους ΔΕΠ. Το ότι δεν προβλέπονταν δεν σημαίνει πως είναι κακό να αλλάξει και να προβλέπεται από δω και πέρα.
6. Το οξύμωρο ίσως και το χειρότερο απ όλα, ενώ δεν τους επιτρέπεται η εξέλιξη, αλλά τους επιτρέπεται η μετάταξη στην Α ή&Β/θμια εκπαίδευση (Π.Δ.147/2009) άκουσον άκουσον δεν τους αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία με αποτέλεσμα, οσοι μεταταχθηκαν στην Α ή&Β/θμια, να μην μπορούν διεκδικήσουν καμία θέση ευθύνης.
Τι θα κάνετε για όλα αυτά κυρία Κεραμεως;
Πρέπει να δώσετε άμεσα λύση!!!

 
Χαράλαμπος Κουτσούκης
29 Ιουλ 2019 15:16

Στα μέλη Ε.ΔΙ.Π. των Τ.Ε.Ι. (ακόμη και αυτά που εντάχθηκαν στα Πανεπιστήμια) εκτός του ότι λαμβάνουν χαμηλότερες αποδοχές, δεν τους χορηγείται ούτε επίδομα διδασκαλίας και έρευνας, όπως συμβαίνει σε όλες τις κατηγορίες προσωπικού που ασκούν διδακτικό έργο. Ευελπιστώ ότι η νέα ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας θα άρει τις αδικίες που έχουν υποστεί τα μέλη Ε.ΔΙ.Π. των Τ.Ε.Ι.
Ουδέποτ’ άρα λυσιτελέστερον αδικία δικαιοσύνης

 
ΔΕΝΘΑΛΙΟΣ
27 Ιουλ 2019 16:19

Προφανώς το ζήτημα των ΕΔΙΠ είναι σημαντικό και ιδιαίτερα πολύπλοκο, αφού από τη μια θα πρέπει να ικανοποιηθεί η πλευρά των ΕΔΙΠ που δίκαια θεωρώ διεκδικούν αυξήσεις στις απολαβές τους, αλλά και όσων (λίγων) μελών ΔΕΠ ή υποψήφιων μελών ΔΕΠ πιστεύουν πως θα πρέπει να παραμείνουν ως έχουν. Προφανώς θα πρέπει το θέμα να αντιμετωπιστεί συνολικά, αφού υπάρχουν ΕΔΙΠ δύο ταχυτήτων όπως σωστά επισημαίνετε πλέον (ΑΕΙ-ΤΕΙ) αλλά και εκπαιδευτικοί στην τριτοβάθμια εκπαίδευση επίσης δύο ταχυτήτων (ΔΕΠ-ΕΔΙΠ). Ως πρώτο μέτρο, θεωρώ δίκαιο την αύξηση των απολαβών τους (ένας ΕΔΙΠ αν παρέμενε στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση θα ήταν σίγουρα διευθυντής σχολείου, επομένως θα λάμβανε το αντίστοιχο επίδομα). Ως επόμενο στάδιο, θεωρώ πως θα πρέπει η πολιτεία και το αρμόδιο υπουργείο να δει το θέμα ιεραρχικώς, δηλαδή τη "λεκτοροποίησή" τους και μάλιστα σύντομα, αφού και τα προσόντα έχουν (διδακτορικά, δημοσιεύσεις κ.λπ.) και καλύπτουν πάγιες ανάγκες των Πανεπιστημίων. Οικονομικά δε βρίσκονται σε πολύ χειρότερη θέση απ' αυτήν που βρίσκονταν όταν εργάζονταν στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, γεγονός τουλάχιστον
απαράδεκτο!

 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΑΣΚΑΣΑΠΛΙΔΗΣ
26 Ιουλ 2019 12:06

Οι Συνάδελφοι της ΑΣΠΑΙΤΕ παραμένουν στο νομικό πλαίσιο των ΤΕΙ, οπότε κάτι πρέπει να γίνει. Η Κυβέρνηση με απειροελάχιστο οικονομικό κόστος μπορεί να δείξει μια σωστή στάση, υπερασπίζοντας αφενός το δίκαιο (που παραδέχονταν και οι προηγούμενοι Κυβερνώντες, αλλά δεν έκαναν κάτι γι' αυτό) και αφετέρου να κάνουν την διαφορά στην πράξη (σε σχέση με τους προηγούμενους). "Ζυγίζονται" όλοι.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ