Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Α. Διαμαντοπούλου: Ο Ν. Φίλης μπορεί να μιλήσει σε Πανεπιστήμιο;

Δημοσίευση: 26/07/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

«Έχουμε μείνει στις ερμηνείες μετά τη Χούντα και θέλουμε να προστατέψουμε τον εαυτό μας από έναν εχθρό που δεν υπάρχει. Συζητάμε για την ελεύθερη έκφραση στα πανεπιστήμια. Εγώ μπορώ να πάω να μιλήσω σήμερα σε ένα πανεπιστήμιο; Η υπ. Παιδείας μπορεί; Ο κ. Φίλης μπορεί; Δεν μπορούμε να μπούμε οι πολιτικοί μέσα στα πανεπιστήμια».

Τα παραπάνω είπε , μεταξύ άλλων , η πρώην υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, μιλώντας στον 9,84, σχετικά με την ακαδημαϊκό άσυλο, και σημείωσε τα εξής:

  • Αντί η σκληρή κριτική μας, δηλαδή ότι η χώρα είναι τελευταία στους δείκτες ψηφιακής τεχνολογίας και στην εκπαίδευση και στη διοίκηση, να είναι το μεγάλο σκάνδαλο της χώρας, αντί να συζητούμε με το καλημέρα για το τι θα κάνουμε, όλη η συζήτηση γίνεται γύρω από το άσυλο.
  • Είναι τυχαίο;
  • Είναι λάθος; 
  • Όχι δεν είναι τυχαίο.
  • Και κατά την άποψή μου το ότι έρχεται και επανέρχεται το θέμα είναι ότι δεν έχουμε συναινέσει στο τι είναι δημοκρατία.

Σχόλια (11)

 
Παπαρούνας
31 Ιουλ 2019 11:10

Η κυρία Διαμαντοπούλου έμεινε στη συνείδηση των εκπαιδευτικών ως ένα άτομο κακών προθέσεων γιατί άρχισε να μιλάει για ένα νέο σχολείο,πανεπιστήμιο και λοιπά όταν η χώρα είχε ήδη χρεοκοπήσει.
Μέλος ενός κόμματος που πρωταγωνίστησε στην διάλυση των Θεσμών ήρθε κατόπιν εορτής να ζητήσει και τα ρέστα. Να θυμίσω ότι το κόμμα της ήταν αυτό που έφερε την απόλυτη ισοπέδωση τη δεκαετία του 80 στα πανεπιστήμια. Το ίδιο αυτό άθλιο κόμμα ήταν που έβαλε αναρίθμητους στα πανεπιστήμια ίσα-ίσα για να παίρνουν "χαρτιά" και να στοιβάζονται μετά σε ουρές έξω από τα πολιτικά γραφεία των πρασίνων κομματαρχών.
Και στο τέλος αυτής της κατρακύλας έρχεται η κυρία Διαμαντοπούλου φορώντας ένα ένδυμα εκσυγχρονισμού για ίδιον όφελος εννοείται. Για να πει τι (;) ότι για όλα φταίνε οι εκπαιδευτικοί και όλοι αυτοί οι οποίοι ήταν τα θύματα μιας παρανοϊκής διακυβέρνησης...

 
ΑΕΙ 1980
29 Ιουλ 2019 23:56

Καμία από τις κυβερνήσεις δεν προσπάθησε να ενώσει τα ΤΕΙ με τα Πανεπιστήμια, ούτε το 1991 ούτε το 2001 ούτε το 2011. Σπαταλήσαμε πόρους ιδρύοντας επί 20 χρόνια τμήματα και σχολές που τώρα συγχωνεύονται με τον πλέον ανορθόδοξο τρόπο.

Ποιος έχει ευθύνη για αυτή την κατάσταση στα ΑΕΙ αν όχι η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Έρευνας, από το 1980 μέχρι σήμερα;

 
Αρθούρος
29 Ιουλ 2019 14:29

Ακούω συνέχεια κατηγορίες εναντίον της κας Διαμαντοπούλου,η οποία το μόνο που έχει σε βάρος της είναι που ήθελε να κάνει τα Αγγλικά πρώτη γλώσσα στα σχολεία,ότι ήταν υπουργός της φωτοτυπίας,επειδή έδινε δισκάκια αντί γιά βιβλία στα σχολεία.Μα επειδή όχι μόνο αντέδρασαν τότε οι αρτηριοσκληρωτικοί καθηγητές που ακόμα δε γνωρίζουν να χρησιμοποιούν τα ΑΤΜ ή τα smartphones (ανώτερα μαθηματικά),το γεγονός ότι ακόμα την κατηγορούν γι'αυτό,τους δίνει μεγαλύτερη ευθύνη.Η ντροπή είναι όλη δική τους γιατί η τότε υπουργός προσπάθησε να εκβιάσει την πορεία προς τα μπρος,μιάς βαθύτατα συντηρητικής κι οπισθοδρομικής χώρας,που ακόμα και οι εκπαιδευτικοί που θα έπρεπε να λειτουργούν ως φώτα,την υπονομεύουν.
Γιά τη μη είσοδο πολιτικών στα Πανεπιστήμια,συμφωνώ,αλλά να μην πάρουν τα μυαλά των φοιτητών αέρα.Εκτός από δικαιώματα(ψήφος στα 17, ατιμωρησία γιά εγκλήματα,ελεύθερες μετεγγραφές,ν+ν,ή αν προτιμάτε 2ν) έχουν και υποχρεώσεις.Κι επιτέλους,το άσυλο θα καταργηθεί,όσο κι αν χτυπιέστε.Είναι η πρώτη ρύθμιση που έχει προοδευτικό περιεχόμενο.

 
Πλατάρος Γιάννης
29 Ιουλ 2019 13:21

Περί ομιλίας της Διαμαντοπούλου και «συναδέλφων«» ο λόγος:
Σε ένα συνέριο της ΟΛΜΕ όπου ήμουν Σύνεδρος αιρετός, ήταν προσκεκλημένη και η Υπουργός Διαμαντοπούλου να κάνει χαιρετισμό.
Υπήρξαν εκτεταμένες διακοπές στην ομιλία της με συνθήματα , κάτσε κάτω, τα γνωστά. Τόλμησα να πώ «έλεος ρε παιδιά επίσημη προσκεκλημένη είναι του ΔΣ της ΟΛΜΕ, ...σεβασμός στοιχειώδης....»
Παρά λίγο να μου κάνουν επίθεση.....
Μια ακόμα πιο παλιά περίπτωση, αναπληρωτές εκπαιδευτικοί την έπεσαν για ξυλοδαρμό στον τέως Πρόεδρο του Π.Ι. τοκ κ. Κασσωτάκη, γιατί ήταν ο εισηγητής του διαβόητου νόμου Αρσένη κτλ. Ήταν ένα υπόγειο Δημόσιου κτηρίου (τουαλέτες;) στην Μυτιλήνη σε μια εναρκτήρια εκδήλωση Πανελλήνιου Συνεδρίου της ΕΜΕ. «Θα τον σκοτώναμε -ο όχλος - τον άνθρωπο. Έβαλα τις φωνές «αίσχος αλητάμπουρες , φύγετε!»
Δεν ξέρω πώς έπιασε, αλλά έπιασε...
Μια άλλη φορά μας είχε καλέσει το Υπουργείο, για εντεταλμένο σεμινάριο στην Αξιολόγηση του ΔΕ και τους ΣΣ . Απ΄έχω υπήρξαν εκτεταμένοι προπηλακισμοί , σπασίματα αυτοκινήτων, για να ματαιωθεί. Στην γνωστή παιδική χαρά του Υπουργείου άνοιξα διάλογο με τους νταήδες συναδέλφους και εκεί την γλύτωσα -ίσως- όπου με ανεγνώρισαν κάποιοι συμφοιτητές και είπαν στον όχλο ένα «αφήστε τον αυτόν»
Όπως καταλαβαίνετε, αναφέρομαι σε πρώην φοιτητές, απόφοιτους εκπαιδευτικούς , μόνιμους που ασκούν βία κατά της «εξουσίας» Πώς λέμε «βία στην βία της εξουσίας;» Μόνο που η «βία» ήταν απρόκλητη και στα πλαίσια συνταγματικών λειτουργιών.
Τα ξέρετε όλοι, τα ξέρετε καλά. Να κάτσω να γράψω ιστορίες φοιτητικές; Τις ξέρετε πάρα πολύ καλά ΟΛΟΙ, πλην όσων εξωγήϊνων ζουν ανάμεσά μας που ήλθαν προσφάτως από τον Σείριο.

Κατηγορούμε όλους τους άλλους που δεν έχουν επίπεδο.
Δεν έχουμε ανοχή στην διαφορετική άποψη.
Αντιμετωπίζουμε την διαφορετική ΑΠΟΨΗ με επίθεση στον ομιλούνται και εκφοβισμό. Όχι με επιχειρήματα.
ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΛΑ!.......ΟΛΟΙ!!!
Δεν θα σας υποδείξω τι να κάνετε. Είναι προσβολή να υποδεικνύει κάποιος τα αυτονόητα σε ενηλίκους μορφωμένους...
Υποδεικνύω απλώς ότ ισε εμάς, που έχουμε τις ίδιες περπατησιές, που έχουμε πάει σε κοινούς χώρους που συναναστρεφόμαστε και συναγελαζόμαστε παιδιόθεν στο ίδιο Σχολικό περιβάλλον και ως ενήλικοι στο ίδιο εργασιακό περιβάλλον σαν παρακαλώ να ΤΗΡΗΣΕΤΕ ΜΕΤΡΟ ΣΤΟ ΨΕΜΑ!
Έλεος δηλαδή!.....

 
προς δημητρη
29 Ιουλ 2019 12:17

τα πανεπιστημια χρειαζονται πολιτικους ως οραματιστες για να ξεπεραστουν οι αγκυλωσεις και οι ιδεοληψιες.

 
Δημήτρης
29 Ιουλ 2019 10:14

"Εγώ μπορώ να πάω να μιλήσω σήμερα σε ένα πανεπιστήμιο; "
Κι αυτό τώρα το λέτε για καλό ή για κακό;
Αλίμονό μας...
Τα πανεπιστήμια δε θέλουν πολιτικούς για ομιλητές αλλά ακαδημαικούς-επιστήμονες.

 
Γιάννης
29 Ιουλ 2019 10:13

Η κυρία Διαμαντοπούλου έχει τεράστια προσφορά στην εκπαίδευση! Πέτυχε το ...ακατόρθωτο! Να ανοίξουν τα σχολεία και τα βιβλία να δοθούν μετά από κάτι μήνες! Η υπουργός της φωτοτυπίας!...

 
ΝΚ
29 Ιουλ 2019 08:07

Άραγε τον καιρό που η κα Διαμαντοπούλου είχε καταργήσει το άσυλο (Νόμος 4009) μπορούσε να μιλήσει σε Πανεπιστήμιο;

Αν τώρα ξανακαταργηθεί, θα πηγαίνει να μιλάει με συνοδεία αστυνομίας;

 
Ματαιοδοξία
27 Ιουλ 2019 14:27

Κυρία Διαμαντοπούλου, θητεύσατε 8 χρόνια ως Βουλευτής και 3 χρόνια ως Υπ. Παιδείας. Νομίζω πως ότι είχατε να πείτε και κυρίως να κάνετε, είχατε την ευκαιρία να το κάνετε τότε.
Από το 2012, δεν εκλέγεστε καν Βουλευτής. Γιατί ποιό πράγμα λοιπόν να μιλήσετε στα Πανεπιστήμια σήμερα, όταν ο ίδιος ο λαός με την ΨΗΦΟ του, αποφάσισε ότι δεν επιθυμεί άλλο τα λόγια και τα έργα σας?
Και κάτι ακόμα. Θυμάμαι τον τότε Πρωθυπουργό Γ.Α.Π., που μετά την ήττα σας στις εκλογές, έδεινε διαλέξεις σε ξένα Πανεπιστήμια (και μάλιστα με παχυλή αμοιβή) για το πώς έσωσε την Ελλάδα υπογράφοντας τα Μνημόνια. Άρα μια χαρά μπορείτε κι εσείς να μιλήσετε σε Πανεπιστήμια. Αρκεί να σας προσκαλέσουν.

 
Η καλύτερη επιλογή
26 Ιουλ 2019 20:35

Είναι η τυχαία.

Δείτε τα κριτήρια με τα οποία ιδρύονταν νέα τμήματα και ιδρύματα την περίοδο 1970-2019.

 
ΑΛ.ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
26 Ιουλ 2019 20:29

ΤΑ ΛΕΤΕ ΑΡΙΣΤΑ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΙΔΕΟΛΗΨΙΑ. ΕΙΔΙΚΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΔΑΜΕ ΕΝΑΝ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΟ ΕΛΚΕ, "ΣΤΑΛΙΝΙΚΟΥ" ΤΥΠΟΥ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΡΑΣΑΚΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΜΕΛΗ ΔΕΠ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑ 5 ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ. ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΞΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΑΓΚΥΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΛΛΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΝΙΣΧΥΘΗΚΑΝ ΜΕ ΜΑΕΣΤΡΙΑ ΘΕΑΜΑΤΙΚΑ.
ΘΥΜΑΜΑΙ ΟΤΑΝ ΦΤΙΑΞΑΤΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΣΑΣ ΠΟΣΟ ΑΓΧΩΜΕΝΗ ΗΜΟΥΝ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΠΩΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΙΕΘΝΟΠΟΙΗΘΗΚΕ. ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΟ 2016 ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΞΕΛΙΞΗ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΞΕΝΟΙ (ΟΧΙ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΙ) ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.
ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΧΕΙ ΒΥΘΙΣΤΕΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΓΩΝΑ ΕΞΙΣΩΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ.
ΕΥΧΟΜΑΙ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΝΑ ΚΑΘΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΤΡΑΠΕΖΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ "ΣΟΦΕΣ" ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ , ΤΗΣ ΑΞΙΟΤΙΜΗΣ Κ. ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ, ΤΗ ΜΙΖΕΡΙΑ, ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΤΗΝ ΙΔΕΟΛΗΨΙΑ.
ΕΓΩ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΙΣΤΕΨΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΣΑΤΕ ΟΤΑΝ ΕΙΔΑ ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΑ (ΜΗ ΙΔΕΟΛΗΠΤΙΚΑ) ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.