Τι θα ισχύσει στις Πανελλαδικές του 2020 για Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία

29/07/2019

Άκουσε το άρθρο

Σύμφωνα  με τα μέχρι τώρα δεδομένα, εκτός και αν η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως προχωρήσει σε τροποποιήσεις, για τη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2020, θα ισχύσουν τα εξής:

Σχόλια (6)

Αρης
|

Η συνεξέταση Γλώσσας- Λογοτεχνίας θα αποδειχτεί προβληματική. Το Υπουργείο ας αξιοποιήσει παλαιότερα στατιστικά δεδομένα από την εξέταση του μαθήματος της Λογοτεχνίας, από τα οποία θα συμπεράνει πως οι περισσότερες αναβαθμολογήσεις σημειώνονταν σ΄αυτό το μάθημα. Ας αφήσει τη λογοτεχνία ως μπαλάντα των υποκειμενικών θεωρήσεων...

Θ.Ι.Π.Π.
|

Η εξέταση της Λογοτεχνίας θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα μεταξύ νέων και παλαιότερων υποψηφίων. Ακόμη και για τους νέους υποψήφιους δεν είναι σωστό. Δεν είναι προετοιμασμένοι από την Α τουλάχιστο λυκείου για ένα τόσο απαιτητικό μάθημα. Δεν μπορεί ξαφνικά να τους προσθέτεις τέτοιο όγκο ύλης σε βασικά μαθήματα και ένα επιπλέον καινούργιο μάθημα. Απαράδεκτο.

πειραματικός συγγραφέας
|

Η λογοτεχνία δεν έχει θέση στις πανελλαδικές εξετάσεις.
- Η κριτική της Λογοτεχνίας είναι σοβαρή υπόθεση και μακάρι να γίνεται από ειδικούς. Η διδασκαλία της λογοτεχνίας ας γίνεται μέσα στην τάξη χωρίς αυστηρούς κανονισμούς. Μακάρι όλοι μαθητές να έρχονται σε επαφή με την Λογοτεχνία κι αυτή η πράξη να τους ελευθερώνει και να τους γεμίζει ψυχικά.
- Ρωτήσατε κανέναν συγγραφέα αν θα ήθελε τα έργα του να γίνουν αιτία τυποποιημένης διδασκαλίας και εξέτασης; μή γένοιτο!

Κωνσταντίνος
|

Να παραμείνει ο τρόπος εξέτασης ως έχει ,ήδη οι μαθητές προετοιμάζονται από το τέλος τη Β λυκείου.

Andrew
|

Η συνεξέταση Γλώσσας και Λογοτεχνίας δεν θα προχωρήσει. Ας μείνει έτσι στις ενδοσχολικές απολυτήριες και να καταργηθεί η εξέταση της Λογοτεχνίας στις πανελλαδικές. Να μείνει ο παλιός τρόπος πανελλαδικής εξέτασης στη Γλώσσα.

Αμύντωρ
|

-...αναπαριστώνται ή αναπαρίστανται;

- Ένα θαυμαστικό, ένα ερωτηματικό, μια παύλα, μια παρένθεση, ένα επίθετο, ένας συλλογισμός είναι κειμενικοί δείκτες; Και αν όχι γιατί δεν αναφέρονται στο γλωσσάρι; Γιατί μας αλλάζετε την έως τώρα κοινώς αποδεκτή ορολογία με εντελώς ασαφείς και ακατανόητους όρους; Τί θα καταλάβουν τα παιδιά αν τους ζητήσεις "στοιχεία συγκειμένου" ή τους "σημειωτικούς τρόπους";

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ