ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

Τι θα ισχύσει στις Πανελλαδικές του 2020 για Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία

Δημοσίευση: 29/07/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Σύμφωνα  με τα μέχρι τώρα δεδομένα, εκτός και αν η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως προχωρήσει σε τροποποιήσεις, για τη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2020, θα ισχύσουν τα εξής:

Σχόλια (6)

 
Αρης
03 Αυγ 2019 18:28

Η συνεξέταση Γλώσσας- Λογοτεχνίας θα αποδειχτεί προβληματική. Το Υπουργείο ας αξιοποιήσει παλαιότερα στατιστικά δεδομένα από την εξέταση του μαθήματος της Λογοτεχνίας, από τα οποία θα συμπεράνει πως οι περισσότερες αναβαθμολογήσεις σημειώνονταν σ΄αυτό το μάθημα. Ας αφήσει τη λογοτεχνία ως μπαλάντα των υποκειμενικών θεωρήσεων...

 
Θ.Ι.Π.Π.
31 Ιουλ 2019 12:47

Η εξέταση της Λογοτεχνίας θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα μεταξύ νέων και παλαιότερων υποψηφίων. Ακόμη και για τους νέους υποψήφιους δεν είναι σωστό. Δεν είναι προετοιμασμένοι από την Α τουλάχιστο λυκείου για ένα τόσο απαιτητικό μάθημα. Δεν μπορεί ξαφνικά να τους προσθέτεις τέτοιο όγκο ύλης σε βασικά μαθήματα και ένα επιπλέον καινούργιο μάθημα. Απαράδεκτο.

 
πειραματικός συγγραφέας
30 Ιουλ 2019 00:36

Η λογοτεχνία δεν έχει θέση στις πανελλαδικές εξετάσεις.
- Η κριτική της Λογοτεχνίας είναι σοβαρή υπόθεση και μακάρι να γίνεται από ειδικούς. Η διδασκαλία της λογοτεχνίας ας γίνεται μέσα στην τάξη χωρίς αυστηρούς κανονισμούς. Μακάρι όλοι μαθητές να έρχονται σε επαφή με την Λογοτεχνία κι αυτή η πράξη να τους ελευθερώνει και να τους γεμίζει ψυχικά.
- Ρωτήσατε κανέναν συγγραφέα αν θα ήθελε τα έργα του να γίνουν αιτία τυποποιημένης διδασκαλίας και εξέτασης; μή γένοιτο!

 
Κωνσταντίνος
29 Ιουλ 2019 20:17

Να παραμείνει ο τρόπος εξέτασης ως έχει ,ήδη οι μαθητές προετοιμάζονται από το τέλος τη Β λυκείου.

 
Andrew
29 Ιουλ 2019 14:46

Η συνεξέταση Γλώσσας και Λογοτεχνίας δεν θα προχωρήσει. Ας μείνει έτσι στις ενδοσχολικές απολυτήριες και να καταργηθεί η εξέταση της Λογοτεχνίας στις πανελλαδικές. Να μείνει ο παλιός τρόπος πανελλαδικής εξέτασης στη Γλώσσα.

 
Αμύντωρ
29 Ιουλ 2019 12:19

-...αναπαριστώνται ή αναπαρίστανται;

- Ένα θαυμαστικό, ένα ερωτηματικό, μια παύλα, μια παρένθεση, ένα επίθετο, ένας συλλογισμός είναι κειμενικοί δείκτες; Και αν όχι γιατί δεν αναφέρονται στο γλωσσάρι; Γιατί μας αλλάζετε την έως τώρα κοινώς αποδεκτή ορολογία με εντελώς ασαφείς και ακατανόητους όρους; Τί θα καταλάβουν τα παιδιά αν τους ζητήσεις "στοιχεία συγκειμένου" ή τους "σημειωτικούς τρόπους";

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.