Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ
Δημοσίευση: 01/08/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ανακοινώθηκαν σήμερα από το υπουργείο Παιδείας οι πίνακες με τα ονόματα των  εκπαιδευτικών  Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης , που αποσπώνται από Νομό σε Νομό.

Δείτε εδώ τις αποσπάσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Δείτε εδώ τις αποσπάσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών σε φορείς αναμένεται να υπογραφούν την άλλη εβδομάδα και θα είναι λιγότερες σε σχέση με πέρσι, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Ν. Κεραμέως.

Το esos θα δημοσιεύσει άμεσα τα ονόματα μόλις δημοσιοποιηθούν από το υπουργείο Παιδείας.

Ετικέτες: 
Αποσπάσεις

Σχόλια (9)

 
πρωθύστερο
31 Ιουλ 2019 18:43

γιατί δεν πάνε λίγο αργότερα μετά τους φορείς; εκτός αν συνυπολογίστηκαν τα κενά στη ζούλα.
γιατί πιο λίγες σε φορείς; δεν πρέπει να δουλέψουν αυτοί ; ανήκουν στο υπουργείο παιδείας. επιτρέπεται μία αίτηση σε έναν φορέα; θα βγουν του χρόνου ΞΕΚΑΘΑΡΑ ποιοι φορείς και πόσες θέσεις συγκεκριμένα θα πάρουν; ήδη οι αποσπάσεις σε φορείς ήταν μηδαμινές, πόσο άλλο θα πάνε χαμηλά ; έχουν ιδέα στο υπουργείο πώς λειτουργούν φορείς που του ΑΝΗΚΟΥΝ; καταντούν αηδία πια . υπουργείο παιδείας είναι , ας τακτοποιήσει λίγο τους υπαλλήλους του χωρίς τη γκρίνια των έξω. ένα απλό παράδειγμα : χρειάζεται εκπαιδευτικός που ξέρει τα θέματα στη διοίκηση (κενά, άδειες, προγράμματα). δεύτερο : στις βιβλιοθήκες πρέπει να πάνε και άνθρωποι που μπορούν να οργανώσουν τις βιβλιοθήκες ως χώρους γνώσης και δραστηριότητας, η τεχνογνωσία (πού να βάλουμε τι) δεν αρκεί, για δε τις λαϊκές βιβλιοθήκες είναι πολύ απλή για έναν πτυχιούχο ! όλα τα άλλα είναι λαϊκισμοί, προσωπικό χρειάζονται όλα τα πόστα, είναι και κάποια κινητικότητα του προσωπικού εξάλλου, αφού υπάρχει ετησίως η δυνατότητα.

 
Νικόλας
01 Αυγ 2019 19:36

Είναι πολύ μεγάλο λάθος που δεν έγιναν πρώτα οι αποσπάσεις σε φορείς. Προχειρότητα σε όλο της το μεγαλείο, ειδικά μάλιστα από τη στιγμή που σύντομα θα υπογραφούν και οι φορείς. Περιμέναμε καλύτερα.

 
@πρωθύστερο
01 Αυγ 2019 21:10

Σε μία χώρα που διάγει τόσα χρόνια κρίσης, οι εκπαιδευτικοί οφείλουν πρωτίστως να καλύψουν τις εκπαιδευτικές ανάγκες των ελληνόπουλων!!
Γιατί χρειάζεται εκπαιδευτικός που "ξέρει τα θέματα στη διοίκηση"; Γι΄αυτόν τον λόγο διορίστηκε; Πώς εξυπηρετείται το δημόσιο συμφέρον με τους εκπαιδευτικούς στις βιβλιοθήκες;

Σεό,τι αφορά την κινητικότητα, εννοείται μεταξύ μελών του διοικητικού προσωπικού. Τι κινητικότητα είναι αυτή που φεύγει από την τάξη ο εκπαιδευτικός και καθίσταται διοικητικό προσωπικό; Οι μεταθέσεις, βελτιώσεις και αποσπάσεις από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ ή εντός ΠΥΣΔΕ είναι κινητικότητα μεταξύ εκπαιδευτικών.

 
ένας απλός εκπαιδευτικός
01 Αυγ 2019 22:00

Αν εννοείς ότι οι αποσπάσεις σε φορείς δημιουργούν λειτουργικά κενά, τα οποία θα αυξήσουν τις θέσεις και άρα τις πιθανότητες των συναδέλφων για τις αποσπάσεις από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ, θα έπρεπε όντως να προηγηθούν (σε φορείς), με την προϋπόθεση: τα κενά που μένουν να προσμετρηθούν (για τις από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ). Δεν γνωρίζω αν αυτός ήταν ο λόγος που τα προηγούμενα χρόνια προηγούνταν οι αποσπάσεις στους φορείς.
Από 'κει και πέρα γνωρίζω καλά για την υποστελέχωση ορισμένων φορέων, εξαιτίας των ελάχιστων αποσπάσεων (πέρισυ) σε αυτούς, καθώς και για την συνεπακόλουθη εξουθένωση των λίγων συναδέλφων, έκαστος των οποίων έκανε δουλειά για τρεις. Οκτάωρο τουλάχιστον, με παιδιά, λίγη άδεια, και αυτή όποτε και αν διευκολύνεται ο 'φορέας' γιατί δεν υπάρχει αντικαταστάτης, κ.λπ.
Τί κίνητρο, άρα, έχουν οι εκπαιδευτικοί; Το ίδιο, για το οποίο αιτούνται και των άλλων αποσπάσεων, εφόσον ο φορέας είναι 'κοντά' στο σπίτι τους.
Και κάτι άλλο: πολλοί εξ αυτών έχουν, όχι μόνο εμπειρία και αγάπη για την σχολική τάξη, αλλά και πολλά επιπλέον τυπικά προσόντα τα οποία, η άγνοια, η προκατάληψη και η στερεοτυπία (μην πω και η φυγοπονία ορισμένων) καθιστά ανενεργά μέσα στη σχολική πραγματικότητα.

 
ένας απλός εκπαιδευτικός
01 Αυγ 2019 23:56

Να συμπληρώσω ότι απευθυνόμουν στον "πρωθύστερο".

 
ένας απλός εκπαιδευτικός
02 Αυγ 2019 00:17

Μάλλον, σήμερα δεν θα χρειαστεί καταβολή προσπάθειας. Έχουμε ήδη 2 Αυγούστου.

 
@@Πρωθύστερο
02 Αυγ 2019 03:02

Ξέρεις πόσα χρόνια έχει να πάρει διοικητικούς το υπουργείο παιδείας;Γνωρίζεις πόσοι φορείς είναι στην αρμοδιότητα του;Θα ήθελες κάποιος που ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ να διδάσκει να διδάσκει το παιδί σου;Και κάτι τελευταίο: ειδικά όσοι αιτούνται απόσπασης σε Πανεπιστήμια, και πάλι θέσεις διδασκαλίας καλύπτουν, με πολλές απαιτήσεις. Πολλοί απο αυτούς δε, το κάνουν διότι το υπουργείο παιδείας ΔΕΝ δίνει εκπαιδευτικές άδειες για μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές (ενώ αποτελούν κριτήρια για την περαιτέρω εξέλιξη των εκπαιδευτικών), σε αντίθεση με άλλα υπουργεία που διευκολύνουν τους υπαλλήλους τους στις σπουδές τους.

 
Παναγιώτης
02 Αυγ 2019 11:56

Ἐνα μεγάλο μπράβο και συγχαρητήρια στην Υπουργό Νίκη Κεραμέως για το μεγάλο ποσοστό αποσπάσεων. Δείχνει ότι ενδιαφέρεται για τους εκπαιδευτικούς που ζητούν να είναι κοντά στις οικογένειές τους και στο τόπο συμφερόντων τους, σε πλήρη αντίθεση με τον πρώην κ. Γαβρόγλου, ο οποίος ποτέ δεν έδωσε σημασία.

 
ανώνυμος
02 Αυγ 2019 20:04

Να δούμε πότε θα ικανοποιηθούν οι εκπαιδευτικοί που ζητάνε απόσπαση λόγω συνυπηρετησης. Αυτοί δεν πρέπει να αποσπαστούν κατά προτεραιότητα; Τι παραπάνω έχουν οι στρατιωτικοί, οι δικαστικοί, οι υπάλληλοι του εκαβ κ δεν ξέρω ποιοί άλλοι αποσπώνται κατά προτεραιότητα; Τι κάνουν οι αιρετοί τόσα χρόνια; Πόσες οικογένειες ταλαιπωρούνται έτσι; Έλεος πια!!!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.