Placeholder

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΑΠΟΨΗ

Ο Θ. Κοτσιφάκης για τις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης για την παιδείας

Δημοσίευση: 02/08/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Του Θέμη Κοτσιφάκη, π. προέδρου της ΟΛΜΕ και Συμβούλου του π. υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου

Επιγραμματικά οι δηλώσεις της νέας πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης της ΝΔ, όπως τις καταλάβαμε οι εκπαιδευτικοί:

1. Επαναφορά της βάσης του 10 για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια, Επιπλέον βάση από τις σχολές. Ο αριθμός των φοιτητών θα καθορίζεται από τα ΑΕΙ. Έτσι επιτυγχάνεται η μείωση των εισακτέων. Να λοιπόν που χρειάζονται τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και τα κολέγια.

2. Εξεταστικό κέντρο το λύκειο (αλλά και το γυμνάσιο). Επαναφορά τράπεζας θεμάτων. Όλα τα μαθήματα όλων των τάξεων θα εξετάζονται στις τελικές εξετάσεις, σε βάρος του διδακτικού χρόνου, και θα μετρούν στο απολυτήριο. Έτσι λίγοι θα το λαμβάνουν και θα έχει  αξία.

3. Επαγγελματική εκπαίδευση χαρισμένη στις επιχειρήσεις. Η μαθητεία φεύγει από τα ΕΠΑΛ και πάει στη ΓΓ της «διά βίου». Κάθε ΕΠΑΛ έχει συμβούλιο με τη συμμετοχή των τοπικών επιχειρήσεων, που καθορίζει ειδικότητες και πρόγραμμα. Αυτοί ξέρουν τις ανάγκες τους καλύτερα άλλωστε.

4. Δίχρονη προσχολική εκπαίδευση, ναι, αλλά υλοποίηση ανάλογα με τη διάθεση "Πατούλη".

5. Επαναφορά τιμωρητικής ατομικής αξιολόγησης εκπαιδευτικών και σύνδεση με μισθό και βαθμό, για να επιβιώνουν μόνο οι «άξιοι».  

6. Εξωτερική αξιολόγηση σχολείων, που θα οδηγήσει στον ανταγωνισμό και στην κατηγοριοποίηση. Μερικά μπορεί να περιθωριοποιηθούν και να κλείσουν. Και τι με αυτό; Η κυβέρνηση ασχολείται άλλωστε μόνο με τους «άριστους».

7. Κατάργηση του νέου θεσμού των ΠΕΚΕΣ, επαναφορά σχολικών συμβούλων. Από το συλλογικό εκπαιδευτικό σχεδιασμό και δράση στην ατομικότητα και στο ρόλο αξιολογητή του εκπαιδευτικού όπως με το ΠΔ 152/13.

8. Από την ανάπτυξη όλων των σχολείων, στην καθιέρωση επιλεκτικών πρότυπων σχολείων παντού. Γιατί  ενδιαφέρουν οι λίγοι και όχι οι πολλοί.

9. Θα αναβαθμιστεί ο διευθυντής σε απόλυτο άρχοντα του σχολείου, θέτοντας στο περιθώριο το σύλλογο διδασκόντων.

10. Θα θεσμοθετηθεί ξανά το χρονικό όριο του Ν+2, για να ολοκληρώσει ο φοιτητής και η φοιτήτρια τις σπουδές τους, γιατί αλλιώς κοστίζουν. Δεν ενδιαφέρουν οι περιπτώσες των εργαζόμενων φοιτητών/-τριών. Άλλωστε, όταν αυτό είχε ξαναθεσμοθετηθεί επί Διαμαντοπούλου –Αρβανιτόπουλου, είχαν λυθεί όλα τα θέματα των πανεπιστημίων.

11. Θα καταργηθεί το πανεπιστημιακό άσυλο, «της ανομίας». Αν πάρει μαζί του και τις ιδέες αλλά και τις κινητοποιήσεις θα έχει πράγματι πετύχει το στόχο του !!

12. Μεταπτυχιακά: όλα επί πληρωμή, γιατί όταν δεν πληρώνεις δεν έχει αξία..

13. Τέλος, όσον αφορά τους διορισμούς εκπαιδευτικών σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, δεν μπορέσαμε δυστυχώς να αποφύγουμε τις 4.500 στην ειδική αγωγή, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ τις είχε φέρει στο τελικό τους στάδιο, αλλά για τις 10.500 της γενικής εκπαίδευσης, θα μελετήσουμε τις ανάγκες και θα λύσουμε το θέμα των αναπληρωτών. Έχει 1 πιθανότητα στις 5 να λυθεί.

Υ.Γ.
Σίγουρα η νέα πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ θα έχει μια αποκρυσταλλωμένη άποψη που τη σχημάτισε στις 20 ημέρες της διακυβέρνησης του υπουργείου αφού πρώτα συνομίλησε με τους εκπαιδευτικούς, με τους γονείς με την κοινωνία. Αφού έθεσε όλες τις αλλαγές στο πλαίσιο ενός δημοκρατικού διαλόγου και εκφράζει το σύνολο, ή έστω την πλειοψηφία της εκπαιδευτικής κοινότητας…. Το μόνο σίγουρο βέβαια "για εμάς τους εκπαιδευτικούς" είναι ότι την πολιτική του  "ράβε ξήλωνε δουλειά να μην σου λείπει", την έχουμε βιώσει για τα καλά. Η πρωτοτυπία στο σημείο αυτό, έγκειται στην προαναγγελία για το ξήλωμα ακόμα και αλλαγών που δεν έχουν προλάβει καν να εφαρμοστούν!! Αυτοί που ζητούσαν αξιολόγηση πριν από κάθε νομοθετική πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ, τώρα απλά ετοιμάζονται να ξηλώσουν νόμους που αποτελούν σημαντικές κατακτήσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας. Επιβεβαιώνεται έτσι ότι για τη ΝΔ «άριστο είναι, ότι εμπίπτει στο πλαίσιο του νεοφιλελεύθερου προτάγματος»…

Υ.Γ. 2

Πριν «στεγνώσει το μελάνι» των προγραμματικών, και μέχρι να δημοσιευτεί το άρθρο αυτό στις 2/8/19, ανακοινώθηκε η κατάργηση των Διετών προγραμμάτων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης των ΑΕΙ όπου οι απόφοιτοι των ΕΠΑΛ θα εισέρχονταν με το απολυτήριο και θα αποκτούσαν αναβαθμισμένο πτυχίο επιπέδου 5 με τη «βούλα» των πανεπιστημίων. Και την ημέρα που δημοσιεύτηκε το άρθρο αυτό στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ, ανακοινώθηκε η κατάργηση της δυνατότητας ελεύθερης πρόσβασης στα ΑΕΙ, για τους αποφοίτους ΓΕΛ, δηλ. στις σχολές που η ζήτηση ήταν μικρότερη από τις θέσεις η πρόσβαση θα γινόταν ΜΟΝΟ με το απολυτήριο λυκείου.
ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ: η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΩΝ

Σχόλια (29)

 
Πανος
02 Αυγ 2019 14:32

Τι να πει κανείς οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ που άφησαν ερήπεια κάνουν κριτική και προτάσεις!Επιστρέψτε κ. Κοτσιφάκη στην οργανική σας θέση να προσφέρετε τις υπηρεσίες σας όπως προβλέπει η νομοθεσία και αφήστε τις εκθέσεις ιδεών!

 
Νικος
02 Αυγ 2019 14:41

Ιδεοληψίες, αυθαίρετα συμπεράσματα. Από αυτά τα περισσότερα ο ΣΥΡΙΖΑ τα ισοπέδωσε.Εγώ καταλαβαίνω ότι έχεις πλήρη άγνοια από την λειτουργία των ΠΕΚΕΣ ( άκου αποφάσεις συλλογικών οργάνων!) και της τράπεζας θεμάτων.

 
Εκπαιδευτικος Επαλ
02 Αυγ 2019 14:43

Αρκετά Κε Κοτσιφάκη. Δεν σας ακούει κανείς πια.
Επιστρέφει η κανονικότητα και στην εκπαίδευση.

 
ΚΔ
02 Αυγ 2019 15:06

Όλα όσα λέτε είναι οι διορθώσεις που ο Ελληνικός λαός ζητά να γίνουν εις βάρος των δικών σας πολιτικών... Τι να θυμηθεί κανείς...
Ειδικά για την ΕΕΚ μονο για τα ΕΠΑΛ ασχοληθήκατε και Τίποτε για τα ΙΕΚ...
Τώρα βλέπετε οτι έχει ο καιρός γυρίσματα...

 
Ieremias
02 Αυγ 2019 15:09

Εμμονές, χωρίς στρατηγική και αποτέλεσμα (μαθητεία στα ΕΠΑΛ εξεταζόμενα μαθήματα χωρίς αιτιολογητική έκθεση, εμμονές να γίνουν ΠΕΚΕΣ -κατανομή ΣΕΕ στην τύχη χωρίς τεκμηρίωση και να καταντήσουν το ανέκδοτο της εκαίδευσης, πράσινες κόκκινες σχολές πατέντα ΣΥΡΙΖΑ, οδηγίες για την εξέταση μαθημάτων την παραμονή των εξετάσεων, και πόσα άλλα παράλογα μπορώ να σκεφτώ που έγιναν τα τελευταία χρόνια στα σχολεία). Ο κ.Κοτσιφάκης ποτέ δεν αιτιολόγησε τις επιλογές αυτές (εξαιρείται η ΜΝΑΕ). Κοιτάξτε να βρείτε έναν ορθολογικό δρόμο εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ να αντιμετωπίζετε τα προβλήματα αλλιώς ποτέ δεν θα σας θέλουν οι εκπαιδευτικοί (παρά μόνοι οι δικοί σας η μειοψηφία δηλαδή)

 
Ηλίας
02 Αυγ 2019 15:55

Ξύπνα Κοτσιφάκη και Κεραμέως...

Το απολυτήριο λυκείου δεν αποκτά αξία αν το έχουν λίγοι! Έτσι δουλεύουν οι συλλογές, όχι τα πτυχία και τα πάσης φύσεως πιστοποιητικά!!! Ένα απολυτήριο αποκτά αξία όταν πιστοποιεί ότι έχεις κάποιες γνώσεις, όχι γενικά και αόριστα, αλλά που ... έχουν εφαρμογή τις επιζητούν οι εργοδότες.

Τέτοιες γνώσεις το σημερινό, αλλά και το αυριανό από ότι βλέπω, λύκειο δε δίνει...

 
Αλλεργικός στο ΣΑΝΟ (R)
02 Αυγ 2019 15:59

Ναι αλλά οι δημοσκοπήσεις.....

 
ΒΑΙΟΣ-ΤΕΡΗΣ
02 Αυγ 2019 16:39

Αν μπορέσετε κ. Κοτσιφάκη να μας απαλλάξετε από την αρθρογραφία σας και την κριτική σας (επειδή σας χορτάσαμε για 4,5 έτη) θα σας ήμασταν ευγνώμονες (2 εκπαιδευτικοί των ΕΠΑΛ).

 
ΣΤΕΛΛΑ
02 Αυγ 2019 17:13

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΟΤΣΙΦΑΚΗΣ ΜΕ ΠΟΙΑ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ; ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΓΙΑΤΙ Η ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΒΑΡΥΝΟΥΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ.; ΑΝ ΠΑΛΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ, ΠΟΥ ΑΥΤΑΡΕΣΚΑ ΔΗΛΩΝΕΙ, ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ (ΑΥΤΟ) ΚΡΙΤΙΚΗΤΟΥ ΣΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΤΟΥ. Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΩΣ ΣΥΜΔΙΚΑΛΙΣΤΗ ΚΣΙ ΩΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ. ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗ ΚΥΡΙΕ!

 
@ ΚΟΤΣΥΦΑΚΗΣ
02 Αυγ 2019 17:21

Εσύ θα πας στο ΕΠΑΛ σου να διδάξεις σαν μάχιμος εκπαιδευτικός ?

 
Κοτσιφάκη...
02 Αυγ 2019 17:35

...όσο εμφανίζεσαι, τόσο κόσμο στέλνεις στη ΝΔ.

 
Καίρια ερώτηση στον Κοτσηφάκη
02 Αυγ 2019 17:53

Τον Οκτώμβριο του 2018 διοριστήκατε χωρίς δημόσια πρόσκληση ενδιαφέροντος εσείς σαν Πρόεδρος και τα υπόλοιπα μέλη σαν επιτροπή για τα ΕΠΑΛ άπαντες αμειβόμενοι.Ήταν μια από τις πολλές επιτροπές που διόρισε ο Γαβρόγλου χωρίς καμμία δημόσια πρόσκληση μήπως ενδιαφερθεί και κάποιος άλλος πέραν του κύκλου Γαβρόγλου -ΣΥΡΙΖΑ. Αν δεν το καταλάβατε έχουν ψυχή και όσοι δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ και από μάνα γεννήθηκαν και αυτοί.Ελάχιστο χρόνο πριν τις εκλογές και μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε για την αμοιβή σας στην διορισμένη θέση δηλώσατε στο εσος ότι παραιτηθήκατε από την αμοιβή.
ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΚΑΙΡΙΟ ΕΡΩΤΗΜΑ:Αφού διοριστήκατε σαν Πρόεδρος από τον Γαβρόγλου χωρίς δημόσια προκήρυξη ενδιαφέροντος τώρα που ανέλαβε η νέα κυβέρνηση που διαφωνείτε θα παραιτηθείτε από την θέση σας;Θα παραιτηθεί επί τέλους κάποιος από τους διορισμένους των επιτροπών Γαβρόγλου για λόγους ευθιξίας ή ιδεολογικούς;

 
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠ.
02 Αυγ 2019 18:01

Σύμβουλος του πρώην Υπουργού και πρώην Πρόεδρος της ολμέ. Φυσιολογικά θα υποστηρίζει το έργο του κόμματος για το οποίο αγωνίστηκε. Την ειδικότητά του θα μας την πει ;

 
TIRANTAKIAS THE UNEDUCATED
02 Αυγ 2019 19:21

@Θέμης
Λέτε "Επαγγελματική εκπαίδευση χαρισμένη στις επιχειρήσεις". Τη ΣΒΙΕ ποιος τη διάλεξε για να "σπουδάσει"; Αξιολόγηση για τους "άξιους", που εσείς δεν αξιολογήσατε, διότι ήταν πραγματικά άξιοι και κόπηκαν χωρίς καν να αξιολογηθούν επειδή δεν μπόρεσαν να μάθουν μια ξένη γλώσσα την εποχή τους, λόγω φτώχειας. Πότε ζήσατε τη φτώχεια, όπως εμείς; Ποιος είναι πιο άξιος να γίνει σύμβουλος, ένας με Διδακτορικό στην αξονική τομογραφία ή ένας με απλό πτυχίο τύπου ΙΕΚ; Οι ισοπεδάκηδες ισοπέδωσαν τα πάντα. Χωρίς αξιολόγηση γινόμαστε και διευθυντές Υπουργών.

 
Κοτσηφάκη ετοίμασε τον τηλεβόα.
02 Αυγ 2019 21:59

Άλλαξε και τις μπαταρίες του.Να είσαι έτοιμος για πάλης ξεκίνημα νέους Αγώνες.Με το καβουράκι και τις τιραντούλες.Μέχρι χθες μέσα στο Υπουργείο από τώρα απ έξω.Να δούμε αν σε πιστεύει κανείς και αν θα σε ακολουθήσει.Κάποτε όλα τελειώνουν.Στην οργανική σου στο ΕΠΑΛ έχεις την καλή θέληση να επιστρέψεις;Βοηθός ακτινολόγου είσαι.Θα σε χρειαστούν .

 
Φ. Κώστας
02 Αυγ 2019 23:07

Όλα πρώην είσαι κ. Κοτσυφάκη. Άντε για μάθημα και παράτα μας.

 
George
02 Αυγ 2019 23:26

Αυτό που εκφράζει ο Κοτσιφάκης είναι οι παρωχημένες ιδεοληψίες του Σύριζα. Η χώρα προχωρά μπροστά.

 
Κοτσιφώκισσα
03 Αυγ 2019 01:03

Κοτσιφάκη σε είδα το πρωί στον ΣΚΑΙ.Αν και προσπάθησες να αναβιώσεις μέρες του 2013-14 δεν τα κατάφερες.Δεν ήσουν πειστικός και πιστευτός.Εκείνες οι μέρες πέρασαν ανεπιστρεπτί.Δοκιμά στηκες στην κυβέρνηση και σε μάθαμε.Σαν υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν εκλέχτηκες. Πρέπει να καταλάβεις ότι πρέπει να αποσυρθείς γιατί δεν πείθεις κανέναν.Αντιθέτως μάλιστα εξαγριώνεις τον κόσμο.Επέστρεψε στο σχολείο σου ,αν θυμάσαι κατά που πέφτει,και ασχολήσου με την ειδικότητα σου.

 
Σχολικός Σύμβουλος πληγείς στο μάτι
03 Αυγ 2019 09:33

Ακόμα και στην αντιπολίτευση το σύστημα σε παίζει κλασσικά εικονογραφημμένα..

 
μαρία χ
03 Αυγ 2019 09:34

@Εκπαιδευτικός Επάλ
Ακούγεστε απειλητικός. Ήταν τόσο ωραία όλα στα Επάλ για να θέλουμε να επιστρέψουμε στην... για δεκαετίες κανονικότητά τους; Άλλο να διαφωνούμε με το ΣΥΡΙΖΑ κι άλλο να θέλουμε να επιστρέψουμε στην κόλαση.

 
Ειδικός σύμβουλος
03 Αυγ 2019 12:15

Είπα και Γω θα κρατηθεί ο κοτσιφακης χωρίς σχόλιο; Ούτε λόγος ! Γίνανε τόσα αλλά βρίσκονταν πίσω από τη θέση του στο υπουργείο και στις επιτροπές. Το ξέρω ότι θα του λείψουν αλλά ας γυρίσει στα επαλ να διδάξει για τη νοσηλεία και τους φροντιστές της υγείας . Στην τάξη !!!!

 
papas
03 Αυγ 2019 19:45

ΘΑ ΛΕ ΙΨΕΙ Η ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥ Υ ΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΕΓΑΛΕ ΣΥΔΙΚΑΛΙΣΤΗ ΑΝΤΕ ΣΤΑ ΕΠΑΛ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙΣ ΚΑΙΡΟΣ ΗΤΑΝ

 
Απόστολος
03 Αυγ 2019 22:24

Στην τάξη, αδελφέ μου στην τάξη! Τόσα χρόνια που έγιναν όλα μύλος δεν ήταν ράβε ξύλωνε, τώρα το θυμήθηκαες. Τι να θυμηθούμε κατάργηση ΠΕΚΙ, ΚΕδδυ, Κπε, Σχ Σύμβουλοι, εξίσωση ΑΕΙ με ΤΕΙ, αντισυνταγματικά άρθρα, όλα στο ποδάρι, γι αυτά ούτε λέξη.
Στην τάξη αδελφέ μου.

 
Μανώλης
03 Αυγ 2019 23:36

Συνάδελφοι, ο κ. Κοτσιφακης δεν ενδιαφέρεται για τα αρνητικά σας σχόλια διότι δεν απευθύνεται σε εσάς. Απευθύνεται αποκλειστικά στο δικό του κοινό, το οποίο καθοδηγεί για το ποια επιχειρήματα και τσιτατα θα λένε από Σεπτέμβρη στους συλλόγους.

 
ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ. Γ. Εκπαιδευτικός ΕΠΑΛ
04 Αυγ 2019 08:18

Ο αγαπητός κ. Κοτσιφακης καλό θα είναι πρώτα να κάνει την αυτοκριτική του στα ζητήματα της ΕΕΚ που διαχειρίστηκε και στα πεπραγμένα του. Συγκεκριμένα, εξομοίωσε όλους τους κλάδους και τις ειδικότητες, δίνοντας αναθέσεις τύπου όλοι σε όλα. Έδωσε δεύτερη και τρίτη ανάθεση και έβαλε εκπαιδευτικούς να διδάξουν μαθήματα που ποτέ δεν είχαν κάνει στη σχόλη τους, χωρίς καμία προηγούμενη επιμόρφωση.
Για το πρόγραμμα ΜΝΑΕ, δεν επέλεξε τα πιλοτικά σχολεία με τυχαίο τρόπο. Επιχείρησε να περάσει τη φιλοσοφία ότι είναι ένα πρόγραμμα από τη βάση, από τα κάτω προς τα επάνω, όμως δεν τα κατάφερε γιατί όλοι γνωρίζουμε πως είναι ένα πρόγραμμα ΕΣΠΑ με τις απαιτήσεις του. Αποτέλεσμα, οι μη υποχρεωτικές δράσεις του προγράμματος να ξεφουσκώσουν στα σχολεία (βλ. καθηγητής σύμβουλος).Όρισε συντονιστική επιτροπή χωρίς καμία διαδικασία και ενώ ακύρωσε την τελική διημερίδα για την ΜΝΑΕ, συμμετείχε ενεργά σε αντίστοιχη ημερίδα του Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου.
Για τη μαθητεία (ΕΣΠΑ για τρία έτη ακόμη) εισηγήθηκε νέες ειδικότητες χωρίς όμως αυτές να έχουν προγράμματα σπουδών, με συνέπεια πιθανόν αυτές να μην λειτουργήσουν. Οι ομάδες υποστήριξης μαθητείας δεν λειτούργησαν ποτέ.
Για τα διετή, θα λειτουργούσαν 60 ειδικότητες σε 11 συγκεκριμένα Πανεπιστήμια (οι περισσότερες χωρίς έτοιμα ολοκληρωμένα προγράμματα σπουδών). Συνέπεια αυτών θα ήταν μαθητές απόφοιτοι ΕΠΑΛ από διάφορες πόλεις να μετακομίσουν στις έδρες των Πανεπιστημίων που θα προσέφεραν αυτά τα προγράμματα, με τεράστιο κόστος για τις οικογένειες τους.
Καμία αναμόρφωση προγραμμάτων σπουδών δεν έγινε στα ΕΠΑΛ, κανένα καινούργιο βιβλίο δεν γράφτηκε. Όλα τα βιβλία που χρησιμοποιούνται είναι γραμμένα προ 20ετιας από το πρώην Παιδαγωγικό Ινστιτούτο. Διαχειρίστηκε δυο ΕΣΠΑ, ΜΝΑΕ και ΜΑΘΗΤΕΙΑ, τα οποία λειτουργούν με τεράστια προβλήματα. Δεν αναφέρομαι επίσης στην βάφτιση όλων των ΑΤΕΙ σε ΑΕΙ πλην της ΑΣΠΑΙΤΕ. Δεν γνωρίζω επίσης για να είμαι ειλικρινής την ανάμειξη του στις κατά γενική ομολογία εκ της συστάσεως τους προβληματικές δομές των ΠΕΚΕΣ.
Ας επανέλθει λοιπόν στην τάξη να προσφέρει τις διδακτικές του υπηρεσίες, όπως έκαναν τόσοι άλλοι, ως μάχιμος εκπαιδευτικός. Εκτός αν σκέπτεται να συνταξιοδοτηθεί.
Σε κάθε περίπτωση, καλό καλοκαίρι με αντικειμενική όμως αυτοκριτική.

 
μελος δεπ
04 Αυγ 2019 08:52

ποιος ασχολειται με τον κυριο κ ποιος πια του ζητησε τη γνωμη του;

 
Πολύξερος Σκεπαρνης
04 Αυγ 2019 10:32

Δεν κατάλαβα επιβραβεύει το άσυλο της ανομίας, την άρνηση της αξιολογησης εφόσον τα ξέρουμε όλα, την εισαγωγή στα ΑΕΙ με 5, την τιμωρία των άριστων και την επιβράβευση της ελάχιστης προσπάθειας; Που ζούμε Θεέ μου! Τι ακούμε οι άμοιροι!

 
ΗΛΙΑΣ ΞΑΝΘΟΣ
04 Αυγ 2019 18:29

Κύριε Κοτσιφάκη όλα αυτά τα χρόνια είστε συνυπεύνος για το κατάντημα της εκπαίδευσης από τις θέσεις που περηφανεύσεστε ότι κατείχατε. Ίσως σε μερικά χρόνια όταν δεν σας ακούει απολύτως κανένας διαπιστώσετε ότι το μόνο χρήσιμο(που δεν το κάνατε για πολλά χρόνια) είναι το μάθημα στην τάξη!

Απορώ πραγματικά ποιοι σας ακούν!

 
ΑΝΤΩΝΗΣ
05 Αυγ 2019 09:55

Όπως βλέπεις αγαπητέ Θέμη, μόνο αρνητικά σχόλια γράφονται για το έργο σου. Φαίνεται η καρέκλα της εξουσίας έχει μεγάλο βάρος και δεν κατάφερες να την ισορροπήσεις. Θυμάμαι κάποιες συνδικαλιστικες σου δράσεις, είχα έρθει και στην εκδήλωση που παρουσίαζες και ένα βιβλίο σου και σε ζήσαμε και 4 χρόνια όλοι μας εμείς της επαγγελματικης. Διάβασε τα σχόλια που σε συνοδεύουν. Δεν μπορεί όλοι να έχουν άδικο. Δυστυχώς, Θέμη, δίκιο έχουν και μάλιστα μεγάλο. Ειδικά αυτό με τις ειδικότητες, που εξομοίωσες γιατρό με κομμωτή, μηχανικό και δικηγόρο με πλοίαρχο, ζωγράφο με συντηρητή έργων τέχνης, ηλεκτρονικό με εγκαταστατη ηλεκτρολόγο και χίλια άλλα και τους έδωσες και ανάθεση μαθηματικά φυσική χημεία κλπ,κλπ, λέγεται έγκλημα η ασχετοσύνη. Εσύ ως τεχνολόγος ιατρικών οργάνων η εργαστηρίων θα έπρεπε να το γνωρίζεις.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ