Placeholder

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

Ρύθμιση στη Βουλή για την κατάργηση των «πράσινων» και Κόκκινων» Σχολών

Οι φετινοί απόφοιτοι, εφόσον επιλέξουν να επανεξεταστούν στο σύστημα εισαγωγής στην Ανώτατη εκπαίδευση το 2020, θα εξετασθούν με το ίδιο σύστημα με το οποίο εξετάσθηκαν φέτος
Δημοσίευση: 02/08/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Τροπολογία, προς ψήφιση, στη Βουλή, με την οποία θα καταργείται η διάταξη «Γαβρόγλου» για τις «πράσινες» (σ.σ. Σχολές που εισάγονται οι υποψήφιοι χωρίς Πανελλαδικές Εξετάσεις) και «κόκκινες» Σχολές (σ.σ. Σχολές που εισάγονται οι υποψήφιοι με  Πανελλαδικές Εξετάσεις), θα καταθέσει η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως, όπως ανακοίνωσε σήμερα με γραπτή δήλωση.

Παράλληλα  η Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε ότι οι φετινοί απόφοιτοι, εφόσον επιλέξουν να επανεξεταστούν στο σύστημα εισαγωγής στην Ανώτατη εκπαίδευση το 2020, θα εξετασθούν με το ίδιο σύστημα με το οποίο εξετάσθηκαν φέτος.»

«Θα προτείνουμε στη Βουλή των Ελλήνων ενιαία αντιμετώπιση των τμημάτων, αίροντας την κατηγοριοποίησή τους σε «ελεύθερης πρόσβασης» και «κατόπιν εξετάσεων», καθώς η κατηγοριοποίηση αυτή ενέχει δύο βασικές στρεβλώσεις: αφενός οι μαθητές καλούνται να μαντέψουν, κατά την πρώτη επιλογή, ποια τμήματα θα είναι ελεύθερης πρόσβασης και ποια όχι,  αφετέρου οδηγεί στο διαχωρισμό των τμημάτων μεταξύ εκείνων που διατηρούν αυξημένο κύρος και εκείνων που απαξιώνοντα» αναφέρει η υπουργός Παιδείας στην γραπτή δήλωση και σημειώνει:   

Για το μέλλον: Εκτενέστερες αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στην Ανώτατη εκπαίδευση θα υλοποιηθούν τα προσεχή διδακτικά έτη, χωρίς αιφνιδιασμό και προχειρότητα, μετά από ενδελεχή μελέτη και συζήτηση με τους εμπλεκόμενους φορείς.

Οσοι επανεξεταστούν στις Πανελλαδικές του 2020: Περαιτέρω, στην ίδια λογική, με σεβασμό στο σχεδιασμό και την προετοιμασία των μαθητών, ανακοινώνουμε ότι οι φετινοί απόφοιτοι, εφόσον επιλέξουν να επανεξεταστούν στο σύστημα εισαγωγής στην Ανώτατη εκπαίδευση το 2020, θα εξετασθούν με το ίδιο σύστημα με το οποίο εξετάσθηκαν φέτος.»

 

Σχόλια (6)

 
ΜΣ
02 Αυγ 2019 21:26

Η ρύθμιση πρέπει να περιλαμβάνει και την εξαίρεση της Λογοτεχνίας.

 
ΓΙΑΝΝΗΣ
02 Αυγ 2019 22:39

Ο διαχωρισμός των σχολών δεν γίνεται διαδικασία που ο μαθητής μαντεύει.
Τι νόημα έχει ένας μαθητής ο οποίος θέλει να περάσει στην ιατρική να μαντέψει αν μια σχολή φυσικοθεραπείας είναι ελεύθερης πρόσβασης. Υπάρχουν μαθητές οι οποίοι επιθυμούν να περάσουν σε μια σχολή η οποία δεν την επιθυμούν άλλοι, αυτός ο μαθητής θα πρέπει να πάει φροντιστήριο να διαγωνιστεί και πιθανόν να μην περάσει γιατί κάποιος άλλος με καλύτερη βαθμολογία θα την προτιμήσει......
Αν ο επιτυχών πάει και συνεχίσει σε αυτήν έχει καλώς αλλά συνήθως αυτές είναι σχολές στις οποίες τελικά απλά πάνε και γράφονται ...
Ας λειτουργούσε για αυτήν την χρονιά για να βλέπαμε τα αποτελέσματα .....

 
Εμπρός Πίσω!!
03 Αυγ 2019 11:50

Από την ώρα που έγινε υπουργός αυτή η γυναίκα δεν κάνει τίποτα άλλο από το να καταργεί διατάξεις!Η Ελλάδα του "Εμπρός Πίσω!"

 
Andrew
03 Αυγ 2019 18:14

Απλές λογικές κινήσεις. Με τη Λογοτεχνία πρέπει να γίνει κάτι πιο ξεκάθαρο.

 
Μαθητής Γ Λυκείου
04 Αυγ 2019 10:50

Ρυθμίστε και την κατάργηση των λατινικών... Εφαρμόζετε ένα σύστημα προχειροτήτων και στρεβλώσεων.

 
KIN
05 Αυγ 2019 09:48

Να υποθέσουμε ότι η λήψη εθνικού απολυτηριου θα γίνει με τον τρόπο που ψήφισε ο Κος Γαβρογλου δλδ με θέματα σε επίπεδο περιφέρειας και η βαθμολογία του απολυτηριου θα προκύπτει κατά 60% απο την προφορική επίδοση ενώ το 40 % με βάση τη γραπτή εξέταση του Ιουνίου. Για την ηρεμία των υποψηφίων, των γονιών τους και των εκπαιδευτικων που θα υπηρετησουν το σύστημα ,να ευχηθούμε να μν γίνουν αλλαγες επιπλέον των αλλαγών που ήδη ανακοινωθηκαν , έως ότου η κυβέρνηση προβεί στην όποια εκπαιδευτική μεταρρύθμιση συνολικά.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ