Placeholder

ΒΟΥΛΗ

Διάταξη: Τα ΚΠΕ συνεχίζουν να λειτουργούν- Καταργείται απόφαση για ντα ΚΕΑ

Δημοσίευση: 03/08/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Με διάταξη που κατατέθηκε από την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, προς ψήφιση στη Βουλή:

Α.  Καταργείται η απόφαση του πρώην υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου “Ενιαίος κανονισμός λειτουργίας των Κέντρων Εκ- παίδευσης για την Αειφορία (Κ.Ε.Α.) και ρύθμιση λοιπών θεμάτων”.

Β. Τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης εξακολουθούν να λειτουργούν  σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν  , για το σχολικό έτος 2019-20.  

Γ. Με απόφαση του υπουργού Παιδείας η λειτουργία των ΚΠΕ μπορεί να επεκτείνεται και σε επόμενο διδακτικό έτος.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΔΙΑΤΑΞΗ

 

 

Σχόλια (21)

 
μάλιστα...
03 Αυγ 2019 02:47

παράταση από το 2015. να μοριοδοτηθούν κιόλας οι παρατάσεις να μην υπάρξει ποτέ καμία ανανέωση ομάδων.

 
Γ.Μ Εκπαιδευτικός ΠΕ04.01
03 Αυγ 2019 04:27

Με τους Διευθυντές Εκπαίδευσης τι θα κάνετε τελικά;

 
Στέλιος
03 Αυγ 2019 08:34

Μια ακόμη απαράδεκτη υπουργός.
Να βγάλετε άμεσα προκήρυξη για τα ΚΠΕ

 
Στέλιος Καραγιάννης,Δρ.Παν.Ιωαννίνων και Παν.Γρανάδας,ΣΕΕ
03 Αυγ 2019 09:45

Παράταση και υποβολή νέων υποψηφιοτήτων με τον νέο νόμο για τις δομές της εκπαίδευσης.Αυτό φαίνεται στον ορίζοντα..Δηλαδή κρίσεις από Μάρτη..Λέτε να βρεθούν 110 προσωρινοί για να τους αντικαταστήσουν?Τέτοιες ατσαλιές δε νομίζω ότι ταιριάζουν με το προφίλ της νέας ηγεσσίας.Οι φανατικοί,ένθεν και ένθεν,ας ηρεμήσουν.Υπομονή, έρχεται ο νέος νόμος το αργότερο τον Νοέμβρη...

 
εκπαιδευτικός της τάξης
03 Αυγ 2019 10:23

Μπράβο στην κ. Κεραμέως για την απόφαση κατάργησης των Κ.Ε.Α., (μιας αναποτελεσματικής και κατ΄ όνομα μόνον μεταρρύθμισης) ενός θεσμού που θα ενίσχυε μόνο τον συγκεντρωτισμό των υποστηρικτικών δομών μετατρέποντάς τα Κ.Π.Ε. σε ενιαία κέντρα χωρίς διακριτούς ρόλους, με αύξηση της γραφειοκρατίας και έλλειψη ουσιαστική υποστήριξης των εκπαιδευτικών και του έργου τους.

 
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ
03 Αυγ 2019 11:25

ΤΑ ΝΕΟΪΔΡΥΘΈΝΤΑ ; ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ;ΘΑ ΣΤΕΛΕΧΩΘΟΎΝ ;
Η ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ;

ΔΕΝ ΒΑΡΙΈΣΑΙ ΑΔΕΛΦΈ

 
Κώστας
03 Αυγ 2019 11:52

Η επιλογή Διευθυντών Εκπαίδευσης δεν έχει διακοπεί, όπως έγινε με τα Κ.Ε.Α., και πρέπει να συνεχιστεί με αξιοκρατία και σεβασμό στους υποψήφιους συναδέλφους. Το Συμβούλιο Επιλογής πρέπει κατά το νόμο να κάνει τη δουλειά του. Η τοποθέτηση 110 προσωρινών ημέτερων διευθυντών από την Υπουργό δείχνει κομματικό ρεβανσισμό. Θα επαναληφθούν οι αντιδημοκρατικές πρακτικές του παρελθόντος ή θα προχωρήσει η υπόσχεση της αποκομματικοποίησης του κράτους;

 
Οι ίδιοι και ίδιοι. Πέτρος ΠΕ-70
03 Αυγ 2019 12:05

Παράταση από το 2015.
Να μοριοδοτηθούν κιόλας οι παρατάσεις να μην υπάρξει ποτέ καμία ανανέωση ομάδων.
Τα ίδια και με τα Πειραματικά, όσοι ειναι μοριοδοτούνται και πάνε πάλι οι ίδιοι και κλασικά παράταση....

 
@Στέλιος Καραγιάννης
03 Αυγ 2019 13:20

Δηλ λέτε ότι οι διευθυντές εκπαίδευσης θα συμπληρώσουν δυο χρόνια παράτασης της θητείας τους.Όπως περίπου οι Σχολικοί Σύμβουλοι που είχαν 4 χρόνια παράτασης της ...τετραετούς θητείας τους.Τί κράτος είναι αυτό;Μπορούν να τοποθετηθούν προσωρινοί Διευθυντές Εκπαίδευσης με δημόσια πρόσκληση .Και αυτό γιατί λόγω της αντισυνταγματικής ψηφοφορίας έχουν νομικό πρόβλημα και κατά την νομικό νυν Υπουργό.Βάσει ποιας λογικής,ηθικής και συνταγματικής νομιμότητας διατηρείς σε θέση ευθύνης άτομα που έχουν νομικό πρόβλημα κατά την ίδια την Προϊσταμένη Αρχή;Πώς μπορείς να συνεργαστείς μαζί τους;Αν κάποιος πχ δεν πάρει απόσπαση εντός ΠΥΣΔΕ ή ΠΥΣΠΕ ή οργανική και κάνει ένσταση νομιμότητας για την σύνθεσή του λόγω του Προεδρεύοντος Διευθυντή Εκπαίδευσης επισυνάπτοντας την σχετική δήλωση της Προϊσταμένης Υπουργού τί απόφαση θα πάρει το Συμβούλιο;Θα αγνοήσει την επίσημη δήλωση της Υπουργού ή θα την λάβει υπόψιν της;Αν πάει στο δικαστήριο;Το αυτό με τα ΑΠΥΣΔΕ/ΑΠΥΣΠΕ ή για τα ΚΥΣΔΕ/ΚΥΣΠΕ όπου μέλη είναι και οι νυν Διευθυντές Εκπαίδευσης.

 
Μπερδεμένος
03 Αυγ 2019 15:44

Τι σημαίνει αυτό ακριβώς για τα ΚΠΕ;

Θα συνεχίσουν να λειτουργούν μόνο με αυτούς που είχαν;

Θα πάρουν τελικά κόσμο να τα στελεχώσει φέτος ή όχι;

Αν δεν πάρουν για το 2019-2020 έχουν σκοπό να πάρουν για το 2020-2021;

ΟΙ Παιδαγωγικές Ομάδες των ΚΠΕ τι σχέση έχουν με αυτούς που κατέχουν θέσεις ευθύνης;

Αυτά μπορεί να μας τα απαντήσει κάποιος ξεκάθαρα να ξέρουμε τι θα κάνουμε όσοι κάναμε αίτηση να πάμε σε ΚΠΕ;

 
Kassandra
03 Αυγ 2019 18:40

Τα ΚΠΕ πρέπει άμεσα να ενισχυθούν και να ανανεωθούν οι Παιδαγωγικες Ομάδες. Είναι αρκετά που υπολειτουργουν, χωρίς επαρκές προσωπικό ή με προβληματικό προσωπικό. Αναρωτιέμαι γιατί το ΚΠΕ Μεσολογγίου, αν και το κεντρικό του νομού, φέτος "λειτούργησε" μόνο με ένα άτομο; Γιατί όσοι εκπαιδευτικοί πήγαν ως μέλη της Π. Ο. έφυγαν όλοι; Κάτι δεν πάει καλά εκεί....

 
Κατερίνα
03 Αυγ 2019 18:47

Εδώ ο κόσμος καίγεται και ορισμένοι μόνο την αντικατάσταση των διευθυντών εκπαίδευσης σκέφτονται... Τι να πω... αν είναι σοβαρή πρόταση το να τους αντικαταστήσουμε για να βάλουμε προσωρινούς και μετά να τους ξαναλλάξουμε και αυτό το λέμε σοβαρό κράτος... πάω πάσο! Έχουμε σοβαρότερα πράγματα αυτή τη στιγμή στην εκπαίδευση. Η αξιολόγηση του προσωπικού οφείλει να γίνεται με οργάνωση και προσοχή και ύστερα από μελέτη. Δεν είναι οι διευθυντές εκπαίδευσης το μείζον πρόβλημα αυτή τη στιγμή.

 
Ακκοματκστος
03 Αυγ 2019 19:44

Πολύ ρεβασισμμο καικομματισμο σχολίων. Αφού η κυβέρνηση θα αλλάξει το νομο Γιατί να αλλαχθουν οι διευθυντές Εκπαίδευση ς με το ίδιο σκεπτικό κομματικό πρέπει να αλλαχθουν και οι διευθυντασεπαές σχολείων
Νέος Νόμος Νέα κριτήρια νέες επιλογές μέσω ΑΣΕΠ

 
Μαρία
03 Αυγ 2019 21:00

Συμφωνώ με το προηγούμενο σχόλιο και προσθέτω: Οι προσωρινοί αξιολογικοί πίνακες όπως δημοσιεύθηκαν δείχνουν -και ορθώς γίνεται αυτό για να γνωρίζουμε τους υπεύθυνους και το προσωπικό των ΚΠΕ- το επίπεδο (επιστημονικό και προϋπηρεσία στην τάξη) του προσωπικού, του ίδιου προσωπικού για πολλά -πολλά χρόνια, των ΚΠΕ. Περίμενα κάτι να αλλάξει στον τομέα της εκπαίδευσης για την αειφορία, αλλά η υπουργός έχει άλλα πιο σημαντικά να ασχοληθεί.

 
Νικος
03 Αυγ 2019 21:26

Απαράδεκτη απόφαση. Παρατείνει τη θητεία των κουτσουρεμένων ΚΠΕ από το 2015!!!!!
Αντί να συγκεντρώσει όλες τις "καινοτόμες" σε μια ενιαία δομή, που θα έχει οργανωτική και οικονομική αυτονομία, συνεχίζει τον αυθαίρετο χωρισμό των "καινοτόμων" σε περιβαλλοντική, αγωγή υγείας και πολιτιστικά, σαν να μην έχει αλλάξει τίποτε από το 1991. Ούτε κλιματική αλλαγή, ούτε αειφορία, τίποτε. Η οπισθοδρόμηση του....νέου...
Οι ίδιο άνθρωποι, των οποίων το έργο μπορεί να κάνει οποιοσδήποτε διοικητικός σε τρεις μέρες, οι άνθρωποι που κάνουν τα σεμινάριά τους αρκετές φορές στα ΚΠΕ, κατόρθωσαν να πείσουν τη νέα κυβέρνηση, να υιοθετήσει το παλιό.
Ας ρίξουν μια ματιά και αλλού.
Δυστυχώς οι κομματικοί φίλοι, είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ (η ανικανότητα του οποίου έφερε την κατάσταση σ΄αυτό το χάλι) είτε με τη ΝΔ υπερισχύουν της οποιασδήποτε ορθολογική, λογικής, οικονομικής, αποτελεσματικής και νεωτεριστικής λύσης.
Αλλη μια φορά κρίμα για την κα Κεραμέως

 
857 λόγοι κατάργησης του 4547
04 Αυγ 2019 00:02

1. Το άδικο και το παράλογο, δεν το θέλει ούτε ο Θεός.
2. Όσοι ξέρουν 5 πράγματα (όχι θεωρητικά αλλά στην πράξη), για τη λειτουργία των ΚΠΕ....γελούσαν μέχρι δακρύων με τον 4547 και την Υ.Α. 77877.
Όσοι κατάλαβαν τα 1 και 2, ΞΕΡΟΥΝ και τους άλλους 855 λόγους. Όσοι δεν κατάλαβαν τα 1 και 2, και να τους έγραφα όλους, πάλι δεν θα καταλάβαιναν.
Τέλος, μην τα βάζετε με την Υπουργό. Βάλτε τα με τον τέως, που άκουσε κάποιους δικούς του "σοφούς". Είχε 4 χρόνια να κάνει τις νέες δομές ....κι έφτασε στο Μάιο του 2019. Ούτε κι ο ίδιος δεν το πίστεψε νομίζω.

 
glgiannis
05 Αυγ 2019 00:37

(κάποιος Δρ. Πανεπιστημίου Αθηνών που θέλει να διαψευστεί)

Το ότι ήταν λάθος η αναστολή της νέας επιλογής των ΚΕΑ, δεν θέλει συζήτηση και ας γράφουν μερικοί ότι νάναι.
Το κακό είναι ότι συμφωνεί και η υπουργός!!.
Αφού λοιπόν τους πίστεψε πολύς κόσμος, άραγε τι στο καλό πάνε και κάνουν; μήπως και αυτοί όπως και οι προηγούμενοι είναι μια από τα ίδια;
Παράταση και πάλι παράταση για κάποιους, όπως οι προηγούμενοι, χωρίς να μπορούν να φτιάξουν έναν νόμο;
"Ολοι" που ασχολούνται με τα ΚΕΑ (και όχι οι πολλοί) μετά από αυτή την απόφαση θεωρούν ότι είμαστε πάλι στα ίδια.
Δυστυχώς κ. Υπουργέ και πείτε ότι θέλετε.
Τα σχετικά με την θέσπιση νέου θεσμικού πλαισίου είναι απλά η μπάλα στην εξέδρα.
Εκτός και αν αυτή η νέα επιλογή βρει τα νέα μέλη στη θέση τους με κάποιο τρόπο τον Σεπτέμβρη.
Η νέα παράταση απλά θα σας καθιερώσει στην ίδια ομάδα με τους προκατόχους σας.
Τι το ποιο λογικό που έπρεπε να κάνετε. Να αφήσετε την επιλογή να συνεχιστεί , να αναλάβουν τα νέα καθήκοντα για έναν χρόνο και να γίνουν κατόπιν όλες οι κρίσεις στην εκπαίδευση με το νέο θεσμικό πλαίσιο που όλοι περιμένουν. Μα τόσο σκέψη θέλουν κάποια απλά πράγματα;
Πως θα δουλέψουν πάλι αυτά τα σχολεία; Κανέναν δεν νοιάζει;
Μπορεί ο πρωθυπουργός να ενημερωθεί για το τι ακριβώς πάει να γίνει;
Άραγε ποια είναι η κομματική άποψη;
Ή τέλος πάντων , θα υπάρξει κάποια νέα ενημέρωση για το τι μέλει γενέσθαι ή απλά θα περιμένουμε τον Μάρτη;
Πάντως, ίσως αυτό το υπουργείο να χαρακτηριστεί ως το μοναδικό που δεν βαδίζει στο νέο δρόμο που χάραξαν οι υπόλοιποι της νέας κυβέρνησης (υπουργεία οικονομικών, δημοσίας τάξης,.....).
Λέτε;
Επείγει να διαψευστώ!

 
ΧΩΡΙΣ ΚΟΤΣΙΔΑ ΠΙΑ
05 Αυγ 2019 03:38

Πρός [@ 857 λόγοι κατάργησης του 4547]
Γεια στο στόμα σου ,τίποτε άλλο δεν θέλω να σου πω. Τα είπες όλα.Συγχαρητήρια

 
Γ.Μ
05 Αυγ 2019 15:18

Με τους Διευθυντές Εκπαίδευσης τι θα κάνετε τελικά; Καμία ενημέρωση!!!

 
Μέλος ΠΟ ΚΠΕ
26 Αυγ 2019 17:59

Μπορείτε να αναφέρετε τον νόμο και το ΦΕΚ στον οποίο εντάχθηκε και φηφιστηκε η παραπάνω διάταξη. Σε ποιο νόμο ανήκει το άρθρο 67 που αναφέρει την παραπάνω διάταξη για τη συνέχιση λειτουργίας των ΚΠΕ

 
ΚΠΕ
06 Φεβ 2020 18:39

Κι αν δεν θέλουμε άλλο θα πρέπει να κάνουμε ανάκληση απόσπασης κι ας είμαστε με παράταση; Να φύγουμε με μια αιτησούλα απλή για να μην τιμωρηθούμε κιόλας όπως συνηθίζεται τελευταία με αποκλεισμό από άλλες θέσεις; Και δεν μας άφησαν να κάνουμε αίτηση απόσπασης πουθενά (τι λέγαμε για τιμωρητική πρακτική?)

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.