Live/Βουλή : Συζητείται και ψηφίζεται το "μίνι" Σχεδίου Νόμου 10 άρθρων του υπ. Παιδείας

Στην Ολομέλεια της Βουλή συζητείται και ψηφίζεται σήμερα Πέμπτη το κυβερνητικό πολυνομοσχέδιο, στο οποίο είναι ενταγμένο το “μίνι” Σχέδιο Νόμου του υπ. Παιδείας , δέκα άρθρων.
Το esos συνδέθηκε με τη Βουλή για να παρακολουθήσετε ζωντανά τη συνεδρίαση.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ “ΜΙΝΙ” ΣΧΕΔΙΟ ΝΌΜΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΒΕΛΑΚΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΜΕΤΑΔΩΣΗ
Σχολιάστε το άρθρο
Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.
Δημοφιλή Άρθρα
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΜΑΘΗΤΕΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΚΟΛΕΓΙΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ
ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ
- “Κλειστά” τα χαρτιά από Ν. Κεραμέως για το νέο Σχέδιο Νόμου “22 αλλαγών” για τα ΑΕΙ
- Με τον Σέρβο υπουργό Παιδείας συναντήθηκε η Ν. Κεραμέως
- 58 εκ. για τα συγγράμματα
- Κατανομή 7 εκατομμυρίων Ευρώ στα Πανεπιστήμια και ΑΣΠΑΙΤΕ
- Διορισμοί: Τροπολογία για την επίλυση του ζητήματος με το παράβολο του ΑΣΕΠ
- Η Βιβλιοθήκη “K.Θ. Δημαρά" να παραμείνει στο ΕΙΕ
- Νέο αίτημα από την ΟΛΜΕ για συνάντηση με τη Ν. Κεραμέως
- Στη Βουλή φέρνουν 24 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τα προβλήματα υποστελέχωσης και οργάνωσης των σχολείων του εξωτερικού
- Το νέο Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας (ΕΣΕΤΕΚ)
- Ερώτηση στη Βουλή για την ΑΣΠΑΙΤΕ
Σχόλια (14)
Πειτε κσι τπτ για τις μετεγγραφες!!Μαθετε και σεις απο το εσσος να μας πειτε!!!!!
Φτιάξτε τα σχολεία, που δεν έχουν δασκάλους και καθηγητές. Αφήστε τα νομοθετήματα.
Η κα κεραμέως σε ποιά σχολή Ελλάδα σπούδασε Νομική...ωχ ξεχασα δεν σπούδασε Ελλάδα δεν εδωσε πανελληνιες,. ουτε χαρτί απο ΙΕΚ δεν εχει απο Ελληνικη σχολή..αλλά επιμένει να μας λέει οτι υποβαθμίζονται τα πτυχία αν δεν γράψουν 10 τουλαχιστον...Αυτή όταν απετυχε στην νομική με ποσο εγραψε μπορεί να μας θυμίσει?
Η κ. Κεραμέως είχε δηλώσει ότι «οι αλλαγές που προωθούνται στο Διεθνές Πανεπιστήμιο, στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, όπως και σε άλλα ιδρύματα, χωρίς επεξεργασία και μακρόπνοη στόχευση, δεν πρόκειται να υλοποιηθούν από την επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».
Η κατάργηση του Διεθνους Πανεπιστημίου προχωρεί και η κ. Κεραμέως δεν έχει ξαναπει λέξη.... Θυμίζω ότι και ο Πρωθυπουργός δήλωσε απερίφραστα ότι η συγχώνευση δεν θα προχωρήσει. Τι γίνεται;
Η Κεραμέως σπούδασε εκεί που σπούδασε και δίδαξε και ο Γαβρόγλου και ο μισός ΣΥΡΙΖΑ .Στο Χάρβαντ .Κανένας σχεδόν πολιτικός και οι γόνοι του δεν μπήκε στον κόπο να διαβάσει και να δώσει εξετάσεις εδώ.Όλοι έφυγαν για σπουδές στο εξωτερικό και μετά επέστρεψαν για να σώσουν τους...ιθαγενείς.
Η κ. Κεραμέως μπορεί να μη σπούδασε σε ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο μέσω των πανελλαδικών αλλά σπούδασε σε ΔΗΜΟΣΙΟ πανεπιστήμιο στη Γαλλία, στη νομική της Σορβόννης. Εκεί, μπήκε σαφώς μέσω εισαγωγικών εξετάσεων και αποφοίτησε ΠΡΩΤΗ με έπαινο, τόσο στο προπτυχιακό επίπεδο όσο και στο μεταπτυχιακό. Εν συνεχεία πήγε στο Χάρβαντ. Εν ολίγοις, απαξιώνετε το Χάρβαρντ που σύμφωνα με τα Rankigs είναι πρώτο στη λίστα και το Paris ii που συμπληρώνει την εικοσάδα και όχι τη νομική ΑΠΘ και ΕΚΠΑ που είναι στις θέσεις 251-300. Λογικό, γιατί όσα δεν φτάνει η αλεπού...Αναμένω την απάντησή σας...για να ευθυμήσω.
@ΣΤΕΝΟΜΥΑΛΟΙ
Για να ευθυμήσετε ακόμα περισσότερο διαβάζοντας esos, ακούστε και το "Φτωχολογιά" σε εκτέλεση Μπιθικώτση. Με min 6 χρόνια στο Paris ii και άλλα 3-4 χρόνια στο Harvard, εγώ αυτό ακούω πάντως!
Το ερώτημα επίσης, νομίζω ότι ήταν : Η Υπ. Παιδείας της Ελλάδας, πόσο έγραψε στις Πανελλήνιες? Αν έδωσε Πανελλήνιες.
Το ερώτημα δεν είναι, αν η Σορβόννη ή το Χάρβαρτ είναι καλύτερα από το ΑΠΘ. Αν και η προσωπική μου γνώμη είναι, ότι κάποιος που πετυχαίνει στη Νομική του ΑΠΘ και παίρνει και το πτυχίο του, αξίζει εξίσου πολλά μπράβο με κάποιον του Χάρβαρτ. Μη σας πω ότι οι δυσκολίες στο ΑΠΘ, είναι απείρως μεγαλύτερες. Αν θέλετε το πιστεύετε....
Χωρίς να το καταλάβετε, μας είπατε ότι, 18χρ. ως τις πανελλαδικές+10χρ. σπουδές στο εξωτερικό=28 χρόνια. Δηλαδή έχουμε Υπουργό Παιδείας, που έχει max 11 χρόνια εμπειρίας σε θέματα Παιδείας στη χώρα της. Δεν το λέω για κακό, γιατί είδαμε και τους έμπειρους....Ίδωμεν...
Η παράθεση των τίτλων σπουδών και των εκλεκτών Πανεπιστημίων που σπούδασε ο καθένας, λίγο μας ενδιαφέρει. Τα έργα τους μας νοιάζουν.
@ΣΤΕΝΟΜΥΑΛΟΙ
Στενόμυαλοι Πολιτικοί υπάρχουν στην Γαλλία και στην Αμερική ? Ευτυχώς Όχι.
Τουλάχιστον εκεί σέβονται τον κόπο αυτών που σπουδάζουν και δεν του λένε όταν αλλάζει όνομα η σχολή πήγαινε για κατατακτήριες γιατί το Πτυχίο που σου έδωσα δεν έχει κύρος.........Μιλάμε 4ετη BACHELOR............
Εκεί Υπάρχουν Συντεχνίες να μπλοκάρουν Πτυχία και να αφήνουν Πτυχιούχους για 35+ χρόνια χωρίς Επαγγελματικά Δικαιώματα επειδή το θέλουν κάποιες Συντεχνίες ?......Ευτυχώς τα παιδιά όσων την Πάτησαν δεν θα σπουδάσουν στην Ελλάδα.....
ΑΣΠΑΙΤΕ σας λεει κατι κυρια υπουργε?Θα την αφησετε και εσεις στην τυχη της?Την πορεια που χαραξε ο προκατοχος σας Γαβρογλου?Δειτε το σοβαρο προβλημα που εχει προκυψει μετα απο τις συγχωνευσεις και δικαιωστε την σχολη.Η υποβαθμιση της εχει σφραγιδα ΣΥΡΙΖΑ-ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ η αναβαθμιση της ελπιζουμε μα εχει σφραγιδα ΝΔ
Σαφώς και τα έργα είναι αυτά που μας ενδιαφέρουν και όλοι θα κριθούν από αυτά. Οι περγαμηνές κάποιου- ορισμένες φορές- μας προϊδεάζουν. Η απαξιωτική αναφορά σας για τις σπουδές της την αδικεί. Όσο για το ποιο ήταν το ερώτημα εσείς είπατε σε προηγούμενο σχόλιο ότι απέτυχε στη νομική και ζητήσατε να μας θυμίσει πόσο έγραψε. Αν γνωρίζετε κάτι επ αυτού πείτε μας, μην το κρατάτε μυστικό. Να σημειώσω πως οι σπουδές (βλέπω. Βιογραφικό) διήρκησαν 7 χρόνια (3 στο προπτυχιακό, 2 και 2 στα μεταπτυχιακά) καθώς από το 2006 εργαζόταν. Τέλος, θεωρώ θετικό το γεγονός ότι έχει 7 χρόνια εμπειρίας σε θέματα παιδείας στο εξωτερικό, καθώς στην Ελλάδα δεν φημιζόμαστε γι αυτήν.
@Ε.Κ.
Μας τα μπερδέψατε λίγο αλλά δεν πειράζει.
Απαντάτε σε δικό μου σχόλιο αλλά ανακατεύετε και ως δικά μου, σχόλια άλλου προσώπου που έγραψε πιο πάνω.
Πουθενά δεν υπάρχει απαξιωτική αναφορά στο σχόλιό μου, για τις σπουδές της κας υπουργού. Ούτε έγραψα εγώ πουθενά, ότι απέτυχε στη νομική στην Ελλάδα. Ξαναδείτε το.
Ρώτησα, πόσο έγραψε στις Πανελλήνιες, εάν έδωσε. Απλό ερώτημα. Απλή νομίζω πρέπει να είναι και η απάντηση....αν την ξέρει κανείς. Το να μην απαντάμε στο απλό ερώτημα αλλά να παραθέτουμε τις άριστες σπουδές της στο εξωτερικό, είναι....η μπάλα στην κερκίδα, που λέμε και στην Ελλάδα που δεν φημίζεται για την παιδεία της, όπως λέτε.
3 χρόνια η Νομική στη Γαλλία??? Δεν νομίζω.
Τέλος, ούτε από το ΔΙΚΑΤΣΑ δεν αναγνωρίζονται, 7 χρόνια σπουδών στο εξωτερικό ως "7 χρόνια εμπειρίας σε θέματα παιδείας στο εξωτερικό".
@κουτοφραγκοι
Δημιουργήθηκε σύγχυση λόγω αλλού σχολίου που νόμιζα ότι σας ανήκει...δεν γνωρίζω αν έδωσε πανελλήνιες και δεν το θεωρώ σημαντικό, καθώς από άποψη δυσκολίας, πιστεύω, μεγαλύτερη προσπάθεια χρειάζεται στα 18 σου να περάσεις μέσω εξετάσεων σε δημόσιο πανεπιστήμιο σε μια ξένη χώρα. Γιατί δίνετε τόση έμφαση στο αν έδωσε πανελλήνιες; Ως προς την εμπειρία, όπως εκ πείρας θεωρώ σημαντική μια δίμηνη πρακτική άσκηση σε σχολείο σημαντική εμπειρία και ικανή να κατανοήσεις πολλές από τις στρεβλώσεις του συστήματος, θεωρώ και μια επταετή φοίτηση σε πανεπιστήμια του εξωτερικού σημαντική εμπειρία για να κατανοήσεις τι λείπει από τα ελληνικά.
@Ε.Κ.
Χαίρομαι κατ'αρχήν που αναγνωρίσατε τη σύγχυσή σας και με κατακεραυνώσατε εν αδίκω.
Λέτε ότι ΔΕΝ θεωρείτε σημαντικό εάν η Υπ. Παιδείας της Ελλάδας, έδωσε Πανελλήνιες και ρωτάτε, γιατί εγώ δίνω έμφαση σε αυτό? Μάλιστα.
Να σας το πω λοιπόν απλά. Νομίζω ότι το 99% των Ελλήνων θα σας πουν ότι: ΚΑΛΟ θα ήταν ο Υπ. Παιδείας να έχει περάσει και ο ίδιος τη "βάσανο" των Πανελληνίων, όταν αποφασίζει για τα παιδιά των άλλων πχ με ποιά βάση θα περνάνε. ΚΑΛΟ θα ήταν ο Υπ. Εθνικής Αμύνης να έχει κάνει τη θητεία του στον Ελληνικό Στρατό και όχι στο στρατό στο Παρίσι, όταν αποφασίζει για τις συνθήκες στο Ελληνικό στράτευμα. ΚΑΛΟ θα ήταν ο Υπ. Υγείας να έχει νοσηλευτεί σε ένα δημόσιο νοσοκομείο εδώ και όχι στην Ελβετία, όταν αποφασίζει για τις συνθήκες νοσηλίας των Ελλήνων ή για τους γιατρούς.
Καλή και χρήσιμη η εμπειρία στη Σορβόνη των Παρισσίων και στο Χάρβαρτ αλλά στην Ελλάδα έγινε Υπουργός Παιδείας.
Τέλος, για τη δυσκολία των εξετάσεων σε δημόσιο πανεπιστήμιο ξένης χώρας. Το λέτε κι εσείς. Εξετάσεις έδωσε. Κρίθηκε ικανή/επαρκής και τη δέχθηκαν. Συγκρίνεται αυτό με τις Πανελλήνιες, που είναι ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ και όχι εξετάσεις?
Αν από 6 ετών ασχοληθούν οι γονείς σου με την εκπαίδευσή σου, μάλλον θα καταφέρεις να εισαχθείς σε κάποια σχολή στο Πανεπιστήμιο.
Αν επιπλέον οι γονείς σου είναι εύποροι, έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν τα δίδακτρα σε καλό ιδιωτικό σχολείο και εσύ ως μαθητής ή σπουδαστής διαθέτεις άνω του μέσου όρου ευφυϊα και επιμέλεια, παίρνεις και μεταπτυχιακό, διδακτορικό και μια χαρά θα τα πας στην επαγγελματική ζωή σου.
Το θέμα είναι τι γίνεται με τα παιδιά στο Γυμνάσιο και το Λύκειο της Άνω Πέρα Ραχούλας ή στο Αντιξερονήσι Ελλάδας.