Σ. Σακοράφα: Αν οι Πρυτάνεις εκτελούσαν τα καθήκοντά τους για το Ακ. Ασυλο…

06/08/2019

Ενημερώθηκε: 06/08/2019, 12:20

Άκουσε το άρθρο

Θέλω, απλά να τονίσω, για να μην πω καταγγείλω, τη διαρκή άρνηση συμμόρφωσης με τον υπάρχοντα νόμο, τόσο των αρχών ασφαλείας όσο, και κυρίως σε αυτούς απευθύνομαι, των πρυτανικών αρχών, οι οποίες εάν είχαν εκτελέσει τα καθήκοντά τους, όπως προβλέπει και επιτάσσει ο υπάρχων νόμος, θα είχαν αποτρέψει όλα αυτά τα ακραία φαινόμενα, που δίνουν λαβή για αυτή την απαράδεκτη ρύθμιση της Ν.Δ..

Αυτό τόνισε στη  Βουλή η  Σοφία Σακοράφα, Ειδική Αγορήτρια  του  ΜέΡΑ25,κατά τη συζήτηση  επί του «μίνι»  Σχεδίου Νόμου του υπουργείου παιδείας που είν αι ενταγμένο στο κυβερνητικό πολυνομοσχέδο, και υπογράμμισε τα εξής:

  • Επειδή είδα κάποιους Πρυτάνεις να υπεραμύνονται της προτεινόμενης ρύθμισης, θα ήθελα, με όλο το σεβασμό σε αυτό που εκπροσωπούν, να τους επισημάνω ότι είναι η πρώτη φορά από ιδρύσεως των πανεπιστημίων στο ελληνικό κράτος, που αυτοί που θα έπρεπε να είναι ακραιφνείς υπερασπιστές του δέχονται να καταργηθεί στην ουσία το αυτοδιοίκητο των πανεπιστημίων. Δεν ξέρω, πόσο περήφανοι μπορεί να αισθάνονται γι' αυτό.
  • Όσον αφορά στο άσυλο, επισημαίνω στην κ. Υπουργό Παιδείας ότι ο δημόσιος χώρος, τον οποίο επικαλείται συνεχώς, υπόκειται σε πάμπολλες περιορισμούς, όσον αφορά στην ελευθερία της έκφρασης, με όλες της τις εκφάνσεις και μάλιστα κατά πώς ορίζει η εκάστοτε εξουσία. Να σας θυμίσω ότι στο παρελθόν έχουμε ζήσει ακραίες καταστάσεις, όπως για παράδειγμα τι σημαίνει δημόσια αιδώς και τι είναι αυτό που την προσβάλλει. Για να πάω αρκετά πίσω, οι παλαιότεροι θα θυμούνται ακόμα και το νόμο «περί τεντιμποϊσμού».
  • Θεωρώ υποχρέωσή μου, λοιπόν, να δηλώσω δημοσίως, ότι αυτή η δυνατότητα που δίνεται εντός του πανεπιστημιακού ασύλου να εκφράζονται ακριβώς αυτές οι ακραίες και εκτός κανονιστικού κοινωνικού πλαισίου ιδέες και πιστεύω, η δυνατότητα δηλαδή του κάθε πολίτη, και όχι μόνο των φοιτητών και των καθηγητών, κυρία Υπουργέ, να μπορεί εντός του πανεπιστημιακού ασύλου να προβληματίζεται, να ερευνά και ακόμη και να προκαλεί το κοινωνικό κατεστημένο, είναι η πεμπτουσία της Δημοκρατίας, αλλά κυρίως είναι το ελάχιστο οξυγόνο της σε μια εποχή μάλιστα που η Δημοκρατία και οι δημοκρατικοί θεσμοί «βρίσκονται στην εντατική».

Σχόλια (5)

ΚΑΤΕΡΙΝΑ
|

Η κ. Σακοράφα εκτός από μεγάλες βολές (ας θυμηθούμε οι παλιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι στις 26 Σεπτεμβρίου του 1982 έγραψε ιστορία, όταν στα Βενιζέλεια, στα Χανιά, έκανε Παγκόσμιο Ρεκόρ Γυναικών στον ακοντισμό με 74 μέτρα και 20 εκατοστά, σχεδόν δύο μέτρα παραπάνω από τη μέχρι εκείνη την ώρα κορυφαία επίδοση της Τίνα Λίλακ με 72.40) κάνει και εύστοχες. Συγχαρητήρια για αυτή τη "μεγάλη" κυρία του Ελληνικού αλλά και Παγκόσμιου Αθλητισμού.

Άσυλο 2006
|

Τον φοιτητή από την Κύπρο που του επιτέθηκε μια "ζαρντινιέρα" εκτός πανεπιστημιακού ασύλου πόσοι αστυνομικοί το προστάτεψαν;;

Χιονης
|

Όταν χτίζουν τους καθηγητές στο γραφείο τους, κλωτσούσε και βρίζουν τους πρυτάνεις, διαλύουν τη σύγκλητο, αναποδογυρίζουν τα έπιπλα των γραφείων, επιτρέπουν έξω και μέσα στο χώρο συμπεριλαμβανομένης και της αυλης του πανεπιστημίου κάθε λογής δράσεων (καταλαβαίνετε) γιατί ποιο άσυλο μιλάμε ;

Κωνσταντίνος
|

Εύστοχη η βολή της κ. Σακοράφα για τους πρυτάνεις. Οι υπόλοιποι πετούν φούμαρα περί κατάργησης του ασύλου....

Τι λέει ο άνθρωπος;
|

Εκτός γηπέδου/ αγώνος το "ακόντιο" της κας Βουλευτού

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ