Placeholder

ΒΟΥΛΗ

Η Ν. Κεραμέως προανήγγειλε νέο Ακαδημαϊκό Χάρτη και ξέσπασε κατά των συγχωνεύσεων «Γαβρόγλου» των ΤΕΙ με τα Πανεπιστήμια

Ο ακαδημαϊκός χάρτης «Γαβρόγλου» έγινε βάσει βουλευτικών τροπολογιών με την ίδρυση Τμημάτων την τελευταία στιγμή στην αίθουσα της Ολομέλειας.
Δημοσίευση: 06/08/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Νέο Ακαδημαϊκό Χάρτη ο οποίος θα σχεδιαστεί από της ΑΔΙΠ , προανήγγειλε σήμερα στη Βουλή η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

«Ο  ακαδημαϊκός χάρτης θα σχεδιαστεί με τη συμβολή της ΑΔΙΠ, μιας ανεξάρτητης Αρχής η οποία θα είναι αναβαθμισμένη, ενισχυμένη, όχι παροπλισμένη και η οποία στόχο θα έχει ακριβώς να βάλει ξεκάθαρα κριτήρια προκειμένου να μπορέσει να διαμορφωθεί ένας ακαδημαϊκός χάρτης», είπε χαρακτηριστικά η υπουργός Παιδείας.

Ο  ακαδημαϊκός χάρτης  «Γαβρόγλου» είπε η Νίκη Κεραμέως , έγινε βάσει βουλευτικών τροπολογιών με την ίδρυση Τμημάτων την τελευταία στιγμή στην αίθουσα της Ολομέλειας.

Η   πρόσφατη αναδιάταξη του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας, τόνισε η κ. υπουργός,  έγινε συνολικά:

  •  χωρίς ακαδημαϊκά κριτήρια,
  • χωρίς μελέτη σκοπιμότητας και βιωσιμότητας,
  •  χωρίς να λαμβάνονται υπόψη τα αποτελέσματα της αξιολόγησης,
  • χωρίς να συμβουλεύεται η αρμόδια Αρχή, η ΑΔΙΠ, στην όλη αυτή διαδικασία,
  •  χωρίς διασφάλιση επαγγελματικών δικαιωμάτων.

«Όλο αυτό έγινε χωρίς ένα συνολικό σχεδιασμό» τόνισε η Ν. Κεραμώς και σημείωσε ότι  «και αυτό το γεγονός επιτείνει και τα υφιστάμενα προβλήματα αναντιστοιχίας μεταξύ εκπαίδευσης και πραγματικών αναγκών της αγοράς εργασίας»

Σχόλια (45)

 
Nέος Ακαδημαϊκός Χάρτης
07 Αυγ 2019 02:43

α) Υποστηρίζει το Υπουργείο Παιδείας με την ύπαρξη εξακτινωμένων ιδρυμάτων (πχ. Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Πανεπιστήμιο Κρήτης, ΔΠΘ, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου κ.α.)

β) Πόσα ΑΕΙ μπορεί να λειτουργούν στη Θεσσαλονίκη (ΑΠΘ, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και ΤΕΙ Θεσσαλονίκης);

γ) Υποστηρίζει το Υπουργείο Παιδείας τη λειτουργία παρεμφερών Σχολών (πχ. Μηχανικών ΠΑΔΑ και Πολυτεχνείο Αθηνών) και Τμημάτων στο λεκανοπέδιο Αττικής;

δ) Ποια πανεπιστήμια, σχολές και τμήματα πρέπει να συγχωνευτούν; Ποιο το χρονοδιάγραμμα των νέων εξωτερικών αξιολογήσεων από την ΑΔΙΠ;

 
Απόφοιτοι ΤΕΙ
07 Αυγ 2019 06:19

Για τους παλαιότερους αποφοιτους των ΤΕΙ , τι προτάσεις έχετε Κυρία Κεραμέως?
Περιμένουμε τόσους μήνες τις διαδικασίες για να μπορέσουμε να λάβουμε νέο οαν πανεπιστημιακο πτυχίο.

 
Αννίβας Β
07 Αυγ 2019 06:33

κα Υπουργέ τι προτίθεστε να κανετε τελικα με το ΠΑΔΑ , θα το μετατρέψετε σε τεχνικο Πανεπιστημιο ( τεχνολογικο ηη εφηρμοσμενων επιστημων) οπως δεσμεύτηκε ο Πρωθυπουργός της χώρας

τι θα κανετε και εννοούμε συντομα με τους αποφοιτους των δυο ΤΕΙ Α-Π αφου δεχεστε την συγχωνευση και την δημιουργια του εν λογω ιδρυματος
(αφου με τις αλλες ενταξεις διαφωνείτε .. και θα υπάρξουν αλλαγες οπως λέτε.....)

Η διοικηση του ΠΑΔΑ δεν εχει προτάσεις για τους αποφοιτους του .... ....ρητορικο το ερώτημα ,δεν περιμένουμε απάντηση.....!!!!!

Με τα επαγγελματικα δικαιώματα των αποφοιτων τι θα γίνει ...πάμε 40 χρόνια

καλημέρα σας

 
φοιτητης ΑΣΠΑΙΤΕ
07 Αυγ 2019 07:43

Κυρια υπουργε το θεμα της ΑΣΠΑΙΤΕ μην ξεχασετε γιατι ο προηγουμενος υπουργος απομονωσε την σχολη μας και συγχωνευσε σχολες χαμηλης ζητησης και μοριων εισαγωγης.Ολα ειναι συμφωνα για συγχωνευση με το ΠΑΔΑ η εστω πανεπιστημιακη σχολη μονη της.Αρμοζει στο αντικειμενο της σαν τεχνολογοι εκπαιδευτικοι και στην 60χρονη ιστορια της σχολης.Παρακαλουμε δειτε το

 
Δημήτρης
07 Αυγ 2019 08:46

Είδαμε και με το σχέδιο ΑΘΗΝΑ τι έγινε πριν 7-8 χρόνια ...
Πολύ φασαρία για το τίποτε προβλέπεται πάλι μάλλον.

 
Απόφοιτος ΤΕΙ Αθήνας
07 Αυγ 2019 09:28

Αναμένουμε να γίνει πράξη η εξαγγελία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στις 22 Μαϊου 2019, στο κλειστό Γυμναστήριο του Περιστερίου, για τη μετατροπή του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, που είναι το μοναδικό Πανεπιστήμιο στη χώρα που προήλθε από τη συγχώνευση δύο Τεχνολογικών Ιδρυμάτων, σε ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ. Είναι κάτι δίκαιο, το οποίο θα προσδώσει στο Πανεπιστήμιο αυτό, το χαρακτήρα που του ταιριάζει.

 
@Αποφοιτος ΤΕΙ Αθηνας
07 Αυγ 2019 10:24

Που είσαστε τόσο καιρό;
Περιμένατε να μιλήσει κάποιος για νέο ακαδημαϊκό χάρτη (καμία σχέση με μετατροπή του ΠαΔΑ που ήδη «τρέχει» τα 5ετη προγράμματα σπουδών με τις ευλογίες της κας Κεραμεως) για να ξαναπείτε την καραμέλα περί μετατροπης;
Πρέπει να καταλαβαιτε ότι δεν υπάρχει ισοτιμιση αυτόματη χωρις κοπο!
Με τι ακριβώς θα εχετε αντιστοίχιση αραγε αφού τα προγράμματα σπουδών είναι πλέον integrated master; Α, ξέχασα σε 15 μέρες θα τα κάνει η ΝΔ τετραετή πάλι για την απαραίτητη μετατροπή του ιδρύματος..

 
Ισοτίμηση με κριτήρια και εξετασεις σε μαθήματα
07 Αυγ 2019 11:01

Κανεις δεν μιλάει για ανευ όρων ισοτιμία. Θα δώσουμε επιπλέον μαθήματα. Κυρια υπουργέ διευθετησηστε το ζήτημα με τους αποφοίτους!

 
Αρες μαύρες κουκουναρες
07 Αυγ 2019 11:28

Σε δουλειά να βρισκόμαστε. Αφήστε τις αλλαγές κατά μέρους και δώστε χρήματα για προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού

 
@ Απόφοιτος ΤΕΙ Αθήνας
07 Αυγ 2019 11:50

Έχουμε γράψει πολλές φορές ότι ο όρος ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ είναι αδόκιμος και δεν υφίσταται σε καμία προηγμένη χώρα του κόσμου. Επίσης τα ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ στις χώρες που υπήρχαν (γιατί δεν υπάρχουν πλέον) στερούνταν τρίτο κύκλο σπουδών PHd, οπότε κάτι τέτοιο δεν χρειάζεται το ΠΑΔΑ.

 
Συγχωνεύσεις
07 Αυγ 2019 12:28

Ενώστε ομοειδή τμήματα. Στο ίδιο Πανεπιστήμιο υπάρχουν 3 τμήματα Πληροφορικής σε 3 διαφορετικές πόλεις, σε 3 διαφορετικούς νομούς. Τα δύο τμήματα έχουν 25 μέλη ΔΕΠ και το τρίτο 5 μέλη ΔΕΠ!!!

 
Αποφοιτος Τει
07 Αυγ 2019 12:30

Έχετε ιδέα τι σημαίνει Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών ή ετσι απλα το λέτε μερικοί; Οι απόφοιτοι των Τει πρεπει να διεκδικησουμε την έκδοση επαγγελματικων δικαιωμάτων οπως εκδίδονται για ολα τα ανωτατα ιδρυματα της χωρας. Τα Τει βαση συνταγματος ειναι ανωτατα ιδρυματα, αλλα τα επαγγελματικα δικαιώματα βγαινουν αντισυνταγματικα σαν να ειναι επαγγελματικες σχολες (οπως τα έχεις αποκαλέσει η κ. Κεραμεως). Τα περι Παν εφ επ ειναι στάχτη στα ματια μας και αν νομίζετε οτι ετσι θα λυθεί το πρόβλημα που εχουμε 40 χρόνια λυπάμαι αλλα γελιέστε.

 
Αρθούρος
07 Αυγ 2019 13:28

Προς Νέος Ακαδημαϊκός Χάρτης:Έχω ξαναδιαβάσει τις απόψεις σας,και βλέπω μία εμμονή στη στήριξή τους.Τα πολυδιασπασμένα ιδρύματα δεν οφείλουν την ύπαρξή τους,μόνο στις ανάγκες των τοπικών οικονομιών,οι οποίες γιά εσάς μπορεί και να μην υφίστανται.
Γιά μένα,όμως είναι υπαρκτές.Και έχω ξαναπεί,ότι το πολεοδομικό συγκρότημα Αθηνών-Πειραιά δε συγκέντρωσε τον πληθυσμό της χώρας τυχαία,αλλά στη βάση συγκεκριμένων επιλογών.α)Έκλεισε η Ιόνια Ακαδημία το 1864,που ήταν το πρώτο Πανεπιστήμιο σε ελλαδικό έδαφος και είχε τις ίδιες σχολές με το Αθήνησι.Το εκπληκτικό ήταν ότι γι'αυτό έκλεισε,γιά να μην είναι ανταγωνιστικό του ΕΚΠΑ. β)Η αναστολή της ίδρυσης του Πανεπιστημίου της Ιωνίας που ήταν έμπνευση του Έλληνα Αϊνστάιν του μεγάλου μας μαθηματικού Καραθεοδωρή,έστω και στα νησιά του Αιγαίου,γιατί τη Μικρασία τη χάσαμε.γ)Η επιλογή γιά ίδρυση κι εγκατάσταση στην Αθήνα της Γεωπονικής Σχολής,σε μία εποχή που αλλού ήταν η έδρα των αγροτικών δραστηριοτήτων.
δ)Η συσσώρευση επίσης τόσων πολλών ανώτατων σχολών στην πρωτεύουσα Πάντειος,ΑΣΟΕΕ,ΑΣΠΑΙΤΕ,ΕΜΠ,Χαροκόπειος,ΑΒΣΠ που δεν εξυπηρετούσε τίποτε παρά μόνο την μικροαστικοποίηση της χώρας και την εγκατάλειψη της υπαίθρου.ε)Την ύποπτη εισαγωγή του νόμου γιά τις μετεγγραφές που πάλι έφερνε και φέρνει όλο το φοιτητόκοσμο από τις εσχατιές της χώρας στο λεκανοπέδιο και σε μικρότερο βαθμό στη Θεσσαλονίκη.
Ύστερα από όλα τα παραπάνω,συνεχίζετε να επιχειρηματολογείτε υπέρ της συγκέντρωσης,όταν κάποιοι άλλοι έχουν ήδη προηγηθεί πριν από σας,με τα γνωστά αποτελέσματα του υδροκεφαλισμού της Αθήνας,που εγώ πιστεύω ότι αυτό είναι η αιτία όλων των οικονομικών μας κρίσεων;
Θα επανέλθω γιά να στηρίξω καλύτερα τις αρχικές μου θέσεις.

 
Sos
07 Αυγ 2019 14:16

κυρια υπουργέ φροντιστε το ζήτημα με την ισοτιμία των πτυχίων μας!

 
Σώστε τα ΤΕΙ και το Διεθνές
07 Αυγ 2019 14:27

κ. Υπουργέ,
Φροντίστε για τα δικαιώματα των αποφοίτων των ΤΕΙ. Είναι ντροπή και κοροϊδία για τις πολλές χιλιάδες αποφοίτων
Αποσπάστε το κανονικό Διεθνές Πανεπιστήμιο που έχει αποκλειστικά ξενόγλωσσα από την αστειότητα Γαβρόγλου με τμήματα σε 10 πόλεις πριν να είναι αργά για όλους (πρώην ΤΕΙ και κανονικό Διεθνές).
Δώστε ένα κανονικό όνομα στη συγχώνευση των τριών ΤΕΙ, όπως Αλεξάνδρειο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, προτού ξεφτιλιστούν τα πτυχία όσων είναι ακόμα φοιτητές και όσων μπήκαν φέτος.
Τα είχατε υποσχεθεί...

 
Ανδρεας
07 Αυγ 2019 15:43

Απαιτείται λύση για τους αποφοίτους ΤΕΙ. Άμεση ισοτιμηση παλιών και νέων πτυχίων, όπως ακριβώς έχει συμβεί με αντίστοιχες αλλαγες σε πανεπιστήμιακα τμήματα στο παρελθόν.

 
Μή μου τούς κύκλους τάραττε.
07 Αυγ 2019 17:06

Συμφωνώ με το άντε πάλι!!!! Είναι πολύ κουραστικό ο κάθε υπουργός να αλλάζει σφραγίδες και ονόματα χωρίς αιτία στηριζόμενος σε λόγια συμβούλων που κατά βάση υπηρετούν ιδιοτελείς σκοπούς. Καμία αλλαγή δεν θα μείνει αν δεν έχει την συναίνεση της οικίας συγκλήτου και της τοπικής ακαδημαϊκής κοινότητας. Το πολύ πολύ να καταργηθεί σε 4 χρόνια από την επόμενη κυβέρνηση όπως έγινε με τον 4009. Εκτός αν πιστεύει κανείς ότι θα είναι αιώνιος.

 
ΑΠ
07 Αυγ 2019 17:12

Με τους αποφοίτους τι γίνεται ;

 
Ήμαρτον....
07 Αυγ 2019 17:48

Αυξήστε την χρηματοδότηση , δωστες θέσεις ΔΕΠ και διοικητικού προσωπικού, αναγνωριστε επαγγελματικά δικαιώματα και διασφαλίστε την ακαδημαϊκή ηρεμία και αφήστε τις εξαγγελίες.. Οι εξαγγελίες σας το μόνο πιυ κάνουν είναι να δημιουργήσουν ανασφάλεια σε όλους και να ανοίξουν το δρόμο της ιδιωτικής εκπαίδευσης χαμηλού επιπέδου...αλλά υψηλών προσδοκομενων κερδών...

 
Να προχωρήσουν οι επιτροπές για τα επαγγελματικά δικαιώματα
07 Αυγ 2019 19:04

Στις Σχολές Μηχανικών με 5ετη Τμήματα πρέπει να συσταθούν άμεσα οι επιτροπές για τα επαγγελματικα δικαιώματα. Πρέπει επιτέλους να σταματήσουμε να παράγουμε μηχανικούς 2 ταχυτήτων.

 
Μακάρι...
07 Αυγ 2019 20:52

Μακάρι να γίνει με αντικειμενικά κριτήρια. Πρωτίστως για το καλό των φοιτητών και ύστερα για τα υπόλοιπα.

 
Τηρήστε το
07 Αυγ 2019 23:11

Καταργήστε τις συγχωνευσεις άμεσα. Τα ΤΕΙ επίπεδο 5 και τα ΑΕΙ επίπεδο 6.

 
@Τηρήστε το
08 Αυγ 2019 00:18

Τόσο τα ΤΕΙ όσο και τα Πανεπιστήμια αποτελούν Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, Τεχνολογικού και Πανεπιστημιακού Τομέα αντίστοιχα, που χορηγούν 4ετή πτυχία bachelor με 240 ECTS, τα οποία ανήκουν στο επίπεδο 6 του Ευρωπαϊκού και Εθνικού Πλαισίου Προσόντων. Τα περί επιπέδου 5 είναι διακαείς πόθοι σας, οι οποίοι φυσικά και δεν συνάδουν με την εκπαιδευτική νομοθεσία της χώρας.

 
pe19
08 Αυγ 2019 00:50

Η κατάργηση των ΤΕΙ έγινε στο πόδι Σωστά. Δεν τολμήσατε όμως να ακυρώσετε όλους τους νόμους που αφορούσαν ΤΕΙ που έγιναν Πανεπιστήμια πριν τα παιδιά δηλώσουν σχολές στο μηχανογραφικό. Τώρα άντε στον άλλον που έχει μπει σε γεωπονική σχολή ή 5ετή σχολή μηχανικών να του πεις ότι θα ξαναγίνει ΤΕΙ ή θα πάει σε άλλη πόλη για να σπουδάσει το ίδιο αντικείμενο. Η χαρά των δικηγόρων. Τώρα το πουλάκι πέταξε !!!!!

 
Κώστας
08 Αυγ 2019 07:18

@Τηρήστε το

Τέτοιες απόψεις όπως οι δικές σου όχι απλα δεν στέκουν αλλά ευτυχώς είναι μονάχα στην σφαίρα της φαντασίας σου. Τα ΤΕΙ είναι ΑΕΙ απ'το 2001 ήδη, και το πτυχίο του λογίζεται ώς πανεπιστημιακό στις περισσότερες χώρες του κόσμου.

 
ΒΓ
08 Αυγ 2019 08:56

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου να δει τι θα κάνει με τους αποφοίτους του ΠΑΔΑ. Υπάρχουν παιδιά που χάνουν τον τίτλο του "αποφοίτου Πανεπιστημίου" για μια χρονιά. Αντιλαμβάνομαι ότι δεν γίνεται αυτόματη αναβάθμιση του τίτλου σπουδών - όμως χρειάζεται μια ρύθμιση από το Υπουργείο που να δίνει τη δυνατότητα σε αποφοίτους (τουλάχιστον των πρόσφατων ετών) να αποκτήσουν το νέο τίτλο σπουδών, μέσω κάποιας εκπαιδευτικής διαδικασίας. Ο κ. Γαβρόγλου άφησε μεγάλη εκκρεμότητα σε αυτό το θέμα που πρέπει να λήξει.
Κατά τα λοιπά, η δημιουργία του ΠΑΔΑ είναι διαφορετική περίπτωση από την απορρόφηση των ΤΕΙ από τα Πανεπιστήμια. Εκεί η κατάσταση είναι πολύ προβληματική σε κάποιες περιπτώσεις.

 
@Τηρήστε το
08 Αυγ 2019 09:35

Από το δημοσίευμα δε φαίνεται πουθενά ότι τα πρώην ΤΕΙ θα γίνουν πάλι ΤΕΙ. Μιλάει για ένα νέο σχέδιο Αθηνά.

 
Nέος Ακαδημαϊκός Χάρτης
08 Αυγ 2019 10:02

Ας μας απαντήσει το Υπουργείο αν θα επιλεγούν 10-12 τοποθεσίες της περιφέρειας και αντίστοιχες πόλεις σε Θράκη, Θεσσαλία, Ήπειρο-Ιόνιο Πελοπόννησο, Κρήτη-Αιγαίο και σε αυτές να δημιουργηθούν ισχυρά περιφερειακά ΑΕΙ.

Ας αναλογιστούν όλοι τις ευθύνες τους για τη δομή και το σχέδιο ανάπτυξης της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης από το 1975 μέχρι σήμερα.

Σε μια χώρα όπου ακόμα και εκπρόσωπος των ΚΤΕΛ επιδιώκει συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας οφείλουμε να είμαστε πιο υποψιασμένοι.

Προς Αρθούρος (07 Αυγ 2019 13:28)

Τις δικές σας απόψεις επίσης τις έχουμε ξαναδιαβάσει αναλυτικά, σε πάρα πολλά θέματα, και μάλιστα χωρίς να συνοδεύονται από επαρκή τεκμηρίωση που να βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα.

Ενδεικτικά, η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη και η Πάτρα έχουν αναπτυχθεί ως αστικά κέντρα και γι'αυτό συγκεντρώνουν την προτίμηση των νέων εργαζομένων και φοιτητών, όχι το ανάποδο -- το ποσοστό του ΑΕΠ που συνεισφέρουν οι φοιτητές στην Αθήνα είναι αμελητέο.

Μερικές επιπλέον επισημάνσεις:

α) Η Ιόνιος Ακαδημία ανέστειλε τη λειτουργία της διότι αντιμετωπίζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα, τα οποία επιδεινώθηκαν μετά τον αιφνίδιο θάνατο του βασικού ξένου χρηματοδότη του ιδρύματος και επειδή ήδη οι περισσότεροι καθηγητές της επέλεξαν θέσεις στην πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους, την Αθήνα.

Ομοίως, φτάνοντας στο σήμερα, κανείς δεν υποχρεώνει τα μέλη ΔΕΠ να εγκαταλείψουν μόνιμες θέσεις εργασίας σε άλλα ΑΕΙ (πχ. της Θράκης ή της Κρήτης) και να μετακινηθούν σε σχολές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης.

Και όμως, αυτό συμβαίνει, σε βαθμό που καταντά υπερβολή να μιλάμε για κατά προτεραιότητα στελέχωση των περιφερειακών τμημάτων, όταν όλοι οι διδάσκοντες επιδιώκουν μετά από λίγα χρόνια τη μετακίνησή τους σε κεντρικά τμήματα!

β) Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ιδρύθηκαν το 1984, σε πολύ διαφορετικές συνθήκες από εκείνες του 19ου αιώνα.

Με ποια ακαδημαϊκά κριτήρια επιλέχθηκε για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου η ίδρυση ενός ΑΕΙ σε 4 νησιά (Λέσβος, Ρόδος, Σάμος και Χίος), με προβληματική ακτοπλοϊκή σύνδεση, μοντέλο που ακολουθησαν και στα άλλα δύο στη συνέχεια;

Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, το οποίο ιδρύθηκε το 2002, ποια ανάγκη εξυπηρετεί "απλωμένο" σε Τρίπολη, Καλαμάτα, Ναύπλιο, Κόρινθο, Σπάρτη και τώρα πλέον και Άργος;

Εξασφαλίζουν αυτές οι συνθήκες εξακτινωμένης λειτουργίας υψηλό επίπεδο ακαδημαϊκής συνεργασίας μεταξύ φοιτητών, διδασκόντων και ερευνητών των διαφόρων σχολών;

Όπως θα διαπιστώσει όποιος διαβάσει αξιολογήσεις, εσωτερικές και εξωτερικές, συμβαίνει το αντίθετο: οι πόροι σπαταλιώνται άσκοπα ενώ τα προβλήματα διογκώνονται.

γ) Η αποκέντρωση που έχει ανάγκη μπορεί να υποστηριχθεί με την ίδρυση 500+ Σχολών και Τμημάτων ΤΕΙ και Πανεπιστημίων σε κάθε νησί ή κωμόπολη ή και χωριό της Ελλάδας;

Τα ποσοστά πρόσβασης των αποφοίτων Λυκείου στην Γ'βθμια Εκπαίδευση έχουν βελτιωθεί σε περιοχές όπου τοποθετήθηκε ένα αποκομμένο τμήμα πανεπιστημίου ή ΤΕΙ;

Και πάλι, τα στατιστικά στοιχεία της Β'βθμιας Εκπαίδευσης είναι αποκαλυπτικά: για παράδειγμα, η περιφέρεια Βορείου Αιγαίου παρουσιάζει διαχρονικά χαμηλά ποσοστά επιτυχίας των μαθητών στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, παρά τη λειτουργία πανεπιστημίου σε αυτή.

Τι είδους σκοπιμότητες εξυπηρετεί, επομένως, η λειτουργία υποστελεχωμένων και ασύνδετων τμημάτων, τα οποία το μόνο που συντηρούν είναι μη παραγωγικές δραστηριότητες των κατοίκων της περιφέρειας, όπως ενοικίαση διαμερισμάτων και καταστήματα εστίασης;...

Μετά από τόσα έτη λανθασμένων αποφάσεων θα έπρεπε να γνωρίζουμε όλοι τις απαντήσεις στα παραπάνω.

 
Απόφοιτος ΤΕΙ Πειραιά
08 Αυγ 2019 10:50

Προχωρήστε άμεσα στην ισοτίμηση των πτυχίων μας με τα νέα πτυχία. Μην κάνετε τα λάθη που έκανε ο Γαβρόγλου και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Βάλτε επιτελούς μια τάξη σε όλο αυτό το μπάχαλο που δημιουργήθηκε! Είμαστε 400.000 επιστήμονες!

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.