Placeholder

ΒΟΥΛΗ

Τροπολογία: Αναστέλλονται μέχρι δύο ακαδημαικα έτη τα Διετή Προγράμματα “Γαβρόγλου”

Για το ίδιο διάστημα ισχύει αναστολή καθηκόντων των οργάνων διοίκησης και των διδασκόντων των Κ.Ε.Ε
Δημοσίευση: 07/08/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Με τροπολογία που κατέθεσε σήμερα , προς ψήφιση, στη Βουλή η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως:

Α. Αναστέλλεται για το ακαδημαϊκό έτος 2019-20 η λειτουργία των Κέντρων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης καθώς και των προγραμμάτων επαγγελματικής εκπαίδευσης αυτών  που έχουν εγκριθεί.

Β. Για το ίδιο διάστημα ισχύει αναστολή καθηκόντων των οργάνων διοίκησης και των διδασκόντων των Κ.Ε.Ε

Γ. Παρέχεται η εξουσιοδότηση για την παράταση με υπουργική απόφαση, της ανωτέρω αναστολής και για το ακαδημαϊκό έτος 2020-21.

Σχόλια (13)

 
@@13ος μήνας 8 Αυγ.11.01
09 Αυγ 2019 06:30

Εκφράζετε την προσωπική σας άποψη και τις κρυφές σας επιθυμίες και δεν το τονίζετε γράφοντας καθαρά ότι εκφράζετε το Υπουργείο και τους σχεδιασμούς του σαν να είστε μέλος και γνώστης του σχεδιασμού του
Αν είναι έτσι να γράψετε το όνομα σας.Οι ευσεβείς σας πόθοι και οι επιθυμίες σας όμως ΔΕΝ εκφράζουν το Υπουργείο και τους σχεδιασμούς του.Απλά διαψεύδω τα φανταστικά σενάρια και τις υποθέσεις εργασίας που γράφετε.Κρατήστε τες για τον εαυτό σας.

 
ΧΡΗΣΤΟΣ
08 Αυγ 2019 23:37

ΑΦΟΥ Η ΘΗΤΕΙΑ ΤΩΝ ΝΥΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΛΗΞΕ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΤΟΥ 2018, είναι προφανές πως μία κυβέρνηση με νωπή την εντολή μέχρι να ετοιμασθεί ο νέος νόμος επιλογής , έχει κάθε δικαίωμα να ορίσει προσωρινούς Διευθυντές , απλά για να μην κατηγορηθεί ότι δεν σέβεται τους υποψήφιους που υπέβαλαν αίτηση , μπορεί να επιλέξει από αυτούς ποιός μπορεί να υπηρετήσει την θέση προσωρινά χωρίς υπονόμευση της πολιτικής που θέλει να εφαρμόσει.

 
@@Σωτηρης
08 Αυγ 2019 16:11

Αν ήταν ισοδύναμα με τα ΑΕΙ (που προφανώς και δεν ήταν), ας παραμένανε ξεχωριστά ιδρύματα. Το ότι συγχωνεύτηκαν είναι το πρόβλημα.

 
@Σωτηρης
08 Αυγ 2019 15:39

Το ότι τα ΤΕΙ ήταν ΑΕΙ από το 2001 πραγματικά δεν το γνωρίζεις το 2019 ή εσκεμμένα απλά πετάς λάσπη στα εν λόγω ιδρύματα και σε ότι είχαν καταφέρει πριν γίνουν πανεπιστήμια;

 
Αρθούρος
08 Αυγ 2019 14:53

Προς Σωτήρης:Το κράτος έχει συνέχεια,κύριε. Δε διδαχτήκατε ότι τα κόμματα υπηρετούν τον ελληνικό λαό κι όχι ιδεοληψίες είτε δεξιές,είτε αριστερές; Ακόμα κι όταν βγήκε ο Καραμανλής το 1974,δεν κατάργησε όλους τους νόμους της επάρατης Χούντας.Αν γινόταν αυτό,θα έπρεπε κι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος,να μη νομοθετήσει ευνοϊκά γιά τους συμβασιούχους που τότε ήταν χιλιάδες,έχοντας υπόψη του ευρωενωσιακή διάταξη.
Τα Πανεπιστήμια δικαίως συγχωνεύτηκαν και η συγχώνευση αυτών που απέμειναν,πρέπει να συνεχιστεί.Ήταν δίκαιο κι έγινε πράξη,που έπρεπε να το έχουμε κάνει μόνοι μας κι όχι να μας το επιβάλει η κρίση και οι Ευρωπαίοι. Στ' αλήθεια πιστεύετε στη διάσωση των αρκετών θεματικών ιδρυμάτων του λεκανοπεδίου που αντέδρασαν στην υλοποίηση του σχεδίου γιά το Ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο Αδαμάντιος Κοραής,που πρότεινε η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου;

 
ΧΡΗΣΤΟΣ
08 Αυγ 2019 14:15

Τι θα γίνει με τους 1000 περίπου που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση ενδιαφέροντος και έκαναν αίτηση για Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ; Όπως ανακοίνωση η κα. Υφυπουργός μέχρι τέλους του έτους θα κατατεθεί νομοσχέδιο για την παιδεία που περιλαμβάνει και το νέο τρόπο επιλογής στελεχών, επειδή η νύν Διευθυντές κατά δήλωση της κα. Υπουργού αλλά και του ΣΤΕ τοποθετήθηκαν με νόμο αντισυνταγματικό (ψηφοφορία ) είναι σε παράταση, νομίζω πως το ποιό όρθό είναι τοποθετηθούν προσωρινή Διευθυντές για την τρέχουσα χρονιά που θα επιλέξει η κα. Υπουργός (έχει το δικαίωμα) από την λίστα των παραπάνω 1000 που υπέβαλλαν αίτηση ,αλλά και που θα υπηρετήσουν την πολιτική της νέας κυβέρνησης.

 
Σωτήρης
08 Αυγ 2019 13:25

Τα διετή προγράμματα όπως και η συγχώνευση με τα ΤΕΙ αποσκοπούσαν στην ισοπέδωση και τελικά στην διάλυση από κάτω των ΑΕΙ από τον χειρότερο υπουργό παιδείας της μεταπολίτευσης. Δυστυχώς σε πολλές περιπτώσεις σε πλήρη συνεργασία με "φιλικές" πρυτανικές αρχές (πχ Παν. Θεσσαλίας). Η Κεραμέως θα πρέπει να κάνει το τολμηρό βήμα και να επαναφέρει την κατάσταση όπως ήταν πριν την συγχώνευση μην υπολογίζοντας το πολιτικό κόστος.

 
@13ος μήνας παράτασης ΔΕ
08 Αυγ 2019 12:14

Όταν μια Υπουργός που τελείωσε αριστούχος την νομική της Σορβόνης,έκανε εκεί μεταπτυχιακό και μετά συνέχισε στο Χάρβαντ δηλώνει επίσημα ότι οι διευθυντές εκπαίδευσης έχουν νομικό πρόβλημα που συμπαρασύρει όλες τις διοικητικές πράξεις τους και δεν κάνει το παραμικρό για την λύση αυτού του νομικού προβλήματος που η ίδια τόνισε καταλαβαίνετε ότι και από αυτό δεν υπάρχει ελπίδα για τον τόπο.Είναι και νέος άνθρωπος με εύρος νομικής κατάρτισης.Κάθε πολιτισμένη κοινωνία θα έλυνε άμεσα το νομικό αυτό πρόβλημα.Για πολιτισμένη ευρωπαική κοινωνία λέω και όχι για κοινωνία ασιατικού με μεσανατολικά στοιχεία μοντέλου.

 
@13ος μήνας...
08 Αυγ 2019 11:01

Βιαστικές εκτιμήσεις...Η παράταση των Διευθυντών Εκπαίδευσης είναι προ των πυλών.Επί τη βάσει ποιας λογικής και ποιού φακέλου δίχως αξιολόγησή του για τους ευφάνταστους,για να μη πω φανατικούς,με το ραβδάκι της Κίρκης εξαφανίζεις τους παλιούς και διορίζεις τους καινούργιους?Οι νέοι διευθυντές εκπαίδευσης που θα κριθούν με τον νέο νόμο θα αναλάβουν τον Σεπτέμβρη του 2020.Ένα συμβούλιο τύπο ΑΣΕΠ με δυο αιρετούς,πως θα κρίνει 2500 υποψηφίους ΔΔΕ ΔΠΕ και Σχ.Συμβούλους σε ένα καλοκαίρι?Λογικά,αν ο νόμος είναι έτοιμος ως τον Οκτώβρη,με σκληρή δουλειά,από Μάρτη ως Αύγουστο ίσως προλάβουν.Αλλά λογάριασε και τις αποσπάσεις,που πάλι οι αιρετοί θα πρέπει να λιώσουν στη δουλειά μες στο επόμενο καλοκαίρι για να τις βγάλουν....Ένα σύστημα χωρίς καμιά ευελιξία δεν μπορεί να λειτουργήσει με παράλληλα συμβούλια για να ικανοποιήσει τους βιαστικούς...Άρα καλό Σεπτέμβρη του 2020....Η νέα πολιτική ηγεσία,να είστε σίγουροι,αντιμετωπίζει με μεγάλη σοβαρότητα το ζήτημα της νέας στελέχωσης της πρωτ.και δευτ.εκπαίδευσής μας.Να είστε σίγουροι ότι θα προσπαθήσει να περιορίσει τα καραμπινάτα λάθη,στα οποία υπέπεσε ο Σύριζα,με την κατάργηση των Σχ.Συμβούλων και τους κόφτες του 4547.Θα δείτε εξετάσεις τύπου ΑΣΕΠ και θα πέσει διάβασμα στα παιδαγωγικά.Μηχανάκια με συνεντεύξεις 5 λεπτών στις περιφερειακές διευθύνσεις,τέλος..

 
13ος μήνας παράτασης θητείας των Διευθυντών Εκπαίδευσης
08 Αυγ 2019 10:08

αυτών που κατά και την Κεραμέως έχουν νομικό πρόβλημα λόγω της αντισυνταγματικής ψηφοφορίας και δεν κινείται τίποτα.Ούτε τοποθέτηση προσωρινών ΔΕ που ΔΕΝ έχουν νομικό πρόβλημα ,ούτε τίποτε άλλο.Άκρα του τάφου σιωπή.Ο κάθε συντεταγμένης νους θα σκέφτονταν ότι αφού έχουν νομικό πρόβλημα τότε και κάθε πράξη που απορρέει από την θέση τους και από την ιδιότητα τα τους σαν Πρόεδροι των ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ κλπ θα έχει νομικό πρόβλημα.Για όσους δεν κατάλαβαν ακόμα η ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ τα έχουν βρει στα βασικά ,άσχετα με τις κοκορομαχίες.Ας τα βλέπουν οι ΣΣ και όλοι όσοι επένδυσαν σε αυτούς.Πάνε σε βάθος χρόνου σε συν κυβέρνηση.Σιγά που θα την χαλάσουν για τους αφελείς που τους πίστεψαν.

 
ΜΕ ΚΟΤΣΙΔΑ ΠΑΛΙ
08 Αυγ 2019 02:54

Τώρα πια δεν τους απασχολεί και τόσο ο θεσμός των ΣΣ, οι επιλογή των Διευθυντών Εκπαίδευσης και γενικά οι δομές του νόμου 4547/2018 παρότι όταν ήταν στην αντιπολίτευση ήταν «πυρ και μανία» και θα τον καταργούσαν με το που θα αναλάμβαναν (έχουμε πολλές αποδείξεις από δηλώσεις) αλλά δυστυχώς θα παραμείνουν απλές δηλώσεις .Το μείζον πρόβλημα της Ελληνικής Παιδείας αυτή την εποχή είναι μάλλον το άσυλο και τίποτε άλλο. Αλλά έτσι είναι αυτά! «Καιρός φέρνει τα λάχανα καιρός τα παραπούλια»

 
Κων-νος
08 Αυγ 2019 01:01

Γιατί αναστέλλονται και όχι καταργούνται; Τόσο υποκριτικός λόγος πλέον!
Ειδικά η αιτιολογική έκθεση βρίθει γενικολογιών και ¨αγωνίας" για την επαγγελματική εκπαίδευση!!!!

 
Μή μου τούς κύκλους τάραττε.
08 Αυγ 2019 00:28

Δεν θα λειτουργήσουν τώρα αλλά αν δεν κάνει κάτι θεαματικό να τα αντικαταστήσει η τρέχουσα κυβέρνηση, θα τα επαναφέρει η επόμενη και μάλιστα πιο γενικευμένα τύπου Γαλλίας ή Αγγλίας ώστε να συνδέονται αμφίδρομα με τα τετραετή τμήματα των πανεπιστημίων. Πάντως αφού εμφανίστηκαν ... Δεν θα εξαφανισθούν με μια τροπολογία.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ