Placeholder

ΒΟΥΛΗ

Σ. Αναγνωστοπούλου προς Α. Γεωργιάδη: Εάν καταργήσετε το άσυλο, θα πας σε Πανεπιστήμιο;

Δημοσίευση: 08/08/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Εάν   καταργήσετε το άσυλο, θα πας σε Πανεπιστήμιο;» ρώτησε η πρώην Αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη όταν σσήμερα στην ομιλία του στη Βουλή, είπε μεταξύ άλλων:

"Να μην πω για τον εαυτό μου ότι δεν μπορώ να πάω σε κανένα ελληνικό πανεπιστήμιο να μιλήσω χωρίς συνοδεία αστυνομικών και στρατιωτικών δυνάμεων, διότι αλλιώς θα με κάψουν ζωντανό. Θα με κάψουν ζωντανό, εάν πάω σήμερα στο πανεπιστήμιο εγώ!
 
Για αυτό και δεν έχω πάει εδώ και χρόνια υπό τις απειλές ότι αν μπω μέσα θα με κάψουν. Παρακαλώ κάποιον από εσάς να πάτε".

Σία Αναγνωστοπούλου: Αν καταργήσετε το άσυλο, θα πας;
 
Αδ. Γεωργιάδης: Αποδέχεστε, κυρία Αναγνωστοπούλου, το πραγματικό γεγονός ότι άνθρωποι σαν κι εμένα δεν μπορούν να μπουν στο πανεπιστήμιο, ναι ή όχι; Το αποδέχεστε ή το ακούτε για πρώτη φορά;
 
Άρα, μην μου μιλάτε εμένα για ελεύθερη διακίνηση ιδεών, γιατί είστε ψεύτες και υποκριτές. Δεν υπάρχει ελεύθερη διακίνηση ιδεών στο πανεπιστήμιο σήμερα! Υπάρχει η βία της άκρας Αριστεράς που όταν κάποιος δεν είναι αρεστός σε αυτούς, τον δέρνουν, τον καίνε, τον σπάνε στο ξύλο. Και αυτό δεν είναι άσυλο ιδεών. Αυτό είναι άσυλο βίας! Όποιος αυτό δεν το λέει με ειλικρίνεια, είναι ψεύτης! Για να τελειώνουμε με την πλάκα.

Σχόλια (11)

 
ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛ.
15 Αυγ 2019 21:47

Το «δικαίωμα»!

Έγραψε ο αλτρουιστής, αστός δημοκράτης Εβραίος στον Χίτλερ: «Διαφωνώ με όσα λες, αλλά θα αγωνιστώ μέχρι θανάτου, στα κρεματόρια, για να μπορείς να το λες»!

Παράφραση, σε συζήτηση για την τυπική λογική, του γνωμικού που αποδίδεται στον Βολταίρο – Λακκί Λέρου στα χρόνια της εξορίας.

 
Κριτική
11 Αυγ 2019 03:32

Απόλυτη ελευθερία δε σημαίνει ανοχή ρατσιστικών και μισαλλόδοξων απόψεων.

 
Συμφωνία κυριών
11 Αυγ 2019 01:59

Ας τους καλέσουν όλους σε μια Σχολή, να μην τους πειράξει κανείς και να πάψει η γκρίνια και η μανία καταδίωξης

 
Προς όλους....
10 Αυγ 2019 16:26

Προς όλους εσάς που κατακρίνετε το πρόσωπο, τις ιδέες, τη φιλοσοφική αλήθεια κλπ του Άδωνι.... Εσείς, όλοι οι προοδευτικοί και οι δημοκράτες που ισχυρίζεστε ότι θα πρέπει να ισχύει το ακαδημαϊκό άσυλο... αλλά όπως εσείς το προτιμάτε κι όχι όπως πραγματικά θα πρέπει να ισχύει.... ακόμη κι αν όλα αυτά ισχύουν, ο Άδωνις δεν μπορεί να πάει ελεύθερος σε όποιο πανεπιστήμιο θέλει, είτε να μιλήσει είτε να το επισκεφθεί ως πρόσωπο, αφού ισχύει το ακαδημαϊκό άσυλο??? Αλλά, όπως αποδεικνύεται τελικά μάλλον δεν μπορεί γιατί δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Και δεν φταίνε οι ιδέες του Άδωνι και του κάθε Άδωνι, αλλά φταίει γιατί δεν συμφωνούν με τις δικές σας ιδέες... τις προοδευτικές κατά την άποψή σας.
Που είναι η ελεύθερη διακίνηση των ιδεών μέσα στο πανεπιστήμιο? Που είναι η ελευθερία που έχει κάποιος πολίτης να εκφράζει την άποψή του, άσχετα αν δεν είναι αποδεκτή από όλους αλλά είναι μέσα σε δημοκρατικά πλαίσια? ΠΟΥΘΕΝΑ!!!!

 
Διονυσης
10 Αυγ 2019 07:40

Ο οποιοσδήποτε πολίτης προσκληθεί θα πρέπει να μπορεί να μπαίνει να μιλήσει στ πανεπιστήμια χωρίς να εμποδίζεται από κανέναν. Το ποιος το κρίνουν οι αρχές των ιδρυμάτων και οχι μια χούφτα επίδοξων δικτατόρων.
Aπόλυτη ελευθερία στον λόγο όλων στα πανεπιστήμια.

 
Ο Σαστισμένος
09 Αυγ 2019 15:19

Η αλαζονεία, η εμπάθεια, η μισαλλοδοξία και οι προσβλητικές ιδέες έχουν αρκετό χώρο να "εκφραστούν" σε κανάλια τηλεπωλήσεων. Καθημερινά δυστυχώς (!) και στα περισσότερα ειδησεογραφικά μέσα. Δεν καταλαβαίνω πραγματικά γιατί υπάρχει τέτοια απεγνωσμένη προσπάθεια εισόδου και στα πανεπιστημιακά έδρανα.... Κύριε Γεωργιάδη, έχετε συγκυριακά και προσωρινά προφανώς ανέλθει στα ρετιρέ της πολιτικής εξουσίας! Δεν κατέχετε κανενός είδους φιλοσοφική αλήθεια, ούτε επιστημονική ειδημοσύνη, ώστε να κόπτεστε διαρκώς και διακαώς να εισακουστούν οι ιδέες μέσα στα ελληνικά πανεπιστήμια.

 
20χρόνια εργαστηριακός
09 Αυγ 2019 13:53

ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΟΙΤΗΤΈς ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΈΒΟΝΤΑΙ ΤΟ ΧΏΡΟ ΣΠΟΥΔΏΝ ΤΟΥς, καθηγητές που δεν τους ενδοιαφέρει ο χώρος σπουδών κ κλείνουν τα μάτια στη παραβατικότητα μήπως κ δεν είναι αρεστοί σε σπουδαστές, όταν η κοινωνία προβάλλει πρωτίστως τα δικαιώματά της παρά τις υποχρεώσεις της, τότε το άσυλο είναι μόνο στά χαρτιά. κ ΝΑΙ τότε να υπάρξει αστυνόμευση... γιατί στο εξωτερικό οι έλληνες φοιτητές δεν τολμούν να ''κουνήσουν-ματώσου μύτη'' ?? σέβονται τους νόμους?? ΟΧΙ...φοβούνται μήπως στοχοποιηθούν συλληφθούν κ στο τέλος αποβληθούν. Κ φυσικά η φυσιολογική ροή των σπουδών καλά κρατεί... εδώ θέλουμε την ανομία για να λέμε πως είμαστε ΔΗΘΕΝ προοδευτικοί. Μα η πρόοδος έγκειται στο σεβασμό προς το περιβάλλον, τοδημόσιο χώρο, τους συνανθρώπους, κάτι που εμείς οι νεοέλληνες ΑΓΝΟΟΥΜΕ...
ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ στη κατάργηση του νόμου ως είναι για το ΔΗΘΕΝ άσυλο, ΝΑΙ στη τροποποίησή του για καλλίτερες σπουδές.
στο κάτω κάτω δεν είμαστε όλοι υπέρ της ασυδοσίας....

 
Δημήτρης
09 Αυγ 2019 10:41

"Αδ. Γεωργιάδης: Αποδέχεστε, κυρία Αναγνωστοπούλου, το πραγματικό γεγονός ότι άνθρωποι σαν κι εμένα δεν μπορούν να μπουν στο πανεπιστήμιο, ναι ή όχι;"
Αναρωτήθηκε ποτέ γιατί δεν μπορεί να μπει;

 
tasos
09 Αυγ 2019 10:16

Ότι και να λέτε, το άσυλο θα καταργηθεί. Αυτό το χάλι στα Ελληνικά Πανεπιστήμια δεν υπάρχει σε κανένα μέρος του κόσμου.

 
δεν θέλουμε, δεν θέλουμε
09 Αυγ 2019 09:52

αν επισκέπτες στο Πανεπιστήμιο, μιλάνε όπως στην Βουλή, δεν τους χρειαζόμαστε. Πρέπει πρώτα να αναβαθμιστεί ο λόγος της αντιπαράθεσης και μετά να επιδιώξουν να μιλήσουν σε ακροατήριο επιπέδου αμφιθεάτρου, αλλιώς θα μεταφέρουν το δικό τους ακροατήριο στο αμφιθέατρο.

 
Ε. παπα
09 Αυγ 2019 08:11

Το ασυλο ειναι "MUST" θελουμε δεν θελουμε

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ