Placeholder

ΒΟΥΛΗ

Κ. Μητσοτάκης προς Α. Τσίπρα: Εδωσα Πανελλαδικές Εξετάσεις

Α. Τσίπρας προς Κ. Μητσοτάκη: Σπουδάσατε κατευθείαν σε ένα καλό ξένο πανεπιστήμιο στο εξωτερικό. Δεν δώσατε πανελλαδικές
Δημοσίευση: 08/08/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Έδωσα πανελλαδικές Εξετάσεις απάντησε  σήμερα στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας του είπε:

«Είχατε την ευτυχία -κατ’ εσάς, δεν λέω ότι είναι ευτυχία κατ’ ανάγκη- να σπουδάσετε κατευθείαν σε ένα καλό ξένο πανεπιστήμιο στο εξωτερικό. Δεν δώσατε πανελλαδικές».

Κυριάκος Μητσοτάκης: Έδωσα πανελλαδικές. Ούτε αυτά δεν ξέρετε!

Αλέξης Τσίπρας: Πήγατε κατευθείαν σε ένα πανεπιστήμιο στο εξωτερικό και περιγράψατε μία εικόνα, η οποία δυσφημεί το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο σήμερα. Περιγράψατε μία εικόνα που πολύ απέχει από την πραγματικότητα, διότι εμμείνατε σε ένα σκέλος μόνο, που έχει να κάνει με το γεγονός ότι σε ορισμένες μόνο σχολές -θέλω να το επαναλάβω αυτό- υπάρχουν ορισμένα κρούσματα παραβατικότητας.

 

Σχόλια (22)

 
N
09 Αυγ 2019 00:56

Ξεχασα μονο χαρβαρντ....σωστα ????

 
Πανευρωπαϊκές 2046
09 Αυγ 2019 08:13

Πήρα πτυχίο από ΕΜΠ...Έδωσα πανελλαδικές...

Μιλάμε για σοβαρά πολιτικά επιχειρήματα στο ευαίσθητο θέμα της Παιδείας εκατέρωθεν... Το αστείο είναι ότι όλα τα κόμματα τονίζουν πόσο σημαντική είναι η πολιτική συναίνεση στο συγκεκριμένο θέμα!

 
Σαμπόνις
09 Αυγ 2019 09:15

Μία εικόνα η οποία δυσφημεί το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο σήμερα είναι η πραγματικότητα εδώ και 4,5 χρόνια. Χειρότερα από το Καράκας.

 
Γ
09 Αυγ 2019 09:29

Εδωσε εξετάσεις ο κ. Μητσοτάκης και πέρασε στη Νομική Αθήνας αλλά δεν γράφτηκε γιατί είχε αποφασίσει να πάει στην Αμερική.
Νομιμο; Ναι
Ηθικό; ΟΧΙ
Στέρησε την θέση από άλλον που δεν μπορεί να πάει στην Αμερική και δεν έχει ενοχές και επιπλέον το λέει και στην Βουλή σαν Πρωθυπουργός!!!
Ουδεν σχόλιο.

 
πονεμένη ιστορία
09 Αυγ 2019 09:59

οι επιλογές σε τριτοβάθμια αλλά και 2βαθμια εκπαίδευση, πρέπει να είναι σεβαστές. Αρα και ηθικό και νόμιμο.
Στις περισσότερες των περιπτώσεων μαθητές δίνουν εξετάσεις και όταν δεν περνάνε στην σχολή που θέλουν, εγγράφονται για σιγουριά...οπότε στερούν την θέση...και προσπαθούν την επόμενη χρονιά ή πάνε εξωτερικό ή κτλ κτλ
Αν πάμε στην 2βαθμια τώρα, θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί ότι κατ' αναλογία μέλη της κυβέρνησης δεν θα έπρεπε να στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία, αλλά σε δημόσιο σχολείο, δεν θα έπρεπε να πηγαίνουν σε ιδιωτικά θεραπευτήρια αλλά σε δημόσια νοσοκομεία (στην εφημερία) κτλ...εφόσον εμπιστεύονται και προωθούν κυβερνητική πολιτική.

Στην Δημοκρατία όμως έχουμε την επιλογή να διαβάσουμε ένα βιογραφικό, να δούμε ότι ένα άτομο έχει κάνει όλες τις σπουδές (από νηπιαγωγείο) εκτός δημόσιου συστήματος και να τον/την επιλέξουμε να κυβερνήσει και να δημιουργήσει το δημόσιο σύστημα που θα επέλεγε ο/η ίδιος/ια.
Αν βέβαια δεν το πράξει τότε....

 
N
09 Αυγ 2019 10:57

Σαμπόνις

Ενώ πριν σύριζα έλαμπε η εκπαίδευση...τι να πω φάε σανό...

 
Σπουδές και άλλα
09 Αυγ 2019 12:23

Να μεταναστεύουν κάθε χρόνο 50.000 Έλληνες και Ελληνίδες απόφοιτοι Λυκείου για σπουδές στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, πάντως, δε γίνεται, ούτε φυσικά να δεχτούν 1.000 εισακτέους σε κάθε τμήμα στο ΕΜΠ ή το ΑΠΘ ή το ΕΚΠΑ.

Άρα, πρέπει να ενισχυθούν και τα υπόλοιπα ΑΕΙ της χώρας και να γίνουν ελκυστικά για νέους φοιτητές και ερευνητές: ιδρύματα όπως Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Πανεπιστήμιο Πατρών, Πανεπιστήμιο Κρήτης μπορούν να προσφέρουν αντίστοιχου επιπέδου σπουδές με τα κεντρικά, αρκεί να υπάρχει πολιτική βούληση.

 
Sakis
09 Αυγ 2019 12:33

Κύριε/α Γ. Από την στιγμή που ο κ.Μητσοτάκης δεν πήγε να εγγραφεί ως επιτυχών στις πανελλήνιες εξετάσεις στο τμήμα της Νομικής και πήγε στην Αμερική για σπουδές από που και ως που στέρησε την θέση από κάποιον/α άλλη να σπουδάσει στο αντίστοιχο τμήμα? Και από που ως και που δεν ήταν το παραπάνω ηθικό? Μπορείτε να μας το αναλύσετε?

 
@ Sakis
09 Αυγ 2019 12:57

Πιθανά να γνωρίζεται ότι η εισαγωγή προκαθορισμένου αριθμού γίνεται με κριτήριο τη βάση εισαγωγής και δεν υπάρχει σειρά επιλαχόντων αν κάποιοι για οποιοδήποτε λόγο δεν εγγραφούν.
θα πρέπει επίσης να γνωρίζεται ότι οι γόνοι μεγάλων πολιτικών οικογενειών για ευνόητους λόγους τυγχάνουν ιδιαίτερης μεταχείρησης, με διαφορετικά κριτήρια εισαγωγής σε πανεπιστήμια κύρους όπως το Χάρβαρντ.

 
Σαμπόνις @ Ν
09 Αυγ 2019 13:31

''Ενώ πριν σύριζα έλαμπε η εκπαίδευση...τι να πω φάε σανό... ''. Θα είμαι ευγενικός μαζί σου. Δεν σε λυπάμαι.

 
s.o
09 Αυγ 2019 13:42

Πώς γνωρίζουμε ότι ο κ. Μητσοτάκης έδωσε εξετάσεις και εισήχθη στη Νομική Αθηνών;

 
ΠΕ04
09 Αυγ 2019 15:21

Ο ίδιος δήλωσε ότι πέρασε στο πολιτικό της Νομικης. Με απλά Ελληνικά πολιτικές επιστήμες σε τμήμα εισαγεται κάποιος όχι σε σχολή.

 
@s.o
09 Αυγ 2019 15:21

Ο Μητσοτάκης μπορεί να αποδείξει ότι πέρασε στην Νομική Αθηνών από τα τότε δημοσιεύματα στον Τύπο,γιατί τότε δημοσιεύονταν στις εφημερίδες .Αν του ζητηθεί μπορεί να το αποδείξει.Αυτή είναι η απάντηση στο ερώτημα σου.
Η ίδια διαδικασία ισχύει και για τον κ.Τσίπρα για να διαψεύσει τις φήμες ότι φοίτησε στο πρώτο έτος στην Βουλγαρία και μετά πήρε ειδική και κατ εξαίρεση μεταγγραφή για λόγο υγείας.
Μπορούν και οι δύο να διαψεύσουν τις φήμες με τον παραπάνω τρόπο ή με τα αρχεία του Υπουργείου.
Και πάμε στο ερώτημα: Γιατί δεν το έκαναν μέχρι τώρα;Είναι τόσο απλό.Γιατί ;Τα συμπεράσματα δικά σας.

 
Σ
09 Αυγ 2019 15:49

Χωρίς να έχει ιδιαίτερη σημασία, αλλά στην ομιλία του στη βουλή, ο Μητσοτάκης ανέφερε πως κατάφερε να περάσει στο τμήμα πολιτικής επιστήμης και δημόσιας διοίκησης, όχι στη νομική.

 
Νικόλαος
09 Αυγ 2019 16:09

Κλασική συζήτηση επιπέδου κουτσομπόλας της γειτονιάς που απευθύνεται σε ανόητους, εστιάζει στο "ξέρεις ποιος είμαι εγώ" και όχι στην τεκμηρίωση των επιχειρημάτων. Ας είναι καλά ο κος Τσίπρας που έφερε την κοινοβουλευτική συζήτηση στα μέτρα του ακούγοντας από το υπερπέραν ανύπαρκτες φωνές που τάχα του φώναζαν ότι πήρε μεταγραφή απ τη Βουλγαρία.

 
@ S.O
09 Αυγ 2019 16:38

Ποιον ενδιαφέρει αν και ποια βαθμολογία είχαν στις εξετάσεις οι πολιτικοί αρχηγοί; Θα άλλαζε κάτι αυτό στη ζωή τους, που από τα 18 είναι συνυφασμένη με κάποιο κόμμα;

Αυτά δεν είναι σοβαρές ειδήσεις, εκτός αν υπάρχουν άλλοι ιδιαίτεροι λόγοι (πχ. ανέλαβε καθήκοντα στο υπουργείο Υγείας χωρίς πτυχίο)

 
Αναστάσιος Χατζ.
09 Αυγ 2019 17:20

Δεν εισήχθη στη Νομική ο κ. Μητσοτάκης. Όπως δήλωσε, εισήχθη στο Πολιτικό της Νομικής, δηλαδή στο σημερινό Τμήμα Πολιτικών Επιστημών.
Έτσι δήλωσε ο ίδιος στη Βουλή, άρα προσωπικά δεν έχω λόγο να μην τον πιστέψω. Βέβαια το θέμα δεν είναι αν έδωσε ή όχι πανελλαδικές. Η δική μου ένσταση ως προς τον κύριο Πρωθυπουργό είναι ότι δεν έχει καθόλου ρεαλιστική εικόνα από το δημόσιο πανεπιστήμιο.
Από όλα τα Τμήματα και τις Σχολές που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα, φαινόμενα ουσιαστικής παραβατικότητας διακρίνονται μόνο στο ΑΠΘ, την ΑΣΟΕ και το Μετσόβιο. Γιατί; Μα γιατί υπάρχει παραβατικότητα και στην ευρύτερη περιοχή αυτών των τριών πανεπιστημίων (κέντρο Θεσσαλονίκης και κέντρο Αθήνας). Στην Καμάρα της Θεσσαλονίκης, στην Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης, στο Βαρδάρη της Θεσσαλονίκης δεν υφίσταται άσυλο, κι όμως δεν τολμάς να περάσεις. Άρα, είναι λογικό ότι και το ΑΠΘ που βρίσκεται παραδίπλα θα έχει αυτά τα φαινόμενα. Αντίστοιχα και στην Αθήνα. Θέλω να πω, εν ολίγοις, ότι η εγκληματικότητα δεν αφορά τα 3 συγκεκριμένα πανεπιστήμια, αλλά τις περιοχές στις οποίες βρίσκονται αυτά και το πρόβλημα δεν είναι το άσυλο, αλλά η απουσία της αστυνομίας από τις ευρύτερες αυτές περιοχές.

 
Νικος
09 Αυγ 2019 18:52

Όντως δεν το γνωρίζουμε κ σίγουρα δεν το πιστεύουμε,,όπως βέβαια κ ότι ο τσιπρας δεν μπήκε μέσω Βουλγαρίας

 
Διονυσης
09 Αυγ 2019 19:35

Λαϊκισμού το ανάγνωσμα....
Εσυ Τσιπρα ήξερες να κανεις βόλτες με τη θαλαμηγό του Παναγόπουλου και να στέλνεις τα παιδακια σου στην σχολή Χίλλ.
Η μόνη χώρα που πρέπει να θεωρούν έναν απόφοιτο πανεπιστημίου κύρους της Αμερικής απόβλητο!!!
Ξέρετε, υπάρχει και η λέξη ΕΠΙΛΟΓΗ. Την γνωρίζετε "παιδιά του λαού"??

 
s.o
09 Αυγ 2019 22:23

Πάντως στο βιογραφικό του, που είναι αναρτημένο στην επίσημη ιστοσελίδα του, δεν αναφέρει κάτι τέτοιο "...Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική...". Εύλογο λοιπόν το ερώτημα, γιατί να μην αναφέρει ότι έδωσε Πανελλαδικές εξετάσεις, πέτυχε την εισαγωγή του στο Πολιτικό της Νομικής αλλά αποφάσισε να συνεχίσει τις σπουδές του στην Αμερική; Κατά τη γνώμη μου δύο τινά συμβαίνουν. Ή ποτέ δεν έδωσε εξετάσεις ή θεωρεί χαμηλού επιπέδου το όλο σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων και το Ελληνικό Πανεπιστήμιο και άρα δεν αποτελεί προσόν για κάποιον "άριστο".

 
Εκπαιδευτικός
09 Αυγ 2019 23:36

Ευκολοτατο να αποδειχτεί αν ο κ.Πρωθυπουργός πέτυχε με πανελλήνιες στο Πολιτικό της Νομικής.Ψάξτε τα αποτελέσματα επιτυχόντων στις Πανελλήνιες εξετάσεις του έτους αποφοίτησης του από το Λύκειο.Τα έχει και το Υπουργείο και τα δημοσίευσε και ο έντυπος Τύπος της εποχής.Ή θα υπάρχει το όνομα του Πρωθυπουργού και λέει την αλήθεια ή δεν θα υπάρχει.Αλλά ένας Πρωθυπουργός δεν θα έλεγε ποτέ ψέματα για ένα θέμα που επαληθεύεται ή διαψεύδεται ευκολότατα.

 
s.o
10 Αυγ 2019 12:18

Θέλω να πιστεύω ότι ένας Πρωθυπουργός δεν θα έλεγε ποτέ ψέματα για ένα τέτοιο θέμα. Γιατί όμως δεν το αναφέρει στο βιογραφικό του; τόσο ανάξιο λόγου είναι; δεν είναι σημαντικό γεγονός η επιτυχία στις πανελλαδικές εξετάσεις; τόσοι μαθητές μας αγωνιούν γι αυτό κάθε χρόνο και επενδύουν σε μια τέτοια επιτυχία.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.