Εκπαιδευτικοί πήραν τρεις αποσπάσεις

Το esos εντόπισε στις αποσπάσεις εκπαιδευτικών που ανακοίνωσε αυτές τις ημέρες το υπουργείο Παιδείας , τα εξής: (χωρίς ευθύνη των εκπαιδευτικών (σ.σ. ενδεχομένως να υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις):
1Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ: Εκπαιδευτικός έλαβε ταυτόχρονα τρεις αποσπάσεις: Μία από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ, μία στο ΙΕΚ Μαρκοπούλου (στον πρώτο πίνακα) και μία στο ΙΕΚ Αμπελοκήπων (στον δεύτερο ανακοινοποιημένο πίνακα)
2Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ: Εκπαιδευτικός έλαβε επίσης τρεις αποσπάσεις: Μία απόσπαση από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ, μία στο ΙΕΚ Αγ. Δημητρίου (στον πρώτο πίνακα) και μία στο ΙΕΚ Αργυρούπολης (στον δεύτερο ανακοινοποιημένο πίνακα).
3Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ: Εκπαιδευτικός πήρε δύο αποσπάσεις: Μία από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ και μία στον ΔΟΑΤΑΠ.
4Η [ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ: Εκπαιδευτικός πήρε τρεις αποσπάσεις : Μία από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ, μία στο ΙΕΚ Αγ. Αναργύρων (στον πρώτο πίνακα) και μία στο ΙΕΚ Αγ. Δημητρίου (στον δεύτερο ανακοινοποιημένο πίνακα).
5Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ: Η περίπτωση εκπαιδευτικού που έλαβε δύο αποσπάσεις σε δύο Μητροπόλεις , μετά από σχετικό ρεπορτάζ του esos εκδόθηκε σε διορθωμένη απόφαση.
6Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ: Μία από από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ και μία στο ΙΕΚ Αγ. Δημητρίου (στον πρώτο πίνακα και στον δεύτερο το όνομα αφαιρέθηκε )
7Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ: Μία απόσπαση από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ και μία στο Διεθνές Πανεπιστήμιο
Ανακοινώθηκαν δυο φορές οι αποσπάσεις για τα ΙΕΚ
Την Παρασκευή το απόγευμα το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε επίσημα και μάλιστα οι πίνακες αναρτήθηκαν στον ιστότοπο του υπ. Παιδείας τα ονόματα 243 εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και 85 εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας ότι αποσπώνται σε ΙΕΚ.
Λίγες ώρες μετά, και συγκεκριμένα δύο ώρες μετά τα μεσάνυχτα, ανακοινώθηκαν νέοι διορθωμένοι πίνακες με 151 εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και 36 Πρωτοβάθμιας που παίρνουν απόσπαση στα ΙΕΚ. Δηλαδή διαγράφηκαν από τους αρχικούς πίνακες, 92 εκπαιδευτικοί Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και 49 Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Σχολιάστε το άρθρο
Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.
Δημοφιλή Άρθρα
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΜΑΘΗΤΕΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΚΟΛΕΓΙΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ
ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ
- Σύλλογος ΔΕΠ ΕΛΜΕΠΑ: Είμαστε ριζικά αντίθετοι με το Σχέδιο Νόμου του υπ. Παιδείας
- Στάση εργασίας από τους διδάσκοντες του Ιονίου Πανεπιστημίου
- Οι διδάσκοντες ( ΕΣΔΕΠ) του ΠΑΔΑ ζητούν απόσυρση του νομοσχεδίου
- Ν. Κεραμέως: Δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητα του υπ.Παιδείας ο αποκλεισμός εκπαιδευτικών από διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ
- ΠΣΔ: Προσοχή σε παραπλανητικά μηνύματα που ζητούν επιβεβαίωση του κωδικού σας!
- Συνεχίζουν την εξ αποστάσεως διδασκαλία τα ΣΔΕ, ΙΕΚ, Πανεπιστήμια ,Φροντιστήρια και ΚΞΓ
- Ελεύθερες οι μετακινήσεις φοιτητών που θέλουν να ξενοικάσουν το διαμέρισμά τους
- Υπ. Παιδείας: Ανοίγουν Γυμνάσια και Λύκεια 1η Φεβρουαρίου- Συνεχίζουν την εξ αποστάσεως διδασκαλία τα ΣΔΕ, ΙΕΚ, Πανεπι...
- Σύγκλητος Παν.Μακεδονίας: Οι θέσεις επί του Σχεδίου Νόμου για τη βάση εισαγωγής, ανώτατο όριο φοίτησης και πανεπιστημ...
- Κάθετα αντίθετη η Σύγκλητος Παν. Ιωαννίνων με το Σχέδιο Νόμου για τη βάση εισαγωγής, ανώτατο όριο φοίτησης και παν...
Σχόλια (18)
Θα παρακαλούσα τον Δον Κιχώτη για ένα τρίτο επεισόδιο.
Αλήθεια οι αποσπάσεις σε βουλευτικά γραφεία γιατί δεν ανακοινώνονται;
Σημειωτέον ότι αναμένονται προφανώς και άλλες αποσπάσεις σε φορείς όπως π.χ. αποσπάσεις σε Ανώτατες Εκκλ. Ακαδημίες, Βιβλιοθήκες κ.α.
Δυστυχώς τα πράγματα μπερδεύτηκαν επειδή δεν ακολουθήθηκε η σειρά, πρώτα φορείς μετά ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ. Στα ΙΕΚ ήταν προφανές λάθος και διορθώθηκε με ανακοινοποίηση. Ο αρχικός πίνακας είχε υπερβολικό αριθμό αποσπασμένων.
Θεωρώ πραγματικά ότι το θέμα πρέπει να το κοιτάξουν σοβαρά. Πρέπει όταν κάνεις τη δήλωση να ξέρεις πόσες θέσεις υπάρχουν . Άλλοι φορείς ήταν μέσα στις δηλώσεις και τελικά δεν πήραν άτομα. Ο καθένας κάνει ότι θέλει ή ότι πούνε τα τηλεφωνήματα. Επίσης, κάποιοι φορείς δεν είναι μόνο αρμοδιότητα του υπουργείου παιδείας αλλά και του υπουργείου πολιτισμού. Υπάρχουν ακόμη σχολεία που επίσης υπάγονται και στο υπουργείο παιδείας και στο πολιτισμού και δεν υπάρχει καμία μα καμία μέριμνα για τον διττό τους ρόλο τόσα χρόνια! Δεν αρκεί να αποσπάσουμε έναν εκπαιδευτικό έτσι απλά σε αυτές τις θέσεις , την ίδια ώρα που υπάρχουν αντίστοιχες σπουδές σε αυτές τις θέσεις σε πτυχιακό και μεταπτυχιακό επιπεδο. Μήπως τελικά αντί να ψάχνουμε το ποιος έχει τα περισσότερα χαρτιά να ψάξουμε το ποιος έχει τα πιο ουσιαστικά όπως κάνουν όλα τα σοβαρά κράτη; Δηλαδή να ορίσουμε για κάθε θέση ότι χρειάζεται αυτό το χαρτί, αυτή η εμπειρία και αυτή η επαγγελματική πορεία και τέλος. Κάθε άλλωστε θέση απαιτεί και διαφορετικά προσόντα. Δεν μπορεί να παίρνεις ένα χαρτί και να το έχεις πασπαρτού για όλα...
1) πως εκπαιδευτικός, χωρίς δική του ευθύνη, πήρε απόσπαση αρχικά στο Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Βοιωτίας και συνέχεια στη Δ.Δ.Ε. Φωκίδας, ενώ η εγκύκλιος ορίζει ρητά ότι: «…ε) Η αίτηση από ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ δεν θα εξετάζεται σε περίπτωση που ικανοποιηθεί αίτηση του εκπαιδευτικού σε υπηρεσία/φορέα, ΚΕΣΥ, ΣΜΕΑ, Μουσικό, Καλλιτεχνικό ή Εκκλησιαστικό σχολείο…», στερώντας προφανώς τη μία θέση από άλλον συνάδελφο;
2) πως είναι δυνατό ένας εκπαιδευτικός να λαμβάνει δύο αποσπάσεις σε δύο μητροπόλεις, στερώντας προφανώς τη μία θέση από άλλον συνάδελφο;
3) για ποιο λόγο έγινε ανακοινοποίηση στο ορθό (!!!) την ίδια μάλιστα ημέρα στις αποσπάσεις στα Δημόσια Ι.Ε.Κ., μειώνοντας, χωρίς αιτιολογία και χωρίς μοριοδοτούμενα κριτήρια, τον αριθμό των αποσπασθέντων συναδέλφων Δ.Ε. κατά 92;
4) από ποια νομοθεσία προβλέπεται η αμοιβαία απόσπαση εκπαιδευτικών στην ίδια περιφέρεια, εκτός μάλιστα της διαδικασίας των αποσπάσεων του Υπουργείου;
Όχι θάλασσα αλλά Βόσπορο, τα έκαναν. Έγινε κοινώς, της αποσπάσεως το καγ@....
Ας σκεφτούμε λίγο όμως, τους εκπαιδευτικούς που τους αφορά. Καπνούς από τα αυτιά θα βγάζουν Αυγουστιάτικα.
Τώρα για την ευθύνη κάποιων διοικητικών στο ΥΠΑΙΘ, βλέπω από μερικά σχόλια, μια σπουδή κάποιων, σχεδόν να τους δικαιολογήσουν ή και να υποβαθμίσουν τη σοβαρότητα του λάθους. Οκ να μην τους κρεμάσουμε ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΙ, Άζαξ με διπλάσιο αμονιαζόλ τα κάνει αόρατα.
Μιλάνε για αξιολόγηση και για αριστεία, ζητάνε από το δάσκαλο "τα πάντα όλα", στο παραμικρό του παράπτωμα θα πέσουν να τον φάνε ζωντανό και στο ίδιο το Υπουργείο, γίνεται μπάχαλο με ένα θέμα σχεδόν ρουτίνας? ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ και ΕΥΘΥΝΗ από κανέναν, εκεί στο Μαρούσι???
Επειδή οι εκπαιδευτικοί κάνουν αίτηση απόσπασης και για ΠΥΣΠΕ-ΠΥΣΔΕ και για φορείς, είναι σύνηθες το φαινόμενο της "διπλής" απόσπασης, δηλ. κάποιος να πάρει απόσπαση και για ΠΥΣΠΕ-ΠΥΣΔΕ και ταυτόχρονα και για φορέα. Στη συνέχεια γίνεται ανάκληση μίας εκ των δύο. Στα ΙΕΚ ισχύει διαφορετικό καθεστώς και σίγουρα θα βγει νέα ανακοινοποίηση σύντομα γιατί λείπουν ΙΕΚ στη 2η απόφαση.
Για όλα τα δεινά φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ. Θυμάστε ποιος αύξησε τις ώρες διδασκαλίας κατά 2; Ναι αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το επανέφερε. Θυμάστε το βαθμολογιο- μισθολόγιο που κάποιοι για κάποιες μέρες χάναμε για χρόνια 150 € το μήνα, αυτό το διόρθωσε ο ΣΥΡΙΖΑ ξεχωρίζοντας το βαθμό από το μισθολόγιο, ναι αλλά δεν μας έδωσε κλιμάκιο το 2016-17.
Επανήλθαν λοιπόν οι σωτηρες, αφού η πλειοψηφία του λαού τους επέλεξε. Αυτοί που επιλέγουν τους άριστους μακριά από κόμματα, δεν λένε ψέματα και φυσικά δεν κάνουν λάθη. Όλα αυτά τα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ για 4.5 χρόνια για αυτό καταστράφηκε η χώρα.
Περιμένετε, τα καλύτερα έρχονται, με την έναρξη της σχολικής χρονιά.
Οι υπουργοί αλλάζουν και ο "αέρας" του υπουργείου παραμένει ίδιος. Τι σημαίνει αυτό;
Και συνεχίζει ο ποιητής:
Φεύγει ο Ήλιος στη θάλασσα βουτά
και λέει γελώντας καθώς μας αποχαιρετά:
- Αποσπάσεις κάνει σε τρεις τόπους σε πετά
τρελαίνονται οι δάσκαλοι και τρέχουν στα βουνά.
χαχαχαχααααα...
το ψιλομπάχαλο δεδομένων των συνθηκών είναι λογικό σε ένα βαθμό - και μικρό θα έλεγα. είναι απαράδεκτο όμως να αποφασίζουν- αν έτσι έγινε- ποια απόσπαση θα πάρει ποιος . οι υπάλληλοι έχουν εκ του νόμου δικαίωμα να αιτηθούν μεταβολή και μετά να διαλέξουν θέση και ό,τι αφήνουν να δοθεί σε 2η φάση κενό (δε νομίζω - εν παρόδω- ότι διαγράφηκαν όσοι είχαν πάρει ήδη απόσπαση, έτσι το λέω... μην κοροϊδευόμαστε, φαίνεται ότι τρώνε σανό οι εκπαιδευτικοί, αλλά υπάρχουν και αλλεργικοί ). δεν είναι τραγικό, εξάλλου υπάρχει μηχανογράφηση και όλα μπορούν να γίνουν σε dt. οι αποσπάσεις σε φορείς επισημαινόταν ότι προηγούνται (και δεν εξετάζεται η προς ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ). λογικό, αφού οι φορείς είναι συγκεκριμένοι, ενώ τα ΠΥΣΠ/Δ/Ε πολύ ευρύτερα. Μην ταλαιπωρείτε άδικα τον κόσμο, οι φορείς φέτος βγήκαν μετά κακώς. ας καθυστερούσαν οι άλλες μια εβδομάδα... σιγά. Επίσης απαράδεκτο να βγαίνουν προσκλήσεις αργοπορημένα (πχ ΣΔΕ) και να αποκλείουν σκανδαλωδώς όσους πήραν ήδη απόσπαση (τι να έκαναν; να τους περίμεναν; ) , ενώ δεν ήταν γνωστό καν πότε και αν θα βγει τέτοια πρόσκληση , που θα πάρει χρόνο και θα αφήσει οπωσδήποτε κενό σε οργανική ή απόσπαση. Εξάλλου, η εμπειρία λέει ότι συνήθως όταν παίρνουν απόσπαση σε άλλη θέση ανακαλούν την του ΣΔΕ πιο εύκολα (τσεκαρισμένο, τι δεν καταλαβαίνει η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου, δεν βλέπει τα στοιχεία ; τόσο στον κόσμο τους; δεν βλέπουν τι γίνεται με πυσπε-φορείς; ). Κενές θέσεις θα μείνουν ή όσοι δεν πήραν τίποτα κάνουν ένα απονενοημένο διάβημα να τρουπώσουν κάπου (θεμιτότατο, αφού το στηρίζει και το υπουργείο). Η λογική θα πρέπει να είναι και η εξασφάλιση των σχολείων αλλά και οι φορείς και οι εκπαιδευτικοί (ανέξοδα ουσιαστικά για το κράτος) καλό να είναι ικανοποιημένοι σε κάποιο βαθμό ώστε να αποδίδουν καλύτερα. Είναι λεπτή η εργασία, δύσκολη η συγκυρία οικονομικά και ψυχολογικά. Δεύτερη φάση αποσπάσεων θα υπάρξει πιστεύω. Τα πράγματα είναι απλά.
«Συγκροτήθηκε και λειτουργεί η κυβερνητική μηχανή με υψηλές ταχύτητες. Μακάρι να μην μας εκπλήσσει κάτι τέτοιο στο μέλλον. Το να λειτουργεί, δηλαδή, μια κυβέρνηση χωρίς να χάνει χρόνο, αλλά να κερδίζει τη μάχη της κοινής λογικής», τονίζει η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».
Κι αλλα ευτραπελλα έγιναν .... εγω είμαι ΠΕ11 φυσικης αγωγης και δεν πηρα στην 1η επιλογη μου παρα τα δεδομένα υπαρχοντα κενα στην Αθμια εκπαιδευση στην περιοχή και πηρα αποσπαση στην 4η επιλογη μου 4 νομους μακρια.....
Τ' άκουσε ο ήλιος κι έφριξε
το φως το κόκκινο έριξε
Πήραν να καίγονται οι κορφές
κι όλες οι πάνω γειτονιές.
- Ωρ'τι 'ναι τούτ' η αποκοτιά
βρε συ Βοριά βρε συ Νοτιά
Πουνέντε και Λεβάντε μου
ένα ραπόρτο κάντε μου.
Πρώτος ο Βοριάς χτυπά με δύναμη την πόρτα και φανερώνεται
Τους βλέπει κι η οργή του ξεδιπλώνεται.
- Ανάθεμα την ώρα ποιος ορίζει εδώ
το ανάποδο βαφτίζει και το λέει σωστό
Του αδύναμου το δίκιο μήτε λέει ποτέ
βγαίνει τη νύχτα μέρα και τ' ορκίζεται
Όπου μεγάλη πόρτα πίσω της αυτός
κάνεις να την ανοίξεις γίνεται άφαντος.
Γυρίζει ένα κορίτσι και του απαντά:
- Δύο συ και τρία γω
πράσινο πεντόβολο
μπαίνω μέσα στον μπαξέ
γεια σου κύριε Μενεξέ
Σιντριβάνι και νερό
και χαμένο μου όνειρο
Τζίντζιρας τζιντζίρισε
το ροδάνι γύρισε
Χοπ αν κάνω δεξιά
πέφτω πάνω στη ροδιά
Χοπ αν κάνω αριστερά
πάνω στη βατομουριά
Το 'να χέρι μου κρατεί
μέλισσα θεόρατη
τ' άλλο στον αέρα πιάνει
πεταλούδα που δαγκάνει.
Τρελαίνεται ο Άνεμος και χάνεται
βρίσκει τον Ήλιο στην κορφή
και το ραπόρτο γίνεται καρφί.
Γυρίζει ο Ήλιος κι αποφαίνεται:
Όμορφη και παράξενη πατρίδα
Ωσάν αυτή που μου 'λαχε δεν είδα
Ρίχνει να πιάσει ψάρια πιάνει φτερωτά
Στήνει στη γη καράβι κήπο στα νερά...
Ο Συριζα φταίει...
Εντάξει, γίνονται και λάθη ,πρέπει να κρεμάσουμε κάποιους?
Επειδή το Υπουργείο κάνει συνεχώς τέτοια λάθη και επί Γαβρόγλου,πχ η επίθεση του εναντίον του Εμφιετζόγλου με λάθος στοιχεία που όπως δήλωσε ο ίδιος στο εσος του τα έδωσαν συνεργάτες του,και τώρα ,μήπως επιτέλους πρέπει να αναζητηθούν ποινικές και διοικητικές ευθύνες εναντίον αυτών που κάνουν αυτά τα λάθη και εκθέτουν τους Υπουργούς;
Και πόσες θέσεις είναι δεσμευμένες αυτή τη στιγμή από έναν εκπαιδευτικό στερώντας ταυτοχρόνως την δυνατότητα από άλλο συναδελφο να εργαστεί κοντά στο σπίτι του? Που μπορούμε να αποδώσουμε όλο αυτό το χάος?