Placeholder

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΑΠΟΨΗ

Τέρμα οι δικαιολογίες και τα μισόλογα!

Διορισμοί ΤΩΡΑ στη Γενική Αγωγή!!!
Δημοσίευση: 12/08/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Του Αιρετού στο ΚΥΣΠΕ Ν.  Φασφαλή

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας με καθημερινές της δηλώσεις παραπέμπει το θέμα των μόνιμων διορισμών στη Γενική Αγωγή -που τόσο έχει ανάγκη η εκπαίδευση- στο αόριστο μέλλον.

Μιλά ότι χρειάζεται -δήθεν- λεπτομερής καταγραφή των κενών οργανικών θέσεων, προκειμένου να προχωρήσει σε μόνιμους διορισμούς όταν και αν η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας το επιτρέψει.

Πρόκειται για αστείες δικαιολογίες που θυμίζουν τη λαϊκή παροιμία "αν δεν θέλει η νύφη να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινίζει". Κι αυτό γιατί, αν θέλει, τα οργανικά κενά μπορεί μέσα σε μια βδομάδα να τα πληροφορηθεί από τις περιφερειακές Διευθύνσεις και τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης για να μην πω αυθημερόν και θεωρηθεί υπερβολή αφού ήδη σας ανακοίνωσα πίνακες κενών ανά Διεύθυνση πριν την πραγματοποίηση των αποσπάσεων!

Η δικαιολογία είναι προσχηματική. Αυτό που λείπει δεν είναι η καταγραφή των κενών, αλλά η πολιτική βούληση για την πραγματοποίηση μόνιμων διορισμών.

Προφανώς οι προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι διαφορετικές και ήδη φάνηκαν με τις προσλήψεις ειδικών φρουρών κι όχι εκπαιδευτικών!

Για τους ειδικούς φρουρούς έβγαλε την προκήρυξη σε χρόνο ρεκόρ. Για τους εκπαιδευτικούς ψελλίζει διάφορες δικαιολογίες που άρχισαν να  αναμασούν και συνδικαλιστικά στελέχη.

Οι 150.000 αναπληρωτές κι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί ,που επί 4.5 χρόνια, βίωσαν την απόλυτη κοροϊδία από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με ανέξοδες υποσχέσεις για 20.000 μόνιμους διορισμούς, ΑΠΑΙΤΟΥΝ να σταματήσει αυτή η κοροϊδία και από τη νέα κυβέρνηση.

Ως αιρετός του κλάδου στο ΚΥΣΠΕ θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για να πραγματοποιηθούν επιτέλους μόνιμοι διορισμοί στα χιλιάδες οργανικά κενά της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και να σταματήσει η ομηρία χιλιάδων αναπληρωτών που επί 17 και πλέον χρόνια προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο δημόσιο σχολείο.

Φτάνει πια ο εμπαιγμός!

Μόνιμοι διορισμοί Τώρα!!!

Ετικέτες: 
Νίκος Φασφαλής

Σχόλια (6)

 
Αλλεργικός στο ΣΑΝΟ
12 Αυγ 2019 17:27

Ποιος εμπαιγμός να σταματήσει; Η υπουργός είναι ξεκάθαρη ότι δεν πρόκειται να κάνει μόνιμους διορισμούς. Γι αυτό άλλωστε και την ψηφίστηκε η κυβέρνηση αυτή. Για να μην κάνει διορισμούς.

 
Στράτος
12 Αυγ 2019 18:05

Ασφαλώς υπάρχουν πολλά οργανικά κενά σε κάποιες Διευθύνσεις. Σε άλλες όμως υπάρχει πλεόνασμα (υπεραριθμίες). Αυτή η αντίθεση οδήγησε στο παρελθόν στη διάταξη των υποχρεωτικών μεταθέσεων! Μην τα ξεχνάμε αυτά. Τότε υπήρξε η πρόταση - όχι από τους συνδικαλιστές - των αποσπάσεων με κίνητρα (π.χ. επιπλέον μοριοδότηση ή και κάποιο επίδομα) αντί των υποχρεωτικών μεταθέσεων.
Φοβάμαι πως όταν η κυβέρνηση λέει καταγραφή των κενών εννοεί πλήρη καταγραφή κενών αλλά και πλεονασμάτων. Δεν ξέρω ποια λύση θα προκριθεί στο τέλος για την αντιμετώπιση του ζητήματος. Τα πράγματα είναι ασφαλώς "χειρότερα" στη Δευτεροβάθμια. Υπάρχουν δηλ. πολλές πλεονασματικές ειδικότητες και σε πολλές περιοχές. Ο εφιάλτης των υποχρεωτικών μεταθέσεων δεν πρέπει να επιστρέψει αφού τέτοια διάταξη είναι πιθανόν αντισυνταγματική καθώς ο λαβών μετάθεση μετά από αίτησή του και πολλά έτη υπηρέτησης σε δύσκολες περιοχές δεν μπορεί υποχρεωτικά να οδηγηθεί πάλι στα Δωδεκάνησα ή τις Κυκλάδες.
Γενικότερα απαιτείται ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης προσωπικού. Πλήθος θέσεων που καλύπτονται με αποσπάσεις πρέπει να καλυφθούν οριστικά με μετατάξεις που θα γίνουν με κριτήρια μοριοδότησης και κατόπιν γενικής πρόσκλησης ενδιαφέροντος προς όλους, όχι φυσικά με μετατάξεις τύπου Αρβανιτόπουλου που ακόμη και σήμερα ταλαιπωρούν τους εκπαιδευτικούς (ρωτήστε π.χ. τους ξενόγλωσσους της Πρωτοβάθμιας) ή φωτογραφικές μετατάξεις όσων λαμβάνουν αποσπάσεις στις θέσεις λόγω γνωριμιών. Μοριοδότηση προσόντων, ετών υπηρεσίας αλλά όχι προϋπηρεσίας στη θέση που ελήφθη λόγω γνωριμιών.

Επίσης απαιτούνται ρυθμίσεις όσον αφορά τις οργανικές θέσεις: π.χ. εκπαιδευτικός που δεν υπηρετεί για 3,4,5 έτη την οργανική να την "χάνει" και να τίθεται στη διάθεση του ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ. Οργανικές θέσεις σε ομάδες σχολείων για ειδικότητες με λίγες ώρες μαθήματος (π.χ. Τεχνολόγοι, Γυμναστές, Θεολόγοι, Ξένων Γλωσσών κ.α.).

Και άλλα πολλά. Αυτά πρέπει, κατά τη γνώμη μου, να προηγηθούν της διαδικασίας μονίμων διορισμών στη Γενική Εκπαίδευση που έτσι κι αλλιώς είναι απαραίτητες. Οι χιλιάδες αναπληρωτές που προσλαμβάνονται και πάλι απολύονται πρέπει κάποια στιγμή να διοριστούν.

 
150.000 αναπληρωτές
12 Αυγ 2019 22:09

Το κράτος διαχρονικά "μπαλώνει" τις ελλείψεις με αναπληρωτές ενώ το διδακτικό προσωπικό γερνάει.

Αν προστεθεί επίσης το δημογραφικό πρόβλημα και άλλες περιπτώσεις, όπως τα σχολεία για παιδιά με ειδικές ανάγκες, τα σχολεία για παιδιά μεταναστών και προσφύγων, τα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας κ.α., είναι φανερό ότι η Δημόσια Εκπαίδευση θα γίνει -αν δεν έχει ήδη γίνει- το υπ'αριθμόν (1) πρόβλημα της Ελλάδας.

 
Ακομματιστίδης
13 Αυγ 2019 01:47

Η εγκληματικότητα έχει βαρέσει κόκκινο προ πολλού.Τα ακούς στις ειδήσεις.Ηλικιωμένοι βασανίζονται και ληστεύονται.Παντού υπάρχει ο φόβος του εγκλήματος.Πολλή βία και πολύ αίμα.Φυσικά και προηγείται η ασφάλεια και οι προσλήψεις ειδικών φρουρών .Και λίγοι είναι.Καλύτερα ζωντανός και αρτιμελής χάρη στην περισσότερη αστυνομία παρά ληστευμένος ή νεκρός για να προσληφθούν εκπαιδευτικοί σε μια χώρα που την μαστίζει η υπογεννητικότητα. Δάσκαλος είσαι και δες τα σχολεία στην περιοχή που μένεις και συνδικαλίζεσαι εδώ και πολλά χρόνια.Υπάρχει πλεόνασμα ή έλλειμα εκπαιδευτικών;Τα νηπιαγωγεία της περιοχής σου έχουν μείωση νηπίων πάνω από 5% το χρόνο;Τα περισσότερα σχολεία της περιοχής σου έχουν δραματικά λιγότερες εγγραφές και πάνε για συνένωση;Άσε τους λαϊκισμούς της δεκαετίας του 1980 και μην νομίζεις ότι απευθύνεσαι σε αμνούς ή σανοφάγους.Σου ξανατονίζω.Καλύτερα περισσότερες προσλήψεις ειδικών φρουρών για να μπορώ να νιώθω και να κοιμάμαι ασφαλής.Και αν θες ρώτα και τον κόσμο για να επιβεβαιώσεις αυτό που ήδη ξέρεις και στο λέω και εγώ.Ο λαϊκισμός και ο παλαιολιθικού τύπου συνδικαλισμός μαζί με τις ιδεοληψίες συνέβαλαν στο να καταστραφεί η χώρα για δεκαετίες.Συνέχισε ακάθεκτος στον ίδιο δρόμο.

 
george
13 Αυγ 2019 18:38

Λοιπόν, το παραμύθι σχετικά με τους διορισμούς στη γενική παιδεία πρέπει να σταματήσει. Στις περισσότερες περιοχές τα πράγματα είναι τραγικά σε υπεραριθμίες.
Ειδικά στη Θεσσαλία ακόμα και βασικές ειδικότητες δε κάνουν πλήρες ωράριο. Ακόμα χειρότερα, οι εκπαιδευτικοί Πληροφορικής, Γαλλικών, Αγγλικών και άλλοι, πολλές φορές είναι με λιγότερες από 10 ώρες τη βδομάδα. Το πρόβλημα έγινε ακόμα χειρότερο όταν, ενώ υπήρχε κόσμος στη διάθεση, έγιναν μεταθέσεις ή ακόμα και διορισμοί χωρίς κανέναν απολύτως προγραμματισμό. Ταυτόχρονα, λόγω υπογεννητικότητας ο μαθητικός πληθυσμός μειώνεται συνεχώς. Ας είμαστε λοιπόν ρεαλιστές. Το θέμα είναι πώς θα γίνει η διαχείριση του προσωπικού χωρίς να υπάρξουν υποχρεωτικές μετακινήσεις. Όλα τα υπόλοιπα είναι παιχνίδι εντυπώσεων που μόνο κακό κάνουν στην ψυχολογία των αναπληρωτών!

 
@Στράτος
14 Αυγ 2019 00:00

Έτσι από περιέργεια, τι θα κερδίσει η εκπαίδευση αν κάποιος που δεν υπηρετεί την οργανική του για κάποια χρόνια την χάσει???? Π.χ διευθυντής, ΣΣ, αποσπάσεις σε Ε.Ε.Π.-Ε.Β.Π. σε υπηρεσίες και φορείς του υπ. Παιδείας κλπ ???

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ