Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Απόψεις-υποχρεωτικά- Συγκλητικών του Παν. Δυτ. Μακεδονίας να σταλούν στη Ν. Κεραμέως για τις Πρυτανικές εκλογές ζήτησε ο Πρύτανης

Επικοινωνία Ν. Κεραμέως- Πρύτανη Δυτ. Μακεδονίας για τις πρυτανικές εκλογές και τα περί απειλών και παραιτήσεων του προέδρου και μελών της Εφορευτικής Επιτροπής
Δημοσίευση: 14/08/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Σε συνεχή επικοινωνία με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Αντώνη Τουρλιδάκη βρίσκονταν το τελευταίο διήμερο η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μετά τις γραπτές  καταγγελίες  περί απειλών, του προέδρου και των τριών μελών της πενταμελούς Εφορευτικής Επιτροπής για τις πρυτανικές εκλογές που θα διεξαχθούν την άλλη Τετάρτη 21 Αυγούστου.

Η υπουργός Παιδείας ενημερώθηκε από τον Πρύτανη για τις καταγγελίες, ενώ συζήτησε τρόπους διεξαγωγής των εκλογών  κανονικά, χωρίς νομικά ή άλλα προβλήματα,  στις 21 Αυγούστου .

Για το  ζήτημα “αποκλεισμού” των αιτούντων ως υποψηφίων των πρώην προέδρων των ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας Στ. Γκανλατσιο και Ν. Ασημόπουλο (λόγω του άρθρου 15 παρ. 1 του νόμου 4485/2017(ΦΕΚ 114/τ.Α74-8-2017) σε συνδυασμό με το άρθρο 22 παρ. 4 του ν.4610/2019, και του άρθρου 17 παρ. 4 του ν.4610/2019)κατόπιν συζήτησης με την υπουργό Παιδείας και τον υφυπουργό, αρμόδιο για τα ΑΕΙ, Β. Διγαλάκη, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, απέστειλε e-mail στα μέλη της Συγκλήτου , με το οποίο ζητά να  διατυπώσουν την άποψή τους με μία σύντομη αιτιολόγηση  στο ερώτημα εάν μπορούν να συμμετάσχουν οι καθηγητές του πρώην ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας που δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η διαδικασία μετατροπής της προσωποπαγούς σε οργανική  θέση , λόγω της συγχώνευσης των δύο Ιδρυμάτων, ως υποψήφιοι Πρυτάνεις.

Ο Πρύτανης ενημερώνει τους Συγκλητικούς ότι οι απόψεις τους θα σταλούν στο υπουργείο Παιδείας και ότι η γραπτή  τοποθέτηση είναι υποχρεωτική για όσα μέλη της Συγκλήτου έχουν δικαίωμα ψήφου και προαιρετική για τους υπόλοιπους συμμετέχοντες.  

 Προηγήθηκε αναβολή της έκτακτης Συγκλήτου για προχθές Δευτέρα  με μοναδικό θέμα “Τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις Πρυτανικές Εκλογές στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας”.

Την αναβολή της έκτακτης Συγκλήτου ο Πρύτανης την αιτιολόγησε ως  προσπάθεια που καταβάλλεται να επικρατήσει πνεύμα ηρεμίας και να αποφευχθούν πιθανές εντάσεις και έντονες αντιπαραθέσεις.

Ο Πρύτανης επισημαίνει προς τις Συγκλητικούς ότι   τα τελευταία γεγονότα είναι το αποτέλεσμα μίας σταδιακής υποβάθμισης του επιπέδου δημόσιου διαλόγου με διχαστική ρητορική, αιχμές, συκοφαντίες κλπ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πρυτανικές εκλογές με καταγγελίες για απειλές, βία και παραίτηση του προέδρου και τριών μελών της 5μελούς Εφορευτικής Επιτροπής

Σχόλια (5)

 
ABC
14 Αυγ 2019 10:31

Σε 20 ημέρες έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί η κρίση και εφόσον το μέλος ΔΕΠ ήταν υποψήφιος για πρύτανης, άμεσα.
Δεν μπορεί ένα άρθρο του ίδιου νόμου να είναι νομιμοτερο από ένα άλλο! Άρα ούτε και οι αποκλεισμοί είναι νόμιμοι.

 
μέλος ΔΕΠ
14 Αυγ 2019 14:42

Θα πουν τα μέλη της Συγκλήτου ποιος θα είναι υποψήφιος; Ο νόμος γιατί υπάρχει, για να τον ερμηνεύει ο καθένας όπως θέλει και αν δεν του αρέσει να τον αλλάζει;

 
Αθανάσιος
14 Αυγ 2019 17:25

Πρόκειται για ένα νομικό ζήτημα, αν το καταλαβαίνω καλά, που αφορά την ερμηνεία του νόμου σχετικά με το ποιοι μπορεί να είναι υποψήφιοι.
Τα νομικά ζητήματα τα κατανοούν καλύτερα, τα ερμηνεύουν και τα απαντούν οι νομικοί, σωστά;
Τι νόημα έχει να διατυπώσουν θέση γραπτώς όλοι που συμμετέχουν στη Σύγκλητο; Νομικοί είναι; Θα εφαρμόσουν τον νόμο, ή σύμφωνα με τη βούληση των πολλών;
Και δεν καταλαβαίνω, η ηγεσία του Υπουργείου δεν ξέρει τι πρέπει να γίνει για να εφαρμοστεί ο νόμος; προς τί η συνεχής επικοινωνία με τον Πρύτανη;
Dura lex sed lex

 
Δημήτρης
14 Αυγ 2019 20:35

Ο νόμος ορίζει ποιος είναι υποψήφιος για την πρυτάνεια και όχι οι απόψεις της Συγκλήτου. Τελικά δεν μας είπαν ποιες είναι οι απειλές.

 
Αιρετικός
15 Αυγ 2019 01:14

Αρθ. 22 παρ. 4, "Μέλος Δ.Ε.Π. του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας που εντάσσεται σε προσωποπαγή θέση στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, με δικαίωμα μετατροπής της θέσης του σε οργανική, σύμφωνα με την παράγραφο 4 του άρθρου 18, έχει δικαίωμα να εκλεγεί ή να οριστεί Κοσμήτορας, Πρόεδρος Τμήματος ή Διευθυντής Τομέα, σύμφωνα με όσα ορίζονται στα άρθρα 19, 23 και 27 του ν. 4485/2017. Τα μέλη Δ.Ε.Π. του προηγούμενου εδαφίου για την πρώτη, μετά την έναρξη ισχύος του παρόντος, εκλογική διαδικασία έχουν δικαίωμα να εκλεγούν και Αντιπρυτάνεις. Αν μέλος Δ.Ε.Π. επιθυμεί να θέσει υποψηφιότητα για Πρύτανης, η αίτηση μετατροπής της θέσης του εξετάζεται κατά προτεραιότητα."
Η ΔΙΑΤΑΞΗ ΔΕΝ ΕΠΙΔΕΧΕΤΑΙ ΑΛΛΗΣ ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ ΚΑΙ Η ΜΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ. Θα έπρεπε η Διοίκηση του Ιδρύματος να φροντίσει να προχωρήσει η αίτηση μετατροπής και όχι για "τεχνικούς λόγους να επιδιώκεται η μη συμμετοχή όλων".

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean