Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Υπουργείο: Ουδεμία σκέψη για αύξηση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών

Αύξηση ωραρίου εκπαιδευτικών δια της πλαγίας “οδού” από τρεις υπουργούς Παιδείας
Δημοσίευση: 20/08/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ουδεμία σκέψη, υπάρχει  στην Κυβέρνηση για αύξηση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών.

Τη δήλωση αυτή έκαναν στο esos  κύκλοι του υπουργείου Παιδείας,   με αφορμή σχετική ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ενωσης Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΕΑΔΕ)

Η ΠΕΑΔΕ στην ανακοίνωσή    αναφέρει   ότι «σύμφωνα με φήμες κύκλων του Υπουργείου -που ελπίζουμε να είναι λανθασμένες- εξετάζεται η αύξηση κατά μια (1) ώρα στο διδακτικό ωράριο των εκπαιδευτικών!!!

Αύξηση ωραρίου εκπαιδευτικών  δια της πλαγίας “οδού” από τρεις υπουργούς Παιδείας

Τα τελευταία χρόνια, τρεις υπουργοί  Παιδείας ο  Α. Λοβέρδος, ο Α. Μπαλτάς και ο  Ν. Φίλης, μίλησαν  για  αύξηση ωραρίου, αλλά επιχειρώντας να το “περάσουν” δια της πλαγίας , με τη μορφή της εθελοντικής εργασίας.

Ενας υπουργός ο Κ. Αρβανιτόπουλος αύξησε των ωράριο των καθηγητών κατά 2 ώρες.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟ Κ. ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟ: Για τον υπολογισμό του υποχρεωτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών για το επόμενο σχολικό έτος (2013-14), πρέπει να ληφθεί υπόψη η αύξηση ωραρίου των εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κατά 2 ώρες την εβδομάδα.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: «Απομένουν ακόμη 1.100 κενά και μιλάω για κενά που αφορούν την επάρκεια στα σχολεία, όχι την πληρότητα, γιατί αυτός ο στόχος δεν επιτυγχάνεται πια. Δεν μπορώ να τα καλύψω αυτά τα 1.100 κενά γιατί δεν έχω άλλα κονδύλια. Αξεπέραστο πρόβλημα λοιπόν. Τι να κάνω; Προσπαθώ κατ' αρχήν να βρω μια λύση που δεν μπορώ να αποκαλύψω ακόμα, αλλά επειδή δεν είμαι σίγουρος ότι θα προχωρήσει, σκέφτομαι ότι αν βρεθώ σε αδιέξοδο το μόνο που απομένει είναι να απευθυνθώ στον ανώνυμο εκπαιδευτικό ζητώντας την εθελούσια συνεισφορά του. Να δουλέψει χωρίς λεφτά για να καλυφθούν τα κενά, εθελοντικά δηλαδή με αντάλλαγμα κάποια μόρια που θα τον βοηθήσουν όταν γίνουν προσλήψεις»

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΜΠΑΛΤΑΣ: «Η χώρα βρίσκεται σε κρίση, όλοι πρέπει να βάλουμε τον οβολό μας για να ξεπεραστεί η κρίση. Αν χρειαστεί ένας δάσκαλος να κάνει μία ή δύο ώρες παραπάνω ως συμβολή στο ξέσπασμα της κρίσης, νομίζω ότι θα δεχθεί. Ο καθένας οφείλει να βοηθήσει με τον τρόπο του για να ξεπεραστεί η κρίση»

ΝΙΚΟΣ ΦΙΛΗΣ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΒΗΜΑ: Το πρώτο νομοσχέδιο που θα καταθέσει το υπουργείο Παιδείας   είναι ένα νομοσχέδιο για την  ενισχυτική διδασκαλία που επανέρχεται από εφέτος στα σχολεία. Έχουμε εξασφαλίσει πιστώσεις. Θα λειτουργήσει δε αυτό και ως στοιχείο αξιολόγησης των εκπαιδευτικών καθώς προσβλέπουμε στην εθελοντική βοήθεια τους. Γιατί, λοιπόν, ένας εκπαιδευτικός που προσφέρει δυο ώρες εθελοντικής εργασίας για τη διδακτική στήριξη των μαθητών να μην προσμετρείται αυτό ως κριτήριο στην αξιολόγηση του ;

ΝΙΚΟΣ ΦΙΛΗΣ στη ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ με το ΔΣ της ΔΟΕ ΔΥΟ ΗΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ: Δεν υπάρχει περίπτωση αύξησης του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών και του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα

 

Σχόλια (43)

 
ΠΑΝΑΓΙΏΤΗΣ
25 Αυγ 2019 23:40

Δυστυχώς και αυτή η κυβέρνηση βαδίζει στην πεπατημένη. Που είναι η Αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας και η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, που είναι το ωράριο 8-2;
Κουβέντα για τα δύσκολα. Ωσότου να επαναφέρουν το θεσμό του σχολικού συμβούλου ώστε να μπορούν να αξιολογήσουν το εκπαιδευτικό έργο θα περάσουν 2 χρόνια, ας αξιολογούνται τουλάχιστον οι καθηγητές από τον διευθυντή για τα διοικητικά.
Τα συστήματα για να λειτουργούν χρειάζονται αξιολόγηση,λογοδοσία και κίνητρα. Πως γίνεται το σημαντικότερο κατά την άποψη όλων μας σύστημα, το εκπαιδευτικό, να μην έχει τίποτα από αυτά;
Ασχολούμαστε με το ωράριο και το βρίσκουμε μεγάλο γιατί υπάρχουν και τα εξωδιδακτικά λένε κάποιοι. Πρέπει να πάει κανείς στο εξωτερικό να δει τι σημαίνουν εξωδιδακτικά, όπως καθημερνή περιγραφική αξιολόγηση των μαθητών στο αντίστοιχο myschool για online ενημέρωση των γονέων, σταθμισμένα τεστ και διαγωνίσματα, εβδομαδιαίες συναντήσεις των ειδικοτήτων κλπ.
Είμαστε ερασιτέχνες που νομίζουν ότι είναι οι περιούσιοι εκπαιδευτικοί του πλανήτη. Γι αυτό και το αποτέλεσμα είναι σκάρτο και αν δεν υπήρχε και η παραπαιδεία θα τρίβαμε τα μάτια μας.

 
Οργάνωση Σχολείου
23 Αυγ 2019 16:44

1) Καταρχάς, υπάρχουν χώροι μελέτης και προετοιμασίας μαθητών και εκπαιδευτικών; Υπάρχουν εργαστήρια και βιβλιοθήκες και αθλητικοί χώροι;

2) Υπάρχουν οι υποδομές για οργάνωση ενισχυτικής απογευματινής διδασκαλίας;

3) Με τα ηλεκτρονικά σχολικά βιβλία και γενικά την ανανέωση του Ωρολόγιου Προγράμματος πότε θα ασχοληθούμε;

4) Διδακτικό ωράριο μόνο στους τύπους υπάρχει: άλλοι εκπαιδευτικοί προετοιμάζονται σχολαστικά και τιμούν το επάγγελμά τους και άλλοι αδιαφορούν.

 
Δημητρης
23 Αυγ 2019 09:03

Με 1000 ευρώ μισθό στην Ελλάδα είσαι καποιος που με το ζορι βγάζει το μηνα,μετρωντας και το ευρω.Αν είσαι εκπαιδευτικός που ζει σε άλλη πόλη από αυτή που κατάγεται,όπως αρκετοί,και πληρώνεις νοίκι,μαύρο φίδι που σε έφαγε.Αν δεν έχεις δεύτερη δουλειά δεν βγαίνεις.Η αξιολόγηση θα μπει ακριβώς για να μην δίνονται αυξήσεις,παρά σε ελάχιστους και να μειωθεί το κόστος στο δημόσιο.Το πάγωμα κλιμακίων ήδη έγινε.

 
PE19
22 Αυγ 2019 23:35

@Ρεαλιστής---2
Συμφωνώ με το πρώτο σκέλος. 8ωρη υποχρεωτική παρουσία στο σχολείο 7:30-3:30 καμία αύξηση διδακτικού ωραρίου, είπαμε αν ο καθηγητής ή δάσκαλος είναι 20-25 ώρες στην τάξη είναι στη τάξη 10 λεπτά να λήψη το καταλαβαίνουν όλοι. Για να καθίσει ο δάσκαλος 40 ώρες στο σχολείο πρέπει να έχει και θέση εργασίας γραφείο να βρίσκεται με τους γονείς να οργανώνει το μάθημα να προετοιμάζεται τέλος πάντων για το μάθημα. Υπάρχουν αυτά στα ελληνικά σχολεία (χαχαχαχαχαχαχαχα). Συνήθως υπάρχουν desks στο γραφείο των δασκάλων/καθηγητών τα οποία είναι περίπου ν/2 ( τα μισά από τους διδάσκοντες) αν το κράτος (και πρέπει) κάνει τα αυτονόητα, δηλαδή χώρο εργασίας για τον δάσκαλο στο σχολείο, δεν νομίζω να είχε πρόβλημα κανένας να κάθετε 40 ώρες τη βδομάδα.

 
ΜΑΡΙΑ
22 Αυγ 2019 22:57

@Ρεαλιστής---2
40 ώρες εργασιακό ωράριο για όλους και όλες και μισθό με βάση την αξιολόγηση, γιατί δεν προσφέρουν όλοι το ίδιο. Επίσης το 40ωρο εργασιακό ωράριο να εφαρμοστεί και σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και φυσικά στους πανεπιστημιακούς. Πουθενά στον κόσμο οι καθηγητές πανεπιστημίου εργάζονται μόνο 6 ώρες διδακτικό ωράριο την εβδομάδα!

 
@Φ.Φ.
22 Αυγ 2019 20:40

Έκτος απ' το κόστος των Ελλήνων εκπαιδευτικών στα δημόσια σχολεία θα πρέπει να υπάρξει αξιολόγηση να δούμε τελικά τι μαθητές και αυριανούς πολίτες εκπαιδεύουν και σε τι βαθμολογίες στις πανελλήνιες κινείται ένα παιδί που δεν πάει φροντιστήριο στα θετικά μαθήματα.

 
Ρεαλιστής---2
22 Αυγ 2019 15:59

Να γίνει καλή αύξηση μισθού στους εκπαιδευτικούς. Σε αντιστάθμισμα να καθιερωθεί εργασιακό 8ωρο για να μπορούν να λειτουργούν αποτελεσματικά στα σχολεία και να αυξηθεί 2 ώρες το διδακτικό ωράριο όλων.

 
Φ.Φ.
22 Αυγ 2019 15:56

Σε όσους θεωρούν ότι οι Έλληνες εκπαιδευτικοί στοιχίζουν πολύ τους εύχομαι να κλείσουν όλα τα δημόσια σχολεία και να γίνουν ιδιωτικά,τα οποία θα τους ζητάνε δίδακτρα από 5000€ έως 10.000€ ανά ετος!!! Τότε να δούμε πόσο ακριβοί είναι οι Έλληνες εκπαιδευτικοί του δημοσίου... Επισης,ας μας πούνε πόση φοροδιαφυγή υπάρχει στον ιδιωτικό τομέα!!!

 
Pe19
22 Αυγ 2019 10:55

@Ρεαλιστης
Κοινωνικοί αυτοματισμοί !!!
Τα διδακτικά καθήκοντα είναι 7 μήνες !!!!!!!!!!!
Για να δούμε
Για το καλοκαίρι 12 – 2 (την εφημερία την χαρίζω) =10
Για Χριστούγεννα – πάσχα 10 –(1/2+1/2)=9
Μέχρι εδώ εντάξει 9 μήνες οι εκπαιδευτικός είναι στο Σχολείο
Θα μου πεις από μέσα Μάϊου αρχίζουν οι εξετάσεις αλλά δεν είναι οι εξετάσεις δουλεία ?
Κατά μέσω όρο ο κάθε εκπαιδευτικός (β/μιας ) διδάσκει 20 ώρες αν πούμε ότι κάνει σε 10 διαφορετικά τμήματα έχει 10 διαφορετικές εξετάσεις άρα άλλες 5-6 μέρες για εισήγηση και μετά επιτηρήσεις και το βράδυ διόρθωση γραπτών (δεν το λες και λούφα) !!!
Αν ο υπάλληλος σε άλλη δημόσια υπηρεσία λείψει δεν θα τον πάρει χαμπάρι κανείς αν ο εκπαιδευτικός λείψει έστω και 1 ώρα θα το πάρουν χαμπάρι ΑΜΕΣΩΣ 20-25 μαθητές.
Αυτά για τη δουλειά του δασκάλου !!!!!

 
Καινή Διαθήκη
22 Αυγ 2019 10:53

Πάλιωσε το ανέκδοτο, ακούστε ένα καινούριο:

Ελπίζω να ψοφήσει ο "γείτονας" για να μου αφήσει την κατσίκα του στη διαθήκη!

 
Παπαγαλάκια
22 Αυγ 2019 10:25

Είναι πολύ περίεργα αυτά που διαβάζω. Ξαφνικά αρχίσαμε να ζητάμε, εμείς οι εκπαιδευτικοί, αύξηση ωραρίου; Γιατί θεωρούμε ότι εργαζόμαστε λίγο; Θεωρούμε ότι προκαλούμε την κοινωνία με τον μισθό που παίρνουμε; Γιατί πρέπει να βάλουμε "πλάτη" για την ανόρθωση της Ελληνικής Οικονομίας; Συνάδελφοι εγώ να σας προτείνω να ζητήσουμε εμείς οι ίδιοι αύξηση ωραρίου και μείωση μισθών 25% για να μπορέσουμε να εργαζόμαστε όσο πρέπει, να βοηθήσουμε την Ελληνική Οικονομία και να αποκαταστήσουμε την εικόνα μας στα μάτια των συμπολιτών μας.

 
@Ρεαλιστής & τρολς
22 Αυγ 2019 10:12

“Ήταν δυο γείτονες σ’ ένα χωριό.
Ο ένας απ’ αυτούς λοιπόν όλο παραπονιόταν στον Θεό επειδή ο γείτονας του είχε κατσίκα ενώ αυτός δεν είχε. Και όσο έβλεπε τον γείτονα του να χαίρεται με την κατσίκα του, τόσο και θύμωνε και ζήλευε περισσότερο.
Εμφανίζεται λοιπόν κάποια στιγμή ο Θεός και του λέει…
- Έλα Τάκη μου, πες μου τέκνο μου κι εσύ τι θέλεις. Ότι ευχή έχεις θα σου την εκπληρώσω. Θέλεις κατσίκα, θέλεις πρόβατα, θέλεις χωράφια, τι θέλεις;
Και απαντά ο Τάκης:
- Θέλω να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα μου.”
Σε μια κοινωνία που τα πάντα καταρρέουν ραγδαία , οι κατσίκες γίνονται ολοένα και λιγότερες και οι μη έχοντες κατσίκα αυξάνουν με γεωμετρική πρόοδο , οξύνοντας τις κοινωνικές αντιθέσεις.

Αυτή η κατάσταση έχει δημιουργήσει όλα αυτά τα χρόνια τον ένα απέναντι στον άλλο.
Γιατί ο δημόσιος υπάλληλος έχει κατσίκα παχουλή και καλοταϊσμένη βρέξει χιονίσει , ενώ ο ιδιωτικός θα πρέπει να τραβήξει τα πάνδεινα για να την κρατήσει ζωντανή?
Γιατί ο υπάλληλος της βουλής να έχει κατσίκα που βγάζει γάλα όσο δέκα αγελάδες , ενώ ο υπάλληλος του δήμου που μαζεύει τα σκουπίδια έχει κατσίκα που βγάζει δεν βγάζει δυο κουβάδες γάλα?
Κάπως έτσι καταλήξαμε στο γεγονός του να θέλουμε αφού εμείς δεν έχουμε κατσίκα , να ψοφήσει και η κατσίκα του γείτονα.
Λυπάμαι για όσους δεν καταλαβαίνουν πως η μείωση του μισθού των εκπαιδευτικών θα επιφέρει μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα.
Άλλωστε αν είχαν μυαλό θα είχαν και αυτοί κατσίκες Ζάανεν και όχι στέρφες.

 
Ποτέ δεν είναι αργά
22 Αυγ 2019 08:56

Όσοι θεωρούν τόσο τυχερούς τους εκπαιδευτικούς γιατί δεν επέλεξαν κι αυτοί το ίδιο επάγγελμα;;;; Γνωστές οι άδειες και το ωράριο χρόνια ολόκληρα. Η διαδικασία είναι απλή. Δίνεις πανελλήνιες, γράφεις καλά και δηλώνεις κατάλληλη σχολή, παίρνεις πτυχίο, περιμένεις μερικά χρονακια τρέχοντας ωρομίσθιος ή αναπληρωτής κάπου στο χάρτη, διορίζεσαι ή στην πινέζα του χάρτη ή σε κάποιο από τα πανέμορφα νησιά μας και μετά από πολλά χρόνια αν είσαι τυχερός παίρνεις μετάθεση κάπου κοντά στον τόπο σου και στην καλύτερη κάνεις τουλάχιστον 100χλμ τη μέρα μέχρι να πάρεις σύνταξη.
Μπορείτε ακόμη να γίνετε κι εσείς!
ΑΛΛΆ ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΜΕ ΤΗ ΓΚΡΙΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ. ΑΣ ΓΙΝΟΣΑΣΤΑΝ ΚΙ ΕΣΕΙΣ.

 
Ρεαλιστης
22 Αυγ 2019 02:02

Παιδιά μην κρύβεστε πίσω από το δάκτυλο σας.Τα διδακτικά καθήκοντα είναι σκάρτα επτά μήνες και οι διακοπές σας τέσσερις μήνες αυτά γιατί δεν τα λέτε νομίζετε ότι η κοινωνία δεν γνωρίζει;Μην κάνετε λοιπον άσκοπες συγκρίσεις με τον ιδιωτικό τομέα που βλέπουν διακοπές με τα κυαλια

 
Αναστασία
22 Αυγ 2019 01:07

Ο εκπαιδευτικός δεν ΔΟΥΛΕΎΕΙ μόνο τις ώρες που έχει διδακτικό ωράριο. Το ωράριο του είναι μέχρι να ολοκληρώσει τις εξωδιδακτικές του καθημερινές εργασίες, καθώς και την προετοιμασία του μαθήματος του στο σπίτι! Αυτές γιατί δεν τις προσθέτετε στο ωράριο; Και αυτοί οι μισθοί που λέτε στον ιδιωτικό τομέα (300-400) δεν υπάρχουν για τις ώρες που εργάζεται ένας εκπαιδευτικός, ούτε για ανθρώπους πτυχιούχους και με μεταπτυχιακά, όπως είναι οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί σήμερα. Ο μισθός του Έλληνα εκπαιδευτικού είναι από τους κατώτερους στην Ευρώπη. (Στην Ισπανία, με 20 χρόνια υπηρεσίας παίρνουν 2500 ευρώ), ενώ εδώ ούτε τα μισά. Και κάτι τελευταίο: Οι καθηγητές ΔΕΝ ΚΑΘΟΝΤΑΙ τρεις μήνες το καλοκαίρι. Στη β/θμια σταματάμε 30 Ιουνίου και ξεκινάμε 1 Σεπτεμβρίου. Δυο μήνες απολύτως απαραίτητοι για να αποφορτιστούμε από την ένταση της χρονιάς που διανύσαμε. Πότε θα καταλάβετε ότι το μέλλον ενός λαού εξαρτάται από την ποιότητα της παιδείας του;

 
Ρεαλιστης
22 Αυγ 2019 00:56

Παιδιά μην κρύβεστε πίσω από το δάκτυλο σας.Τα διδακτικά καθήκοντα είναι σκάρτα επτά μήνες και οι διακοπές σας τέσσερις μήνες αυτά γιατί δεν τα λέτε νομίζετε ότι η κοινωνία δεν γνωρίζει;Μην κάνετε λοιπον άσκοπες συγκρίσεις με τον ιδιωτικό τομέα που βλέπουν διακοπές με τα κυαλια

 
@15:57
22 Αυγ 2019 00:40

Αφού λοιπόν ήδη υπάρχει εκμετάλλευση στον ιδιωτικό τομέα, γιατί να υπάρχει επιπρόσθετη εκμετάλλευση για την παροχή υψηλών φόρων/μισθών του δημοσίου τομέα; Μία δίκαιη κοινωνία θα βοηθούσε αυτούς που τραβάνε το κουπί στην χώρα αντί να τους τιμωρεί και θα ισομοίραζε τα βάρη. Οι εκπαιδευτικοί να διεκδικήσουν καλύτερες συνθήκες, απλώς όχι στην πλάτη των υπολοίπων.

 
ΠΕ86
21 Αυγ 2019 21:49

@Φώτης
Ναί, ίσως έχουμε τις λιγότερες διδακτικές ώρες από ορισμένες χώρες αλλά δεν έχουμε καμμία υποστήριξη στο έργο μας και σα να μη φτάνει αυτό κάνουμε και σημαντικό μέρος του διοικητικού έργου των σχολείων... με αποτέλεσμα η διδακτική προετοιμασία να πρέπει να γίνει εκτός ωραρίου (το οποίο δεν το λέει κανένας). Τους μισθούς ας μην τους θίξουμε γιατί σε σύγκριση με άλλες χώρες ο μισθός μας είναι 2 έως και 4+ φορές μικρότερος.

@Σάντσο Πάντσα
Η αύξηση του Αρβανιτόπουλου δεν έδωσε λύση ούτε κατά το ήμισυ στα προβλήματα που υπήρχαν και ταυτόχρονα δημιούργησε νέα. Ενώ υπήρχαν τεράστιες ανάγκες σε συγκεκριμένους κλάδους (φιλόλογοι, μαθηματικοί κυρίως) αύξησε το ωράριο σε όλους τους κλάδους με αποτέλεσμα και το έλλειμα σε φιλολόγους κλπ να μην καλυφθεί και δεκάδες άλλοι κλάδοι να ψάχνουν να βρουν ώρες σε 3..4..5 σχολεία σε αποστάσεις 50-100χλμ με επιπλέον κόστος λόγω οδοιπορικών σε πολλές περιπτώσεις..!

Αν κάποιος πιστεύει πως η λύση στο πρόβλημα είναι να γυρίσουμε στις συνθήκες του '60, θα πρέπει να μάθει να ζει και σε συνθήκες του '60. Να μην μπορούν όλοι να πάνε στο γυμνάσιο, μερικοί να πρέπει να πάνε στο κοντινότερο αστικό κέντρο, να σπουδάζει ένα πολύ μικρό ποσοστό κτλ.

 
Revolution
21 Αυγ 2019 21:24

Εγώ λέω για το καλό της χώρας να δουλεύουμε τσάμπα!!

 
Δον Κιχώτης
21 Αυγ 2019 20:38

Έρχομαι και μερικά Σάββατα, αν χρειαστεί. Αποκαθιστώ τη λειτουργία των φωτοτυπικών, έχω ειδικότητα στην αφαίρεση φύλλων Α4 από οποιοδήποτε σημείο του φωτοτυπικού, επισκευάζω κλειδαριές, αλλάζω βρύσες που στάζουν, αντικαθιστώ σπασμένους διακόπτες και στήνω πυραμίδα θρανίων για να αλλάξω λαμπτήρα φθορίου στην οροφή της αίθουσας.
Όλα για τη χώρα μου!
Πιστοποίηση δεν έχω. Είμαι ο Έλληνας μαστρο-δάσκαλος!

 
Μπουλκπασάς εκπαιδευτικός
21 Αυγ 2019 20:33

Πηγαίνω επί χρόνια χρόνια στην ίδια καφετέρια.Ο ιδιοκτήτης ανοίγει στις 8:00 το πρωί και κλείνει στις 1:00 με 2:00 το ξημέρωμα.Δηλαδή δουλεύει σκληρά 17 περίπου ώρες.Σχεδόν κάθε μέρα τον "επισκέπτεται"ή η εφορία ή το ΙΚΑ ή ο Δήμος.Πληρώνει παντού συν την προκαταβολή φόρου για το επόμενο έτος συν τους εργαζόμενους μαζί με την ασφάλιση τους.
Από την άλλη εγώ ξεκούραστος από τις δίμηνες διακοπές απολαμβάνω τον καφέ μου γνωρίζοντας ότι δουλεύω 180 μέρες τον χρόνο και πληρώνομαι για 365.Δουλεύω σε σύγκριση με αυτόν και κάθε εργαζόμενο στον ιδιωτικό τομέα ελάχιστες ώρες.Δεν έχω το άγχος της απόλυσης και αν βγει το μεροκάματο.Ούτε πρόβλημα με την εφορία ή το ΙΚΑ έχω γιατί μου τα πληρώνει το κράτος μέσω της εφορίας του.Επειδή όμως βλέπω πως δουλεύει δεν έχω τον παραλογισμό να θέλω μεγαλύτερο μισθό γιατί επειδή τα λεφτά δεν φυτρώνουν θα τον ξεζουμίζουν παραπάνω για να τα δώσει.

 
@11:15
21 Αυγ 2019 15:57

Αυτοί που παίρνουν 300-400€ στον ιδιωτικό τομέα ας μη μιλάνε γιατί υπάρχουν και οι άνεργοι που δεν παίρνουν τίποτα!!! Φοβερή η λογική σου 11:15... Πάντα θα υπάρχει κάποιος σε χειρότερη μοίρα,τι σημαίνει αυτό; Ότι οι υπόλοιποι δεν πρέπει να διεκδικούν κάτι καλύτερο; Επίσης,αν στη Βουλγαρία παίρνουν 500 θα πρέπει να είναι ευχαριστημένοι γιατί στην Ινδία θα παίρνουν 100€ και πάει λέγοντας... Έχω δουλέψει και στον ιδιωτικό τομέα και ο μισθός μου ήταν ίδιος με του δημοσίου και όχι λιγότερος. Μήπως επειδή υπάρχει εκμετάλλευση στον ιδιωτικό τομέα θα έπρεπε να υπάρχει εκμετάλλευση παντού; Τότε θα ήσουν ευχαριστημένος;

 
Το ακούσαμε κι αυτό
21 Αυγ 2019 15:24

Τα 1000€ είναι ο μισθός του πασά στα Γιάννενα? Και για να υπολήπτονται οι γονείς των 300 τους δασκάλους, θα πρέπει και οι δάσκαλοι να παίρνουν 300? Μάλιστα. Όχι Βαλκάνια αλλά Ινδία να γίνουμε, να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι ρε παιδιά. Μνημόνια μέχρι να μην ξαναβγεί ο ήλιος.

 
Πενιχροί μισθοί
21 Αυγ 2019 14:14

οι οποίοι μετά από 20 χρόνια (+7 στον ιδιωτικό τομέα αλλά η τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ αναγνώρισε μόνο συνταξιοδοτικά και όχι μισθολογικά όπως αρχικά προβλεπόταν) αποδίδουν 1000€, η γειτόνισσα μου σε γνωστή αλυσίδα σουπερμάρκετ δίπλα στο σπίτι της συχνά υπερβαίνει αυτό το ποσό, μας αναγκάζουν σε αναζήτηση δεύτερης και τρίτης απασχόλησης.
Δώστε αξιοπρεπείς μισθούς και μετά το συζητάμε....

 
Α.σ.Σ
21 Αυγ 2019 14:13

Μια καλή ιδέα θα ήταν όσοι πιστεύουν στο δημόσιο χαρακτήρα όλων (κρατιστές) να δηλώσουν εθελοντικά αύξηση ωραρίου. Τί, όχι;

 
οικονομου
21 Αυγ 2019 14:07

Κ.Κ.@ Εχεις απόλυτο δίκιο σε ρίχνουν, ευκαιρία να τους δώσεις μία μούτζα και να πας ιδιωτικό τομέα...ακόμα εδώ εισαι?

 
ΑΝΕΣΤΗΣ
21 Αυγ 2019 13:59

@Φώτης
Εισαι σιγουρος για αυτο που λες; επειδη εγω ξερω οτι πανω κατω στις ιδιες διδακτικες ωρες ειμαστε με χειροτερες συνθηκες εργασιας και χαμηλοτερους μισθους.

@οικονομου
Δεν ειναι 10 οι ώρες, ο μεσος όρος είναι στις 20 (λιγες παραπανω οι νεοτεροι, λιγες λιγοτερες οι παλαιοτεροι).
Ειναι υπερβολικα δυσκολο αυτο που προτεινεις, ηδη πολλοι εκπαιδευτικοι της δευτεροβαθμιας (κυριως στην επαρχια) πηγαινουν σε 2 ή και 3 σχολεια σε αποσταση εως 100 χιλιομετρα, αν οι ωρες γινουν 30 τοτε μιλαμε για 5 σχολεια, το παραπανω μαζι με τις ελειψεις που έχουν τα σχολεια (γραφεια, υπολογιστες, γραφικη ύλη, θερμανση κτλ) θα οδηγησει σε τεραστια μειωση
της ποσοτητας και της ποιοτητας του εξωδιδακτικου έργου (προετοιμασια μαθηματος, διαγωνισματα, διορθωση γραπτων κτλ).
Να γίνουν οι ελαχιστες (ή έστω οι μέσες) διδακτικες ώρες 30 ανα εκπαιδευτικο θα βοηθησει τρομακτικα τον προυπολογισμο του υπουργειου αλλα θα ζημειωσει (επισης τρομακτικα) την ποιοτητα της δημοσιας εκπαιδευσης.

 
Δον Κιχώτης
21 Αυγ 2019 13:23

Εγώ δέχομαι να διδάξω 31ώρες την εβδομάδα για το καλό της χώρας μου και να έχω 53 μαθητές στο τμήμα, όσες είχε και ο δάσκαλός μου τη δεκαετία του 60.

 
Καθηγητής Λυκείου
21 Αυγ 2019 13:03

Και 25 και 30 ώρες τη βδομάδα να διδάξω για το καλό της χώρας μου ...

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ