Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Υπουργείο: Ουδεμία σκέψη για αύξηση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών

Αύξηση ωραρίου εκπαιδευτικών δια της πλαγίας “οδού” από τρεις υπουργούς Παιδείας
Δημοσίευση: 20/08/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ουδεμία σκέψη, υπάρχει  στην Κυβέρνηση για αύξηση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών.

Τη δήλωση αυτή έκαναν στο esos  κύκλοι του υπουργείου Παιδείας,   με αφορμή σχετική ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ενωσης Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΕΑΔΕ)

Η ΠΕΑΔΕ στην ανακοίνωσή    αναφέρει   ότι «σύμφωνα με φήμες κύκλων του Υπουργείου -που ελπίζουμε να είναι λανθασμένες- εξετάζεται η αύξηση κατά μια (1) ώρα στο διδακτικό ωράριο των εκπαιδευτικών!!!

Αύξηση ωραρίου εκπαιδευτικών  δια της πλαγίας “οδού” από τρεις υπουργούς Παιδείας

Τα τελευταία χρόνια, τρεις υπουργοί  Παιδείας ο  Α. Λοβέρδος, ο Α. Μπαλτάς και ο  Ν. Φίλης, μίλησαν  για  αύξηση ωραρίου, αλλά επιχειρώντας να το “περάσουν” δια της πλαγίας , με τη μορφή της εθελοντικής εργασίας.

Ενας υπουργός ο Κ. Αρβανιτόπουλος αύξησε των ωράριο των καθηγητών κατά 2 ώρες.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟ Κ. ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟ: Για τον υπολογισμό του υποχρεωτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών για το επόμενο σχολικό έτος (2013-14), πρέπει να ληφθεί υπόψη η αύξηση ωραρίου των εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κατά 2 ώρες την εβδομάδα.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: «Απομένουν ακόμη 1.100 κενά και μιλάω για κενά που αφορούν την επάρκεια στα σχολεία, όχι την πληρότητα, γιατί αυτός ο στόχος δεν επιτυγχάνεται πια. Δεν μπορώ να τα καλύψω αυτά τα 1.100 κενά γιατί δεν έχω άλλα κονδύλια. Αξεπέραστο πρόβλημα λοιπόν. Τι να κάνω; Προσπαθώ κατ' αρχήν να βρω μια λύση που δεν μπορώ να αποκαλύψω ακόμα, αλλά επειδή δεν είμαι σίγουρος ότι θα προχωρήσει, σκέφτομαι ότι αν βρεθώ σε αδιέξοδο το μόνο που απομένει είναι να απευθυνθώ στον ανώνυμο εκπαιδευτικό ζητώντας την εθελούσια συνεισφορά του. Να δουλέψει χωρίς λεφτά για να καλυφθούν τα κενά, εθελοντικά δηλαδή με αντάλλαγμα κάποια μόρια που θα τον βοηθήσουν όταν γίνουν προσλήψεις»

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΜΠΑΛΤΑΣ: «Η χώρα βρίσκεται σε κρίση, όλοι πρέπει να βάλουμε τον οβολό μας για να ξεπεραστεί η κρίση. Αν χρειαστεί ένας δάσκαλος να κάνει μία ή δύο ώρες παραπάνω ως συμβολή στο ξέσπασμα της κρίσης, νομίζω ότι θα δεχθεί. Ο καθένας οφείλει να βοηθήσει με τον τρόπο του για να ξεπεραστεί η κρίση»

ΝΙΚΟΣ ΦΙΛΗΣ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΒΗΜΑ: Το πρώτο νομοσχέδιο που θα καταθέσει το υπουργείο Παιδείας   είναι ένα νομοσχέδιο για την  ενισχυτική διδασκαλία που επανέρχεται από εφέτος στα σχολεία. Έχουμε εξασφαλίσει πιστώσεις. Θα λειτουργήσει δε αυτό και ως στοιχείο αξιολόγησης των εκπαιδευτικών καθώς προσβλέπουμε στην εθελοντική βοήθεια τους. Γιατί, λοιπόν, ένας εκπαιδευτικός που προσφέρει δυο ώρες εθελοντικής εργασίας για τη διδακτική στήριξη των μαθητών να μην προσμετρείται αυτό ως κριτήριο στην αξιολόγηση του ;

ΝΙΚΟΣ ΦΙΛΗΣ στη ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ με το ΔΣ της ΔΟΕ ΔΥΟ ΗΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ: Δεν υπάρχει περίπτωση αύξησης του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών και του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα

 

Σχόλια (43)

 
Φώτης
20 Αυγ 2019 18:50

Πάντως στην Ελλάδα έχουμε λιγότερες διδακτικές ώρες από τους περισσότερους Ευρωπαίους συναδέλφους.

 
@Φωτης
20 Αυγ 2019 19:33

προφανώς δεν προσμετράς το έξω διδακτικό έργο, ουτε βέβαια τους μισθούς μας...

 
Ελεύθερος
20 Αυγ 2019 20:21

Ο Ν. Φίλης προσέθεσε δια της πλαγίας οδού 45 λεπτά (επί της ουσίας μία διδακτική ώρα) στα Ολοήμερα Τμήματα των Δημοτικών, χωρίς αυτά να προσμετρώνται σε κάποιον εκπαιδευτικό. Συγκεκριμένα, αντί των 4 ωρών, οι προσμετρώμενες ώρες για τον υπεύθυνο Ολοημέρου Τμήματος έγιναν 3, αλλά απλώς το πέρας ορίστηκε ενωρίτερα (από τις 4:15 στις 4:00 μ.μ.) και αυξήθηκαν σε διάρκεια τα διαλείμματα και ο χρόνος για «σίτιση - χαλάρωση». Τα 45 επί πλέον λεπτά τα επωμίστηκαν οι διδάσκαλοι Ολοημέρου και οι φιλότιμοι εκ των ειδικοτήτων που δεν άφηναν τα παιδιά χωρίς ενεργό επίβλεψη και εποπτεία για τόση ώρα.

 
Σάντσο Πάντσα
20 Αυγ 2019 23:39

Πιστεύω πως η αύξηση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών θα λύσει πολλά προβλήματα της πατρίδας μας! Εννοώ οικονομικά! Πρέπει οι εκπαιδευτικοί να βάλουμε και μεις πλάτη!

 
Σάντσο Πάντσα
21 Αυγ 2019 07:11

Ως εκπαιδευτικός,θεωρώ πως επιβάλλεται η αύξηση του ωραρίου! Πρέπει αφού η πατρίδα έχει δυσπραγία οικονομική,να βάλουμε όλοι,και πρώτοι οι εκπαιδευτικοί,πλάτη!

 
Λευτέρης
21 Αυγ 2019 08:52

είναι αναγκαία η παραμονή των εκπαιδευτικών στα σχολεία για 30 ώρες την εβδομάδα και να καλύπτουν κενά εκπαιδευτικών που απουσιάζουν. Αυτή η αθλιότητα του διδακτικού κενού με τα παιδιά να περιφέρονται άσκοπα στους χώρους του σχολείου χωρίς επίβλεψη από κανένα και να καπνίζουν, πρέπει κάποτε να τελειώσει!

 
Anton
21 Αυγ 2019 10:04

με 50 ώρες τη βδομάδα λύθηκαν όλα τα προβλήματα

 
@Φωτη, Σάντσο Πάντσο Ζαπάτα ...... παπαγαλακια
21 Αυγ 2019 10:12

Ο Έλληνας εκπαιδευτικός είναι ο πιο αδικημένος πανευρωπαϊκά από άποψη μισθών και συνθηκών εργασιας και είναι ο μόνος από το δημόσιο που έχει πληγεί περισσότερο από την οικονομική κρίση (δύο δήθεν εννιάια μισθολόγια, πάγωμα υπηρεσιακών μεταβολών, αύξηση ωραριου). Αφήστε τον ήσυχο γιατί είναι στα όρια του και αν χειροτερέψει και άλλο η κατάσταση στο εργασιακό του περιβάλλον θα αυξηθούν και οι αιτήσεις για σύνταξη και οι παραιτησεις και θα καταντήσουμε Αγγλία, θα ψάχνετε να βρείτε εκπαιδευτικούς με τα κυάλια! Γιατί δεν αναφέρετε τι ποσοστό στα ευρωπαϊκά σχολεία παραιτείται στα πρώτα 5 χρόνια ; Γιατί δεν αναφέρετε πόσοι εκπαιδευτικοί πεθάνουν εν ώρα εργασίας από εγκεφαλικά; Πόσοι την βγάζουν με ψυχοφαρμακα; Πόσοι σκοτώνονται στο δρόμο για το εργασιακο καθηκον όταν αναγκάζονται να μετακινούνται χιλιόμετρα καθημερινά και φυσικά άνευ οδοιπορικών;

 
οικονομου
21 Αυγ 2019 10:42

Anton@ πονηρέ εσύ...50 οχι αλλά 30 ωρες ας δουλευουν..οχι 10 ωρες την εβδομαδα

 
@@Φώτη,Σάτζο κλπ 10:12
21 Αυγ 2019 11:15

Λες ότι ο Έλληνας εκπαιδευτικός είναι ...αδικημένος οικονομικά και λοιπά εξωπραγματικά.Τότε τι να πουν στον ιδιωτικό τομέα που το μηνιάτικο είναι 300-400 € οχτάωρο με ένα ένσημο στα 4 ή 5 οχτάωρα;Ξέρεις ότι αν δουλεύεις 3 ή 4φορές την εβδομάδα το οχτάωρο είναι 20€ και ένα ένσημο;Βγες στην πιάτσα και μετά μίλα.Ή αν θες πάνε δούλεψε στον ιδιωτικό τομέα και να δω πόσο θα αντέξεις.Αυτήν την στιγμή στην χώρα όποιος παίρνει 1000€ σταθερά το μήνα είναι ο άρχοντας της γειτονιάς.Οι εκπαιδευτικοί και οι Δημόσιοι υπάλληλοι είναι οι άρχοντες του τόπου γιατί ο μισθός τους είναι ο τριπλάσιος ή τετραπλάσιος του ιδιωτικού τομέα ,κάτι που δεν γίνεται αλλού.Τί να επί τότε ο Βούλγαρος εκπαιδευτικός με 500€ τον μήνα ή ο Σκοπιανός με 400 ή ο Ρουμάνος με 450€;Στα Βαλκάνια είμαστε .Ο μισθός μας σε σύγκριση με τις συνθήκες ζούγκλας της εργασίας στην πιάτσα,την ανεργία και την μετανάστευση είναι μισθός πασά στα Γιάννενα.Χώρια οι διακοπές.Τέτοια λέτε ορισμένοι και μετά αναρωτιέστε γιατί δεν μας υπολήπτεται η πλειονότητα των γονέων των 300€.

 
@τρολλς
21 Αυγ 2019 11:40

Αγνοια; Δόλος; Πολιτική στράτευση;... Για τα παιδιά μας, κλιματιστικά, τουαλέτες θα ζητήσουμε ποτέ;... Γραφεία, υπολογιστές, βιβλιοθήκες και σωστό εργασιακό περιβάλλον για τους ανθρώπους που είναι συμμέτοχοι στη διάπλαση των παιδιών μας θα ζητήσουμε;

 
Κ.Κ.
21 Αυγ 2019 12:21

Δουλεύουμε το ωράριο μας (το οποίο αυξήθηκε 2 διδακτικές ώρες) πηγαίνοντας ακόμα και σε τρία ή και τέσσερα σχολεία. Οι περισσότεροι παραμένουν στο σχολείο για εξωδιδακτικές ασχολίες απουσίες γραπτά εκδηλώσεις εκδρομές myschool κλπ. Οι νέοι ασφαλισμένοι (μετά το 1994) παίρνουμε μισθό καθαρό γύρω στα 1000 ευρώ με 15 χρόνια υπηρεσία! Είμαι χωρίς απόσπαση 8η σχολική χρονιά μακριά από το σπίτι μου και την οικογένειά μου 300 χλμ, φεύγω Δευτέρα πρωί από το σπίτι μου για το σχολείο κάνοντας 300 χλμ και κάθε Παρασκευή μετά το μάθημα επιστρέφω. Ενοίκια, διόδια, πετρέλαιο, πάγια για δευτερο σπίτι κλπ. Έχουμε βάλει πολύ πλάτη !!!

 
Mikael
21 Αυγ 2019 12:27

Μια καλή ιδέα θα ήταν να αυξηθεί το ωράριο μόνο σε όσους ψήφισαν την κυβέρνηση.

 
Καθηγητής Λυκείου
21 Αυγ 2019 13:03

Και 25 και 30 ώρες τη βδομάδα να διδάξω για το καλό της χώρας μου ...

 
Δον Κιχώτης
21 Αυγ 2019 13:23

Εγώ δέχομαι να διδάξω 31ώρες την εβδομάδα για το καλό της χώρας μου και να έχω 53 μαθητές στο τμήμα, όσες είχε και ο δάσκαλός μου τη δεκαετία του 60.

 
ΑΝΕΣΤΗΣ
21 Αυγ 2019 13:59

@Φώτης
Εισαι σιγουρος για αυτο που λες; επειδη εγω ξερω οτι πανω κατω στις ιδιες διδακτικες ωρες ειμαστε με χειροτερες συνθηκες εργασιας και χαμηλοτερους μισθους.

@οικονομου
Δεν ειναι 10 οι ώρες, ο μεσος όρος είναι στις 20 (λιγες παραπανω οι νεοτεροι, λιγες λιγοτερες οι παλαιοτεροι).
Ειναι υπερβολικα δυσκολο αυτο που προτεινεις, ηδη πολλοι εκπαιδευτικοι της δευτεροβαθμιας (κυριως στην επαρχια) πηγαινουν σε 2 ή και 3 σχολεια σε αποσταση εως 100 χιλιομετρα, αν οι ωρες γινουν 30 τοτε μιλαμε για 5 σχολεια, το παραπανω μαζι με τις ελειψεις που έχουν τα σχολεια (γραφεια, υπολογιστες, γραφικη ύλη, θερμανση κτλ) θα οδηγησει σε τεραστια μειωση
της ποσοτητας και της ποιοτητας του εξωδιδακτικου έργου (προετοιμασια μαθηματος, διαγωνισματα, διορθωση γραπτων κτλ).
Να γίνουν οι ελαχιστες (ή έστω οι μέσες) διδακτικες ώρες 30 ανα εκπαιδευτικο θα βοηθησει τρομακτικα τον προυπολογισμο του υπουργειου αλλα θα ζημειωσει (επισης τρομακτικα) την ποιοτητα της δημοσιας εκπαιδευσης.

 
οικονομου
21 Αυγ 2019 14:07

Κ.Κ.@ Εχεις απόλυτο δίκιο σε ρίχνουν, ευκαιρία να τους δώσεις μία μούτζα και να πας ιδιωτικό τομέα...ακόμα εδώ εισαι?

 
Α.σ.Σ
21 Αυγ 2019 14:13

Μια καλή ιδέα θα ήταν όσοι πιστεύουν στο δημόσιο χαρακτήρα όλων (κρατιστές) να δηλώσουν εθελοντικά αύξηση ωραρίου. Τί, όχι;

 
Πενιχροί μισθοί
21 Αυγ 2019 14:14

οι οποίοι μετά από 20 χρόνια (+7 στον ιδιωτικό τομέα αλλά η τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ αναγνώρισε μόνο συνταξιοδοτικά και όχι μισθολογικά όπως αρχικά προβλεπόταν) αποδίδουν 1000€, η γειτόνισσα μου σε γνωστή αλυσίδα σουπερμάρκετ δίπλα στο σπίτι της συχνά υπερβαίνει αυτό το ποσό, μας αναγκάζουν σε αναζήτηση δεύτερης και τρίτης απασχόλησης.
Δώστε αξιοπρεπείς μισθούς και μετά το συζητάμε....

 
Το ακούσαμε κι αυτό
21 Αυγ 2019 15:24

Τα 1000€ είναι ο μισθός του πασά στα Γιάννενα? Και για να υπολήπτονται οι γονείς των 300 τους δασκάλους, θα πρέπει και οι δάσκαλοι να παίρνουν 300? Μάλιστα. Όχι Βαλκάνια αλλά Ινδία να γίνουμε, να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι ρε παιδιά. Μνημόνια μέχρι να μην ξαναβγεί ο ήλιος.

 
@11:15
21 Αυγ 2019 15:57

Αυτοί που παίρνουν 300-400€ στον ιδιωτικό τομέα ας μη μιλάνε γιατί υπάρχουν και οι άνεργοι που δεν παίρνουν τίποτα!!! Φοβερή η λογική σου 11:15... Πάντα θα υπάρχει κάποιος σε χειρότερη μοίρα,τι σημαίνει αυτό; Ότι οι υπόλοιποι δεν πρέπει να διεκδικούν κάτι καλύτερο; Επίσης,αν στη Βουλγαρία παίρνουν 500 θα πρέπει να είναι ευχαριστημένοι γιατί στην Ινδία θα παίρνουν 100€ και πάει λέγοντας... Έχω δουλέψει και στον ιδιωτικό τομέα και ο μισθός μου ήταν ίδιος με του δημοσίου και όχι λιγότερος. Μήπως επειδή υπάρχει εκμετάλλευση στον ιδιωτικό τομέα θα έπρεπε να υπάρχει εκμετάλλευση παντού; Τότε θα ήσουν ευχαριστημένος;

 
Μπουλκπασάς εκπαιδευτικός
21 Αυγ 2019 20:33

Πηγαίνω επί χρόνια χρόνια στην ίδια καφετέρια.Ο ιδιοκτήτης ανοίγει στις 8:00 το πρωί και κλείνει στις 1:00 με 2:00 το ξημέρωμα.Δηλαδή δουλεύει σκληρά 17 περίπου ώρες.Σχεδόν κάθε μέρα τον "επισκέπτεται"ή η εφορία ή το ΙΚΑ ή ο Δήμος.Πληρώνει παντού συν την προκαταβολή φόρου για το επόμενο έτος συν τους εργαζόμενους μαζί με την ασφάλιση τους.
Από την άλλη εγώ ξεκούραστος από τις δίμηνες διακοπές απολαμβάνω τον καφέ μου γνωρίζοντας ότι δουλεύω 180 μέρες τον χρόνο και πληρώνομαι για 365.Δουλεύω σε σύγκριση με αυτόν και κάθε εργαζόμενο στον ιδιωτικό τομέα ελάχιστες ώρες.Δεν έχω το άγχος της απόλυσης και αν βγει το μεροκάματο.Ούτε πρόβλημα με την εφορία ή το ΙΚΑ έχω γιατί μου τα πληρώνει το κράτος μέσω της εφορίας του.Επειδή όμως βλέπω πως δουλεύει δεν έχω τον παραλογισμό να θέλω μεγαλύτερο μισθό γιατί επειδή τα λεφτά δεν φυτρώνουν θα τον ξεζουμίζουν παραπάνω για να τα δώσει.

 
Δον Κιχώτης
21 Αυγ 2019 20:38

Έρχομαι και μερικά Σάββατα, αν χρειαστεί. Αποκαθιστώ τη λειτουργία των φωτοτυπικών, έχω ειδικότητα στην αφαίρεση φύλλων Α4 από οποιοδήποτε σημείο του φωτοτυπικού, επισκευάζω κλειδαριές, αλλάζω βρύσες που στάζουν, αντικαθιστώ σπασμένους διακόπτες και στήνω πυραμίδα θρανίων για να αλλάξω λαμπτήρα φθορίου στην οροφή της αίθουσας.
Όλα για τη χώρα μου!
Πιστοποίηση δεν έχω. Είμαι ο Έλληνας μαστρο-δάσκαλος!

 
Revolution
21 Αυγ 2019 21:24

Εγώ λέω για το καλό της χώρας να δουλεύουμε τσάμπα!!

 
ΠΕ86
21 Αυγ 2019 21:49

@Φώτης
Ναί, ίσως έχουμε τις λιγότερες διδακτικές ώρες από ορισμένες χώρες αλλά δεν έχουμε καμμία υποστήριξη στο έργο μας και σα να μη φτάνει αυτό κάνουμε και σημαντικό μέρος του διοικητικού έργου των σχολείων... με αποτέλεσμα η διδακτική προετοιμασία να πρέπει να γίνει εκτός ωραρίου (το οποίο δεν το λέει κανένας). Τους μισθούς ας μην τους θίξουμε γιατί σε σύγκριση με άλλες χώρες ο μισθός μας είναι 2 έως και 4+ φορές μικρότερος.

@Σάντσο Πάντσα
Η αύξηση του Αρβανιτόπουλου δεν έδωσε λύση ούτε κατά το ήμισυ στα προβλήματα που υπήρχαν και ταυτόχρονα δημιούργησε νέα. Ενώ υπήρχαν τεράστιες ανάγκες σε συγκεκριμένους κλάδους (φιλόλογοι, μαθηματικοί κυρίως) αύξησε το ωράριο σε όλους τους κλάδους με αποτέλεσμα και το έλλειμα σε φιλολόγους κλπ να μην καλυφθεί και δεκάδες άλλοι κλάδοι να ψάχνουν να βρουν ώρες σε 3..4..5 σχολεία σε αποστάσεις 50-100χλμ με επιπλέον κόστος λόγω οδοιπορικών σε πολλές περιπτώσεις..!

Αν κάποιος πιστεύει πως η λύση στο πρόβλημα είναι να γυρίσουμε στις συνθήκες του '60, θα πρέπει να μάθει να ζει και σε συνθήκες του '60. Να μην μπορούν όλοι να πάνε στο γυμνάσιο, μερικοί να πρέπει να πάνε στο κοντινότερο αστικό κέντρο, να σπουδάζει ένα πολύ μικρό ποσοστό κτλ.

 
@15:57
22 Αυγ 2019 00:40

Αφού λοιπόν ήδη υπάρχει εκμετάλλευση στον ιδιωτικό τομέα, γιατί να υπάρχει επιπρόσθετη εκμετάλλευση για την παροχή υψηλών φόρων/μισθών του δημοσίου τομέα; Μία δίκαιη κοινωνία θα βοηθούσε αυτούς που τραβάνε το κουπί στην χώρα αντί να τους τιμωρεί και θα ισομοίραζε τα βάρη. Οι εκπαιδευτικοί να διεκδικήσουν καλύτερες συνθήκες, απλώς όχι στην πλάτη των υπολοίπων.

 
Ρεαλιστης
22 Αυγ 2019 00:56

Παιδιά μην κρύβεστε πίσω από το δάκτυλο σας.Τα διδακτικά καθήκοντα είναι σκάρτα επτά μήνες και οι διακοπές σας τέσσερις μήνες αυτά γιατί δεν τα λέτε νομίζετε ότι η κοινωνία δεν γνωρίζει;Μην κάνετε λοιπον άσκοπες συγκρίσεις με τον ιδιωτικό τομέα που βλέπουν διακοπές με τα κυαλια

 
Αναστασία
22 Αυγ 2019 01:07

Ο εκπαιδευτικός δεν ΔΟΥΛΕΎΕΙ μόνο τις ώρες που έχει διδακτικό ωράριο. Το ωράριο του είναι μέχρι να ολοκληρώσει τις εξωδιδακτικές του καθημερινές εργασίες, καθώς και την προετοιμασία του μαθήματος του στο σπίτι! Αυτές γιατί δεν τις προσθέτετε στο ωράριο; Και αυτοί οι μισθοί που λέτε στον ιδιωτικό τομέα (300-400) δεν υπάρχουν για τις ώρες που εργάζεται ένας εκπαιδευτικός, ούτε για ανθρώπους πτυχιούχους και με μεταπτυχιακά, όπως είναι οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί σήμερα. Ο μισθός του Έλληνα εκπαιδευτικού είναι από τους κατώτερους στην Ευρώπη. (Στην Ισπανία, με 20 χρόνια υπηρεσίας παίρνουν 2500 ευρώ), ενώ εδώ ούτε τα μισά. Και κάτι τελευταίο: Οι καθηγητές ΔΕΝ ΚΑΘΟΝΤΑΙ τρεις μήνες το καλοκαίρι. Στη β/θμια σταματάμε 30 Ιουνίου και ξεκινάμε 1 Σεπτεμβρίου. Δυο μήνες απολύτως απαραίτητοι για να αποφορτιστούμε από την ένταση της χρονιάς που διανύσαμε. Πότε θα καταλάβετε ότι το μέλλον ενός λαού εξαρτάται από την ποιότητα της παιδείας του;

 
Ρεαλιστης
22 Αυγ 2019 02:02

Παιδιά μην κρύβεστε πίσω από το δάκτυλο σας.Τα διδακτικά καθήκοντα είναι σκάρτα επτά μήνες και οι διακοπές σας τέσσερις μήνες αυτά γιατί δεν τα λέτε νομίζετε ότι η κοινωνία δεν γνωρίζει;Μην κάνετε λοιπον άσκοπες συγκρίσεις με τον ιδιωτικό τομέα που βλέπουν διακοπές με τα κυαλια

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.