Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Παραιτήθηκαν ο πρόεδρος και τα μέλη της Διοικούσας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου

Μετά από υπόδειξη της υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως
Δημοσίευση: 23/08/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Τις παραιτήσεις κατέθεσαν σήμερα Παρασκευή ο πρόεδρος και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (σ.σ. μ' εξαίρεση τα αιρετά μέλη), κατόπιν υπόδειξης της υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως.

Η απερχόμενη Διοικούσα με κοινή δήλωση   ευχαρίστησε τα  μέλη ΔΕΠ, διοικητικούς υπαλλήλους, μέλη ΣΕΠ, φοιτητές και φοιτήτριες για τη συνεργασία μας κατά την 4ετία της παρουσίας της  στο ανώτερο διοικητικό όργανο του Πανεπιστημίου.

“Δεν είναι η στιγμή ενός δημόσιου απολογισμού”, τονίζει η Διοικούσα και σημειώνει:

  •   Θεωρούμε ωστόσο ότι και σήμερα και στο μέλλον, οι δράσεις που αναπτύξαμε και οι αλλαγές που επιχειρήσαμε με στόχο την ακαδημαϊκή και διοικητική ανανέωση του ΕΑΠ, θα εκτιμηθούν από το σύνολο των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας.
  • Πιστεύουμε ότι διοικήσαμε το Ίδρυμα με γνώμονα τον σεβασμό στο δημόσιο πανεπιστήμιο, όσο και στον κοινωνικό χαρακτήρα του ΕΑΠ. Το ΕΑΠ παραμένει το κορυφαίο τριτοβάθμιο ίδρυμα στις σπουδές της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.
  • Ευχόμαστε στη νέα Διοικούσα Επιτροπή καλή επιτυχία στο έργο της με την ελπίδα ότι θα συνεχιστεί η στρατηγική της ακαδημαϊκής αναβάθμισης και προόδου του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Διευκρίνιση

Η παραίτηση αφορά μόνο τα επτά διορισμένα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του ΕΑΠ. Τα αιρετά μέλη της ΔΕ (οι Κοσμήτορες των Σχολών και ο Εκπρόσωπος των μελών ΔΕΠ) ουδέποτε παραιτήθηκαν. 

Η κοινή δήλωση

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Κατόπιν υπόδειξης της Υπουργού κ. Κεραμέως, σήμερα Παρασκευή 23/8/2019, τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου υπέβαλαν την παραίτησή τους στην ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλες και όλους σας, μέλη ΔΕΠ, διοικητικούς υπαλλήλους, μέλη ΣΕΠ, φοιτητές και φοιτήτριες για τη συνεργασία μας κατά την 4ετία της παρουσίας μας στο ανώτερο διοικητικό όργανο του Πανεπιστημίου.

Δεν είναι η στιγμή ενός δημόσιου απολογισμού. Θεωρούμε ωστόσο ότι και σήμερα και στο μέλλον, οι δράσεις που αναπτύξαμε και οι αλλαγές που επιχειρήσαμε με στόχο την ακαδημαϊκή και διοικητική ανανέωση του ΕΑΠ, θα εκτιμηθούν από το σύνολο των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας. Πιστεύουμε ότι διοικήσαμε το Ίδρυμα με γνώμονα τον σεβασμό στο δημόσιο πανεπιστήμιο, όσο και στον κοινωνικό χαρακτήρα του ΕΑΠ. Το ΕΑΠ παραμένει το κορυφαίο τριτοβάθμιο ίδρυμα στις σπουδές της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Ευχόμαστε στη νέα Διοικούσα Επιτροπή καλή επιτυχία στο έργο της με την ελπίδα ότι θα συνεχιστεί η στρατηγική της ακαδημαϊκής αναβάθμισης και προόδου του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του ΕΑΠ

Σχόλια (12)

 
ΑΪΝΤΕ ΘΥΜΑ, ΑΪΝΤΕ ΨΩΝΙΟ
23 Αυγ 2019 18:21

Επιτέλους. Η άλλη διοικούσα θα είναι καλύτερη; Αμφιβάλω. Ελλάδα είναι εδώ.

 
dimitris
23 Αυγ 2019 18:30

δυστυχώς φεύγει ο καλύτερος πρόεδρος του ΕΑΠ, πολύ εργατικός, πολύ άξιος, εξαίρετος πρόεδρος, μεγάλη απώλεια για το ΕΑΠ.

 
ΕΑΠ
23 Αυγ 2019 20:17

Το ΕΑΠ πρέπει να ενωθεί με το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, να προσφέρουν ανοικτά διαδικτυακά μαθήματα.

Ας κάνει τη σχετική εισήγηση το υπουργείο.

 
γιαννης
24 Αυγ 2019 12:03

Διωξανε αυτον που εχτιζε , για να δουμε οι επομενοι θα χτισουν ?

 
Φούλη
24 Αυγ 2019 14:15

Το ΕΑΠ πρέπει να δει σοβαρά τι θα κάνει με τα επαγγελματικά δικαιώματα ΕΛΠ και ΕΠΟ που ταλαιπωρούν τόσα χρόνια φοιτητές και αποφοίτους του!!!!

Δεν μπορεί να λειτουργούν τμήματα χωρίς να είναι αναγνωρίσιμα χωρίς ΠΕ κωδικό !!!! Να το δει σοβαρά και η Υπουργός Παιδείας!!!!

 
Σπύρος
24 Αυγ 2019 17:55

Δεν ξέρω αν ήταν ο καλύτερος, αλλά για εμένα ήταν ένας καλός πρόεδρος.

Καλή συνέχεια να'χει.

 
Νικος
24 Αυγ 2019 21:58

Πρώτη φορά παγκοσμίως
υπήρξε αρνητική βαθμολογία για τους ΣΕΠ. Δηλαδή. να τιμωρειται η εμπειρία
.

 
Σοφια
24 Αυγ 2019 23:59

Επιτέλους ας δοθεί ΠΕ στα δύο προγράμματα ΕΠΟ και ΕΛΠ ώστε να γνωρίζουν οι απόφοιτοι αυτών αλλά και οι ενδιαφερόμενοι τι δικαιώματα έχουν..
Έλεος τόσα χρόνια!!!!

 
Αλλεργικός στο ΣΑΝΟ (R)
25 Αυγ 2019 12:00

Δεν υπάρχει αντιστοίχιση με κλάδους εκπαιδευτικών όπως συμβαίνει με τόσα άλλα πτυχία ΑΕΙ.

 
Nicky
25 Αυγ 2019 15:00

Η απόφαση της απερχόμενης διοικούσας, ωστόσο, αντιστοίχισε τον ΕΠΟ με το ΠΕ79, και εισηγήθηκε νέο ΠΕ για τον ΕΛΠ. Αλλά αν δεν υπάρχει αντιστοίχιση ας φτιάξουν καινούργια ΠΕ. Δεν είναι δικαιολογία η μη ύπαρξη αντιστοίχησης, ώστε να μην έχουν κωδικό ΠΕ τα εν λόγω προγράμματα!

 
Κέλλυ
25 Αυγ 2019 15:34

Από όσο γνωρίζω αποφασίστηκε πρόσφατα να δωθούν επαγγελματικά δικαιώματα στην ΕΠΟ και ΕΛΠ ..το Υπουργείο Παιδείας ας μας πει!!

 
Nicky
25 Αυγ 2019 19:18

Διόρθωση ο ΕΠΟ με ΠΕ78 κοινωνικών επιστημών. Το υπουργείο παιδείας αναμένουν όλοι. Θα δούμε τι μέλλει γενέσθαι ..

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ