Placeholder

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ

Οι 140 ομάδεις σχολείων στις οποίες ασκούν καθήκοντα μέλη ΕΕΠ του κλάδου ΠΕ23 Ψυχολόγων

Δημοσίευση: 23/08/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης οι 140  ομάδες σχολικών μονάδων   Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στις οποίες ασκούν καθήκοντα μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού του κλάδου ΠΕ23 Ψυχολόγων για το σχολικό έτος 2019-2020.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟ ΦΕΚ

α) Σε κάθε ομάδα σχολείων τοποθετείται ένας (1) Ψυχολόγος κλάδου ΠΕ23. Εντός 5 ημερών από την ημερομηνία ανάληψης υπηρεσίας καταρτίζει εβδομαδιαίο πρόγραμμα στο οποίο καθορίζεται συγκεκριμένη ημέρα της εβδομάδας, σταθερή καθ’ όλη τη διάρκεια του διδακτικού έτους, κατά την οποία θα ασκεί τα καθήκοντά του, σε κάθε μια από τις πέντε (5) σχολικές μονά- δες που έχει τοποθετηθεί. Το πρόγραμμα υποβάλλεται στους διευθυντές των σχολικών μονάδων της ομάδας τοποθέτησης και ο διευθυντής της πολυπληθέστερης σχολικής μονάδας σε μαθητικό πληθυσμό υποβάλλει το πρόγραμμα στο Τμήμα Εκπαιδευτικών Θεμάτων της οικείας Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Η Διεύθυνση Εκπαίδευσης κοινοποιεί το πρόγραμμα στα οικεία ΠΕ.Κ.Ε.Σ. και Κ.Ε.Σ.Υ.

β) Το έργο των ψυχολόγων υποστηρίζεται και εποπτεύεται από το οικείο Κ.Ε.Σ.Υ., ο προϊστάμενος του οποίου οργανώνει συναντήσεις των ψυχολόγων για το σκοπό αυτό.

γ) Ο ψυχολόγος υποβάλλει έκθεση στο τέλος της σχολικής χρονιάς στον διευθυντή κάθε σχολικής μονάδας της αρμοδιότητάς του, όπου περιγράφονται οι δράσεις τις οποίες έχει οργανώσει, οι ενημερώσεις - επαφές που έχουν πραγματοποιηθεί καθώς και ενέργειες στις οποίες έχει προβεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην υπουργική απόφαση 142628/ΓΔ4 (ΦΕΚ 3032/2017 τ.Β ́) «Καθήκοντα και αρμοδιότητες των κλάδων ΠΕ23 Ψυχολόγων και ΠΕ30 Κοινωνικών Λειτουργών στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Γενικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης».

δ) Η ανωτέρω έκθεση υποβάλλεται από τον διευθυντή του σχολείου στο οικείο Κ.Ε.Σ.Υ. και φυλάσσεται στο αρχείο του σχολείου.

ε) Ο ψυχολόγος συμμετέχει στο σύλλογο Διδασκόντων και στην Ομάδα Εκπαιδευτικής Υποστήριξης Μαθητών, αρκεί αυτό να μην παρεμποδίζει την άσκηση των καθηκόντων του και δεν υποχρεούται να αναλαμβάνει καθήκοντα και αρμοδιότητες διοικητικής φύσεως και δεν του ανατίθενται καθήκοντα που σχετίζονται με διδακτικό ή εξωδιδακτικό έργο (εφημερίες, αναπληρώσεις κ.ά.).

Η κάλυψη των ανωτέρω θέσεων θα πραγματοποιηθεί με πρόσληψη μελών Ε.Ε.Π. που ανήκουν στον κλάδο ΠΕ23 Ψυχολόγων από τους πίνακες αναπληρωτών Ε.Ε.Π. του κλάδου ΠΕ23 ψυχολόγων.

Σχόλια (7)

 
Νίκος
23 Αυγ 2019 23:35

Από τις 258 ομάδες της περσινής χρονιάς κατεβήκαμε στις 140; Να περιμένουμε και άλλο ΦΕΚ με επιπλέον ομάδες ή αυτό είναι μια πρόγευση της "κανονικότητας" που μας περιμένει για φέτος;

 
Μανος
24 Αυγ 2019 01:14

Οι ψυχολόγοι αυτοί έχουν σχέση με την εδεαυ η είναι άλλο πρόγραμμα?? δηλαδή σε ένα σχολείο μπορεί να υπάρχει εδεαυ και ψυχολόγος δεύτερος? περίεργο μου φαίνεται...

 
Αθηνά
24 Αυγ 2019 05:10

Μόνο στα Δημοτικά χρειάζονται οι ψυχολόγοι;

 
Κοινωνικοί λειτουργοί
24 Αυγ 2019 13:41

Κάθε σχολείο θα έπρεπε να έχει ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς, για εκπαιδευτικά θέματα (πχ. δυσλεξία, διάσπαση προσοχής) αλλά και κοινωνικά (επιθετικότητα, εκφοβισμός).

Αυτά που βλέπουμε στα προαύλια καμιά φορά είναι χειρότερα από όσα φανταζόμαστε.

 
Ηλίας
24 Αυγ 2019 23:56

Αυτά είναι όλα τα σχολεία όπως τα εισηγήθηκαν οι Περιφερειακές Δ/νσεις; γιατί βλέπουμε μεγάλες διαφορές στις περιφέρειες, τι έγινε; ποιος είχε την τελική επιλογή ποις έκοψε και έραψε και με ποια κριτήρια; θα ξαναπάρουν συμπληρωματικά; πάντως δε φαίνεται να είναι ορθολογική η κατανομή

 
Ελευθερία
25 Αυγ 2019 15:23

@κοινωνικοι λειτουργοί

Για τα θέματα που αναφέρεις υπάρχουν οι ειδικοί παιδαγωγοί!

 
Kelly
28 Αυγ 2019 16:32

Ergazomai sto Hnwmeno Basileio ws Sxolikh psychologos/Psychotherapeutria, exw spoudasei ekei alla eimai Ellhnida. Pws mporw na dhlwsw endiaferon gia proslhpsh se ena apo ayta ta dhmotika?
Eyxaristw

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean