Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Νέος Πρόεδρος του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) ο Πρύτανης του Παν. Κρήτης Οδ. Ζώρρας

Δημοσίευση: 26/08/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Τον Πρύτανη  του Πανεπιστημίου  Κρήτης Οδ. Ζώρρας, θα τοποθετήσει η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως στη θέση του προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Ο κ. Ζώρας όταν αναλάβει καθήκοντα προέδρου του ΕΑΠ θα  παραιτηθεί από Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης

Ο Καθηγητής Οδυσσέας - Ιωάννης Ζώρας είναι Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Καθηγητής Χειρουργικής Ογκολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος (MSc) «Ογκολογία: Από τον Ογκογένεση έως τη Θεραπεία», Διευθυντής της Κλινικής Χειρουργικής Ογκολογίας στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρίας (ΕΧΕ), ενώ διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου (Board of Directors) της European Society of Surgical Oncology (ESSO) (2014-2018), πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ογκολογίας (ΕΕΧΟ) και πρώην Πρόεδρος Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης (2007-2011). Είναι συγγραφέας ή συν-συγγραφέας σε 110 και πλέον επιστημονικές δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά με σύστημα κριτών. Είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Ρώμης “Sapienza” (cum Laude), διαθέτει μεταπτυχιακή εκπαίδευση από το Glasgow University και το University of Rochester και διδακτορικό τίτλο (PhD) από το Πανεπιστήμιο της Αθήνας (Άριστα). Έχει βραβευτεί από τον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας με το παράσημο Ufficiale dell' Ordine della stella della Repubblica Italiana.

Σχόλια (11)

 
Χρήστος
26 Αυγ 2019 22:54

Να καταφέρει να το διαπρέψει στις παγκόσμιες κατατάξεις ώς ενα από τα καλύτερα διεθνώς Πανεπιστήμια όπως το Πανεπηστήμιο Κρήτης, ΕΚΠΑ, ΑΠΘ... και σαφώς να δημιουργηθεί Πρυτανεία ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!

 
εξαιρετικό νέο....
27 Αυγ 2019 00:07

Επιτέλους ένας γνώστης της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στο τιμόνι του ΕΑΠ!!

 
Εκλογή Πρυτανικής Αρχής ΕΑΠ
27 Αυγ 2019 00:24

Ποιο άλλο ίδρυμα λειτουργεί δύο δεκαετίες χωρίς εκλεγμένη διοικητική αρχή; Πότε θα προκηρυχθούν θέσεις για τη στελέχωση με μόνιμο προσωπικό;

Να δοθεί μια τετραετής ή οκταετής περίοδος σε μέλη μιας εξωτερικής διοικούσας επιτροπής (1 ή 2 θητείες) είναι αποδεκτό για την αποτελεσματικότητα της βασικής οργάνωσης ενός ΑΕΙ, αλλά πλέον έχει σχεδόν φτάσει το ημερολόγιο στο τέλος του 2019...

Αστείες καταστάσεις και απίθανες δικαιολογίες.
Κρίμα για το τέλος ενός οράματος μιας σοβαρής ανώτατης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

 
ΔΕΠ
27 Αυγ 2019 00:37

Συγγνωμη αλλα στις παγκοσμιες καταταξεις τα ελληνικα πανεπιστημια δεν πανε καθολου καλα. Οταν το πανεπιστημιο του Μπριστολ (δηλ οχι κατι πρωτοκλασσατο) ειναι στη θεση 64 κ το ΕΜΠ στη θεση 700 το λετε τα καλυτερα?

 
panos
27 Αυγ 2019 09:32

Για ποιό λόγο το υπουργείο δεν επιλέγει ένα πρώην πρόεδρο των ΤΕΙ ή ένα καθηγήτη κάποιυ ΤΕΙ ; Υπάρχουν αξιολογότατοι καθηγητές στα Τεχνολογικά εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

 
ΓΙΑΝΝΗΣ
27 Αυγ 2019 15:23

ΜΕΛΟΣ ΔΕΠ
Στις κατατάξεις της λίστας ARWU στους επιμέρους επιστημονικούς κλάδους (Global Ranking of Academic Subjects) για το έτος 2019 αρκετά ελληνικά πανεπιστήμια κατέχουν σημαντικές θέσεις.

Όπως μπορείτε να δείτε από την κατάταξη, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο είναι 7ο στον κόσμο στον κλάδο της Επιστήμης Πολιτικού Μηχανικού, στις θέσεις 101-150 στην Επιστήμη και Τεχνολογία Μεταφορών, 29ο στη Ναυτική/Θαλάσσια Τεχνολογία και στις θέσεις 151-200 στους Υδατικούς Πόρους.

 
Νίκος
27 Αυγ 2019 17:27

Πολύ καλή επιλογή. Θα ήταν όμως ακόμα καλύτερο να ξεκινήσουν οι διαδικασίες ώστε το ΕΑΠ να γίνει ένα Πανεπιστήμιο όπως όλα τα υπόλοιπα που εκλέγουν την δική τους Διοίκηση. Αυτή θα είναι μια καινοτομία για το ΕΑΠ τα τελευταία 20 χρόνια!

 
Nicky
27 Αυγ 2019 18:39

Δεν υπάρχει η πολιτική βούληση για να αυτονομηθεί το ΕΑΠ. Ο νέος πρόεδρος έχει ένα πλουσιότατο βιογραφικό, ωστόσο κάποια σχέση με την εξ αποστάσεως και ανοιχτή εκπαίδευση δε διαφαίνεται..

 
μελος δεπ
10 Σεπ 2019 23:35

Εξαιρετική επιλογή, άνθρωπος των έργων, μεθοδικός, ξέρει και να φτιάχνει αλλά και να "σπάζει" αυγά αν χρειαστεί, όπως τον γνωρισα στη συνοδο των πρυτάνεων.

 
Mέλος ΔΕΠ
11 Σεπ 2019 11:25

Γιατί το Πανεπιστήμιο Κρήτης δεν ενώθηκε με το Πολυτεχνείο Κρήτης και το ΤΕΙ Κρήτης;

Ποιο λοιπόν το τόσο "εξαιρετικό έργο" της προηγούμενης ηγεσίας στη διοίκηση των ΑΕΙ; Η ανακύκλωση προσώπων μόνο ανησυχία προκαλεί.

 
Αρθούρος
11 Σεπ 2019 13:01

Καμιά φορά,η μετακίνηση των προσώπων από μία θέση στην άλλη,μάλλον καλύτερη,μπορεί να απελευθερώνει εξελίξεις που ήταν από καιρό ώριμες.Έτσι, τώρα μπορεί να μην υπάρχουν εμπόδια γιά τη συγχώνευση των τριών πανεπιστημίων της Κρήτης,ή έστω αυτά να λιγοστέψουν.Δεν έχουν όλοι οι καθηγητές την ίδια άποψη πάνω στο θέμα της συγχώνευσης.Μπορεί τελικά,να μη φτάνει μόνο η βούληση του υπουργού γι'αυτό.Εξάλλου,μην ξεχνάμε,μιλούμε γιά Κρητικούς.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.