Οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ

Οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν στα Λύκεια θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα στοιχεία της επιτυχίας του και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.

27/08/2019

Ενημερώθηκε: 27/08/2019, 11:07

Άκουσε το άρθρο

Ανακοινώθηκαν σήμερα από το υπουργείο Παιδείας οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ.

Πατήστε αντίστοιχα παρακάτω για να ανοίξετε τους πίνακες:

ΒΑΣΕΙΣ -- ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΓΕΛ 2017-ΗΜΕΡΗΣΙΑ -- ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2019

ΒΑΣΕΙΣ -- ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΓΕΛ 2018-ΗΜΕΡΗΣΙΑ -- ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2019

ΒΑΣΕΙΣ -- ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΕΠΑΛ-ΗΜΕΡΗΣΙΑ -- ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2019

ΒΑΣΕΙΣ -- ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΕΛ-ΕΣΠΕΡΙΝΑ -- ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2019

ΒΑΣΕΙΣ -- ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΕΛ-ΗΜΕΡΗΣΙΑ -- ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2019

ΒΑΣΕΙΣ -- ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΑΛ-ΕΣΠΕΡΙΝΑ -- ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2019

ΒΑΣΕΙΣ -- ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΑΛ-ΗΜΕΡΗΣΙΑ -- ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2019

ΒΑΣΕΙΣ -- ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΛΛΟΓΕΝΩΝ-ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ (ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩΠ. ΕΝΩΣΗΣ) -- ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2019

ΒΑΣΕΙΣ -- ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΛΛΟΓΕΝΩΝ-ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ (ΕΥΡΩΠ. ΕΝΩΣΗΣ) -- ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2019

Συγκριτικά βάσεων

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΒΑΣΕΩΝ -- ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΓΕΛ 2017 -- ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2019

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΒΑΣΕΩΝ -- ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΓΕΛ 2018 -- ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2019

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΒΑΣΕΩΝ -- ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΕΛ -- ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2019

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΒΑΣΕΩΝ -- ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΑΛ -- ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2019

Που θα δείτε τα ονόματα των επιτυχόντων

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου https://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας

α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους

β) τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο - Μητρώνυμο).

Ταυτόχρονα, τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους για να εκτυπωθούν καταστάσεις των επιτυχόντων που θα αναρτηθούν στα Λύκεια. Διευκρινίζεται ότι οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν στα Λύκεια θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα στοιχεία της επιτυχίας του και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.

Επίσης σήμερα την ίδια ώρα θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των εισαγόμενων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών (Αποφοίτων Λυκείων εκτός Ε.Ε.) και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων Κρατών-Μελών της Ε.Ε. Τα ανωτέρω αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ως άνω ιστοσελίδα των αποτελεσμάτων των εξετάσεων για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (20)

DIMITRIOS
|

Μήπως αντί να γράφουμε ο καθένας την εξυπνάδα του για τις βάσεις και τις βαθμολογίες να σκύψουμε πρώτα να δούμε τι συμβαίνει και τι δεν πάει καλά με τη διδασκαλία των μαθηματικών αλλά και όλων των μαθημάτων , τουλάχιστον στο Γυμνάσιο και το Λύκειο αν όχι και το Δημοτικό???

Η βάση του διαγωνισμού
|

Δημιουργείται ανισορροπία στις βάσεις απλούστατα επειδή οι υποψήφιοι δεν προτιμούν τα τμήματα της περιφέρειας: Τα μόρια έχουν νόημα σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες αντίστοιχες σχολές.

Έτσι εμφανίζεται το "παράδοξο" μια ομάδα Σχολών Α (πχ. Πληροφορικής) να έχει γενικό μέσο όρο στο 15 αλλά να υπάρχουν δύο τμήματα, (πχ. στην Κάτω Ραχούλα και στο Αντινήσι) που να έχουν βάση κάτω από 9.

Τι σημαίνουν τα μόρια;
|

Βλέπω ότι δεν καταλαβαίνετε κάτι πολύ απλό. Ο ίδιος μαθητής μπορεί να γράψει 15 ή 5 ανάλογα με τα θέματα. Γιατί με το 15 στα εύκολα θέματα αξίζει να μπει και με το 5 στα δύσκολα όχι;
Η βάση του 10 δε σημαίνει τίποτα.

Τζίνα
|

Aς κάνουν οι σχολές το ξεσκαρτάρισμα ήδη από το πρώτο έτος και ας μην κρατάνε "αιώνιους φοιτητές".

Νικόλαος
|

Από τα σχόλια γίνεται αντιληπτό ότι το μόνο που καταλαβαίνουν οι πολλοί είναι να μετρήσουν με τη μεζούρα πόσα μόρια έπιασε ο απόφοιτος του Λυκείου! Τα προγράμματα σπουδών δηλαδή το τι θα μάθουν στη σχολή δεν φαίνεται να απασχολεί ιδιαίτερα το φιλοθεάμον κοινό. Στα ξένα πανεπιστήμια που δεν έχει μόρια εισαγωγής αλλά απαιτητικό πρόγραμμα σπουδών δεν βγαίνουν επιστήμονες; Ας αφήσουν τα μόρια και ας ασχοληθούν με τις παρεχόμενες σπουδές στα ΑΕΙ και τα επαγγελματικά δικαιώματα, αν θέλουμε οι σπουδές να έχουν αντίκρισμα και να μην είναι απλά συζήτηση καφενείου ποιανού ο γιος ή η κόρη έκανε μεγαλύτερο σκορ.

@Σύστημα για κλαματα
|

Δηλαδή με 7500 μόρια, θα μπει, θα τελειώσει και θα πάει να διδάξει μετα!

Αλήθεια αν πάρει μετεγγραφη για Αθήνα, θα το μάθει κανεις?

Όλα αυτά δείχνουν πόσο έχουν φουσκώσει τους εισακτεους χωρίς δεύτερη σκέψη, για τα σουβλατζίδικα .

ΠΕ86
|

Αφού καταργήθηκε η βάση του 10 και αυξήθηκαν οι θέσεις εισακτέων (περνάει σε κάποια σχολή το 70% των υποψηφίων αν θυμάμαι καλά) είναι επόμενο πως θα έχουμε εισακτέους με πολύ χαμηλές βαθμολογίες...

Δυστυχώς πολλοί από αυτούς δε θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της σχολής τους (π.χ μαθηματικό με 7500)

Υπάρχουν περιφερειακά ΑΕΙ με βάση 6000 την ώρα που αντίστοιχες σχολές ΤΕΙ έχουν τη διπλάσια!

Ποιοι θα σπουδάσουν.;
|

Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας (Θεσσαλονίκη), ΑΠΘ: 4.016 μόρια !!!!!!?

QMW
|

Τρεις σχολές νομικής υπήρχαν στη χώρα και οι δικηγόροι έφεραν το χαμό για μία τέταρτη και για να πω την αλήθεια τότε μου είχε φανεί ότι έχουν άδικο αφού έχουν ανοίξει ένα σωρό άλλες σχολές ! Από τους βαθμούς βάσεων των λεγομένων καθηγητικών σχολών διαφαίνεται ότι οι δικηγόροι είχαν κι ένα δίκιο ! Διότι η αξιοπρέπεια ενός κλάδου έχει σχέση και με το πόσο δύσκολο είναι να σπουδάσεις το αντικείμενο ! Η γνώμη μου είναι ότι οι βαθμοί κάποιων καθηγητικών σχολών είναι τόσο χαμηλοί που το κύρος των εκπαιδευτικών άμεσα και οι μισθοί τους αύριο θα τεθούν σε κίνδυνο ! 'Ηδη ένα σωρό άρθρα στον μη εκπαιδευτικό τύπο αναφέρονται στο πόσο άσχετοι θα είναι οι καθηγητές του αύριο ! Τελειώνεις μια σχολή που δε χρειάζεται καν να πιάσεις βάση, κάνεις κι ένα μεταπτυχιακό στην εκπαίδευση που αναγνωρίζεται σε όποια χώρα της ΕΕ θες (αύριο μπορεί να είναι και κανένας βόρειος γείτονας μας), τραβάς και 1-2 σεμινάρια και είσαι πρώτος υποψήφιος εν καιρώ για αναπληρωτής πρώτα και για διορισμό μετά ! Ούτε γραπτό διαγωνισμό δεν κάνει πια το ΑΣΕΠ να δούμε τι πιάνεις ! Δε σου λέω κάτι σχολές διοίκησης επιχειρήσεων με 4,5 και κάτι σχολές πολιτικών μηχανικών που αν είσαι από ΕΠΑΛ δε χρειάζεσαι ούτε μονάδα ! Μετά θα λέμε παίρνουμε χαμηλούς μισθούς και δε μας σέβεται η κοινωνία !

Αστυφύλακας
|

Ας βάλουν τα θέματα εξετάσεων που έβαζαν πριν 15 χρόνια και ας μειώσουν τις θέσεις εισακτέων για να νιώσουμε όλοι καλύτερα.

Αν μια Ιατρική είναι στα 18.000 μόρια πού περιμένουν να είναι η βάση για τα ΤΕΙ Τρεχαγυρευε;

Βάσεις Δεσμών
|

Αντίστοιχες ήταν οι βαθμολογίες την εποχή των Δεσμών όπου το 10 και το 11 έπεφταν σύννεφο. Απλώς τώρα έχουν πολλαπλασιαστεί τα τμήματα.

Πρέπει να μπει όριο στις δηλώσεις σχολών, να επιλέγουν οι υποψήφιοι μόνο 20-25 τμήμα και σχολές.

Φυσικά και όταν λειτουργούν τρία παρεμφερή τμήματα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα και άλλα επτά σε νησιά και χωριά το βαθμολογικό χάσμα ανάμεσα τους δεν πρόκειται ποτέ να γεφυρωθεί.

Έρχονται μετά και οι μετεγγραφές, με +100 φοιτητές στις κεντρικές σχολές, και διαλύεται όλο το σύστημα της ανώτατης εκπαίδευσης.

Τόσα ΤΕΙ που έγιναν πανεπιστήμια, τόσα τμήματα πανεπιστημίων που είναι παρατημένα, γιατί δεν κλείνουν να μεταφερθούν οι πόροι σε υγιείς και βιώσιμες σχολές;

Δον Κιχώτης
|

Οι μισοί απ' αυτούς που πέρασαν... είναι μελλοντικοί μας συνάδελφοι!...

Σύστημα για κλάματα....
|

Μαθηματικό στη Σάμο, 7500 !!!!!
Μετά γίνεται συζήτηση για επαγγελματικά δικαιώματα....

Κώστας
|

Λυπάμαι τους καθηγητές που θα έχουν "φοιτητές" των 4000 , 5000, 6000 κλπ μορίων. Η τριτοβάθμια εκπαίδευση του Γαβρόγλου τώρα δικαιώνεται αλλά απαξιώνεται. Αν αυτό δεν είναι κατάργηση στην πράξη των πανελληνίων εξετάσεων τότε τι είναι;;

S.
|

Αυτούς τους φοιτητές τους πληρώνουμε όμως… Δεν είναι καθόλου αστείο! Πληρώνεις τους καθηγητές τους, τις υποδομές κλπ. 6-7 χιλιάρικα πληρώνει ετησίως για τον φοιτητή αυτό. Δυστυχώς όμως, μπαίνουν και Μαθηματικοί με 7500!!!. Όχι ότι αν έμπαιναν με 10.000 θα άλλαζε κάτι… Όλοι έτοιμοι για συναρτησιακή ανάλυση και γεωμετρία Riemann!
Γιατί κα Υπουργέ ταλαιπωρείτε αυτά τα παιδάκια και βάζετε σε τόσα έξοδα κάποιους φτωχούς γονείς που δεν καταλαβαίνουν;;; Μη σας ακούσω να λέτε για «αιώνιους φοιτητές»!!! Εσείς τους βάλατε μέσα! Αλλά πέραν του ότι καταστρέφετε κάποια παιδιά (15 παραγωγικά χρόνια νεότητας θα τους φάτε), ζημιώνετε και το κράτος! Δείξτε λίγο σεβασμό στις Επιστήμες, στα Πανεπιστήμια, στην Έρευνα…

ΜΕΛΟΣ ΔΕΠ
|

Του χρόνου θα περνάνε με 1.

@κολλια τα μυαλά σου...
|

Λανθάνεις: η χαμηλότερη βάση στις οικονομικές επιστήμες είναι 4.490 μόρια, ήτοι 4,49 στα 20 (διοικητικής επιστήμης & τεχνολογίας ΠΔΜ/Κοζάνη), που έτυχε να δω επί τροχάδειν στην κατηγορία 90% γενικής σειράς ημερησίων γενικών λυκείων

Φυσικός
|

Μαθηματικό και Φυσικό με 8 και 9
Άρα έχουν γράψει μαθηματικά και φυσική κάτω από 5.
Θα πάρουν και μια μεταγραφή στην Αθήνα και άσε τα κορόιδα να διαβάζουν.

Αναβαθμιση ΑΕΙ
|

Αυτη ήταν η αναβάθμιση των ΤΕΙ που οροματιζόταν ο Γαβρόγλου, τα περισσότερα τμήματα ΤΕΙ βάση κάτω από 10. Να μπει επιτέλους η βάση του 10 και να αδειάσουν τα πρώην ΤΕΙ.

κολλια τα μυαλά σου...
|

Βασεις εισαγωγης οικονομικές επιστημες ο χαμηλότερος 4600 (περασε με 4)
λογιστικής χρηματοοικονομικης ηράκλειο 4,900 (περασε με 4).

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ