Placeholder

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

Έπεσαν οι βάσεις στη μοναδική σχολή που δεν έγινε Πανεπιστήμιο

Δημοσίευση: 27/08/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Έπεσαν οι βάσεις εισαγωγής , αλλά δεν “κατρακύλησαν” σε σχέση με πέρσι,  στα τμήματα της ΑΣΠΑΙΤΕ, τη μοναδική Σχολή που δεν έγινε Πανεπιστήμιο , όπως τα άλλα ΤΕΙ και παραμένει στην Ανώτατη Εκπαίδευση Τεχνολογικής Κατεύθυνσης.

Ειδικότερα οι βάσεις στα τμήματα της ΑΣΠΑΙΤΕ έχουν ως εξής (σε παρένθεση οι περσινές βάσεις):

  • ΑΣΠΑΙΤΕ    ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ         7.293 (9.046)
  • ΑΣΠΑΙΤΕ    ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ- ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ         6.631  (8.669)
  • ΑΣΠΑΙΤΕ    ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ          8.263 (9.555)
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ         6.678    (8.863)  
Ετικέτες: 
ΑΣΠΑΙΤΕ

Σχόλια (13)

 
ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΑΣΠΑΙΤΕ
28 Αυγ 2019 08:47

Αν δεν είναι κατρακύλα να μπαίνει κάποιος με 6.6 στην σχολή πολιτικών τι είναι;
Το 6 τείνει στο 0. Που να πάει στο 0. Αυτοί που μπήκαν θα έχουν γράψει κανα 12 στην έκθεση και 4 και 5 στα υπόλοιπα.

 
Ασπαιτε αγανακτισμενος
28 Αυγ 2019 08:47

Καιρός όμως να την κάνουν Πανεπιστήμιο.οι βάσεις διαμορφώνονται διαφορετικά κάθε χρόνο ανάλογα τις συνθήκες.τόσο καιρό περιμένουμε ένα άρθρο μια εξήγηση γιατί δεν ενώθηκε με το Παδα και κανενας δεν την έδωσε ούτε ενδιαφέρθηκε.Και τώρα ανεβαζετε αυτό???τι νόημα έχει???ερχεται ο Σεπτεμβρης δεν νομίζετε κύριοι υπεύθυνοι της σχολής του Υπουργείου φοιτητές, γονείς ότι πρέπει να δρασετε άμεσα διεκδικοντας τη θέση που αρμόζει???Πότε θα γίνει του χρόνου οταν θα δείτε να πέφτουν ΟΙ βάσεις ακόμα πιο πολύ??η οταν καταλάβετε ότι μόνη της δεν μπορεί να σταθεί???Και εσείς κύριοι του esos γιατί δεν κάνετε ένα άρθρο πάνω Σε αυτό το θέμα μήπως καταλάβουμε και εμείς Τι παίζετε εκεί μέσα? ??

 
Νίκος
28 Αυγ 2019 08:47

Φαντάσου να κατρακυλούσαν κιόλας!

 
ΓΙΑΝΝΗΣ
28 Αυγ 2019 09:42

ΑΦΟΥ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΜΠΗΚΕ ΑΠΟ ΕΠΑΛ ΜΕ 3,3 ΠΟΙΟ 6

 
ΠΡΩΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΑΣΠΑΙΤΕ
28 Αυγ 2019 10:13

Προσωπικά περίμενα αυτή την κατάληξη. Συμφέροντα;

 
Ανδρεας χ
28 Αυγ 2019 10:14

Ρε esos θα μαθουμε ποτε τι θα γινει με αυτη τη σχολη??

 
D.L
28 Αυγ 2019 10:20

Να σκεφτούμε σε πόση εκτίμηση έχουν οι υποψήφιοι τη συγκεκριμένη σχολή , ίσως και το επάγγελμα του εκπαιδευτικού.... άδικα κατά τη γνώμη μου αλλά έτσι είναι τα πράγματα σήμερα. Όσο και αν απογοητεύει κάποιους, είναι απόλυτη ανάγκη να υπάρχει βαθμολογική βάση για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

 
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Ψ.
28 Αυγ 2019 14:29

Έγραψα επιστολή στο υπουργείο σχετικά με το μέλλον της ασπαιτε και μου απάντησαν αναγκαστικά γιατί έπρεπε! Ντροπή! Ας πάρει κάποιος θέση, γιατί τα παιδιά μας κόπιασαν να μπουν όταν οι βάσεις ήταν στα ύψη και τώρα δεν ξέρουν ποιο θα είναι το μέλλον τους. Φοιτητές που το ίδιο έτος δεν πέρασαν στη σχολή λόγω των υψηλών μορίων της και μπήκαν στο παδα, σήμερα σπουδάζουν στο πανεπιστήμιο και εμείς δεν ξέρουμε τι είμαστε, σπουδάζοντας ένα έτος επιπλέον! Ξεσηκωθειτε! Εγώ είμαι η πρώτη που θα συμμετέχω στον ξεσηκωμό! Ας διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας!

 
Γιώτα
28 Αυγ 2019 14:42

Και πάλι καλά κρατήθηκαν αν συγκρίνεις με το τι έγινε σε άλλες σχολές που λέγονται και Πανεπιστήμια. Ο λόγος που δεν
Πήγε στον πάτο τελείως είναι γιατί ήταν πλέον η μόνη με 20% για ΕΠΑΛ σε μια πόλη με το μισό πληθυσμό της χώρας. Όποτε παιδιά με χαμηλά εισοδήματα έπεσαν με τα μούτρα εκεί καλύφθηκε το 20% και μετά τα ΓΕΛ θεωρώ με ήδη την τοποθεσία. Αν δεν υπήρχαν αυτά θα πήγαινε πολύ κάτω του λόγου το αληθές σχολές επαρχίας. Η Αθήνα την σώζει. Είναι τελείως άδικο για αυτή την όμορφη σχολή να την αγνοούν. Οι φοιτητές και οι παρατάξεις που φωνάζουν κανονικά πρέπει να κάνουν κατάληψη η να στρατοπεδεύσουν έξω από το υπουργείο μέχρι να δοθεί λύση. Αλλοιώς τρώνε το χρόνο τους τσάμπα
Εκεί.

 
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Ψ.
28 Αυγ 2019 20:40

Η απάντηση του υπουργείου σχετικά με το ερώτημα μου για το που ανήκει η ασπαιτε και για το μέλλον της είναι η ακόλουθη και σας την παραθέτω, για να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα:
κ. .................... καλησπέρα σας,

Σε απάντηση της με αριθμ. πρωτ. .. ηλεκτρονικής σας επιστολής σχετικά με την Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

Βάσει του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου για τη δομή και λειτουργία των ελληνικών Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων η ανώτατη εκπαίδευση παρέχεται από τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Ε.Ι.). Τα Α.Ε.Ι. είναι νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου πλήρως αυτοδιοικούμενα και τελούν υπό την εποπτεία του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων. Η Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. αποτελεί Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα.

Περαιτέρω, σας ενημερώνουμε ότι η υπηρεσία μας δύναται να παρέχει αρμοδίως πληροφορίες για διατάξεις νόμων που έχουν ψηφιστεί.

Με εκτίμηση,

 
ΓΜ
28 Αυγ 2019 21:14

Παρασκευή Ψ. Περισσότερα για το περιεχόμενο της επιστολής σου όπως και της δικής τους απαντητικής τους μπορούμε να έχουμε;

 
Γιώτα
29 Αυγ 2019 10:20

@Παρασκευη Ψ. Έχεις απόλυτο δίκιο η απάντηση είναι απαράδεκτη ως απάντηση σε πολίτη. Με αυτή τη λογική και τα ΤΕΙ είχαν γίνει ανώτατα γιατί πανεπιατημιοποιηθηκαν; Είναι απάντηση του ξεφορτώματος. Εγώ πάντως απορώ με
Την ανοχή της ΔΕ και όλων των φορέων της σχολής συμπεριλαμβανομένων των φοιτητών. Σε άλλες σχολές θα είχε γίνει ο χαμός για πολύ λιγότερο
Σοβαρά θέματα.

 
ΑΣΠΑΙΤΕ φοιτητης
29 Αυγ 2019 12:22

Εύχομαι η νέα ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να δει το θέμα της ΑΣΠΑΙΤΕ και να μην το πετάξει στο καλάθι των αχρήστων.Η προηγούμενη ηγεσία το μόνο που έκανε είναι να εμπαίζει τους φοιτητές και να μην δονεί ξεκάθαρες απαντήσεις ενώ υπήρχαν πολλές προτάσεις για να απορροφηθεί η Σχολή. Εδώ παίρναν στο Πανεπιστήμιο με 5,6,7 ,8 Ποια η διαφορά από την ΑΣΠΑΙΤΕ

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ