Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών με βάση 845 μόρια- Οικονομικές Επιστήμες στο ΔΠΘ με 1.275 μόρια , 1815 στην Κρήτη, στο ΕΚΠΑ με 3,530 μόρια και ΟΠΑ με 5.360 μόρια

Πολιτικές Επιστήμες Κρήτης με 885 μόρια , Στατιστική Παν. Πειραιά με 1.555 μόρια, Χρηματοοικονομικό Ιωαννίνων με 3.180 μόρια, Κοινωνιολογία Κρήτης με 1890 μόρια

28/08/2019

Άκουσε το άρθρο

Εντυπωσιακές, ως προς το χαμηλό ύψος είναι οι βάσεις εισαγωγής στα Πανεπιστήμια των υποψηφίων που προέρχονται από τα ΕΠΑΛ (Δείτε εδώ ολόκληρο τον πίνακα).

Χαρακτηριστικά: Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών Παν. Πελοποννήσου με βάση 845 μόρια- Οικονομικές Επιστήμες στο ΔΠΘ με 1.275 μόρια -1815 στην Κρήτη-στο ΕΚΠΑ με 3,530 μόρια -ΟΠΑ  με 5.360 μόρια-Πολιτικές Επιστήμες Κρήτης με 885 μόρια -Στατιστική Παν. Πειραιά με 1.555 μόρια,-Χρηματοοικονομικό Ιωαννίνων με 3.180 μόρια- Κοινωνιολογία Κρήτης με 1890 μόρια.

Δείτε ορισμένες από τις χαμηλές βάσεις:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (30)

ΦΩΤΕΙΝΗ
|

Οντως υπαρχουν σχολες που με 3000 μορια μπαινεις ΑΕΙ απο ΕΠΑΛ αλλα και στο ΓΕΛ δεν πανε πισω,λιγο παραπανω διαβασα για μια αναφορα στην ειδικοτητα υγειας και προνοιας εκει κατω απο 14000 μορια δεν περνας πουθενα ειναι ο μονος τομεας που απαιτει σκληρη δουλεια και διαβασμα.Παντου υπαρχουν παραθυρακια να τρυπωσουν ακομα και οι ασχετοι μην τα βαζετε παλι με τα ΕΠΑΛ υπαρχουν παιδια που προσπαθουν πολυ,και κατι ακομα...για να περασει καποιος την ταξη απο ΕΠΑΛ απαιτει 13 βαθμο Μ,Ο ενω στο ΓΕΛ το 10 και αυτο ειναι λιγο περιεργο ετσι???

@Αρθούρος 28 Αυγ 2019 16:03
|

Είναι αδύνατον να μη συμφωνήσω, απλά τα είπε όλα ο άνθρωπος.

Apostolos
|

Ποιες είναι οι πιθανότητες να τελειώσει ένα Πανεπιστημιακό πρόγραμμα σπουδών ένας μαθητής που πέρασε με βαθμό μικρότερο του 5 ?

Η βάση του 10 (ίσως και μεγαλύτερη σε ορισμένες σχολές) θα βοηθήσει τον μαθητή γιατί θα τον κάνει να κατευθυνθεί κάπου αλλού.

Γεωργία
|

Προφανώς θα ανήκει στο ποσοστό 1% των ΕΠΑΛ. Γατί δεν αναφέρετε όμως τις βάσεις του τομέα υγείας; Εκεί εκτοξεύτηκαν και είχαμε πολλούς επιτυχόντες. Για εκείνους κουβέντα, μόνο για αυτούς που πέρασαν με 800 μόρια. Γιατί; Για να εξακολουθουν να φαίνονται υποβαθμισμενα τα επαλ; Όσο για τον κύριο που εγραψε ότι από τα επαλ μπαίνεις από την πίσω πόρτα στα πανεπιστήμια, να ψάξει λίγο να δει ακριβώς ποια είναι η πίσω πόρτα εισαγωγής στα πανεπιστήμια... Απέχει πολύ από τα επαλ. Συγχαρητήρια σε όλους τους επιτυχόντες, γελ και επαλ, και σε όσους προσπάθησαν άσχετα από το αποτέλεσμα.

Νίκος
|

Αφού μετατρέψαμε τα ΤΕΙ σε ΑΕΙ λύσαμε και αυτό το πρόβλημα. Ήθελαν να ιδρύσουν κι αλλά τμήματα για να περνάει και η μονάδα (1) !!!κατι σημειώνει κι αυτός. Να μην μπει σε ΑΕΙ! Άδικο!

Κύκλος
|

άρα ο κάθε φοιτητής θα δηλώνει μόνο τμήματα του πανεπιστημίου της περιφέρειάς του; αυτό ήταν το σχέδιο γαβρόγλου;
σας ευχαριστούμε που το αποκαλύψατε

foros1
|

Η μεγαλύτερη αδικία γίνεται με τις μετεγγραφές. Βάλτε ένα όριο χαμηλότερης βαθμολογίας (πχ 1000 μόρια λιγότερα από την βάση εισαγωγής στο τμήμα υποδοχής) για να μπορεί να γίνει η μετεγγραφή.
Είναι δυνατόν να περνάει κάποιος με 5000 μόρια και να μετεγγραφεται σε τμήμα 15000 μορίων?

Νικόλαος
|

Αν υπήρχε σχολή πεντικιούρ στην Αθήνα με πολύ λίγες θέσεις η βάση θα ήταν στα ύψη! Θα καταλάβουμε ποτέ ότι σημασία έχει το πόσο σοβαρό είναι το πρόγραμμα σπουδών στο πανεπιστήμιο και όχι τα μόρια στο Λύκειο;

Μή μου τούς κύκλους τάραττε.
|

Ο Γαβρόγλου προετοίμασε το τέλος των πανελλαδικών και την αρχή της ελεύθερης εισαγωγής στη συντριπτική πλειοψηφία των τμημάτων. Τα περιφερειακά τμήματα αποδείχτηκε ότι θα μπορούσαν να είναι ελεύθερης εισαγωγης αφού υπερκαλύπτουν τις ανάγκες της περιφέρειας τους. Όσοι δεν το κατάλαβαν ή το πολεμούν μιλούν για βάση 10 και άλλα τέτοια άσχετα. Ποιος ο λόγος? Για να κλείσει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου?

Αρθούρος
|

Δεν επιθυμώ να κάνω το δικηγόρο του διαβόλου,αλλά χύνουμε(κι εγώ μαζί) όλοι μας κροκοδείλια δάκρυα.α)Γιατί είχαμε δεχτεί ήδη πριν μπούμε στην τότε ΕΟΚ το 1981,εξομοίωση όλων των πτυχίων που είχαν αποκτηθεί από Πανεπιστήμια του εξωτερικού.Όλοι αυτοί οι πτυχιούχοι ήταν αποτυχημένοι στις δικές μας εξετάσεις.Αυτό,σε ένα βαθμό ήταν δίκαιο,γιατί οι περισσότεροι είχαν πτυχία σε ειδικότητες που δε θεραπεύονταν στην Ελλάδα.
β)Η κατάσταση δεν άλλαξε μετά το 1981,όταν άρχισαν να ιδρύονται πολλά τμήματα στα πανεπιστήμια της επαρχίας και όλο και πιό πολλές ειδικότητες έκαναν την παρθενική τους εμφάνιση και στην επαρχία(Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης στα Χανιά ήδη από το 1984).Ειδικά την οχταετία 1981-89 πήραν πολλοί νέοι πτυχία από τις τότε ανατολικές χώρες,τα οποία όχι μόνο εξασφάλισαν μετεγγραφές στους κατόχους τους,αλλά και πλήρη ισοτιμία με τα ελληνικά.Οπωσδήποτε,τώρα είχε γενικευτεί ο θεσμός των πανελλήνιων που ήταν καθόλα αντικειμενικός,όμως πάλι δραπέτευαν με τις ευλογίες των απίθανων γονιών της εποχής,αλλά και του ελληνικού κράτους χιλιάδες αποτυχημένων σ'αυτές,οι οποίοι αποκτούσαν κι άλλα δικαιώματα καθυστέρησης στράτευσης ή και πλήρους λιποταξίας.γ)Η κατάσταση συνεχίστηκε και μετά την πτώση του ανατολικού μπλόκ και τώρα αναγνωρίστηκαν και τα πτυχία που αποχτούνταν σε παραρτήματα αυτών των πανεπιστημίων στο εσωτερικό κι ας έγιναν πολλές σχολές στην άκρη της Ελλάδας. Ποιοί φοιτούσαν σ'αυτά;Μα πάλι οι αποτυχημένοι στις Πανελλήνιες εξετάσεις.Μάλιστα είχαν και 3ετές πτυχίο,ενώ δεν αναγνωρίζονταν μέχρι πρότινος τα δικά μας τετραετή πτυχία των ΤΕΙ.Τελευταίο νομοσχέδιο της προηγούμενης κυβέρνησης αφορούσε πάλι την αναγνώριση των πτυχίων των Ελλήνων που φοιτούν σε τέτοια παραρτήματα,πάλι δηλαδή ευεργετικές διατάξεις γιά τους αποτυχημένους.
Ένας αιώνας αδικιών,υπέρ των αποτυχημένων στις εγχώριες εξετάσεις έφεραν εθισμό στο φαινόμενο αυτό με πρώτους τους γονείς να δικαιολογούν τα πάντα,ακόμα και τον άδικο θεσμό των μετεγγραφών που επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τα πανεπιστημιακά τμήματα.Αν κάποιος πολιτικός πάει να βάλει κάπου ένα πλαφόν,πρώτοι οι ίδιοι οι Έλληνες γονείς εκπαιδευτικοί,πολιτικοί και επιχειρηματίες θα τον αμφισβητήσουν.Οπότε,μην κλαίμε χωρίς λόγο. Είμαστε συνένοχοι και συνυπεύθυνοι στο έγκλημα.

QMW
|

Εγώ το να περνάς από ΕΠΑΛ με 3005 μόρια στο Οικονομικής Επιστήμης του Πειραιά δεν το θεωρώ αναβάθμιση ούτε για τα ΕΠΑΛ, ούτε για το ΠΑΠΕΙ ! Συκοφαντική επίθεση το θεωρώ !!!

Kάταργηση ΕΠΑΛ
|

Χρειάζεται δημόσια και δωρεάν Γενική Παιδεία 12 ετών + 2 έτη Προσχολική Αγωγή για όλες τις οικογένειες και όχι μόνο για τους έχοντες και κατέχοντες.

Να καταργηθούν τα αποτυχημένα πειράματα ΕΠΑΛ / ΤΕΕ / ΤΕΛ που το μόνο που κρύβουν είναι την ανεπάρκεια του Γυμνασίου και του Δημοτικού Σχολείου.

10-14 Πανεπιστήμια
|

Χρειάζονται στην Ελλάδα, και στα υπόλοιπα ας μπει λουκέτο μήπως και σωθεί κανένα παιδί του χρόνου από τα χάλια του εκπαιδευτικού μας συστήματος

Νίκη
|

Με το νέο σύστημα και με τέτοιες βάσεις εισαγωγής, η αξιοπιστία των ελληνικών πανεπιστημίων έχει φθάσει στο ναδίρ. Θεωρώ απαραίτητη την ύπαρξη μιας κατώτατης βάσης εισαγωγής είτε είναι το 10 είτε κάποια άλλη.

EFSTATHIOS RADIOTIS
|

προσοχή θα πρέπει να τονίζουμε για ποιο λύκειο μιλάμε. το ΕΠΑΛ δεν έχει σχέση με το ΓΕΛ και το εσπερινό δεν έχει καμία σχέση με το ημερήσιο.

@Νίκη
|

Όπως και ο THOMAS μη βάζετε πολλή σκέψη πριν γράψετε κάτι γιατί εκτίθεστε από την πραγματικότητα.
Δείτε και συγκρίνετε τις βάσεις και τις βαθμολογίες των πρώτων στις πολυτεχνικές σχολές των περιφερειακών πανεπιστημίων σε σχέση με αυτές του ΠαΔΑ. Δεν υπάρχει αυτή η διαφορά που υπονοείται ότι υπάρχει. Το αντίθετο οι πρώτοι στο ΠαΔΑ μπορεί να έχουν καλύτερη βαθμολογία, αυτό που δεν έχουν είναι γονείς με οικονομική άνεση για να φύγουν στην επαρχία.

@THOMAS
|

Ενώ αν τελειώσεις την Αρχιτεκτονική στα Χανιά με 11500 μόρια -μαζί με το ειδικό μάθημα- είσαι ΠΑΝΑΞΙΟΣ Μηχανικός, πολύ ωραία λογική και σου παίρνει και πολύ ώρα να το σκεφτείς για να το ξεφουρνίσεις, για αυτό η Ελλάδα θα μείνει έτσι όπως είναι.

Θανάσης
|

Το 1/3 των σχολών ειναι κάτω από την βάση. Μην δαιμονοποιείτε τα ΕΠΑΛ. Η χώρα έχει κορεστεί από επιστήμονες. Αυτό που έχουμε οι Ελληνες ειναι σύνδρομο. Όσο νωρίτερα το καταλάβουμε τόσο πιο σύντομα θα το αποβάλλουμε απο πάνω μας.

Νίκη
|

Με την πανεπιστημιοποίηση όλων των ΤΕΙ ανεξαιρέτως, χωρίς κάποια από αυτά να τηρούν τις προϋποθέσεις, και με αυτές τις βάσεις εισαγωγής, η αξιοπιστία των ελληνικών ΑΕΙ κινδυνεύει να καταποντιστεί. Θεωρώ επιβεβλημένο τον καθορισμό ελάχιστης βάσης εισαγωγής.

GS
|

Το ωραίο είναι ότι κάποιος μπορεί να περάσει σε περιφεριακό-αζήτητο τμήμα με βάση π.χ. 5000 μόρια και μετά τίποτα δεν τον εμποδίζει να βρεθεί σε Αθήνα/θεσσαλονίκη σε αντίστοιχο τμήμα με 15000 μόρια, αν έχει τα κοινωνικο/οικονομικά κριτήρια! Αυτό θεωρείται "δίκαιο"...

Χρήστος
|

Τα ΕΠΑΛ, αν δεν κάνω λάθος, σκοπό έχουν να δώσουν τεχνικά προσόντα σε επαγγελματίες. Κακώς μετατράπηκαν σε πίσω πόρτα για τα πανεπιστήμια. Ελπίζω η κ. Υπουργός να τό διορθώσει κλείνοντας την πρόσβαση από ΕΠΑΛ σε ΑΕΙ.

THOMAS
|

@ QMW
Αν τελειώσουν όμως ???
Μετά θα λένε δεν Πρέπει να έχουν ΕΔ όσοι τελειώσουν ΤΕΙ κλπ γιατί δεν πέρασαν με μεγάλο βαθμό !!!!!!

Ηλίας
|

Όλα είναι θέμα θέσεων στα πανεπιστήμια...

Και το '90 και το '80 υπήρχαν βαθμολογίες αυτού του επιπέδου αλλά τότε δεν είχαμε εισακτέους με αυτούς τους βαθμούς γιατί οι θέσεις στα πανεπιστήμια ήταν λιγότερες.

Απλά, τα τελευταία χρόνια η προσφορά κοντεύει να φτάσει τη ζήτηση και με την κατάργηση της βάσης το 10 το 2010 έχουμε αυτά τα φαινόμενα.

Αποστολίδης Κ
|

Και από το ΓΕΛ περνάνε οι μαθητές με χαμηλούς βαθμούς.
Μάλλον ενοχλεί αρκετούς η μικρή αναβάθμιση που έγινε στα ΕΠΑΛ και θέλουν πάλι όλη την πίτα δικιά τους

Επίπεδο Σχολείου και Πανεπιστημίου
|

Το επίπεδο των σχολικών ετών (12 χρόνια + Προσχολική Αγωγή) καθορίζει το επίπεδο των πανεπιστημιακών σπουδών (4-5 έτη + Μεταπτυχιακό Δίπλωμα).

Πρέπει κάποια στιγμή να το καταλάβουν όλοι - πολιτικοί, εκπαιδευτικοί, γονείς και παιδιά - και να εστιάσουν στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

KIN
|

Καλές οι διαπιστώσεις αλλά απαιτούνται προτάσεις

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
|

μαθητές που εισάγονται από τα ΕΠΑΛ στις σχολές με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον (Πολυτεχνείο κ.λ.π) εγκαταλείπουν απο νωρίς τη προσπάθεια επειδή δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες φοίτησης.είναι δεδομένο αυτό.επίσης παλιά έλεγαν τα μύρια για την εισαγωγή πολυτέκνων με λιγότερα μόρια (αν ενθυμίστε με τις επί πλέον θέσεις εισαγωγής που η ψαλίδα με τους άλλους επουδενί λόγο δεν έφτανε τις σημερινές μεγάλες διαφορές).ΤΩΡΑ ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ;

@QMW
|

Γιατί πολύ απλά οι θέσεις εισαγωγής στα πανεπιστήμια είναι σχεδόν όσοι και οι εισακτέοι, οπότε περνάνε σχεδόν όλοι.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
|

ξεφτίλα με υπογραφή Γαβρόγλου!

QMW
|

Γιατί όμως να περνάς από ΕΠΑΛ με βαθμό ξεφτίλα και να μην περνάς από ΓΕΛ με καλύτερο βαθμό ; Είναι αυτό σύστημα εισαγωγής; Και τί πιθανότητες έχουν να τελειώσουν αυτοί οι φοιτητές που περνάνε με αυτό το σύστημα με τέτοιους βαθμούς ; 'Ενα σύστημα είχε η Ελλάδα που δούλευε, των Πανελλαδικών, και πάει να ξεφτιλιστεί και αυτό και τα Πανεπιστήμια και όλα μαζί !

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ