Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Ν. Κεραμέως για ΠΑΔΑ: "Μήτρα" νέων ιδεών και τεχνολογιών ο ρόλος του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

Πρύτανης Π. Καλδής: Επιδιώκουμε το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής να εδραιωθεί στη χώρα μας, αλλά και διεθνών ως ένα πρώτης επιλογής ισχυρό , σύγχρονο, προοδευτικό , με δημόσιο χαρακτήρα, αναγνωρίσιμο και ανταγωνιστικό ρόλο στο παγκόσμιο στερέωμα.
Δημοσίευση: 30/08/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

“Είμαι πεπεισμένη για το ρόλο του Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής ως μήτρας νέων ιδεών και τεχνολογιών. Ένα πραγματικό οικοσύστημα από φοιτητές, ερευνητές, καθηγητές, πλήρως εναρμονισμένο με τις σύγχρονες, τάσεις της επιστήμης.Ως Κυβέρνηση θα στηρίξουμε το εγχείρημα αυτό με όλες μας τις δυνάμεις”.

Αυτό τόνισε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, κατά τη σημερινή  τελετή παράδοσης της Διοικούσας Επιτροπής στις νέες Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, και υπογράμμισε τα εξής:

 •  Είναι μεγάλη τιμή να βρίσκομαι σήμερα εδώ ανάμεσά σας, στην τελετή παράδοσης της Διοίκησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής από τον Πρόεδρο της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής του Ιδρύματος, κύριο Μουντζούρη, στον πρώτο εκλεγμένο Πρύτανη, κύριο Καλδή.
 • Εκ μέρους της Κυβέρνησης, θα ήθελα να εκφράσω τα συγχαρητήριά μου αφενός στον Πρόεδρο και τα μέλη της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής για το πολύτιμο έργο τους έως σήμερα, αφετέρου στη νέα εκλεγμένη πρυτανική αρχή, με τις ειλικρινείς ευχές μου για κάθε επιτυχία στο έργο της.
 • Κυρίες και κύριοι, η Κυβέρνηση θέτει την αναμόρφωση και ενίσχυση του τεχνολογικού τομέα της ανώτατης εκπαίδευσης ως πολιτική προτεραιότητα αιχμής για την Παιδεία.
 • Και η ενίσχυση του τεχνολογικού τομέα της ανώτατης εκπαίδευσης μπορεί να προέλθει και μέσα από συμπράξεις ομοειδών Ιδρυμάτων, όπως εν προκειμένω με την συγχώνευση των δύο Τεχνολογικών Ιδρυμάτων, της Αθήνας και του Πειραιά. Αυτός ήταν ο λόγος που ως Αντιπολίτευση – τότε - υποστηρίξαμε το εγχείρημα της δημιουργίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, παρά το ότι διαφωνήσαμε με επί μέρους πτυχές της υλοποίησής του.
 • Κυρίες και κύριοι, οι σύγχρονες κοινωνικές μάστιγες, όπως η νεανική ανεργία, η μαζική φυγή προσοντούχων νέων και η αδυναμία σύνδεσης της ανώτατης εκπαίδευσης με την παραγωγική διαδικασία θα μπορούσαν να αντιμετωπισθούν, σε μεγάλο βαθμό, μέσω της ενίσχυσης του τεχνολογικού τομέα της εκπαίδευσης. Και για εμάς, η αντιμετώπισή τους αποτελεί εθνικό στόχο.
 • Εξάλλου, το μεταρρυθμιστικό μας σχέδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση στοχεύει στη διαμόρφωση ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων, τα οποία θα είναι πραγματικά αυτόνομα, αυτοδιοικούμενα, αξιολογούμενα, ανταγωνιστικά, εξωστρεφή, σε κοινό βηματισμό με την αγορά εργασίας.
 • Οραματιζόμαστε ένα Πανεπιστήμιο ουσιαστικά συνδεδεμένο με την πραγματικότητα της αγοράς και τον κόσμο της εργασίας. Αλλά και ένα Πανεπιστήμιο το οποίο θα αποτελεί τον ζωτικό πυρήνα της περιοχής στην οποία εδράζεται και που παράλληλα θα αναπτύσσει δράσεις εξωστρέφειας, οικοδομώντας ισχυρούς δεσμούς με ακαδημαϊκά εκπαιδευτικά ιδρύματα του εξωτερικού.

 

Ο νέος Πρύτανης

Ο νέος Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής Παναγιώτης Καλδής τόνισε, μεταξύ άλλων:

 • Επιδιώκουμε να συνεργαστούμε όλοι μαζί, ακαδημαϊκή κοινότητα, πολιτεία , αυτοδιοίκηση αλλά και κοινωνία με ένα κοινό όραμα, το πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής να εδραιωθεί στη χώρα μας, αλλά και διεθνών  ως  ένα πρώτης επιλογής ισχυρό  , σύγχρονο, προοδευτικό Πανεπιστήμιο, με δημόσιο χαρακτήρα, αναγνωρίσιμο και ανταγωνστικό ρόλο στο παγκόσμιο στερέωμα.
 • Θεωρούμε ότι, οι δραστηριότητες του Πανεπιστημίου μας, εκτός από τις αναμενόμενες ερευνητικές, εκπαιδευτικές και λοιπές συναφείς επιστημονικές, πρέπει να διοχετεύονται κατάλληλα και να επηρεάζουν θετικά την ευζωία  των κατοίκων της ευρύτερης τοπικής κοινωνίας και είμαστε προσανατολισμένοι σχετικά.
 • Πρακτική ας είναι η συνδιαμόρφωση με την ακαδημαϊκή κοινότητα ενός νέου οικοσυστήματος αξιών , με ήθος και δικαιοσύνη, με συνταίριασμα διαφορετικών νοοτροπιών , δίνοντας ίσες ευκαιρίες και εφαρμόζοντας συνεχή λογοδοσία.
 • Παράλληλα , ενθαρρύνεται η ένταση προσπαθειών σε δράσης ψηφιακού μετασχηματισμού, ενεργειακής αυτάρκειας, κυκλικής οικονομίας και εν γένει βιώσιμης ανάπτυξης, καινοτομίας, εξωστρέφειας και ακαδημαϊκού κοσμοπολιτισμού.
 • Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής έχει εγγεγραμμένους φοιτητές 53.000 προπτυχιακούς, 1250 μεταπτυχιακούς και 120 υποψήφιους διδάκτορες, αριθμός που ανοδικά αλλάζει αφού στα προϋπάρχοντα ιδρύματα δεν υπήρχε η θεσμική δυνατότητα για διδακτορικές σπουδές.

Μετά το τέλος της τελετής ο Πρύτανης Παν. Καλδής απένειμε τιμητικές πλακέτες στον πρόεδρο της Διοικούσας Κ. Μουτζούρη, τον Αντιπρόεδρο Δ. Τριάντη, τον πρώην Αντιπρόεδρο Λ. Βρυζίδη καθώς και στα υπόλοιπα μέλη.

photopress.gr/Ευτυχία Περιβολάρη

 

Σχόλια (92)

 
Άκης
30 Αυγ 2019 18:35

Δώσε τώρα επαγγελματικά δικαιώματα κανονικού μηχανικού στους πτυχιούχους (ή διπλωματούχους) του ΠΑΔΑ! Όλα τα άλλα είναι να είχαμε να λέγαμε.

 
Απόφοιτος ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ MSC
30 Αυγ 2019 21:05

Δυστυχώς από τα λόγια της Υπουργού είναι ξεκάθαρη η πρόθεση και η άποψη της ότι πρόκειται για ΑΕΙ του τεχνολογικού τομέα με ότι αυτό συνεπάγεται .Αλλιώς δεν υπήρχε λόγος να αναφέρεται, εντός ενός ΑΕΙ του πανεπιστημιακού τομέα, σε τεχνολογίες και αγορά εργασίας .
Επίσης και απευθύνομαι στους συναδέλφους μου , ο σύλλογος μας δεν θα έπρεπε σήμερα να είναι εκεί να εκφράσει τις απόψεις μας , να πιέσει ίσως ,. σε ένα άδειο από φοιτητές και κόσμο ΠΑΔΑ μέσα στον Αύγουστο .
Αν πάλι δεν υπήρχε καν γνώση για την τελετή παράδοσης παραλαβής τότε συγγνώμη αλλά για ποιο σύλλογο και για ποια μαχητικότητα -αποτελεσματικοτητα μιλάμε.

 
Tsakchar
30 Αυγ 2019 21:31

Για του αποφοίτους του πρώην ΤΕΙ Αθήνας , ούτε λόγος... εύγε... συγχαρητήρια στην Νέα Υπουργό Παιδείας ..

 
Τεχνολογικός νεολογισμός
31 Αυγ 2019 03:26

Δεν υπάρχει τεχνολογικός τομέας στην Τριτοβάθμια. Υπάρχουν σχολές Μηχανικών και Επιστημών και Θεωρητικών και Καλλιτεχνικών και Ιατρικών Σπουδών που εντάσσονται στο ενιαίο Πανεπιστήμιο.

 
Τιμητικές πλάκες
31 Αυγ 2019 03:27

Για την αποτυχία να ενώσουν τα ΤΕΙ με τα υπόλοιπα ΑΕΙ της περιοχής;

 
Απόφοιτοι Αλεξάνδρειου Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης
31 Αυγ 2019 07:32

Κυρία Κεραμέως, μας κρατάτε 'ομηρους εσείς και οι προηγούμενες κυβερνήσεις.
Τι θα κάνετε με τις διαδικασίες ισοτίμησης των πτυχίων; Πείτε μας επιτέλους!

 
Πτυχιούχος ΤΕΙ ΔΕ
31 Αυγ 2019 08:05

Αρχικά, αφού καταργήθηκαν τα ΤΕΙ, το μόνο ίδρυμα που απέμεινε στο Τεχνολογικό Τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης είναι η ΑΣΠΑΙΤΕ. Τώρα, η κ. υπουργός θέλει να μεταφέρει το ΠΑΔΑ στο τεχνολογικό τομέα της ανώτατης εκπαίδευσης με σκοπό την ενίσχυσή του. Θα μεταφέρει και άλλα ιδρύματα ή σχολές ιδρυμάτων σε αυτόν;

 
Που πήγε η μετατροπή;
31 Αυγ 2019 08:13

Ούτε λέξη από την Υπουργό για μετατροπή του σε οτιδήποτε άλλο οπως εφαρμοσμένων κτλ..

 
Κωνσταντίνος
31 Αυγ 2019 08:38

@Που πήγε η μετατροπή;

3 φορές μίλησε για "τεχνολογικό τομέα των Α.Ε.Ι."...τι δεν κατάλαβες;

 
@Κωνσταντινος
31 Αυγ 2019 09:30

Μάλλον εσυ δεν κατάλαβες..
Δηλαδή επειδή «χάιδεψε αυτιά» αναφέροντας ότι προέρχεται από συγχώνευση ΑΕΙ ΤΤ σημαίνει ότι θα μετατραπεί σε οτιδήποτε;
Τα πολυτεχνεία δεν είναι μήτρες νέων ιδεών και τεχνολογιών; Είναι ΤΕΙ; Ούτε μια αναφορά σε εφαρμοσμένων δεν έκανε και εσείς ονειρεύεστε ακόμα...
Δεν πειράζει, ο καθενας έχει δικαίωμα να πιστεύει σε ότι θέλει ακόμα και αν αυτό είναι αστείο..

 
Αρθούρος
31 Αυγ 2019 09:31

Προς Κωνσταντίνος:Παιδάκια μου ευκολόπιστα,θα περάσουν πολλά χρόνια ακόμα γιά να καταλάβετε ότι τα προεκλογικά λόγια είναι φτώχεια και δεν πρέπει να τους δίνετε πολλή(επιτέλους γράφτε το σωστά μερικοί εδώ μέσα) σημασία. Γιά να γίνει το ΠΑΔΑ πραγματικά τεχνολογικό ή εφαρμοσμένων επιστημών,όπως ονειρεύεστε,χρειάζονται πολλά κονδύλια,πολύ περισσότερα απ'αυτά που φαντάζεστε.Δηλαδή να γίνει όπως το ΕΜΠ και το Γεωπονικό που από δεκαετίες έχουν κατοχυρώσει τη θέση τους και δεν τα κουνάει κανείς.Δε θα γίνει τίποτα κι από κανένα κόμμα.Μην παλεύετε γιά την ονομασία,γιατί δε σας συμφέρει.Τουλάχιστον παλέψτε γιά να ολοκληρωθεί η διαδικασία εξομοίωσης των σχολών μηχανικών σας με τα πενταετή πολυτεχνεία και στα επαγγελματικά δικαιώματα,που είναι πιό εύκολο,γιατί δεν τη βλέπω την Κεραμέως να το θέλει ζεστά.

 
Πτυχιούχος
31 Αυγ 2019 09:43

Ο κύριος Καλδής πριν την εκλογή του ως πρύτανης είχε αναφερθεί στους πτυχιούχους και είχε υποσχεθεί διαδικασίες. Σήμερα δεν είπε τίποτα αλλά και δεν ήταν κανείς να του το υπενθυμίσει.
Ο σύλλογος πτυχιούχων έπρεπε να ήταν εκεί ....
Δυστυχώς όμως έλαμψε δια της απουσίας του και έτσι η κυρία Υπουργός και ο κύριος Πρύτανης συνεχίζουν να μας αγνοούν.
Ελπίζω ο σύλλογος να έλαβε υπόψιν του το γεγονός και να πράξει τα δέοντα

 
Πανεπιστήμια
31 Αυγ 2019 09:59

Ρε τι εφαρμοσμένο και τεχνολογικό και βλακείες γράφετε; Συνέλθετε μωρέ. Τεχνολογία υπάρχει και στα πανεπιστήμια. Για παράδειγμα, γιατί να υπάρχει νοσηλευτική σε πανεπιστήμιο και νοσηλευτική σε εφαρμοσμένο πανεπιστήμιο; Έχετε αναρωτηθεί ποτέ; Ο απόφοιτος νοσηλευτικής σε πανεπιστήμιο θα μπορεί να γίνει θεωρητικός νοσηλευτής, ενώ ο απόφοιτος νοσηλευτικής σε εφαρμοσμένο πανεπιστήμιο θα βγαίνει πρακτικός νοσηλευτής; Το ίδιο νοσηλευτής θα βγαίνει. Τι νόημα έχει να υπάρχουν τμήματα σε εφαρμοσμένα πανεπιστήμια από την στιγμή που υπάρχουν αυτά τα τμήματα και σε πανεπιστήμια (σκέτο); Αφού τα επαγγελματικά δικαιώματα θα είναι τα ίδια.

Άλλο παράδειγμα. Τι διαφορά θα έχει ο πολιτικός μηχανικός που αποφοίτησε από πανεπιστήμιο από αυτόν που αποφοίτησε από εφαρμοσμένο πανεπιστήμιο; Αφού και οι δυο θα βγαίνουν πολιτικοί μηχανικοί με τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα, άρα τι νόημα έχει να υπάρχει εφαρμοσμένο πανεπιστήμιο από την στιγμή που γίνεται να υπάρχει το τμήμα πολιτικών μηχανικών σε σκέτο πανεπιστήμιο; Εκτός και αν δεν μιλάμε για τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα και μιλάμε για λίγο κατώτερα δικαιώματα των αποφοίτων εφαρμοσμένων πανεπιστημίων, αρά τα εφαρμοσμένα πανεπιστήμια θα είναι κατώτερα από τα πανεπιστήμια και θα ναι μια κοροιδία.

Σκεφτείτε αυτά που γράφω. Δεν χρειάζεται να υπάρχουν τεχνολογικά πανεπιστήμια, ούτε εφαρμοσμένα πανεπιστήμια.

 
Τραγικές Καταστάσεις
31 Αυγ 2019 10:01

Υπάρχει το Καποδιστριακό, το Μετσόβιο, το Γεωπονικό, το Πάντειο και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, όλα στην Αττική. Γιατί δεν ενώνονται με αυτά τα πρώην ΤΕΙ, η ΑΣΠΑΙΤΕ και τα ΤΕΙ Πειραιά και Αθηνών;

Τα οφέλη για τους φοιτητές και τους αποφοίτους θα είναι πολλαπλά: οι μέν πρώτοι θα ενταχθούν σε πανεπιστημιακές σχολές με πολλά χρόνια ιστορία και οι δεύτεροι θα μπορούν να ισοτιμηθούν μέσα στην επόμενη πενταετία από τα αντίστοιχα τμήματα, μετά από εξετάσεις.

 
@Κωνσταντίνος
31 Αυγ 2019 10:56

Ποιά μετατροπή; Θα πέσουν μηνύσεις από γονείς και φοιτητές οι οποίοι έχουν εισαχθεί με τις πανελλαδικές του 2019.

 
Μη σας δουλεουν
31 Αυγ 2019 11:36

Πανεπιστήμια "εφηρμοσμένων επιστημών" δεν υπαρχουν, εφαρμογή σημαίνει πρακτικά ΤΕΙ. Πανεπιστήμιο σημαίνει θεωρητικά θεμελελειωμένη γνωση, με μεταπτυχιακές, έρευνα και διδακτορικα. Μάλλον η ΝΔ θα τα κάνει κατώτερης ποιότητας ιδρύματα με λιγότερα επαγγελματικά δικαιώματα για να κρατάμε και τις αποστάσεις με τα πανεπιστήμια.

 
Ιωάννης
31 Αυγ 2019 11:39

Παιδιά, κάποτε θα πρέπει να ευθυγραμμιστούμε με την Ευρώπη και το Ευρωπαϊκό Πλάισιο Προσόντων, τα Ιδρύματα του Ανώτατου Τεχνολογικού Τομέα είναι Αναγνωρισμένα Πανεπιστήμια στην Ευρώπη και τα Πτυχία τους είναι εξομοιωμένα με τα Πανεπιστημιακά. Δεν πρέπει να ευθυγραμμιστούμε και εμείς με την Ευρώπη;;;. Πρέπει να υπάρχει το διαίρει και βασίλευε που θέλουν οι διάφορες Συντεχνείες για τα συμφέροντά τους;;;. Δεν πρέπει κάποτε να επικρατήσει η Λογική;;;. Θα αποτελούμε εμείς εξαίρεση στην Ευρώπη;;;.

 
Πανεπιστήμιο είναι ένα
31 Αυγ 2019 12:09

Τα άλλα είναι ανεφάρμοστες πολιτικές εξαγγελίες, μην τις πιστεύετε.

 
@Μη σας δουλεουν
31 Αυγ 2019 14:20

Προσπαθείς να δουλεύεις τον εαυτό σου μόνος σου, γιατί μάθε ότι τα Πανεπιστήμια Εφαρμοσμένων Επιστημών ως προαπαιτούμενο είναι να γνωρίζεις της Θεωρία της Επιστήμης για να μπορείς να κάνεις την Εφαρμογή της, χωρίς την γνώση της Θεωρίας δεν μπορείς να εφαρμόσεις την Επιστήμη. Και τέλος πάντων, στην Ευρώπη υπάρχουν αυτά, και αυτά είναι ξεκάθαρα όπως ακριβώς σου τα είπα, αλλά εδώ θολώνουν τα νερά οι Συντεχνίες για τα δικά τους συμφέροντα.

 
Χρίστος
31 Αυγ 2019 14:31

@Πανεπιστήμιο είναι ένα,

Μάθε ότι σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον Νόμο στην Ελλάδα, δεν είναι ένα το Πανεπιστήμιο, αλλά ένα είναι το Α.Ε.Ι., δηλαδή Α.Ε.Ι. = Πανεπιστήμιο, Τ.Ε.Ι., Ανώτατες Στρατιωτικές Σχολές, Ανώτατες Εκκλησιαστικές Σχολές, Ανώτατες Σχολές Καλών Τεχνών κ.λ.π..

 
Δαρρείος
31 Αυγ 2019 16:29

Ονειρο ηταν η δημιουργια πολυτεχνικης σχολης και πάει , ας γινει και 5ετης και 10ετης ακομη ...θα ειναι ενα πανεπιστημιο πιθανον καλό που θα βγαζει και μηχανικούς , πολυτεχνειο ομως οχι ,ποιος καλλιεργησε ελπιδες σε εμας τους φοιτητες ... εμεις οι ιδιοι ...η επιθυμια ειναι πολυ δυνατο συναισθημα.....

Ας μεινει λοιπον τετραετης η σχολη μηχανικών να ξερουμε και εμεις τι θα κανουμε απο εδω και πέρα ηη ας ειναι προεραιτικο το πεμτο ετος για οποιον θέλει εαν τελικα προχωρησει και ας λύσει η κανουργια διοικηση του ΠΑΔΑ το ζητημα των πτυχιουχων των 2 ιδρυμάτων μας ,συναδελφοι μας ειναι και δεν αξιζει να ακουγομαστε οτι εμεις διαφωνουμε ... εγω προσωπικα θέλω να βρεθει λύση καθως και οι περισσοτεροι της σχολής μηχανικών

Μονο τυχαια δεν ηταν τελικα η προεκλογικη δηλωση-δεσμευση του σημερινου Π/Θ που απο οτι φαινεται οτι λεει το κανει κρινοντας απο την εως τωρα κινησεις του και της δηλωσεις της κας Υπουργού

...... και προσοχη στα επαγγελματικα μας δικαιωματα που ειναι και το σημαντικότερο

καλησπέρα σε ολους σας

 
Παδα
31 Αυγ 2019 17:19

Επιτέλους θα μας πει κάποιος ποια είναι τα επαγγελματικά δικαιώματα των διπλωματούχων του ΠΑΔΑ;;;
Υπάρχουν επαγγελματικά δικαιώματα ή θα βγουν στο μέλλον...
Αυτό είναι το κύριο θέμα που θα πρέπει να μας απασχολεί και όχι οι μπαρουφες περί εφαρμοσμένων επιστημών ...
Πάντως από ότι γνωρίζω το Πολυτεχνείο και το ΤΕΕ δεν θα αφήσουν το ΠΑΔΑ να προχωρήσει σε νέα επαγγελματικά δικαιώματα και κάτι πρέπει να κάνουμε.

 
Αργύρης Π
31 Αυγ 2019 18:30

@Δαρρειος @Παδα
Η μαιμουδιά εδώ μέσα πάει σύννεφο ακούστε αγαπητοί δήθεν φοιτητές δεν ξέρω από ποτέ μένει τόσος χρόνος σε φοιτητές που έχουν την όρεξη να ασχολούνται με το τι θα γίνει με τους αποφοίτους. Αν λοιπόν υπήρχε θέμα αλλαγής της ταυτότητας του ιδρύματος θα καταργούνταν η παράγραφος της αντιστοιχίας των σχολών μηχανικών με τις πολυτεχνικές κάτι που δεν έγινε όχι επειδή τους ξέφυγε αλλά εσκεμμένα δεν το έκαναν. Πάμε στον επόμενο, εχθές διάβαζα από περιέργεια την αρχική σελίδα του Πολυτεχνείου και κατ' ομολογία είδα πολύ περισσότερες φορές τη λέξη τεχνολογια-τεχνολογικο μάλιστα το Πολυτεχνείο καμαρώνει που κρίνεται ως Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο αλλά δεν είναι ΤΕΙ. Αν εσείς μασάτε δάφνες και ρίχνετε τα χαρτιά είναι θέμα δικό σας το να παραπληροφορειτε με δήθεν γνώσεις ότι εγώ ξέρω το ταδε από γνωστό είναι τραγικο. Τόσο το Πολυτεχνείο όσο και το ΤΕΕ δεν έχουν κάποια επίσημη ανακοίνωση κατά του παδα μιας και μιλάμε για αυτό το πανεπιστήμιο. Αφήστε το χρόνο να κυλήσει και θα φανεί τι θα γίνει με το παδα τίποτα δεν είναι σίγουρο ακόμα οι συγκυρίες θα δείξουν.
Καλημέρα σας απόγευμα.

 
@Παδα
31 Αυγ 2019 18:38

Ποιος σου είπε ότι δεν προχωράνε;
Σε πρώτο βήμα έγιναν (ήδη!) οι σχολές Μηχανικών πενταετής με τις ευλογίες της κας Κεραμεως. Ακολουθούν τα επαγγελματικά δικαιώματα τα οποία προφανως θέλουν λίγο χρόνο σύμφωνα με τον νόμο (σύσταση επιτροπών κτλ) οπως έγινε με όλες τις πολυτεχνικές σχολές όλων των άλλων πανεπιστημίων όταν ιδρύθηκαν (βλ. Πάτρας, Κρήτης κτλ).. Μην λέτε ανακρίβειες απλά για να λέτε κάτι οπως κάνανε οι απόφοιτοι περί μετατροπής του ΠαΔΑ που περίτρανα αποδέχθηκε αστειότητα...

 
Ε.Δ. ΠΑΔΑ
31 Αυγ 2019 18:59

Υπάρχει ο νόμος 4610/2019 άρθρο 66 για τις σχολές μηχανικών. Με την διαδικασία που ορίζει θα εκδοθούν Ε.Δ. για τους μηχανικούς των νέων σχολών.

 
@Δαρρείος
31 Αυγ 2019 19:30

Πολύ σωστά τα λες και λογικότατα, δηλαδή αφού ολοκληρώσατε τις σπουδές σας στο 4-ετές Πανεπιστημιακό Τμήμα οφείλουν να σας χορηγήσουν το Πιστοποιητικό Αποφοίτησης 4ετούς Πτυχίου ΠΕ, δεν καταλαβαίνω το γιατί δεν γίνεται, είναι άσχετο αν εσείς συνεχίσετε για Master στο ΠΑ.Δ.Α. ή κάπου αλλού και όποτε θέλετε. Εφόσον με αυτήν την συμφωνία αρχίσατε να σπουδάζετε στο 4ετές Πτυχίο ΠΕ, άσχετα αν έγινε 5ετές.

 
@Παδα
31 Αυγ 2019 19:37

Από ότι γνωρίζω φίλε μου δεν υπάρχει τίποτα και το μέλλον είναι αβέβαιο όσον αφορά τα Επαγγελματικά Δικαιώματα.

 
@Δαρρειος
31 Αυγ 2019 19:52

Όνειρα είναι αυτά που λες και τα αυθαίρετα συμπεράσματα που βγάζεις..
Απλά περίμενε και θα γίνει πολυτεχνική σχολή η Μηχανικών, δεν γίνεται σε ένα ούτε δυο μήνες (οπως έγιναν και όλες οι υπόλοιπες των πανεπιστημίων!)

 
Τει και ΑΕΙ
31 Αυγ 2019 20:00

Αν οι πολιτικοί και οι καθηγητές ήθελαν να κάνουν τα ΤΕΙ ισοδύναμα με τα Πανεπιστήμια δε θα τα είχαν ιδρύσει ως τεχνολογικά ιδρύματα το 1983, με έναν νόμο-έκτρωμα που δημιουργούσε β' κατηγορίας αποφοίτους Τριτοβάθμιας.

Να μαθαίνουμε και λίγο ιστορία πριν γράψουμε την άποψή μας.

 
Απόφοιτος ΤΕΙ Aθήνας
31 Αυγ 2019 20:22

Η κυρία Κεραμέως με τα λεγόμενά της έρχεται σε απόλυτη ταύτιση και ευθυγράμμιση, με αυτό που εμείς θέλουμε και επιθυμούμε. Τα λόγια της αποπνέουν μια σιγουριά για το "τι μέλλει γενέσθαι" . Όποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό, απλά κοροϊδεύει τον εαυτό του. Αναφέρει με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο, ότι " Η ενίσχυση του τεχνολογικού τομέα της ανώτατης εκπαίδευσης μπορεί να προέλθει και μέσα από συμπράξεις ομοειδών Ιδρυμάτων, όπως εν προκειμένω με την συγχώνευση των δύο Τεχνολογικών Ιδρυμάτων, της Αθήνας και του Πειραιά." Το επόμενο βήμα που απομένει να γίνει, είναι η μετατροπή του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής σε ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ, σύμφωνα με την εξαγγελία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά την ομιλία του στο κλειστό Γυμναστήριο του Περιστερίου, στις 22 Μαϊου 2019. Ας μην ανησυχούν μερικοί που δεν έχει γίνει ακόμη ... Υπομονή χρειάζεται ... Και όπως έλεγαν και κάποιες ψυχές μέχρι πριν από λίγο καιρό. Είναι δίκαιο, γίνεται πράξη !!!

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ