Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Ν. Κεραμέως για ΠΑΔΑ: "Μήτρα" νέων ιδεών και τεχνολογιών ο ρόλος του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

Πρύτανης Π. Καλδής: Επιδιώκουμε το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής να εδραιωθεί στη χώρα μας, αλλά και διεθνών ως ένα πρώτης επιλογής ισχυρό , σύγχρονο, προοδευτικό , με δημόσιο χαρακτήρα, αναγνωρίσιμο και ανταγωνιστικό ρόλο στο παγκόσμιο στερέωμα.
Δημοσίευση: 30/08/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

“Είμαι πεπεισμένη για το ρόλο του Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής ως μήτρας νέων ιδεών και τεχνολογιών. Ένα πραγματικό οικοσύστημα από φοιτητές, ερευνητές, καθηγητές, πλήρως εναρμονισμένο με τις σύγχρονες, τάσεις της επιστήμης.Ως Κυβέρνηση θα στηρίξουμε το εγχείρημα αυτό με όλες μας τις δυνάμεις”.

Αυτό τόνισε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, κατά τη σημερινή  τελετή παράδοσης της Διοικούσας Επιτροπής στις νέες Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, και υπογράμμισε τα εξής:

 •  Είναι μεγάλη τιμή να βρίσκομαι σήμερα εδώ ανάμεσά σας, στην τελετή παράδοσης της Διοίκησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής από τον Πρόεδρο της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής του Ιδρύματος, κύριο Μουντζούρη, στον πρώτο εκλεγμένο Πρύτανη, κύριο Καλδή.
 • Εκ μέρους της Κυβέρνησης, θα ήθελα να εκφράσω τα συγχαρητήριά μου αφενός στον Πρόεδρο και τα μέλη της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής για το πολύτιμο έργο τους έως σήμερα, αφετέρου στη νέα εκλεγμένη πρυτανική αρχή, με τις ειλικρινείς ευχές μου για κάθε επιτυχία στο έργο της.
 • Κυρίες και κύριοι, η Κυβέρνηση θέτει την αναμόρφωση και ενίσχυση του τεχνολογικού τομέα της ανώτατης εκπαίδευσης ως πολιτική προτεραιότητα αιχμής για την Παιδεία.
 • Και η ενίσχυση του τεχνολογικού τομέα της ανώτατης εκπαίδευσης μπορεί να προέλθει και μέσα από συμπράξεις ομοειδών Ιδρυμάτων, όπως εν προκειμένω με την συγχώνευση των δύο Τεχνολογικών Ιδρυμάτων, της Αθήνας και του Πειραιά. Αυτός ήταν ο λόγος που ως Αντιπολίτευση – τότε - υποστηρίξαμε το εγχείρημα της δημιουργίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, παρά το ότι διαφωνήσαμε με επί μέρους πτυχές της υλοποίησής του.
 • Κυρίες και κύριοι, οι σύγχρονες κοινωνικές μάστιγες, όπως η νεανική ανεργία, η μαζική φυγή προσοντούχων νέων και η αδυναμία σύνδεσης της ανώτατης εκπαίδευσης με την παραγωγική διαδικασία θα μπορούσαν να αντιμετωπισθούν, σε μεγάλο βαθμό, μέσω της ενίσχυσης του τεχνολογικού τομέα της εκπαίδευσης. Και για εμάς, η αντιμετώπισή τους αποτελεί εθνικό στόχο.
 • Εξάλλου, το μεταρρυθμιστικό μας σχέδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση στοχεύει στη διαμόρφωση ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων, τα οποία θα είναι πραγματικά αυτόνομα, αυτοδιοικούμενα, αξιολογούμενα, ανταγωνιστικά, εξωστρεφή, σε κοινό βηματισμό με την αγορά εργασίας.
 • Οραματιζόμαστε ένα Πανεπιστήμιο ουσιαστικά συνδεδεμένο με την πραγματικότητα της αγοράς και τον κόσμο της εργασίας. Αλλά και ένα Πανεπιστήμιο το οποίο θα αποτελεί τον ζωτικό πυρήνα της περιοχής στην οποία εδράζεται και που παράλληλα θα αναπτύσσει δράσεις εξωστρέφειας, οικοδομώντας ισχυρούς δεσμούς με ακαδημαϊκά εκπαιδευτικά ιδρύματα του εξωτερικού.

 

Ο νέος Πρύτανης

Ο νέος Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής Παναγιώτης Καλδής τόνισε, μεταξύ άλλων:

 • Επιδιώκουμε να συνεργαστούμε όλοι μαζί, ακαδημαϊκή κοινότητα, πολιτεία , αυτοδιοίκηση αλλά και κοινωνία με ένα κοινό όραμα, το πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής να εδραιωθεί στη χώρα μας, αλλά και διεθνών  ως  ένα πρώτης επιλογής ισχυρό  , σύγχρονο, προοδευτικό Πανεπιστήμιο, με δημόσιο χαρακτήρα, αναγνωρίσιμο και ανταγωνστικό ρόλο στο παγκόσμιο στερέωμα.
 • Θεωρούμε ότι, οι δραστηριότητες του Πανεπιστημίου μας, εκτός από τις αναμενόμενες ερευνητικές, εκπαιδευτικές και λοιπές συναφείς επιστημονικές, πρέπει να διοχετεύονται κατάλληλα και να επηρεάζουν θετικά την ευζωία  των κατοίκων της ευρύτερης τοπικής κοινωνίας και είμαστε προσανατολισμένοι σχετικά.
 • Πρακτική ας είναι η συνδιαμόρφωση με την ακαδημαϊκή κοινότητα ενός νέου οικοσυστήματος αξιών , με ήθος και δικαιοσύνη, με συνταίριασμα διαφορετικών νοοτροπιών , δίνοντας ίσες ευκαιρίες και εφαρμόζοντας συνεχή λογοδοσία.
 • Παράλληλα , ενθαρρύνεται η ένταση προσπαθειών σε δράσης ψηφιακού μετασχηματισμού, ενεργειακής αυτάρκειας, κυκλικής οικονομίας και εν γένει βιώσιμης ανάπτυξης, καινοτομίας, εξωστρέφειας και ακαδημαϊκού κοσμοπολιτισμού.
 • Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής έχει εγγεγραμμένους φοιτητές 53.000 προπτυχιακούς, 1250 μεταπτυχιακούς και 120 υποψήφιους διδάκτορες, αριθμός που ανοδικά αλλάζει αφού στα προϋπάρχοντα ιδρύματα δεν υπήρχε η θεσμική δυνατότητα για διδακτορικές σπουδές.

Μετά το τέλος της τελετής ο Πρύτανης Παν. Καλδής απένειμε τιμητικές πλακέτες στον πρόεδρο της Διοικούσας Κ. Μουτζούρη, τον Αντιπρόεδρο Δ. Τριάντη, τον πρώην Αντιπρόεδρο Λ. Βρυζίδη καθώς και στα υπόλοιπα μέλη.

photopress.gr/Ευτυχία Περιβολάρη

 

Σχόλια (92)

 
Πολλά λόγια λίγα έργα
06 Σεπ 2019 12:08

Από το 1980 μέχρι το 2020 δεν μπορούμε να αποφασίσουμε στα βασικά: η Ελλάδα ως χώρα 10 εκατομμυρίων κατοίκων χρειάζεται (Ν) Πανεπιστήμια, σε (Μ) πόλεις, με (ΧΥΖ) Τμήματα και Σχολές.

Τα υπόλοιπα είναι περιττά, απλώς επιβαρύνουν το σύστημα της Εκπαίδευσης και εξαντλούν δημόσιους πόρους.

Οι ευθύνες βαραίνουν όλους ανεξαιρέτως τους ακαδημαϊκούς και τους πολιτικούς τα τελευταία 40 χρόνια. Ας συναινέσουν επιτέλους ώστε να οργανωθεί ένας σωστός Ακαδημαϊκός Χάρτης με βιώσιμες σχολές (επίπεδο σπουδών και έρευνας)

Μονίμως να αυτοσχεδιάζουμε στην πλάτη των μαθητών και φοιτητών: Τα παιδιά που *γεννήθηκαν* το 2004-5, τη χρονιά των Ολυμπιακών Αγώνων, σε τρια χρόνια θα είναι 18 ετών...Πόσο ακόμα θα περιμένουμε;

 
@ΠΕ4
06 Σεπ 2019 10:06

Α, και κάτι ακόμα. Όλοι ξέρουμε πως δεν πρόκειται να βγουν επαγγελματικά δικαιώματα για κανένα από τα πρώην ΤΕΙ που δεν έχουν ήδη πάρει, γιατί δεν πρόκειται να δεχτούν τα επιμελητήρια. Όσο για τα άλλα; Φαντασιώσεις και άγρα αφελών μαθητών. Έστω προσπάθεια άγρας....

 
ΠΕ04
03 Σεπ 2019 21:48

Πράγματι ζεις στη φαντασίωση σου. Η ενσωμάτωση των ΤΕΙ στα Πανεπιστήμια φυσικά και πέτυχε και ορθώς έγινε.
Το μόνο που εκρεμει είναι να βγουν Ε.Δ. για όλα τα τμήματα και να υπάρξει ρύθμιση για τους πτυχιούχους των ΤΕΙ. Τα ΤΕΙ στη χώρα μας έπρεπε να καταργηθουν, γιατί ποτέ δεν αντιμετωπίστηκαν ως ΑΕΙ.

 
@Φαντασιώσεις...03 Σεπ 2019 10:29
03 Σεπ 2019 21:27

Ωραίες φαντασιώσεις έχεις...μιλάμε για best seller

 
Φαντασιώσεις...
03 Σεπ 2019 10:29

Η μετατροπή των ΤΕΙ σε πανεπιστήμια απέτυχε. Ελάχιστοι επέλεξαν τις σχολές αυτές, η πλειοψηφία τις δήλωσε για να περάσει κάπου. Ότι έκαναν με τα ΤΕΙ δηλαδή. Επειδή η χώρα έχει πολύ μεγάλες ανάγκες σε πόρους (βλ εθνικά θέματα), δεν είναι σε θέση πια να πληρώνει τη φοιτητική ζωή και τη dolce vita . Οπότε πρέπει οι σχολές που δεν συγκεντρώνουν ενδιαφέρον να καταργηθούν, οι υπόλοιπες να παραμείνουν 4ετείς τεχνολογικής φύσης, εντός πανεπιστημίων.

 
Mηχανικοί και υπομηχανικοί
03 Σεπ 2019 08:46

Αυτά θυμίζουν παλιότερες εποχές, μικρού Πολυτεχνείου και υπομηχανικών

...το ΠΑΔΑ μπορει να το κανει με ευκολια...

Αδύνατον ένα ΑΕΙ να ασχολείται με τους αποφοίτους εσαεί, πριν από 25 ή 30 χρόνια και να απασχολεί τους πόρους που προορίζονται για τους νέους φοιτητές.

Είναι θέμα του υπουργείου να ξεκαθαρίσει τι θα γίνει - και μάλλον όλοι καταλαβαίνουν ποια θα είναι η κατάληξη: όλα θα μείνουν μετέωρα και μετά οι νέοι απόφοιτοι θα πρέπει να διεκδικήσουν εκ νέου τα δικαιώματά τους, σε μια διαφορετική χώρα από εκείνη του '80, όταν είχαμε την άνεση να κάνουμε διορθωτικές αλλαγές.

 
Δημητριος Ι. Κ
03 Σεπ 2019 07:06

Αγαπητοι φίλοι ,

του ΠΑΔΑ ,σπουδαστές και απόφοιτοι εχετε στρέψει τα βελη σας ο ενας εναντιον του αλλου .... να κανετε το απλο ερωτημα .....ποιος ωφελείται
και αφου απαντήστε σε αυτό να αναπροσαρμοστε την τακτικη και την πολιτικη σας

Οι ηδη αποφοιτοι και εσεις οι φοιτουντες ( και αυριανοι αποφοιτοι) δεν μπορουν να ειναι στον αερα και χωρις επαγγελματικα δικαιωματα,πρεπει η νεα Πρυτανικη αρχη να λυσει το θεμα των ισοτιμήσεων με μαθηματα ,με προυπηρεσια σε γνωστικο αντικειμενο , με επαγγελματικές εκπαιδευσεις
...το ΠΑΔΑ μπορει να το κανει με ευκολια θα ελεγα

Εαν η σχολή μηχανικών γινει πενταετης ( ολη και οχι καποια τμηματα της ) να ξεκαθαρίσει ποιος ο σκοπος του πεμπτου ετους .... που αποσκοπει.... να δωσει επαγγελματικα δικαιωματα αποφοιτου πολυτεχνικης σχολής ... αυτο ειναι πολυ δυσκολο εως αδυνατο ( τα επιπλεον μαθηματα δεν δινουν επιπλεον δικαιωματα )

Μην προσπαθείτε de facto να πάρετε ισοτιμία και εσεις με τα πολυτεχνεια (λογω του οτι εγιναν καποια τμηματα 5 ετη ) ,οι de jure διαδικασίες ειναι οι καλυτερες και να γνωριζετε η διαρκεια των σπουδων δεν δινει επαγγελματικα δικαιωματα

Μόνο ετσι το ΠΑΔΑ θα προχωρησει και θα αναπτυχθει και το βασικότερο θα καταξιωθει στην κοινωνια και στην αγορα εργασίας οπως καταξιωθηκαν και τα δυο μητρικα ιδρυματα στον βαθμο που μπορουσαν και τους το επετρεψαν οι καταστασεις.

Οι αποκλεισμοι δεν βοηθανε , δεν χωρουν και δεν ωφελουν κανέναν

με εκτιμηση

 
ΤΕΙ 1983
03 Σεπ 2019 01:30

Το θέμα είναι ότι δεν χρειάζεται δεύτερο Πολυτεχνείο η Αττική, όχι τι θα γίνεται κάθε χρόνο με τις βάσεις σε κάθε τμήμα. Οι Πολυτεχνικές Σχολές σε Θεσσαλονίκη, Ξάνθη, Ιωάννινα, Θεσσαλία, Πάτρα, Κρήτη και Αττική (τα δύο Πολυτεχνεία) αρκούν.

Το πρόβλημα με τις μετεγγραφές είναι ότι δε μένουν οι φοιτητές εκεί που πέρασαν και φτάνουν τμήματα Α' έτους των 350 και 400 εισακτέων!

 
Αρθούρος
03 Σεπ 2019 00:36

Προς Αρθούρος@:Οφείλω μία επανόρθωση και συγνώμη.Δεν πρόσεχα το σωστό πίνακα και γι'αυτό κατέληξα σε λαθεμένες διαπιστώσεις που δεν αφαιρούν όμως πολλά από τα συμπεράσματα που διατύπωσα παραπάνω.
Έτσι,με βάση το σωστό πίνακα που παραθέτεις,έχουμε τα εξής αποτελέσματα:
α)Το Τμήμα Μηχανικών Βιοϊατρικής έχει βάση 14193 μόρια που είναι μία πολύ καλή βάση,χωρίς όμως σύγκριση,γιατί το τμήμα είναι μοναδικό στην Ελλάδα.
β)Το Τμήμα Ναυπηγών Μηχανικών έχει βάση 12818 μόρια και είναι δεύτερο με διαφορά από το πρώτο Τμήμα του ΕΜΠ που έχει 17643 μόρια.Και βέβαια δεν μπορεί πάλι να γίνει σύγκριση,γιατί το συγκεκριμένο τμήμα δεν έχει ακόμα δημοσιεύσει στην ιστοσελίδα του το νέο πενταετές πρόγραμμα σπουδών.
γ)Το Τμήμα Μηχανικών Τοπογραφίας και Γεωπληροφορικής με βάση 9003 μόρια,που είναι τρίτο,πίσω από τα τμήματα του ΕΜΠ(13047 μόρια) και του ΑΠΘ(11591 μόρια)και περνάει μόνο εκείνο του Διεθνούς στις Σέρρες με 6593 μόρια.
δ)Το Τμήμα Μηχανικών Βιομηχανικής Σχεδίασης και Παραγωγής με βάση 9668 μόρια.Εδώ η λάθος βάση,δεν επηρεάζει σε τίποτε αυτά που διαπιστώνω και πιό πάνω.
ε)Το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Υπολογιστών με βάση 13678 μόρια. Εδώ οφείλεται επανόρθωση,καθώς δεν έχει γίνει καμία ιστορική ανατροπή και το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Η/Υ Πατρών είναι στη θέση του με 14082 μόρια.Το Τμήμα του ΠΑΔΑ είναι δεύτερο με μικρή διαφορά,μπροστά όμως απ'όλα τ'άλλα:των Ιωαννίνων(12836 μόρια),του Διεθνούς(Θεσσαλονίκη με 12806 μόρια),του Διεθνούς στις Σέρρες με 10002 μόρια και της Σάμου με μόλις 6160 μόρια.
στ)Το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών με βάση 12994 μόρια και είναι στην έκτη θέση πίσω από τα αντίστοιχα του ΕΜΠ με 18014 μόρια,του ΑΠΘ με 17169 μόρια,του Παν.Πατρών με 16811 μόρια,του Παν.Θεσσαλίας(Βόλος)με 16120 μόρια και του Παν.Δυτικής Μακεδονίας(Κοζάνη) με 14736 μόρια.Περνάει όμως εκείνα της Πελοποννήσου(Πάτρα) με 10405 μόρια,του ΕΛΜΕΠΑ(Ηράκλειο) με 9020 μόρια,του Διεθνούς(Σέρρες) με 9005 μόρια και της ΑΣΠΑΙΤΕ με 8263 μόρια.Έξι στα δέκα λοιπόν.Δεν είναι κι άσχημα.Όμως τα καλά τελειώνουν εδώ.
ζ)Το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών με βάση 10014 μόρια βρίσκεται στην έκτη θέση πίσω από τα τμήματα του ΕΜΠ με 16385 μόρια,του ΑΠΘ με 14667 μόρια, του Παν.Πατρών με 13460 μόρια,του Παν.Θεσσαλίας(Βόλος) με 13140 μόρια, του ΔΠΘ(Ξάνθη)με 11992 μόρια.Περνά όμως τα αντίστοιχα του Παν. Πελοποννήσου(Πάτρα)με 8242 μόρια,του ΔΙΠΑΕ(Σέρρες) με 7665 μόρια και της ΑΣΠΑΙΤΕ με 6678 μόρια.Ισχύουν κι εδώ όσα έχω πεί στο προηγούμενο άρθρο.Η βάση αυτή είναι πολύ χαμηλή και η θέση εξίσου απογοητευτική.
η)Το Τμήμα Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών με βάση 11247 μόρια βρίσκεται στην έκτη θέση πίσω από τα αντίστοιχα του ΕΜΠ με 18314 μόρια,του ΑΠΘ με 17575 μόρια,του Παν.Πατρών με 16411 μόρια,του Παν.Θεσσαλίας(Βόλος) με 15644 μόρια,του ΔΠΘ(Ξάνθη)με 14724 μόρια και περνά τα αντίστοιχα του Παν.Πελοποννήσου με 9762 μόρια,του ΕΛΜΕΠΑ με 7617 μόρια και της ΑΣΠΑΙΤΕ με 7293 μόρια.Ισχύουν τα ίδια με το προηγούμενο τμήμα κι ό,τι έχω αναφέρει στο προηγούμενο άρθρο.

 
@@Κωνσταντινος Μ
02 Σεπ 2019 23:56

Θωμά είσαι σπίτι ;;;

 
Μηχανικοί
02 Σεπ 2019 22:52

Μόνο με ενώσεις των Α.Ε.Ι. θα προχωρήσουμε σε αναδιοργάνωση της έρευνας και της εκπαίδευσης.

Το θέμα είναι τι θα γίνει με τις σχολές που είναι ομοειδείς και έχουν έδρα στην ίδια γεωγραφική περιοχή. Άλλο οι στρατιωτικές σχολές, πάντοτε έχουν ειδικό καθεστώς.

Στην Ελλάδα και διεθνώς υπάρχουν επιμελητήρια και επαγγελματικές ενώσεις εκτός από τα πανεπιστήμια.

 
@Κωνσταντινος Μ
02 Σεπ 2019 21:41

Κανεις δεν είπε ότι ο Γαβρογκου ξύπνησε μια μέρα και ήθελε το ΠαΔΑ να γίνει Πολυτεχνείο (και ούτε θα ήταν σωστό) αλλά αυτό απέχει από το να λέμε ότι δεν θα γίνει ποτέ η σχολή Μηχανικών (ή έστω κάποια τμήματα της) πολυτεχνικά εφόσον πλέον είναι πενταετής (με τη βούλα της ΝΔ!) με προγράμματα σπουδών αντίστοιχα πολυτεχνικών και με έτοιμη νομοθεσία για την αντιστοίχιση (οι επιτροπές ήδη αρχίζουν και ορίζονται)..
Το να υποστηρίζουμε ότι θα παραμείνει πάντα πενταετής αλλά με δικαιώματα τετραετούς ΤΕΙ (με τελείως διαφορετικά πλέον προγράμματα σπουδών) είναι τουλάχιστον εκτός τόπου και χρόνου..

 
@Βασίλης 02 Σεπ 2019 11:21
02 Σεπ 2019 20:33

Καλά θα πω του γιου μου που δεν επέλεξε τελικά την Ξάνθη η τα Χανιά αν και πέρναγε άνετα και προτίμησε το ΠΑΔΑ να ξαναδώσει του χρόνου επειδή εσύ και κάποιοι άλλοι θέλετε να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα και να υποβαθμιστεί το ΠΑΔΑ και να γίνει Εφαρμοσμένων Επιστημών
Και γιατί να γίνει Εφαρμοσμένων??
Να κάνει η μάνα!
Να γίνει Λύκειο ΕΠΑΛ η ΙΕΚ or what ever.

 
Κωνσταντίνος Μ
02 Σεπ 2019 19:03

Aγαπητοι φιλοι γιατι τσακωνεστε γιατί....

Εγώ ως αποφοιτος της ΣΜΑ που ειναι μια ανωτατη στρατιωτικη τεχνική σχολή τετραετους φοιτησης .... και με στρατιωτικη εκπαιδευση δεν εχω αντιμετωπισει κανενα προβλημα παρόλο που κρατος-πολιτεια δεν με θεωρει μηχανικο και δεν με εγγραφει το ΤΕΕ,αλλα φιλοι με θεωρει μηχανικο η αγορα εργασιας και η βιομηχανια που πλεον εργαζομαι μετα την αποχωρηση μου απο την υπηρεσια

Κατα την εκτιμηση μου το ζητημα το δημιουργησε η προηγουμενη ηγεσια του Υπουργείου ατσαλα με σκοπο εξυπηρετησεις και χαιδεμα αυτιων, οι αποφοιτοι της ΣΜΑ παλαιοτερα ηταν τριετης συν ενα ( στρατιωτικη εκπαιδευση ) δεν τους πεταξαμε στον καιαδα οταν γιναμε τετραετης γιατί ηταν πολυτιμη και χρησιμη οι γνωσεις και η εμπειρία τους ηταν και ανωτεροι μας ...για να μην ξεχνιομαστε .....

Εαν ηθελαν φιλοι σπουδαστες του ΠΑΔΑ θα σας εκαναν πολυτεχνειο απο την αρχή ... εαν ηθελαν αλλα δεν ηθελαν

με εκτιμηση

 
@Αρθούρος
02 Σεπ 2019 18:17

Το τμήμα των Ηλεκτρολόγων του ΠΑΔΑ είναι όγδοο όχι πέμπτο. Τα τμήματα στο ΔΠΘ και στο πολυτεχνείο Κρήτης είναι 4.000 μόρια πάνω και το νέο τμήμα - πρώην ΤΕΙ στην Κοζάνη είναι 3.000 μόρια πάνω απ' το ΠΑΔΑ. Περνάει τα άλλα δύο πρώην ΤΕΙ όπως είπες επειδή είναι στην Αθήνα. Για τα υπόλοιπα τμήματα δεν κοίταξα.

 
@ Αρθουρος
02 Σεπ 2019 15:20

Αρθούρε έχεις κάνει λάθος με τις βάσεις.

ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ: 11.247
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗΣ: 14.193
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: 9.668
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ: 13.678
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ: 9003
ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ: 12.994
ΝΑΥΠΗΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ: 12.818
ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ: 10.014

Και οι άλλες βάσεις λάθος είναι π.χ. το τμήμα ΑΓΡΟΝΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ του ΕΜΠ: 13.047
ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ΠΑΤΡΑ) : 13.460
ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ΠΑΤΡΑ): 10.405
ΑΓΡΟΝΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ): 11.591

και πολλές ακόμα που είναι πολύ κάτω από το ΠΑΔΑ

 
ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΤΕΙ
02 Σεπ 2019 15:01

Προς Ιάσονα:

Συνάδελφε γράφεις: ''δεν είπαμε εμείς ότι τα Γερμανικά Πανεπιστήμια Εφαρμοσμένων Επιστημών κάνουν Διδακτορικά στη Γερμανία. Είπαμε ότι εδώ στην Ελλάδα εκ του Συντάγματος και του Νόμου έχουν την δυνατότητα.'' Αν γίνουν τα Παν.Εφ .Επ. τότε θα γίνουν με τους όρους της Ευρώπης, όχι έτσι όπως εσύ το φαντάζεσαι. Επίσης αν γίνουν διδακτορικές διατριβές σε αυτά, δεν υπάρχει κανένας λόγος το ΠΑΔΑ να αλλάξει σε Παν.Εφ .Επ.

Η υπουργική απόφαση 59095/Ζ1 19 Απριλίου 2018 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 1360 είναι για τον ΚΑΘΟΡΙΣΜΟ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ και ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ για την οργάνωση διδακτορικών διατριβών σε ΤΕΙ, όχι για αυτόματη οργάνωση διδακτορικών. Δες την διαδικασία και αν πιστεύεις οτι θα έδιναν δυνατότητα διδακτορικών στα ΤΕΙ τότε δεν ζεις στην Ελλάδα, αλλά κάπου αλλού. Γτ νομίζεις οτι τα ΤΕΙ συγχωνεύτηκαν με τα πανεπιστήμια.

 
Αρθούρος02 Σεπ 2019 11:22
02 Σεπ 2019 14:08

Μήπως έχεις κάνει λάθος γιατί οι βάσεις που αναφέρεις δεν είναι οι φετινές αλλά το 10% του 2017 και είναι ποιο χαμηλές από του 2019. Παράδειγμα η σχολή πολιτικών μηχανικών είναι 10.014 και όχι 9326

 
Φοιτητής
02 Σεπ 2019 13:25

5ετη τμήματα μηχανικών χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα και χωρίς εγγραφή στο ΤΕΕ; Τι συμβαίνει εδώ ;

 
Αρθούρος
02 Σεπ 2019 13:08

Προς Ιάσονας:Παραδέχομαι ότι είσαι φιλαλήθης,αλλά μέσα από την αναλυτική σου διάθεση,φανερώνεται η πραγματικότητα.Στη Γερμανία έγιναν πρώτα αυτά τα ιδρύματα στη βάση της ικανοποίησης αναγκών της οικονομίας της ατμομηχανής της Ευρώπης.Ακολούθησε σίγουρα η Αυστρία,επειδή και η δική της δομή δικαιολογεί την ύπαρξή τους και η οικονομία της σχεδόν είναι ενσωματωμένη σε εκείνη της Γερμανίας.Στις άλλες όμως χώρες,η ίδρυση και η ύπαρξη τέτοιων ιδρυμάτων δε δικαιολογείται από την παραγωγική τους βάση, εμφανίζεται ως μηχανική απομίμηση του τί επικρατεί στη Γερμανία και μάλλον εντάσσεται στο πλαίσιο ανάπτυξης του ευρωπαϊκού φοιτητικού τουρισμού.Δεν το μειώνω.Είναι σημαντικό.Αλλά εμείς είμαστε πολύ πίσω.Ούτε τα υπάρχοντα 450 τμήματα δεν μπορούμε να αναπτύξουμε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού φοιτητικού τουρισμού.
Επομένως,δε συμφωνώ με την ίδρυση νέου τύπου πανεπιστημίων όπως αυτά που λέτε.Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής μέσα κι από άλλες συνέργειες-συγχωνεύσεις με θεματικά ιδρύματα της Αττικής που προτείνω πιό πάνω,θα ισχυροποιηθεί και θ'αντιμετωπίσει στα ίσα τα υπόλοιπα παραδοσιακά ιδρύματα του λεκανοπεδίου.Αν γίνει αυτό που λέτε εσείς,τότε η κυριαρχία του ΕΚΠΑ,του Γεωπονικού,του ΕΜΠΑ και του ΟΠΑ,δε θ'αμφισβητηθούν ποτέ.

 
Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών
02 Σεπ 2019 12:56

Στην Αγγλία καταργήθηκαν τα Polytechnics από το 1992, στην Ελλάδα είμαστε πιο άνετη και περιμέναμε μέχρι το 2018. Πουθενά τα σοβαρά πανεπιστήμια δε διαχωρίζονται με τέτοιους τίτλους -εφαρμοσμένων και τα λοιπά- κι αν παραμένουν στην ονομασία είναι ιστορικοί οι λόγοι.

 
Ιάσονας
02 Σεπ 2019 12:07

@"Αρθούρος 01 Σεπ 2019 14:24"

Φίλε μου, δεν είπα “τη μαγική λέξη:"Στη Γερμανία"” μόνο, είπα σε όλη την Ευρώπη, σου είπα όλη την αλήθεια και όχι την μισή, εσύ λες την μισή αλήθεια. Για αυτό, σου παραθέτω και άλλες χώρες εκτός Γερμανίας που έχουνε Πανεπιστήμια Εφαρμοσμένων Επιστημών ή Τεχνολογικά Πανεπιστήμια, επειδή μάλλον δεν τα ξέρεις καλά, θέλει λίγο ψάξιμο φίλε μου και θα πειστείς ότι τα Πανεπιστήμια Εφαρμοσμένων Επιστημών τα οποία φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια, μπορεί να ονομάζονται και Τεχνολογικά Πανεπιστήμια, όπως π.χ. είναι το 4-ετές Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της Κύπρου, μερικές από αυτές τι χώρες είναι: Αυστρία, Γερμανία, Ολλανδία, Νορβηγία, Ελβετία, Κύπρος, Πολωνία κ.α..

 
@ΠΑΔΑ
02 Σεπ 2019 11:46

Είμαι σίγουρος παντως ότι εσυ σαν Αποφοιτος των δυο ΤΕΙ πάντα θα είσαι..

 
Αλέξης Δημητρόπουλος
02 Σεπ 2019 11:34

Αντιθέτως, στο ΠΑΔΑ και το τμήμα στις Σέρρες (Διεθνές Πανεπιστήμιο) οι βάσεις είναι μόλις 10.014 και 7.665 μόρια, αντιστοίχως.

To έγραψες πολύ αναλυτικά, οι διαφορές ΔΠΘ 11.992 μόρια με ΠΑΔΑ 10.014 μόρια είναι πραγματικά αστείες. Σαφώς και θα προτιμηθεί το ΠΑΔΑ λόγω απόστασης και οικονομικών, αν δε δοθούν και δικαιώματα άστα η βάση του θα εκτοξευθεί.

 
Αρθούρος
02 Σεπ 2019 11:22

Επανέρχομαι με πιό διαφωτιστικά και διορθωμένα στοιχεία κυρίως γιά τη Σχολή Μηχανικών του ΠΑΔΑ,αφού στις υπόλοιπες,η κυριαρχία στο χώρο είναι δεδομένη με εξαίρεση τη βάση του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων που είναι όπως είπαμε τέταρτη πανελλήνια με 11136 μόρια.
Έχουμε λοιπόν:Βάσεις α)Στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Ηλεκτρονικών Μηχανικών 10855.Είναι Πέμπτη πανελλήνια μετά τα τμήματα του ΕΜΠΑ, ΑΠΘ, Πατρών και Θεσσαλίας(Βόλου).Περνάει όμως τα τμήματα του ΔΠΘ(Ξάνθη,10.755 μόρια),ΕΛΜΕΠΑ(Ηράκλειο,7008 μόρια)και Πελοποννήσου στην Πάτρα με 10304 μόρια.
β)Στο τμήμα Μηχανικών Βιοϊατρικής 13680.Είναι μία πολύ καλή βάση χωρίς όμως μέτρο σύγκρισης γιατί είναι μοναδική σχολή σε όλη την Ελλάδα.
γ)Στο τμήμα Μηχανικών Βιομηχανικής Σχεδίασης και Παραγωγής:9641 μόρια. Αυτό το τμήμα κι από τον τίτλο του φαίνεται ότι συνδέει δύο διαφορετικά αντικείμενα: του τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων και του Τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης.Ως εκ τούτου δεν μπορεί να συγκριθεί γιατί είναι μοναδικό στην Ελλάδα.Όμως αν συγκριθεί με τα δύο τμήματα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων σε Σύρο και Κοζάνη είναι πρώτο με διαφορά.Αν επίσης συγκριθεί με τα τμήματα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης είναι 3ο πίσω από τα αντίστοιχα τους Διεθνούς(στη Θεσσαλονίκη που σημειωτέον είναι πρώτο με 10537 μόρια)και του ΔΠΘ(στην Ξάνθη που είναι δεύτερο με 10377 μόρια).
δ)Τμήμα Ναυπηγών Μηχανικών:14443 μόρια.Η βάση είναι αρκετά ψηλή και το φέρνει δεύτερο πίσω από το παλιό αντίστοιχο τμήμα του ΕΜΠ.Αυτές είναι και οι μόνες σχολές στην Ελλάδα με αυτό το αντικείμενο.
ε)Τμήμα Μηχανικών Τοπογραφίας και Γεωπληροφορικής:10024 μόρια.Είναι τρίτο,πίσω από τα αντίστοιχα τμήματα του ΕΜΠ με 18070 μόρια,του ΑΠΘ με 11884 μόρια και περνά μόνο το αντίστοιχο των Σερρών με 5443 μόρια!
στ)Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών:14372 μόρια.Είναι πέμπτο,πίσω από τα αντίστοιχα του ΕΜΠ με 17489 μόρια,του Παν.Πατρών με 16901 μόρια,του Παν.Θεσσαλίας(Βόλος με 16378 μόρια)και του ΑΠΘ(τέταρτη η Θεσσαλονίκη! με 16250 μόρια).Περνά μόνο τα τμήματα του ΕΛΜΕΠΑ(Ηράκλειο με 9444 μόρια)και του Διεθνούς(Σέρρες με 6997 μόρια).
ζ)Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών:9326 μόρια.Είναι η χειρότερη επίδοση τμήματος σχολής Μηχανικών του ΠΑΔΑ και τη φέρνει δίκαια στην πέμπτη θέση.Είναι δηλαδή πίσω από τα αντίστοιχα τμήματα του ΕΜΠ με 16243 μόρια, του ΑΠΘ με 15240 μόρια,του Παν.Πατρών με 12784 μόρια,του ΔΠΘ(Ξάνθη με 11766 μόρια)και περνάει μόνο αυτά του Διεθνούς(Σέρρες με 6249 μόρια) και Παν.Πελοπονννήσου(Πάτρα)
Τέλος,η)το καμάρι του ΠΑΔΑ,το τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Υπολογιστών που περνά γιά πρώτη φορά στην πρώτη θέση πανελλήνια με 14387 μόρια,αφήνοντας πίσω το αρχαιότερο τέτοιο τμήμα στην Ελλάδα,αυτό του Πανεπιστημίου Πατρών με 12012 μόρια!Συνεπώς και τα δύο του Διεθνούς στη Θεσσαλονίκη και στις Σέρρες με 12262(άρα το τμήμα των Πατρών περνά γιά πρώτη φορά στην τρίτη θέση,κι έχουμε ιστορική διόρθωση)και 11076 αντίστοιχα,του Παν/μίου Ιωαννίνων με 10476 μόρια και του Παν.Αιγαίου (Σάμος με μόλις 3446 μόρια!).
Όλα τα παραπάνω δείχνουν ότι το ΠΑΔΑ ήρθε γιά να μείνει.Σε μόλις δύο χρόνια,κατάφερε να έχει τα παραπάνω αποτελέσματα,ενώ βρίσκεται σε φάση αναδιοργάνωσης,αντιμετωπίζοντας ποικίλα οργανωτικά και διοικητικά προβλήματα και με τους νυν φοιτητές και με τους πτυχιούχους,αλλά και από εκείνους που απειλούν να το υποβαθμίσουν.Κι όλ' αυτά, χωρίς να έχουν γίνει ακόμα γνωστά τα πενταετή προγράμματα σπουδών δύο τμημάτων του.Σε τρία-τέσσερα χρόνια,η παραπάνω κατάσταση σίγουρα θα έχει μεταβληθεί προς το καλύτερο.Του χρόνου,θα προστεθεί,ακόμα ένα τμήμα,σύμφωνα μ'αυτά που έχουν εξαγγελθεί.
Προτάσεις γιά τη βελτίωση της θέσης του:1.Να γίνουν επαφές με άλλα ιδρύματα του λεκανοπεδίου γιά περαιτέρω συγχωνεύσεις,όπως α)με την ΑΣΠΑΙΤΕ που υπάρχουν κοινά αντικείμενα,β)με το Χαροκόπειο που και πάλι υπάρχουν κοινά αντικείμενα και γ)με το Πανεπιστήμιο Πειραιά που υπάρχουν κοινά αντικείμενα.2.Να επανεξεταστεί η ύπαρξη των τμημάτων α)Πολιτικών Μηχανικών και β)Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Ηλεκτρονικών Μηχανικών,τα οποία συνεχίζουν να έχουν πολύ χαμηλές βάσεις και να προταθεί η ίδρυση άλλων,νέων στη θέση τους ή με βάση την απορρόφηση της ΑΣΠΑΙΤΕ να γίνουν δύο νέα δυναμικά τμήματα.

 
Βασίλης
02 Σεπ 2019 11:21

@ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ @@ Απόφοιτος ΤΕΙ Aθήνας 01 Σεπ 2019 14:43

Συνιστώντας λίγη ακόμα υπομονή προς τους ανυπομονούντες, ενημερώνω ότι το ΠΑ.Δ.Α. θα μετατραπεί με απόλυτη βεβαιότητα σε Πρότυπο Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών. Όσον αφορά την παραπληροφόρηση που υπάρχει από κάποιους για τα 5ετή, δυστυχώς για κάποιους, η απελθούσα ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, τα δημιούργησε με "άγαρμπο" τρόπο και δεν πρόκειται να αντιστοιχηθούν με τα αντίστοιχα του Πολυτεχνείου. Τα 5ετή της Ξάνθης και των Χανίων και άλλων πόλεως της Επικράτειας με 5ετή Τμήματα, περιμένουν κάθε ενδιαφερόμενο που επιθυμεί να φοιτήσει σε αυτά.

 
Αλέξης Δημητρόπουλος
02 Σεπ 2019 10:52

Η βάση φέτος για το ΕΜΠ είναι 16.385, στο ΑΠΘ είναι 14.467, στο Παν. Πατρών είναι 13.460, στο Παν. Θεσσαλίας 13.140 και στο ΔΠΘ 11.992 μόρια.

Αντιθέτως, στο ΠΑΔΑ και το τμήμα στις Σέρρες (Διεθνές Πανεπιστήμιο) οι βάσεις είναι μόλις 10.014 και 7.665 μόρια, αντιστοίχως.

To έγραψες πολύ αναλυτικά, οι διαφορές ΔΠΘ 11.992 μόρια με ΠΑΔΑ 10.014 μόρια είναι πραγματικά αστείες. Σαφώς και θα προτιμηθεί το ΠΑΔΑ λόγω απόστασης και οικονομικών, αν δε δοθούν και δικαιώματα άστα η βάση του θα εκτοξευθεί.

 
Κωνσταντίνος
02 Σεπ 2019 10:33

@Φοιτητης ΠΑΔΑ

"...το μόνο που μένει είναι να κατοχυρωθούν τα Επαγγελματικά Δικαιώματα...το πολύ σε μερικούς μήνες θα λήξει και αυτό το θέμα και να δω μετά τι θα λέτε..."

Αυτό ακριβώς έλεγαν και οι φοιτητές των Τ.Ε.Ι. το 1983...

 
ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ
02 Σεπ 2019 01:23

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΔΑ ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΠΑΝ.ΕΦ. ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ, ΕΠ[ΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ΚΛΠ....

ΕΧΕΙ ΤΙς ΙΔΙΕΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΘΕΙ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ - Β.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

 
ΠΑΔΑ
02 Σεπ 2019 00:33

Στην αγορά εργασίας πάντα ΤΕΙ Αθήνας και ΤΕΙ Πειραιά θα είναι.

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ