Placeholder

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Παράταση Συντονιστών Εκπαίδευσης στο Εξωτερικό και ορισμός αναπληρωτών

Δημοσίευση: 30/08/2019
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Παρατείνεται, με απόφαση που υπέγραψε η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως  η  απόσπαση των ακόλουθων Αναπληρωτών Συντονιστών Εκπαίδευσης στο Εξωτερικό,   από 1-9- 2019 έως και τις 31-8-2020 και πάντως όχι πέραν της ανάληψης καθηκόντων νέων Συντονιστών Εκπαίδευσης, όπως θα οριστούν βάσει της νόμιμης διαδικασίας:

Επίσης με την ίδια απόφαση ορίζονται ως Αναπληρωτές Συντονιστές Εκπαίδευσης στο Εξωτερικό,   από 1-9-2019 έως και τις 31-8-2020 και πάντως όχι πέραν της ανάληψης καθηκόντων νέων Συντονιστών Εκπαίδευσης, όπως θα οριστούν βάσει της νόμιμης διαδικασίας:

Σχόλια (55)

 
Bill
30 Αυγ 2019 19:49

Μιλάμε για Βορεια Κορέα!!!! Αδιαφορεί για τη διαδικασία επιλογής που είναι σε εξέλιξη κ δίνει ενα χρονο παράταση;;;;

 
ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΤΟΥΤΗ ΤΗ ΔΟΛΙΑ ΧΩΡΑ!!!
30 Αυγ 2019 20:15

Η ΟΛΜΕ Κ Η ΔΟΕ δεν τα βλέπουν αυτά;

 
Λογική
30 Αυγ 2019 21:24

Απλή ερώτηση : κ με ποια ακριβώς νόμιμη διαδικασία έχουν οριστεί οι αναπληρωτές; κ γιατί πρέπει να παραταθεί η αναπλήρωση ενώ υπάρχει νόμιμη προκήρυξη που τρέχει;;

 
Αφελής εκπαιδευτικούς
30 Αυγ 2019 23:07

Πως είναι δυνατόν να αναπληρωνουν άτομα που έχουν αποσπαστεί στο εξωτερικό ως συντονιστές πέραν της 5ετιας και ως εκπαιδευτικοι πέραν της 20ετιας.
Απίστευτο!!! Δεν υπάρχουν άλλοι στην Ελλάδα;
Και με ποια διαδικασία;
Για ποια αξιοκρατία μιλάμε κα Υπουργέ;

 
Gogo
31 Αυγ 2019 00:24

Και με τι κριτήρια έγιναν οι τοποθετήσεις;

 
Π.Π.
31 Αυγ 2019 00:49

Αλήθεια με ποια κριτήρια τοποθετήθηκαν οι αναπληρωτές Συντονιστές Εκπαίδευσης στο εξωτερικό; Πότε έγινε ενημέρωση - αν έγινε ενημέρωση- των εκπαιδευτικών για τις θέσεις αυτές; Κάποιοι είναι αναντικατάστατοι, γίνονται συντονιστές στο εξωτερικό περισσότερο από μία φορές. Παραιτούνται από τη θέση συντονιστή στο εσωτερικό και γίνονται συντονιστές στο εξωτερικό.

 
Τασος
31 Αυγ 2019 00:51

Ας γράψει κάποιος μια επιστολή διαμαρτυριας στον πρωθυποργο για τις κινήσεις της κεραμεως στο θέμα αυτό να την υπογραψουμε όλοι....δε γίνονται αυτά....

 
Συντονιστές εξωτερικού-εσωτερικού
31 Αυγ 2019 10:06

Η υπουργός μάλλον αδιαφορεί και υπογράφει ό,τι της προωθούν.

 
Κρητικός
31 Αυγ 2019 10:20

@Bill, Λογική κλπ
ως "διαδικασία επιλογής σε εξέλιξη" εννοείτε το Γαβρόγλειο αριστούργημα με "κοφτες" και λοιπές φωτογραφικές διατάξεις αποκλείει από τη διαδικασία όλους τους εκπαιδευτικούς που υπηρέτησαν στο εξωτερικό;

 
Ωραία αξιοκρατία
31 Αυγ 2019 14:48

Με ποια κριτήρια έγιναν συντονιστές οι συγκεκριμένοι εκπαιδευτικοι (έστω και προσωρινοί)?Προκηρύχτηκε ποτέ καμιά θέση; Εμείς γιατί δεν μπορούσαμε να κάνουμε αίτηση; Δηλαδή για να γίνει κανείς συντονιστής για τρία χρόνια πρέπει να έχει του κόσμου τα προσόντα αλλά για να γίνει για ένα ή δύο χρόνια (με παράταση) δε χρειάζεται . Πολύ ωραία αξιοκρατία!

 
gogo
31 Αυγ 2019 15:17

Ο προηγούμενος νόμος, ανέφερε ότι αναπλήρωση γίνεται από εκπαιδευτικούς που υπηρετούν με απόσπαση στην αντίστοιχη χώρα (συνήθως διευθυντές σχολείων στην αντίστοιχη χώρα). Ο νόμος του 2016, προβλέπει ότι αναπλήρωση γίνεται γενικά "από εκπαιδευτικούς που πληρούν κάποια κριτήρια", χωρίς να αναφέρει διαδικασία επιλογής. Άρα η κ. Κεραμέως αξιοποίησε μια χαρά το νομοθέτημα της προηγούμενης κυβέρνησης. Έτσι, για άλλη μια φορά, μη σκίζεστε για προσόντα και άλλα τέτοια. Όλα καλά!!

 
οι ΣΣ εξωτερικού
31 Αυγ 2019 15:27

δεν είναι το αντίστοιχο των ΔΠΕ/ΔΔΕ κατά κάποιο τρόπο; αυτοί θα αναπληρωθούν (και με τον ίδιο τρόπο όπως παραπάνω) ; υπογράφουν υπηρεσιακές μεταβολές, τοποθετήσεις κλπ... λέω τώρα

 
@ οι ΣΣ εξωτερικού
31 Αυγ 2019 18:42

Όχι μόνο υπογράφουν υπηρεσιακές μεταβολές τοποθετήσεις και λοιπά αλλά προβλέπεται απο την νομοθεσία να κάνουν αναφορά ετήσια για όλους όσους είμαστε αποσπασμένοι στο εξωτερικό. Με ποια νομιμοποίηση και ποιο κύρος θα τα κάνουν αυτά?

 
Λευτέρης
31 Αυγ 2019 18:44

@ΝΕΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Μια χαρά τα βρήκε με τους ΣΕΕ η Υπουργός. Και γιατί να μη τα βρει; Έτοιμες δομές και θα τις πειράξει; Πού είναι η εγκύκλιος για την αναδιοργάνωση των δομών που διαλαλούσαν εδώ κάποιοι σχολιαστές;Τέλος Αυγούστου έλεγαν θα βγει κι ότι είχαν πληροφορίες από ''επίσημα χείλη''. Τελευταία μέρα σήμερα. Όταν δημοσιοποιούμε κάτι, να το σιγουρεύουμε πρώτα.

 
Άξιον απορίας
31 Αυγ 2019 21:33

Γιατί δεν ενημερώθηκε η εκπαιδευτική κοινότητα ώστε να υπάρξουν ενδιαφερόμενοι;
Γιατί δεν προχώρησε η προηγούμενη διαδικασία που είχε μείνει στις ενστάσεις;
Ποια ήταν τα κριτήρια επιλογής των αναπληρωτών ΣΕΕ;
Το ΥΠΕΠΘ θα δώσει κάποια απάντηση; υποτίθεται ότι η νέα κυβέρνηση και το ΥΠΕΠθ θα λειτουργήσουν με διαφάνεια και κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης

 
ΣΣ-ΣΕΕ-ΔΕ-ΝΔ
31 Αυγ 2019 22:36

Περιμένατε οι ΣΣ να σας αποδώσει το δίκαιο σας ο γαλάζιος ΣΥΡΙΖΑ δηλ.η ΝΔ;Κακώς και λάθος την πιστέψατε.Περιμένουν οι υποψήφιοι ΔΕ να γίνουν επιλογές σύντομα;Κακώς το πιστεύουν.Η παράταση των νυν ΔΕ θα φτάσει την διετία.Ίσως και να κάνουν οι ίδιοι του χρόνου και τις επιλογές Διευθυντών σχολείων.Η ΝΔ είναι συνέχεια του ΣΥΡΙΖΑ και των νόμων Γαβρόγλου. Όσο ποιο γρήγορα το συνηδητοποιήσετε τόσο το καλύτερο για την ψυχική και σωματική σας υγεία.

 
@Άξιον απορίας
01 Σεπ 2019 00:46

Και επί Γαβρόγλου που διόριζε δεκάδες επιτροπές δεν ενημερωνόταν η εκπαιδευτική κοινότητα.Η Κεραμέως βαδίζει πιστά στα χνάρια του.Δεν διαφέρουν σε τίποτε.Ίδιοι και απαράλακτοι.Η χώρα δεν σώζετε γιατί δεν θέλει να σωθεί.Ας το σκεφτούν οι ψηφοφόροι που τους ψήφισαν για να φύγει ο Τσίπρας.Στις εκλογές θα ψηφίσουν πάλι Τσίπρα για να φύγει ο Μητσοτάκης και έτσι θα συνεχίζεται η κατάπτωση και η παρακμή ενός λαού άξιου της τύχης του.

 
14ος μήνας παράτασης των Διευθυντών Εκπαίδευσης
01 Σεπ 2019 01:25

Αυτών που κατά δήλωση της νομικού Προϊσταμένη τους Υπουργού Κεραμέως σε δήλωση της πέρσι στο εσος δήλωσε ότι έχουν νομικό πρόβλημα λόγω του αντισυνταγματικού νόμου της αντισυνταγματικής ψηφοφορίας.Το δήλωσε εξ αιτίας της συμμετοχής τους σαν μέλη στα συμβούλια επιλογής ΣΕΕ.Προφανώς τώρα που έγινε Υπουργός το ξέχασε ,όπως και άλλα.Και όπως φαίνεται οι 14 μήνες παράτασης της θητείας τους θα γίνουν τουλάχιστον 24.Πού είναι ο νέος νόμος επιλογών;Ας το αντιληφθούν επιτέλους όσοι ελπίζουν μάταια ότι η Νέα Δημοκρατία είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με γραβάτα.Μόνο σε αυτό διαφέρουν.

 
ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ
01 Σεπ 2019 04:53

α) Τι θα γίνει με τους Διευθυντές Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης;
β) Πότε θα επανέλθουν οι πρώην ΣΣ στις θέσεις που κατείχαν;
Στο ΦΕΚ 3813 τ. Β΄/04-09-2018 που δημοσιεύθηκε η αριθμ. Φ.351.1/ 22 / 141872 /E3/03-09-2018 Υπουργική Απόφαση: «Παράταση προθεσμίας», και ανέφερε ότι «Το γεγονός ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες επιλογής και τοποθέτησης ή απόσπασης των Οργανωτικών Συντονιστών των Περιφερειακών Κέντρων Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.), των Προϊσταμένων των Κέντρων Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (Κ.Ε.Σ.Υ.) ή των Υπευθύνων Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών, αποφασίζουμε: Παρατείνεται για έξι (6) μήνες από την 1-9-2018 η προθεσμία του πρώτου εδαφίου της παρ. 10 του άρθρου 20 του ν. 4547/2018 για την παύση λειτουργίας των υπηρεσιών και των οργανικών μονάδων που καταργούνται με την παρ. 2 του άρθρου 17 του ίδιου νόμου, καθώς και για την έναρξη της πλήρους λειτουργίας των ΠΕ.Κ.Ε.Σ. και των Κ.Ε.Σ.Υ.»
Αυτή την στιγμή εκκρεμούν τοποθετήσεις Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου κλάδων ΠΕ 03, ΠΕ 80 και ΠΕ 83 για την κάλυψη των κενών θέσεων στο 1ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου.
Που είναι η έναρξη πλήρους λειτουργίας των ΠΕ.Κ.Ε.Σ; Στο νόμο 4547/2018 αναφέρεται ρητά η κατάργηση θεσμών – δομών – υπηρεσιών με ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΕΝΑΡΞΗ της πλήρους λειτουργίας των ΠΕΚΕΣ.
Η « ΠΛΗΡΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑ ΤΩΝ ΠΕΚΕΣ» ουδέποτε πραγματοποιήθηκε, άρα τίθεται ζήτημα νομιμότητας. Γιατί δεν δόθηκε παράταση στον προηγούμενο θεσμό (τέως ΣΣ), εφόσον οι νέες δομές δεν ήταν έτοιμες;; Αυτό δεν αποτελεί νομική παρατυπία; Οι τέως ΣΣ καταργήθηκαν, χωρίς να εφαρμοστεί αυτή η διάταξη....
Κυρία Κεραμέως εδώ και τώρα η αποκατάσταση της αδικίας, άλλωστε ήταν μέσα στις προγραμματικές δηλώσεις προεκλογικά και για αυτό σας εμπιστεύτηκε ο Ελληνικός λαός.

 
ΠΑΡΑΤΑΣΕΙΣ -Σιγά μην σπρώχνεστε, όλοι τα πάρετε....
01 Σεπ 2019 04:59

# ΣΣ-ΣΕΕ-ΔΕ-ΝΔ
Δεν κατάλαβες θα δώσει παράταση και στους Διευθυντές Σχολικών μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας για το σχολικό έτος 2020-21

 
Αέναη παράταση θητείας των Διευθυντών Εκπαίδευσης
01 Σεπ 2019 11:03

Οι 14 μήνες παράτασης της με νομικά προβλήματα θητείας τους θα πάνε μέχρι το 2021.Δηλαδή θα έχουν παράταση ίση με την θητεία.Και αυτό επειδή επιθυμεί η Νέα Δημοκρατία όλες οι επιλογές να γίνουν το 2021 επειδή δεν θέλει να διακόψει την θητεία των ΣΕΕ που λήγει το 2021.Ας το σκεφτούν οι ΣΣ που τους πίστεψαν ότι θα επιστρέψουν.Αν ξέρατε καλά την ΝΔ δεν θα την πιστεύατε.Τα λάθη πληρώνονται.

 
ΣΣ-ΣΕΕ
01 Σεπ 2019 11:10

@ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

Έχετε την εντύπωση ότι η κ.Κεραμέως ενδιαφέρεται για τα ΠΕΚΕΣ και τους ΣΕΕ; Ό,τι ανέλαβε από τον κ.Γαβρόγλου, αυτό τηρεί με ευλάβεια. Πού είναι η επαναφορά των ΣΣ που υποσχέθηκε; Ο νέος νόμος επιλογών; Και όσοι έλεγαν ότι έχουν πληροφορίες, πού είναι;

 
@ ΚΕΡΑΜΕΩΣ
01 Σεπ 2019 13:19

Η συνέχεια της πολιτικής Γαβρόγλου πειθαρχημένα και ευλαβικά !!!! κρίμα για όσους σας πίστεψαν περί ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ και ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ και σας ψήφισαν !!!!

 
μήπως παρανομείτε;
01 Σεπ 2019 13:33

Ο ν. 4415 για την αναπλήρωση συντονιστών εκπαίδευσης εξωτερικού (άρθρο 14) για τα προσόντα των αναπληρωτών παραπέμπει στη παράγραφο 5 του κεφ. Α του άρθρου 13, που παραπέμπει σε υπουργική απόφαση η οποία καθορίζει τα προσόντα των υποψηφίων συντονιστών. Στην σχετική υπουργική απόφαση αποκλείονται από τις θέσεις αυτές όσοι έχουν υπηρετήσει με απόσπαση στο εξωτερικό πέραν της πενταετίας, και φυσικά όσοι έχουν ήδη υπηρετήσει στο παρελθόν ως συντονιστές εκπαίδευσης εξωτερικού. Η πρόσφατη απόφαση τοποθέτησης όχι μόνο παραβαίνει την σχετική υπουργική αλλά και το καθεστώς που ίσχυε εδώ και χρόνια, όπου συντονιστής δεν μπορούσε να ξαναγίνει συντονιστής, ενώ η αναπλήρωση γινόταν από διευθυντές των αντίστοιχων σχολικών μονάδων της κάθε χώρας και όχι από αυτούς που προτείνει το υπουργείο, χωρίς κριτήρια και διαδικασίες αξιολόγησης.

 
ΚΣ
01 Σεπ 2019 15:37

Ελπίζουμε πως αυτό που έγινε με τους αναπληρωτές Συντονιστές δεν θα επαναληφθεί με τους Διευθυντές Εκπαίδευσης και πάνε στη λύση μεταβατικων, μέχρι να γίνει ο νέος νόμος, γιατί αυτό κι αν θα είναι σκάνδαλο...
Είπαμε να πάτε την Ελλάδα μπροστά και αυτά που γίνονται είναι ανεπίτρεπτα. Κι όταν μάλιστα γνωρίζουμε πρόσωπα και πράγματα, αυτα είναι θλιβερά!!!

 
Δρ.Στέλιος Καραγιάννης,ΣΕΕ ΠΕ 83@ ΣΣ-ΣΕΕ-ΔΕ-ΝΔ
01 Σεπ 2019 16:22

Ας ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα γιατί ο πανικός ανωτέρω και τα εύκολα πολιτικά συμπεράσαμα δεν βοηθούν κανένα.Η κ.Κεραμέως είπε ότι θα επαναφέρει τον θεσμό των Σχολικών Συμβούλων με ένα νέο νόμο και με νέες αρμοδιότητες.Αυτό γνωρίζουμε οι πάντες από όλες τις δηλώσεις της νέας ηγεσίας,παλαιές και πρόσφατες.Τον θεσμό..τον θεσμό..Άς περιμένουμε λοιπόν να ανακοινωθεί ο νέος νόμος,να περάσει από διαβούλευση και από την Επιτροπή των Μορφωτικών Υποθέσεων ,να ψηφισθεί στη Βουλή,να γίνει ΦΕΚ.Να ορισθεί ο νέος χάρτης των θέσεων,να ορισθεί ο τρόπος επιλογής,κλπ.Καλή Άνοιξη λοιπόν..Είναι λογικό να βγεί λοιπόν, πρώτα ο νέος νόμος και μετά οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις με τις προκηρύξεις για ΔΔΕ,ΔΠΕ και υποστηρικτικές δομές?Όσοι βιάζονται να καταλάβουν τις νέες θέσεις, ας αρχίσουν το διάβασμα από τώρα σε θέματα διοίκησης της εκπαίδευσης και στα παιδαγωγικά γιατί οι κρίσεις δεν θα είναι με φάκελο και ξυπνητήρι 5 λεπτών μόνο!...Το θέμα των ΣΕ του εξωτερικού δεν το σχολιάζω,πάγωμα των κρίσεων υπάρχει κι εδώ,αλλά όπως βλέπετε καλύφθηκαν άμεσα οι ανάγκες με τις ανανεώσεις των παλαιών...Το ίδιο λογικά θα κάνει με τους ΔΔΕ και ΔΠΕ...Που βρίσκεται το παράλογο στο ότι η νέα ηγεσία επιθυμεί να λειτουργήσει σωστά όλο το σύστημα..?Βέβαια με προβληματίζει το πάγωμα των κρίσεων,το έχω ξαναγράψει, αλλά ποιός σας είπε ότι κάποια πράγματα δεν μπορούν να ανατραπούν και μάλιστα με σκληρό τρόπο..?Προτάσσω αυτά τα λογικά επιχειρήματα και σε λίγο θα με ονομάσουν κάποιοι απολογητή της εκπαιδευτικής πολιτικής της ΝΔ..!Ποιός σας είπε ότι η λογική βάση και η χρονική σειρά κάποιων πραγμάτων δεν συνάδει με τη λογική της νέας εκπαιδευτικής πολιτικής...?Προσδοκούμε όλοι δίκαιο νόμο που θα αντικαταστήσει τον 4547...?Δηλαδή πρέπει να είναι κάποιος ΝΔ, για να έχει αυτή τη προσδοκία και να έχει την αίσθηση ότι θα ψηφιστεί δίκαιος νόμος? Πολύ υποτιμάτε κάποιοι τη νέα ηγεσία και μιλάτε ανερμάτιστα για γαλάζιο ΣΥΡΙΖΑ...Λέτε να πονοκεφαλιάζουν στο Υπουργείο για το πότε θα τελειώσουν οι ΣΕΕ?Λέτε να τους απασχολεί αυτό πρωτίστως?Οι ΣΕΕ θα φύγουν από τις θέσεις τους όταν τις καταλάβουν οι νέοι Σχολικοί Σύμβουλοι που θα εκλεγούν με τον νέο Νόμο.Το μόνο που θεωρουσα και θεωρώ δίκαιο και ανθρώπινο είναι μια υπεύθυνη,έγκαιρη ενημέρωση προς τους υποψηφίους ΔΔΕ και ΔΠΕ για το αν θα ξαναυποβάλλουν επικαιροποιημένο τον φάκελό τους...Αν ήσασταν υποψήφιοι δεν θα αναμένατε μια τέτοια ενημέρωση?

 
Τάκης
01 Σεπ 2019 23:38

Και οι τέως ΣΣ που αδικήθηκαν κύριε Καραγιάννη τι θα απογίνουν;
Θα περιμένουν τις νέες επιλογές; Έστω ότι επιλέγονται με το νέο θεσμό των ΣΣ. Αυτομάτως δικαιώνονται για την αδικία που υπέστησαν;
Γιατί αναφέρεστε στη μελέτη που πρέπει να κάνουν οι υποψήφιοι; Θα δώσουν διαγωνισμό ΑΣΕΠ; Και αν ναι, πάλι οι ίδιοι δε θα επιλεγούν; Πάλι τα ίδια πρόσωπα θα είναι τελικά...
Όταν λέτε Άνοιξη, εννοείτε ότι τότε θα γίνουν οι επιλογές;
Η Υπουργός ας μην απογοητεύσει όσους την εμπιστεύτηκαν.

 
ΑΔΙΚΙΑ
02 Σεπ 2019 08:47

@ΤΑΚΗΣ
Στο ΦΕΚ 3813 τ. Β΄/04-09-2018 που δημοσιεύθηκε η αριθμ. Φ.351.1/ 22 / 141872 /E3/03-09-2018 Υπουργική Απόφαση: «Παράταση προθεσμίας», και ανέφερε ότι «Το γεγονός ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες επιλογής και τοποθέτησης ή απόσπασης των Οργανωτικών Συντονιστών των Περιφερειακών Κέντρων Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.), των Προϊσταμένων των Κέντρων Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (Κ.Ε.Σ.Υ.) ή των Υπευθύνων Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών, αποφασίζουμε: Παρατείνεται για έξι (6) μήνες από την 1-9-2018 η προθεσμία του πρώτου εδαφίου της παρ. 10 του άρθρου 20 του ν. 4547/2018 για την παύση λειτουργίας των υπηρεσιών και των οργανικών μονάδων που καταργούνται με την παρ. 2 του άρθρου 17 του ίδιου νόμου, καθώς και για την έναρξη της πλήρους λειτουργίας των ΠΕ.Κ.Ε.Σ. και των Κ.Ε.Σ.Υ.»
Αυτή την στιγμή εκκρεμούν τοποθετήσεις Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου κλάδων ΠΕ 03, ΠΕ 80 και ΠΕ 83 για την κάλυψη των κενών θέσεων στο 1ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου.
Που είναι η έναρξη πλήρους λειτουργίας των ΠΕ.Κ.Ε.Σ; Στο νόμο 4547/2018 αναφέρεται ρητά η κατάργηση θεσμών – δομών – υπηρεσιών με ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΕΝΑΡΞΗ της πλήρους λειτουργίας των ΠΕΚΕΣ.
Η « ΠΛΗΡΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑ ΤΩΝ ΠΕΚΕΣ» ουδέποτε πραγματοποιήθηκε, άρα τίθεται ζήτημα νομιμότητας. Γιατί δεν δόθηκε παράταση στον προηγούμενο θεσμό (τέως ΣΣ), εφόσον οι νέες δομές δεν ήταν έτοιμες;; Αυτό δεν αποτελεί νομική παρατυπία; Οι τέως ΣΣ καταργήθηκαν, χωρίς να εφαρμοστεί αυτή η διάταξη....

 
Τέως ΣΣ
02 Σεπ 2019 13:26

@ΑΔΙΚΙΑ
Και που αναφέρεστε στην αδικία, τι έγινε; Θα γίνει κάτι; Περιμένουμε κάτι; Ή απλά αποσιωπούνται οι παρατυπίες; Έχει σκοπό η Υπουργός να αποκαταστήσει την αδικία κατά των ΣΣ ή όχι; Ας απαντήσει επίσημα, όποιος γνωρίζει.

 
Σ.Καραγιάννης@Τάκης
02 Σεπ 2019 14:59

Η αδικία αγαπητέ συνάδελφε έγινε και γι'αυτήν έχω γράψει αρκετές φορές....Αν με ενδιέφερε η ατομική μου περίπτωση θα σιωπούσα ελλοχεύοντας στη γωνία και θα περίμενα την όποια αλλαγή...Δεν είναι εύκολο νομικά και με ένα μαγικό ραβδάκι να επανέλθουν οι ΣΣ όπως ήταν.Γιατί να το κάνει αυτό η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου,πέρνωντας ένα ανυπολόγιστο ρίσκο, και να μη δώσει την ευκαιρία σε κάθε υποψήφιο,αδικηθέντα ή τυχερό,η μη αδικηθέντα να αποδείξει μέσω εξετάσεων ότι αξίζει να καταλάβει αυτή τη θέση?Δηλαδή όλοι εμείς που μας αφερέθηκε η διδακτική και πήγαμε "μισόγυμνοι" στη συνέντευξη ακολουθούμενοι από υποψηφίους με ένα μάστερ μόνο στο μισό πόντο,δεν αδικηθήκαμε?Το ξαναείπα.Το σύστημα δεν μελαγχολεί επειδή αδικήθηκαν κάποιοι....Αν δεν το καταλάβαμε αυτό,ε,τότε είμαστε αφελείς.Δίνει υποσχέσεις αλλά γενικόλογες τις περισσότερες φορές...Μακάρι να επανερχόμασταν όλοι στις θέσεις μας με το μαγικό ραβδάκι.Τότε θα έλεγαν οι συνάδελφοί μας ότι μας έχρισαν αθάνατους για την Ακαδημία!Θα γίνουν κρίσεις με νέο νόμο και εξετάσεις.Η κ.Γιαννάκου άφησε γερή παρακαταθήκη επ'αυτού..

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ