Placeholder

ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Σύγκλητος ΑΠΘ: Αντιστοιχίες τμημάτων “Γαβρόγλου” χωρίς εγκεκριμένα προγράμματα, διδακτικό προσωπικό και “βαφτίσεις” χωρίς ακαδημαϊκή διαδικααία

Η Σύγκλητος υ θα προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια και θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για το θέμα των μετεγγραφών
Δημοσίευση: 31/08/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

“Ξέσπασαν” οι Συγκλητικοί του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης , με ομόφωνη απόφασή τους, κατά της απόφασης του Κ. Γαβρόγλου για τις αντιστοιχίες των τμημάτων  τους με άλλων ΑΕΙ, από τα τα οποία οι φοιτητές θα μπορούν μετεγγραφούν.

“Η  απόφαση- του πρώην υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου- με αριθμό 104100/Ζ1/27-6-2019 (ΦΕΚ 2656/τΒ΄/1-7-2019)  που καθορίζει τις αντιστοιχίες των Τμημάτων των ΑΕΙ για τις μετεγγραφές του ακαδημαϊκού έτους 2019-2020, σε πολλές περιπτώσεις αντιστοιχίζει με Τμήματα του ΑΠΘ έναν μεγάλο αριθμό νέων Τμημάτων που προέκυψαν από τη διαδικασία συγχωνεύσεων Πανεπιστημίων-ΤΕΙ” σημειώνει στην ομόφωνη απόφασή της η Σύγκλητος του ΑΠΘ, και υπογραμμίζει:

Α. Πολλά από αυτά τα Τμήματα είτε δεν έχουν ακόμα εγκεκριμένο πρόγραμμα σπουδών και διδακτικό προσωπικό είτε προέκυψαν από τη μετονομασία υπάρχοντος Τμήματος ΤΕΙ χωρίς καμιά ουσιαστική ακαδημαϊκή διαδικασία”.

Β. Η ανάπτυξη των νέων Τμημάτων δεν μπορεί να γίνεται εις βάρος των ήδη λειτουργούντων. Το ΑΠΘ χάνει κάθε χρόνο περίπου 100 Καθηγητές λόγω συνταξιοδότησης, με αποτέλεσμα τα τελευταία 10 χρόνια να έχει μειωθεί ο αριθμός των διδασκόντων από 2.300 στους 1.740, ενώ ο αριθμός των φοιτητών συνεχίζει να αυξάνει.

Οι Συγκλητικοί κάνουν λόγο  για  ιδιαίτερα «χαλαρό» σύστημα μετεγγραφών , σημειώνοντας   πως παράλληλα “η προσθήκη ειδικών κατηγοριών εισακτέων οδηγούν σε σημαντική αύξηση των εγγεγραμμένων φοιτητών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, η οποία σε ορισμένα Τμήματα έφτασε το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 στον διπλασιασμό των εισακτέων”.

Η κατάσταση αυτή, τονίζει η Σύγκλητος,  αναμένεται να επιδεινωθεί περαιτέρω με τη μαζική μετακίνηση φοιτητών προς τα κεντρικά Πανεπιστήμια από τα περιφερειακά νέα Τμήματα που ιδρύθηκαν στο πλαίσιο της πανεπιστημιοποίησης των ΤΕΙ.

Σχετικά με το θεσμό των μετεγγραφών η Σύγκλητος σχολιάζει: H διεύρυνση της δυνατότητας πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και η άσκηση ανέξοδης κοινωνικής πολιτικής με μοχλό τις μετεγγραφές των φοιτητών/τριών μπορεί να συνεισφέρει στην ανύψωση του μορφωτικού επιπέδου και να αποσκοπεί στην ικανοποίηση του κοινωνικού συνόλου, θα πρέπει όμως να συνοδεύεται απαραίτητα από αντίστοιχη ενίσχυση των δημόσιων Πανεπιστημίων με οικονομικούς και ανθρώπινους πόρους και υποδομές για να ανταποκριθούν στο πρόσθετο έργο που τους επιβάλλεται, διαφορετικά αυτά οδηγούνται νομοτελειακά σε παροχή ποιοτικά υποβαθμισμένης εκπαίδευσης”.

Η Σύγκλητος του ΑΠΘ ζητά “την αλλαγή του ισχύοντος ελαστικού συστήματος μετεγγραφών και τον καθορισμό άνω ορίου 15% στο ποσοστό επί των εισακτέων ανά Τμήμα, για τις μετεγγραφές, ώστε να αποφευχθεί η μαζική μετακίνηση φοιτητών από τα περιφερειακά νέα Τμήματα προς τα κεντρικά Πανεπιστήμια λόγω της δημιουργίας πολλών νέων ομοειδών Τμημάτων”.

Παράλληλα  υπενθυμίζει την “πάγια θέση της ότι ο αριθμός των εισακτέων πρέπει να καθορίζεται σε συνεργασία με τα Πανεπιστήμια, με βάση σαφή, τεκμηριωμένα και ορθολογικά κριτήρια, τα οποία θα λαμβάνουν υπόψη τις οικονομικές και λειτουργικές δυνατότητες των Πανεπιστημίων, με σεβασμό στο συνταγματικά κατοχυρωμένο αυτοδιοίκητό τους”.

Προσφυγή στη δικαιοσύνη

Η Σύγκλητος υπογραμμίζει ότι θα προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια και θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για το θέμα των μετεγγραφών, με στόχο τη διασφάλιση της αρτιότερης υλοποίησης των προγραμμάτων σπουδών στα Τμήματα του ΑΠΘ.

Σχόλια (24)

 
Αρθούρος
02 Σεπ 2019 09:18

Προς Βιομηχανική Σχολή:Βέβαια,τα 12 ΤΕΙ συμφωνώ ότι τελικά ήταν σπατάλη πόρων και το ό,τι έγιναν και το πώς μετεξελίχτηκαν,αλλά το πιό μεγάλο σκάνδαλο είναι η ίδρυση και των δύο Βιομηχανικών σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη και η αναβάθμιση-μετατροπή τους που λέτε.Τότε και στο λεκανοπέδιο λειτουργούσε ήδη η ΑΣΟΕΕ και υπήρχε ακόμα ένα Οικονομικό τμήμα στο ΕΚΠΑ όπως και στο ΑΠΘ. Αν έχετε παρακολουθήσει την εξιστόρηση της ίδρυσης και χωροθέτησης των ελληνικών ιδρυμάτων κυρίως στο λεκανοπέδιο που έχω κάνει σε άλλες συνάφειες και την παραμέληση της επαρχίας γιά ενάμισι αιώνα,τελικά θα δεχόσασταν κι εσείς ότι η ίδρυση των ΤΕΙ μ'αυτό το σπάταλο τρόπο,απλά ήταν έκφραση ενός αισθήματος ενοχής και καθυστερημένης απόδοσης δικαιοσύνης προς αυτήν.
Θυμάστε το πώς έκλεισε η Ιόνια Ακαδημία,-ναι έκλεισε ανώτατο ίδρυμα το 1864 γιά να μη σπαταλούνται πόροι,σήμερα φοβούνται να κάνουν κάτι τέτοιο, πώς χωροθετήθηκε η Ανώτατη Γεωπονική στην Αττική,το 1920 που δεν είχε κτηνοτρόφους και γεωργούς κλπ.

 
Βιομηχανική Σχολή
01 Σεπ 2019 23:16

Το ΠΑΜΑΚ αναβαθμίστηκε σε περίοδο 3 δεκαετιών από την ίδρυσή του, σε μια χώρα πολύ διαφορετική από τη σημερινή.

Υπάρχουν σχολές που οι εισακτέοι είναι μόνο στους καταλόγους, δεν υπάρχει φυσική παρουσία 200 και 300 ώστε να συγκροτείται εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Επίσης, 12 ΤΕΙ να ιδρυθούν το 1983 ώστε να γίνουν ΑΕΙ το 2001, σε πόλεις που ήδη λειτουργούσαν πανεπιστήμια (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Ηράκλειο κτλ.) είναι αδικαιολόγητη σπατάλη πόρων.

Βλέπουμε και πώς κατέληξαν να αντιμετωπίζονται οι απόφοιτοι αυτών των ΤΕΙ, ακόμα και μετά την ανωτατοποίηση.

@ΠΑΜΑΚ
01 Σεπ 2019 15:08

Πολύ καλά τα λέτε, το ΠαΜακ "αναβαθμίστηκε" απο Βιομηχανική
(ΟΚ ήταν 1 ίδρυμα, όχι 20 μαζωμένα) και τότε δεν έσκιζαν τα ρουχα τους και πολλοί.

 
@ΠΑΜΑΚ
01 Σεπ 2019 15:08

Πολύ καλά τα λέτε, το ΠαΜακ "αναβαθμίστηκε" απο Βιομηχανική που ήταν περίπου όπως τώρα τα ΤΕΙ σε ΑΕΙ (ΟΚ ήταν 1 ίδρυμα, όχι 20 μαζωμένα) και τότε δεν έσκιζαν τα ρουχα τους και πολλοί.

2ο Οικονομικό τμήμα στην ίδια πολη...γιατί;

Οσο δε για την "Εφαρμοσμένη" Πληροφορική, είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία όπως ίσως ήδη γνωρίζετε, με την έννοια ότι η "ποσότητα" πληροφορικής στο πρόγραμμα σπουδών πρόσφατα αυξήθηκε σε λογικά επίπεδα ενώ για 10ετίες ο προσδιορισμός "Εφαρμοσμένη" αποτελούσε δικαιολογία για να φορτώνονται οι φοιτητές με μαθήματα κάθε λογής, απο Λογιστική, Μαρκετινκ, Διοίκηση, Οικονομικά, όλα αυτά σε τμήμα "πληροφορικής". Δηλαδή όποιος χρησιμοποιουσε υπολογιστή, Word, Excel, κλπ θα μπορούσε να λέει ότι "Εφαρμόζει" την πληροφορική.
Και αυτό, κάποιο υπουργείο το ενέκκρινε, κάποιος είδε την αιτιολογική έκθεση και δεν γελασε ουτε έβηξε, και κάποιος υπουργός το υπέγραψε προσωπικά. Ολα είναι στο ΦΕΚ.

 
@Αννα Π.
01 Σεπ 2019 15:04

Οι 160 δεν γίνονται 400 κα. Αννα, αλλά όντως αυξάνονται πολύ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΙ με τις μετεγγραφές! Τα ΑΕΙ δεν είναι εργαλεία για να λύνεις τα προβλήματα υγείας του κόσμου. Αν το κράτος θέλει να έχει σχολή Χ στο Κουφόβουνο, να φροντίσει να μπορούν να μεινουν και να σπουδάσουν εκεί οι όποιοι φοιτητές. Αλλιώς να την κλείσει. Αλλιώς υπάρχουν σχολές στα χαρτιά οι οποίες σε περιμένουν μόνο και μόνο για να φύγεις. Το καταλαβαίνουμε τι παραλογισμός είναι;

 
Άννα Π.
01 Σεπ 2019 11:15

Τουλάχιστον αυτές οι μετεγγραφές γίνονται με κάποια κριτήρια κοινωνικά,οικονομικά,υγείας θεσμοθετημένα από ένα κράτος δικαίου,κύριοι καθηγητές πανεπιστημίων,για δείτε αυτές πρώτα που γίνονται με περίεργο τρόπο . Η Ιατρική Αθηνών που έχει 160 εισαχθέντες καταλήγει στο τέταρτο και πέμπτο έτος με 400 φοιτούντες.

 
κατάργηση
01 Σεπ 2019 10:56

των μετεγγραφών τώρα ! φοιτητικές εστίες ή και κουπόνια για δωμάτια σε καλές για το κράτος τιμές. και θα μάθει ο κόσμος (φοιτητές και γονείς) να κάνουν πιο συνετές επιλογές από νωρίς. μήπως να έρθει το παλιό σύστημα , εξετάσεις σε όποια σχολή θες να μπεις;;;; (δεν γίνονται αυτά, αλλά ούτε και το σημερινό χάλι).

επίσης κατάργηση των περιττών και ανύπαρκτων γαβροτμημάτων. απλώς για μία ακαδημαϊκή περίοδο 4-5 ετών όσοι πέρασαν στις σχολές που θα καταργηθούν θα απορροφηθούν από άλλα τμήματα (τερατογένεση) και με πολύ αυστηρές διαδικασίες πτυχίο σε 2ν αλλιώς ΟΞΩ!

 
Μήλος ΔΕΠ
31 Αυγ 2019 20:45

Δηλαδή, δηλώνουν ευθαρσώς ότι όσο ήταν εγκλωβισμένοι φοιτητές σε τμήματα «δίχως εγκεκριμένο πρόγραμμα σπουδών και διδακτικό προσωπικό» (κοινώς: χωρίς στο ήλιο μοίρα, σε σχολές-φαντάσματα) και δεν τους επηρέαζε η κρίση όλα «καλά λιαν»;

Από το 1980 ως το 2010 γινόταν "το πάρτυ" με τις νέες σχολές και τώρα όλοι υποκρίνονται τους ανήξερους και ξεσπαθώνουν.

Νομίζουν πως ο κόσμος δε θυμάται πχ. την ίδρυση του Παν. Στερεάς Ελλάδας (το 2003) και του Παν. Δυτικής Ελλάδας (το 2009) τμήματα των οποιων μετά το 2013 ενσωματώθηκαν σε κεντρικά ΑΕΙ;

Τα λαθη πληρώνονται, αλλά δυστυχώς όχι από τους υπαιτίους.

 
ΤΕΦΑΑ Σερρών και Θεσσαλονίκης
31 Αυγ 2019 20:33

Αυτά τα δύο τμήματα γιατί δεν ενώνονται, που ανήκουν στο ίδιο πανεπιστήμιο;

 
ΠΑΜΑΚ
31 Αυγ 2019 20:09

Kακώς ιδρύθηκαν εξαρχής δύο ΑΕΙ, το Παν. Μακεδονίας και το Διεθνές Πανεπιστήμιο, και φυσικά το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης σε μια πόλη όπου ήδη λειτουργούσε από το 1925 το Αριστοτέλειο.

Οι φοιτητές θα μπορούσαν να κατευθυνθούν στο Δημοκρίτειο και στο Παν. Ιωαννίνων και το Παν. Θεσσαλίας, αρκεί φυσικά να είχαμε ακολουθήσει άλλη φιλοσοφία στον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό της Γ'βθμιας Εκπαίδευσης.

@Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο
31 Αυγ 2019 12:08

Με Τμήμα ΗΜΜΥ στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ και τμήμα Πληροφορικής στη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ, σε τί ακριβώς χρειαζόταν το τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής;

Θα διαιωνίζουμε λάθη προηγούμενων δεκαετιών επειδή μέχρι τώρα κανείς δεν ήθελε να πει την αλήθεια, ότι ο τα ελληνικά ΑΕΙ τελούν "υπο πτώχευση" και σε δεν έχουν τη δυνατότητα να ανανεώσουν το ανθρώπινο δυναμικό τους (ερευνητές και καθηγητές, τεχνικό και εργαστηριακό προσωπικό);

Ποιος θα διδάσκει σε 10 χρόνια όλους αυτούς τους φοιτητές, σε κέντρο και περιφέρεια, χωρίς τις αναγκαίες συνενώσεις μεταξύ ομοειδών σχολών και τμημάτων;

Σε πολλά τμήματα εισάγονται 150 απόφοιτοι και αποφοιτούν μόλις οι 50. Άρα προφανώς και πρέπει κάτι να γίνει, και γρήγορα.

 
Κεντρί
31 Αυγ 2019 19:13

Μοιραίοι και άβουλοι...
Που ήταν όλοι όταν ο υπουργός έκανε τα ΤΕΙ πανεπιστήμια και έσπερνε τμήματα σε κάθε χωριό της Ελλαδας; Κροκοδείλια δάκρυα!

 
Ελενα
31 Αυγ 2019 16:53

Παιδια με την ιδια λογικη δεν επρεπε να καταργηθει το ΦΠΨ γιατι οταν εγω μπηκα ψυχολογια με 18123 στο ΕΚΠΑ το 2016 και οι αλλοι μπηκαν ΦΠΨ και επελεξαν την κατευθηνση της Ψυχολογιας με 15500 και τωρα μπορουν απλα να συμπληρωσουν μια αιτηση και να μπουν το τμημα της Ψυχολογιας δεν ειναι αδικο ??Οποτε μην το ψαχνετε το θεμα ..........

 
Δυστυχώς έχουν δίκιο
31 Αυγ 2019 16:43

...όμως όπως και το ΕΚΠΑ και το ΕΜΠ σφυριζαν αδιάφορα όταν οι υπόλοιποι συγχωνευονταν.

 
ΠΕ19
31 Αυγ 2019 15:50

ΟΠΑ Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας 17.959
Ελ.Με.Πα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας 4.737
Τα παραπάνω τμήματα είναι αντίστοιχα οπότε κάποιος μπορεί να εισαχθεί στον Αγ. Νικόλαο (ΕΛΜΕΠΑ) με 5 και να πάρει μεταγραφή στο ΟΠΑθηνών που υποψήφιοι με 15 και 17 δεν το έβλεπαν ούτε με κιάλια. Πού δίκαιο σύστημα τι να πω !!!!!!!!!!!!

 
ΠΕ19
31 Αυγ 2019 15:47

ΟΠΑ Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας 17.959
Ελ.Με.Πα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας 4.737

 
Μέλος ΔΕΠ
31 Αυγ 2019 15:17

Υπάρχουν και ίδια τμήματα στην ίδια πόλη. Πχ. Γεωπονίας στη Θεσσαλονίκη. Φοβερό. Που ήταν τότε!!

 
Μέλος ΔΕΠ
31 Αυγ 2019 15:14

Πλέον είναι αργά για δάκρυα. Που είσασταν τόσο καιρό, όταν γίνονταν όλα αυτά από την προηγούμενη κυβέρνηση. Ήταν δεδομένο ότι όλα τα τμήματα έκτος της Ιατρικής θα επηρεάζονταν.

 
ΑΣΤΕΙΟΤΗΤΕΣ
31 Αυγ 2019 12:57

Ονόματα θα πείτε κύριοι "συγκλητικοί"; Ποια ειναι τα τμηματα χωρις προγραμμα σπουδων, ποια χωρις διδακτικό προσωπικό; Είστε ακαδημαϊκοί ή πολιτικοί που προσπαθείτε να στρογγυλέψετε τις γωνίες; Ντροπή σας!!!

 
Αρθούρος
31 Αυγ 2019 12:54

Προς Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας:Συγχαρητήρια,αγαπητέ μου, κινούμαστε στο ίδιο μήκος κύματος,ακριβώς τα ίδια πιστεύω κι εγώ κι έχω τα ίδια επιχειρήματα.Έχω μόνο κάποιες ενστάσεις με τα ομοειδή τμήματα που ήδη κουβαλάει άδικα και προκλητικά το ΑΠΘ και είναι τα δύο Τμήματα ΕΦΑΑ,το ένα στη Θεσσαλονίκη και το άλλο στις Σέρρες και τα δύο τμήματα Μουσικών Σπουδών που θα έχει μετά τη συγχώνευση με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.
Γιά τα παραπάνω,προτείνω το τμήμα ΕΦΑΑ των Σερρών να πάει στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Μακεδονίας,κι αντίστοιχα να μεταφερθεί το Τμήμα Μηχανικών Τοπογραφίας και Γεωπληροφορικής των Σερρών στο Δημοκρίτειο με έδρα την Ξάνθη.Να μην ιδρυθεί δηλαδή και πέμπτη σχολή Μηχανικών Τοπογραφίας που ζητά το ΔΠΘ. Επίσης να μεταφερθεί το ένα από τα δύο τμήματα Μουσικών Σπουδών του ενιαίου όπως λέτε Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Μακεδονίας στο ΔΠΘ στην Κομοτηνή.Τρίτον,επειδή θα υπάρχουν τρία τμήματα Οικονομικών Επιστημών στην ίδια περιοχή(2 στη Θεσσαλονίκη κι ένα στις Σέρρες στο Διεθνές),προτείνω το τμήμα Οικονομικών Επιστημών του πρώην Παμακ να μετατραπεί σε Τμήμα Γεωπονίας Αγροτικής Οικονομίας και Διοίκησης και να υπαχθεί στη Γεωπονοδασολογική Σχολή(ΑΠΘ) του νέου πανεπιστημίου. Τέταρτο,το τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής να μετονομαστεί σε Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Η/Υ.Πέμπτο,να ενταχθεί η Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία με τα δύο της τμήματα στη Θεολογική Σχολή του νέου Πανεπιστημίου.

 
Πρώην πανεπιστημιακός
31 Αυγ 2019 12:38

Όταν γινόταν η παράλογη πανεπιστημιοποίηση των ΤΕΙ το ΑΠΘ σφύριζε αδιάφορα. Τώρα είναι αργά για διαμαρτυρίες.

 
@Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο
31 Αυγ 2019 12:08

Το ξέρετε ότι το ΠαΜακ είναι φίσκα απο φοιτητές και ότι έχει δημιουργηθεί το αδιαχώρητο; Οτι δεν υπάρχουν αίθουσες που να επαρκούν για να γίνουν όλα τα μαθήματα και τα εργαστήρια σε ωράριο 8πμ-10μμ;
Πως ακριβώς θα βοηθήσει μια απορρόφηση του ΠαΜακ απο το ΑΠΘ; Οι υπάρχοντες φοιτητές του ΠαΜακ θα εκαφανιστούν; Να σκεφτόμαστε λίγο πριν πετάξουμε ότι νάναι...

 
Μάκης
31 Αυγ 2019 11:06

Στην Πληροφορική Κέρκυρας υπάρχει εισακτέος με περίπου 5 χιλιάδες μόρια. Στην Πληροφορική ΑΠΘ θέλεις περίπου 16 χιλιάδες μόρια. Είναι δυνατόν να πάρει μετεγγραφή κάποιος που έγραψε 5 για να πάει να μπει σε τμήμα που τα υπόλοιπα κορόιδα χρειάστηκε να γράψουν 16; Είναι χαώδης η διαφορά. Το σύστημα είναι χαλασμένο.

 
Νίκος Θ.
31 Αυγ 2019 10:45

Γιατί όμως δεν λέτε ποια είναι αυτά τα τμήματα; Δεν μπορείτε να λέτε ότι "Πολλά από αυτά τα Τμήματα είτε δεν έχουν ακόμα εγκεκριμένο πρόγραμμα σπουδών και διδακτικό προσωπικό είτε προέκυψαν από τη μετονομασία υπάρχοντος Τμήματος ΤΕΙ χωρίς καμιά ουσιαστική ακαδημαϊκή διαδικασία” χωρίς να γίνεται συγκεκριμένοι. Ή πείτε μας ποια είναι αυτά τα τμήματα ή μην κάνετε τέτοιες γενικές τοποθετήσεις

 
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
31 Αυγ 2019 09:58

Ας απορροφήσουν τους καθηγητές από το Παν. Μακεδονίας, στην απέναντι πλευρά του δρόμου είναι τα δύο campus.

Το ΑΠΘ και το ΠΑΜΑΚ έχουν πολλά κοινά τμήματα

α) Τμήμα Πληροφορικής και Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής

β) Τμήματα Οικονομικών (και στα δύο)

γ) Τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών

Θα τολμήσουν να το προτείνουν στην επόμενη σύσκεψη με το υπουργείο;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.