ΒΟΥΛΗ

Ν. Κεραμέως: 6.333.144,24 χρωστούν στη ΔΕΗ οι εποπτευόμενοι φορείς του υπ. Παιδείας

Ποια Πανεπιστήμια χρωστούν στη ΔΕΗ
Δημοσίευση: 02/09/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Το συνολικό ποσό των 6.333.144,24 ευρώ χρωστούν στη ΔΕΗ οι εποπτευόμενοι φορείς του υπ. Παιδείας, εκ των οποίων ένα μεγάλος μέρος το χρωστούν επτά Πανεπιστήμια, σύμφωνα με  γραπτή απάντηση (σ.σ. με τα μέχρι σήμερα συγκεντρωθέντα στοιχεία) της υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως , στη Βουλή, μετά από σχετική ερώτηση του Βουλευτή Κυρ. Βελόπουλου.

 Οσον αφορά την Κεντρική Υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας η Ν. Κεραμέως ενημέρωσε τη Βουλή ότι “Η αρμόδια Διεύθυνση του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (Διεύθυνση Προμηθειών και Διαχείρισης Υλικού) προβαίνει ανελλιπώς στην εξόφληση των υποχρεώσεων του Υπουργείου προς την Δ.Ε.Η. για το κεντρικό κτίριο (Μαρούσι) και για τα κτίρια της αποθήκης του Νέου Φαλήρου και των κατασκηνώσεων του Αγίου Ανδρέα Αττικής”.

Ακολουθούν οι    πίνακες με τα μέχρι σήμερα συγκεντρωθέντα στοιχεία:

 

Σχόλια (18)

 
Γ.Π.
05 Σεπ 2019 07:48

Η χθεσινή μέρα ήταν υπέροχη στο σχολείο!
Το MySchool πήγαινε σφαίρα!!! Ταχύτητα 5G!!!... Έζησα ένα όνειρο!!!
Κάποια στιγμή βγήκα έξω για να δω πού βρίσκομαι...

 
@που πάνε τα λεφτά
04 Σεπ 2019 12:55

" για ποιο λόγο εχει εγκρίνει από το υπουργείο την ΜΗ πληρωμή των λογαριασμών?"

Σοβαρά, νομίζετε ότι το υπουργείο λέει στα ΑΕΙ πότε και αν να πληρώσουν τον κάθε λογαριασμό;

Το υπουργείο δίνει ένα Χ ποσό ως τακτικό προϋπολογισμό. Απο κει και πέρα το διαχειρίζεται το ΑΕΙ με την ευθύνη που αυτό συνεπάγεται. Εχετε δει χώρα στην οποία το υπουργείο λεει σε Πανεπιστήμιο να πληρώσει λογαριασμούς;

Το ερώτημα είναι γιατί η ΔΕΗ δεν κόβει το ρεύμα στους κακοπληρωτές - ναι και ΑΕΙ ας είναι - και τα πληρώνει ο υπόλοιπος κόσμος ενώ η επιχείριση πάει για φουντο (και πάλι θα το πληρώσει ο φορολογούμενος).

 
Τζ.
04 Σεπ 2019 07:41

Και να ήταν μόνο το Υπουργείο Παιδείας;; Φαντάσου τί γίνεται και με τα υπόλοιπα Υπουργεία και τους αντίστοιχους φορείς τους! Ενεργειακή αναβάθμιση των δημοσίων κτιρίων άμεσα! Τόσα χρόνια μπλε, πράσινοι, ροζ και δεν ξέρω τί άλλο, όλοι συνυπεύθυνοι άφησαν να δημιουργηθεί αυτή η κατάσταση και στον κοσμάκη κόβουν το ρεύμα για πενταροδεκάρες! Αίσχος!

 
Σιδερης Κωνσταντίνος
03 Σεπ 2019 16:24

Με την ευχή η κα Υπουργός να δημιουργήσει ομάδα για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτηριακων δομων των ΑΕΙ, με στόχο την μετατροπή των υφισταμενων δομων σε δομές ΖΕΒ και την εκπαίδευση για την ορθολογικη χρήση της ενέργειας.

Κ. Μ. ΣΙΔΕΡΗΣ
ΕΔΙΠ στην ΑΣΠΑΙΤΕ

 
atcola
03 Σεπ 2019 15:13

Τι έγινε? αρχίσανε να βγαίνουν τα μαχαιροπίρουνα!!! πολλοί οι δυσαρεστημένοι και μέσα στο παλάτι της εξουσίας??? Χρησιμοποιούν κάθε μέσο ως ασπίδα και επίθεση ταυτόχρονα. Από ότι φαίνεται δεν ξέρουν που θα τους βγει και άρχισαν να βγάζουν τον εαυτό τους από τους εμπλεκόμενους ! Κάτι άθλιο κρύβεται πίσω από την λασπολογία για τα χρέη της ΔΕΗ!!!

 
Λαβράκια και τσιπούρες...
03 Σεπ 2019 12:23

από μια απλούστατη ερώτηση και από ένα και μόνο υπουργείο.

Ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση? 52 μέτρησα (το 1/3) που δεν υπάρχουν? δεν έδωσαν? καν στοιχεία στην προισταμένη αρχή.
Ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση? Οι 4, που χρωστάνε τα 6 εκ από τα 6.333.
Το περίφημο ΙΝΕΔΙΒΙΜ που πληρώνει (δεν) τους προμηθευτές αλλά ούτε καν και τα δικά του 700 χιλ στη ΔΕΗ....
Μια βιβλιοθήκη που χρωστά 15.882 χιλ ενώ όλες οι άλλες 44 πληρώνουν.
Ένα γυμναστήριο από μόνο του 15.457 χιλ.
Τέλος το ΕΑ&Δ (του Μετσόβιου παρακαλώ) με 19.271 χιλ.

Τί προτείθεται να πράξει η κυρία υπουργός-νομικός? Χρειάζονταν η ερώτηση του Βελόπουλου, για να δουν τα του οίκου τους, πριν τις μεγαλοστομίες περί πτώχευσης της ΔΕΗ? Οι φορείς που δεν έδωσαν καν στοιχεία, πιστεύει κανείς ότι δεν θα έχουν οφειλές? Και άρα τα 6.333 εκ είναι το τελικό ή μπορεί να είναι και τα διπλάσια?....Δυστυχώς καληνύχτα σας αν και μεσημέρι. Δεν σώζεται παιδιά.

 
ΕΚ
03 Σεπ 2019 11:35

Στα ελληνικά πανεπιστήμια δεν έχει υπάρξει ενεργειακή αναβάθμιση με χρήση φωτοβολταϊκών και λαμπτήρων εξοικονόνησης ενέργειας. Για παράδειγμα δεν υπάρχουν φώτα ασφαλείας στους διαδρόμους και πολλές φορές τα φώτα μένουν αναμμένα όλο το βράδυ. Στην Αγγλία ακόμη και σήμερα στα πανεπιστήμια και στις εστίες υπάρχουν παντού αυτοκόλλητα και αφίσες για εξοικονόμηση ενέργειας. Το πρόβλημα της θέρμανσης οδηγεί επίσης τους υπαλλήλους να χρησιμοποιούν συνέχεια (και αλόγιστα κατά την άποψή μου) αερόθερμα τα περισσότερα από το οποία είναι ενεργειακά κοστοβόρα. Πρέπει να υπάρξει κάποιο πρόγραμμα για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτηρίων μέσω ΕΣΠΑ ή κάτι άλλο αλλά ταυτόχρονα και δράσεις ενημέρωσης για την εξοικονόμηση ενέργειας από τους φοιτητές και το προσωπικό.

 
αναγνώστης
03 Σεπ 2019 10:53

Η δεη βρίσκεται στην κατάσταση που είναι επειδή θέλουν να τη πουλήσουν σε κάποιον γνωστό ιδιώτη η δε ξένο κεφάλαιο (και στις δυο περιπτώσεις τσάμπα).Επίσης πασοκ-νδ τόσα χρονιά ''κάλυπταν'' τους μεγαλοοφειλετες και φόρτωναν αυξήσεις σε μικροοφειλετες και καλοπληρωτες. Το ίδιο συμβαίνει και τώρα δεν ασχολούνται με του μεγαλοοφειλετες (και του δημοσίου), απαξιώνουν τη δεη και αυξάνουν τα τιμολόγια ώστε να την πουλήσουν.

 
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
03 Σεπ 2019 10:45

ΝΑΙ ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΝΕ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΘΕΙ Η ΔΕΗ.ΟΛΟΙ ΧΡΩΣΤΑΝΕ, ΑΠΛΑ ΚΟΒΟΥΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΑΠΟ ΑΠΛΟΥΣ ΑΝΗΜΠΟΡΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ (ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ) ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΝ.
ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝ.ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΕΒΑΛΑΝ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΤΟΤΕ ΛΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ...ΤΗΣ ΔΕΗ

 
Πλατάρος Γιάννης
03 Σεπ 2019 09:23

Παρεμπιπτόντως, εκεί στο Υπουργείο, μπορούν να ξηλώσουν κάποιους του MySchool;
Δεν γίνεται να μην μπορούμε να βγούμε και να βγαίνουν στην οθόνη οι κώδικες του μπλοκαρίσματος λόγω ...τραφικ! Πώς το λένε; Υπερφόρτωση εξυπηρετητή; μπάντγουΐτς; Ανευθυνότητα; Αντάρτικο; Ο πληθυσμός των Σχολείων ΔΕΝ άλλαξε. Έχει μειωθεί μάλιστα. Άρα πόθεν το πρόβλημα;
Καλημέρα!

 
Που πανε τα λεφτά?
03 Σεπ 2019 08:56

Που πανε τα λεφτά του τακτικού προϋπολογισμού αυτών των φορέων, αντι να πληρώσουν την ΔΕΗ. Το υπουργείο Παιδείας είναι υπεύθυνο για τον έλεγχο.
Τι εχει να μας απαντήσει η Υπουργός? Ποιος και για ποιο λόγο εχει εγκρίνει από το υπουργείο την ΜΗ πληρωμή των λογαριασμών?

 
Μανώλης
02 Σεπ 2019 23:41

Υπουργέ Χατζηδάκη ακούς ποιοι χρεοκόπησαν τη ΔΕΗ... καταρρίπτεται το αφήγημα σου! Το 2016 είχε γίνει και άλλη ρύθμιση για τα χρέη τους στη ΔΕΗ.. και να τονιστεί ότι όλα τα Πανεπιστήμια - ΤΕΙ έχουν ΕΤΑΙΡΙΚΟ τιμολόγιο ΔΕΗ, που είναι χαμηλότερο τουλάχιστον κατά 20% του κανονικού, που πληρώνουν τα τα λοιπά κορόιδα!!! Οι εισπρακτικές εταιρείες άραγε τι κάνουν;
Δυστυχώς τα πάντα γίνονται για να απαξιωθεί και ξεπουληθεί η ΔΕΗ... όπως ο ΟΤΕ.

 
Πολλά για λιγα
02 Σεπ 2019 22:57

Όσο πιο πολλά γράφονται τόσο λιγότερα γίνονται...

 
Ντίνος
02 Σεπ 2019 22:18

Εύστοχη η ερώτηση του Προέδρου της Ελληνικής Λύσης κ.Βελοπουλου που την έκανε σε όλα τα Υπουργεία.Αν αποδειχτεί από το άθροισμα των χρεωστούμενων ποσών ότι το Δημόσιο χρωστά στην δημόσια ΔΕΗ το μεγαλύτερο ποσόν των ωφειλών τότε καταπίπτει το αφήγημα του κ.Χατζηδάκη περί χρεωκοπημένη ΔΕΗ που ψάχνει 700εκ για να σωθεί.Όταν ένας υπουργός και μια κυβέρνηση απαξιώνουν καθημερινά τον μεγαλύτερο Δημόσιο οργανισμό της χώρας τότε αυτός χάνει κάθε αξία και πουλιέται χαριστικά.Ας θυμηθούμε τον Γ.Παπανδρέου που σαν Πρωθυπουργός μας διαπόμπευε παγκόσμια λέγοντας ότι είμαστε διεφθαρμένος λαός και ότι η χώρα είναι Τιτανικός.Και μετά από αυτές τις απαξιωσεις ο Πρωθυπουργός ενός διεφθαρμένου λαού κατά τον ίδιο από το Καστελόριζο μας τελείωσε σαν χώρα.

 
Η κυβερνητική απαξίωση της ΔΕΗ
02 Σεπ 2019 19:27

Όταν μόνο φορείς ενός Υπουργείου χρωστάνε τόσα φανταστείτε τι χρωστά το σύνολο των Υπουργείων και οι Δημόσιοι ή αυτοδιοικητικοί φορείς.Και έχουμε τον Υπουργό κάθε μέρα με λόγια να απαξιώνει την ΔΕΗ λέγοντας ότι καταρρέει,δεν αξίζει τίποτα,δεν την αγοράζει κανείς κλπ.Ας μαζέψει πρώτα αυτά που χρωστά το ίδιο το δημόσιο και οι στρατηγικοί τζαμπατζήδες που είναι συνήθως οικονομικά μεγαλοκατέχοντες και να δει τι ταμείο θα κάνει.όσο για την κ.Κεραμέως να κρατήσει τα χρήματα από την χρηματοδότηση των εποπτευομένων φορέων και να πληρώσει την ΔΕΗ που δεν φτώχευσε από μόνη της.Αυτοί που θα θέλουν να την πουλήσουν σε εξευτελιστική τιμή σε ιδιώτες θα διαπράξουν εθνικό έγκλημα.

 
Πόπη
02 Σεπ 2019 19:21

Θα έπρεπε η ΔΕΗ να τους είχε διακόψει την Ηλεκτρική ενέργεια και όχι να τους χαιδέει τα αυτιά . Πως είναι δυνατόν τόσοι εποπευτόμενοι οργανισμοί να μην χρωστούν και να υπάρχουν ελάχιστοι να μην έχουν πληρώσει το ρεύμα τους?
Επιτέλους υπάρχει δικαιοσύνη σ' αυτή τη χώρα ?

 
δια ταύτα
02 Σεπ 2019 18:43

Δυο ειναι τα παν/μια με της μεγαλυτερες οφειλες βαλτε τα να πληρωσουν.

 
Δημόσιο χρωστάει
02 Σεπ 2019 18:34

Σε Δημόσιο. Δεν ελέγχονται οι προϋπολογισμοί; Πολλά είναι Α.Ε.Ι., πώς λειτουργούν;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.