Placeholder

ΒΟΥΛΗ

Υφ. Παιδείας: Γιατί καταργήσαμε το νόμο για την ίδρυση της Νομική Πάτρας

“Μακριά από λογικές του παρελθόντος περί πολιτικού κόστους και μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων”
Δημοσίευση: 03/09/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ο πρώην υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου δεν είχε προβλέψει τα εχέγγυα  ως προς την εξασφάλιση των πόρων που απαιτούνται για την ίδρυση της Νομική Σχολής στο Πανεπιστήμιο Πατρών, δήλωσε, εγγράφως, στη Βουλή ο υφυπουργός Παιδείας, αρμόδιος για τα ΑΕΙ, Β. Διγαλάκης , απαντώντας σε σχετική ερώτηση Βουλευτών του ΚΚΕ  Ν. Καραθανασόπουλου, Ν. Παπαναστάση  και   Γ. Δελή.

Η κατάργηση  του νόμου για την ίδρυση της Νομικής στην Πάτρα  κρίθηκε αναγκαία , τονίζει ο υφ. Παιδείας, διότι η   πρόσφατη αναδιάταξη του ακαδημαϊκού χάρτη για την Ανώτατη Εκπαίδευση έγινε:

α. χωρίς ακαδημαϊκά κριτήρια,

β. χωρίς να λαμβάνονται υπόψιν τα αποτελέσματα της αξιολόγησης,

γ. χωρίς ουσιαστικές μελέτες σκοπιμότητας και βιωσιμότητας,

δ. χωρίς συνολικό σχεδιασμό,

ε. χωρίς ουσιαστική συμμετοχή της Ανεξάρτητης Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ)».

“Η έλλειψη των προαναφερθέντων και απαραίτητων προϋποθέσεων, καθώς επίσης και η απουσία εκ μέρους της απελθούσας πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠΑΙΘ) οποιωνδήποτε εχεγγύων ως προς την εξασφάλιση των πόρων που απαιτούνται για την ίδρυση μιας πανεπιστημιακής σχολής/τμήματος, δεν δύναται να παραβλεφθεί από τη νυν πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ” σημειώνει στην απάντηση ο Β. Διγαλάκης, και υπογραμμίζει:

  • Γνώμονας για τη λήψη αποφάσεων στον ευαίσθητο χώρο της Εκπαίδευσης, είναι εκτός από τα παραπάνω σημαντικά, οι πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας, καθώς επίσης η αντιμετώπιση και όχι η ενίσχυση των υφιστάμενων προβλημάτων αναντιστοιχίας μεταξύ της εκπαίδευσης και των πραγματικών αναγκών της αγοράς εργασίας.
  • Καίριο μέλημα είναι η εξασφάλιση υψηλού επιπέδου σπουδών με το απαιτούμενο ανθρώπινο δυναμικό και τις αναγκαίες υλικοτεχνικές υποδομές.
  • Δεδομένων των ζητημάτων αυτών, και μακριά από λογικές του παρελθόντος περί πολιτικού κόστους και μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων, ελλείπει η δικαιολογητική βάση για την ίδρυση τέταρτης Νομικής Σχολής στην Πάτρα, δεδομένου μάλιστα ότι οι ουσιαστικές διαδικασίες για την οργάνωση και λειτουργία της εν λόγω Σχολής δεν έχουν προχωρήσει.

Σχόλια (23)

 
Νικος
03 Σεπ 2019 12:32

Μπλα μπλα μπλα ....Γιατι την καταργησατε και δε φροντισατε εσεις για τις απαραιτητες προυποθεσεις για την ίδρυσής της;;;; Δε μας πειθετε για τους λογους καταργησης !! ΔΥΣΤΥΧΩΣ

 
Αρθούρος
03 Σεπ 2019 12:34

Κρίμα,γιατί όλα είναι ψέμματα.Να αρχίσω από το τελευταίο:Η ΑΔΙΠ δε συμμετείχε σε μεγάλο ποσοστό και στην ίδρυση-συγχώνευση και των υπόλοιπων 180 τμημάτων.Στη Νομική Πάτρας,εξαντλήθηκε η νομιμότητα;
Γιά το πρώτο,την ύπαρξη δηλαδή ακαδημαϊκών κριτηρίων,δυστυχώς απαντά ο βουλευτής της Ν.Δ.Ροδόπης,που ευχαριστεί την κυβέρνηση γιά τη μη ίδρυση Νομικής στην Πάτρα.Δεύτερο,υπήρχαν ήδη 3 καθηγητές αντικειμένου δικαίου που υπηρετούσαν ήδη στο Πανεπιστήμιο Πατρών,ενώ άλλοι δύο καθηγητές, καταγόμενοι από την Αχαϊα,ο ένας της Ν.Δ.κι ο άλλος του ΚΙΝΑΛ,θα μπορούσαν μαζί με τους προηγούμενους,να αποτελέσουν τη μαγιά των πρώτων καθηγητών.Επίσης,κι άλλοι 2 σε ιδρύματα περιφερειακά,εκτός Αττικής και Θράκης.
Γιά τα αποτελέσματα της αξιολόγησης και των μελετών σκοπιμότητας και βιωσιμότητας,είστε υπεύθυνοι γιατί καταργήσατε την επιτροπή των καθηγητών σχεδόν σε χρόνο dt γιά να μην μπορούν να πάρουν κάποιες αποφάσεις που θα σας δέσμευαν.
Αλλά εκείνο που προκαλεί ειρωνικό χαμόγελο,είναι ο συνολικός σχεδιασμός, τον οποίο και πήραν τα παπαγαλάκια,οι δημοσιογράφοι κι έπεισαν την κοινή γνώμη με επιχειρήματα περί πληθωρισμού των δικηγόρων κλπ.Όμως,οι απλοί πολίτες κατάλαβαν ότι δε θ'αυξανόταν ο συνολικός αριθμός των εισακτέων κι ότι απλά θα μοιραζόταν αντί στα 3 τμήματα που γινόταν ως τώρα,στα 4.Αλλά έτσι θα έχανε εισακτέους φοιτητές η Κομοτηνή.Κι εδώ αρχίζει το πρόβλημα. Και βέβαια τίθεται θέμα σκοπιμότητας.Προτιμήθηκε η Κομοτηνή κι όχι η Πάτρα.Υπάρχει πολιτικό κόστος κε καθηγητά και θα το χρεωθεί η κυβέρνηση. Και δε ζημιώσατε μόνο την Αχαϊα που στο κάτω της γραφής δε σας ψήφιζε ποτέ,αλλά ολόκληρη η Δυτική Ελλάδα κι όχι μόνο η Ηλεία και η Αιτωλοακαρνανία,αλλά και οι υπόλοιποι νομοί της ευρύτερης περιφέρειας.
Παρακάτω,εκτίθεστε όταν λέτε ότι γιά εξασφάλιση υψηλού επιπέδου σπουδών,γιατί γνωρίζετε καλά ότι εδώ και σαράντα χρόνια, μόνο οι φοιτητές Νομικής υποβάλλονται στη δοκιμασία του στοιβάγματος σε αριθμούς Ινδίας στα αμφιθέατρα του περασμένου αιώνα.Επίσης,με την αποδοχή του νόμου Γαβρόγλου γιά τις μετεγγραφές,πάλι η Νομική του ΕΚΠΑ θα δεχτεί κι άλλους 200 τόσους φοιτητές,οπότε περισσεύει το θράσος και η κοροιδία όταν μιλάτε γιά καλύτερες συνθήκες σπουδών,όταν αναπαράγετε το παρελθόν μόνο γιά τους φοιτητές της Νομικής.Αλλά έτσι,πάλι θα ζημιωθεί η Νομική Κομοτηνής, αφού οι μισοί της φοιτητές,πάλι θα πάρουν μετεγγραφή,όχι γιά Θεσσαλονίκη, αλλά κατευθείαν γιά την Αθήνα.Οπότε,προς τί οι πανηγυρισμοί του κου Στυλιανίδη;
Και φυσικά,οι πραγματικές ανάγκες της Ελλάδας,προϋποθέτουν την ίδρυση και λειτουργία της τέταρτης Νομικής εδώ και δεκαετία,γιατί τότε ξεκίνησαν οι πρώτες κινήσεις των παραγόντων της Πάτρας και του Πανεπιστημίου Πατρών γιά όλ'αυτά που λέτε.
Κι ένα τελευταίο να μην το ξεχάσω.Γνωρίζετε ότι υπάρχουν πολλοί νέοι επιστήμονες με προσόντα ανώτερα του διδακτορικού και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με ειδικότητα στο Δίκαιο;Δεν ενδιαφέρεστε όπως λέτε να τους προσελκύσετε στη χώρα μας;Ε,αυτούς τους χάσατε.
Κρίμα,γιατί όχι μόνο πολύ Αχαιοί τώρα σας ψήφισαν συνειδητά,απέναντι στη φαυλότητα και το λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ,αλλά γιατί λέτε και κάνετε τα ίδια μ'αυτόν.Παντού πρώτη η σκοπιμότητα.

 
αναγνώστης
03 Σεπ 2019 13:18

“Μακριά από λογικές του παρελθόντος περί πολιτικού κόστους και μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων”
Μάλλον πιο πολύ για πολίτικο κόστος και πολίτικων σκοπιμοτήτων πάρα για αυτά που λέτε εκεί στο υπουργείο. Άπλα βγαίνετε στα κανάλια λέτε ότι δε γινόταν και περιμένετε ο κόσμος να πιστέψει τα ψέματα σας και τις αερολογίες σας.

 
Άκης
03 Σεπ 2019 13:18

Από όλα τα τμήματα που ιδρύθηκαν μόνο σε αυτό δεν είχαν διασφαλιστεί οι πόροι!

 
Μελέτη και πράσινα άλογα
03 Σεπ 2019 13:25

Μπορεί κανείς απο το Υπουργείο να μας πει σε ποια συγχώνεσυη έγιναν ουσιαστικές μελέτες σκοπιμότητας και βιωσιμότητας.
Θα καταργήσει και την συγχώνευση με το ΤΕΙ που έγινε στην ίδια μελέτη σκοπιμότητας και βιωσιμότητας;
Να ειναι καλά οι ψήφοι της Κομοτηνής.

 
Δεν καταργήθηκε
03 Σεπ 2019 13:54

Δεν καταργήθηκε η Νομική Πάτρας, η Νομική Πάτρας δεν υπήρξε ποτέ.
Για τα υπόλοιπα 180 τμήματα μόνο όσα μπήκαν στο μηχανογραφικό "λειτούργησαν". Αυτά που είναι για του χρόνου δεν πρόκειται να λειτουργήσουν ποτέ.

 
Σχολές Πληροφορικής
03 Σεπ 2019 14:03

Κλείστε Τμήματα Πληροφορικής,δεν γίνεται να υπάρχουν τουλάχιστον 2-3 σε κάθε Ίδρυμα. Αφενός υπάρχει κορεσμός αφετέρου έχει υποβαθμιστεί το επίπεδο σπουδών που προσφέρουν.

 
φυσικά
03 Σεπ 2019 15:18

και είναι ψέμματα ! μια εύκολη στην ίδρυση σχολή (χωρίς εργαστήρια κλπ) , που ζητούσε το ίδιο το πανεπιστήμιο, που θα εξισορροπούσε την ανισορροπία ανάμεσα σε βόρεια και νότια ελλάδα (αλλά να μη χρειάζονται αεροπλάνα και διαστημόπλοια φοιτητές και καθηγητές- κανένας "ιπτάμενος", πολλοί θα έμεναν σε μια πολύ ωραία πόλη, αλλά ακόμα και η μετακίνηση είναι πλέον θέμα 1 1/2ης ώρας). αηδίες, ειδικά όταν υπάρχει υπερπληθυσμός προβληματικών στη στελέχωση και το επίπεδο τμημάτων μαθηματικών, φυσικής, πληροφορικής , οικονομικών , μηχανικών ων ουκ έστι αριθμός. άσε που μπορεί να έπιανε και βάση μετά τη νομική αθηνών με την πρώτη χρονιά. αίσχος που δεν περιμέναμε η δήλωση, μεγάλο φάουλ, γιατί προσπαθούν πολλά καλά η νέα ηγεσία, ωστόσο κάνουν και χοντράδες. κρίμα. ίσως ήταν η μονη σχολή από τα λοιπά τέρατα που ιδρύθηκαν που είχε κάποια λογική βάση.

 
4η Νομική Σχολή
03 Σεπ 2019 15:31

Κατά περίεργη σύμπτωση μόνον η συγκεκριμένη χαλάει τον τέλεια οργανωμένο ακαδημαϊκό χάρτη της Ελλάδας;

1) https://www.esos.gr/arthra/63634/deytero-freno-stin-idrysi-4is-nomikis-s...

2) https://www.esos.gr/arthra/63423/n-kerameos-katargeitai-o-nomos-gia-tin-...

Φθηνές δικαιολογίες που δεν πείθουν κανέναν πολίτη, αφού τόσα χρόνια ιδρύθηκαν πάμπολλα τμήματα και σχολές, όλων των υπολοίπων ειδικοτήτων (Ιατρικές, Αρχιτεκτονικές, Οικονομικών, Πληροφορικής, Μαθηματικών, Κοινωνιολογίας, Παιδαγωγικών κ.α.)

Γιατί οι νομικές σπουδές να αποτελούν εξαίρεση και να περιορίζονται οι φοιτώντες σε αυτές μόνο σε τρεις πόλεις;

 
500 εισακτέοι στην Νομική του ΔΠΘ;
03 Σεπ 2019 19:09

Από την μία διαβάζω ότι δεν χωρά η 4η Νομική γιατί έχουμε πολλούς ανέργους δικηγόρους και από την άλλη βλέπω ότι οι εισακτέοι στις 3 Νομικές είναι της τάξης των 400 με 500. Και τι είδους εκπαίδευση είναι αυτή με 500 άτομα σε κάθε μάθημα; Δεν είναι αντιφατικό αυτό καθώς μπορεί άνετα ο ίδιος αριθμός εισακτέων να μοιραστεί σε 4 αντί 3 σχολές πετυχαίνοντας επιπλέον καλύτερη εκπαίδευση; Φυσικά αν μιλάμε για 4η Νομική με άλλα 400-500 άτομα εισακτέους να μην γίνει ποτέ, αλλά ο εξορθολογισμός του αριθμού εισακτέων στις τρεις νομικές σχολές δεν διευκολύνεται με την ίδρυση και τέταρτης νομικής σχολής; Υπάρχουν άλλοι λόγοι που επιβάλουν τα 500άρια στους εισακτέους της Νομικής παρά το μεγάλο αριθμό ανέργων δικηγόρων; Γιατί δεν μειώνετε ούτως ή άλλως στο μισό τους εισακτέους στις τρείς σχολές Νομικής, ασχέτως τι θα κάνετε με την 4η σχολή, αφού υπάρχει έντονο πρόβλημα ανέργων δικηγόρων;

 
ΝΟΜΟΣ 4547/2018
03 Σεπ 2019 20:45

Για την κατάργηση του αντισυνταγματικού νόμου Ν.4547/2018 για τον οποίον δεν συμφωνούσε «μούγκα». Θα κυλίσει η νέα σχολική χρονιά με στελέχη επιλεγμένα από συμβούλια επιλογής ΣΥΡΙΖΑ. Όχι που θα τον καταργούσε ; Λόγια, λόγια, λόγια, αλλά ο λαός δεν ξεχνά!

 
Ασυναρτησίες στην νιοστή
03 Σεπ 2019 20:59

Θλιβερό νέοι και μορφωμένοι υπουργοί και υφυπουργοί να επαναλαμβάνουν μονότονα τα ίδια και τα ίδια, μήπως και το πιστέψουν και οι ίδιοι.

Πρώτον, πρέπει να μειωθούν οι εισακτέοι στην Νομική ΔΠΘ (-150) και στις δύο κεντρικές Νομικές, στο ΕΚΠΑ (-50) και το ΑΠΘ (-50).

Δεύτερον, θα υποχρεωθούν όλα τα ΑΕΙ εκ των πραγμάτων να προχωρήσουν σε συνενώσεις τμημάτων - μόνο στην Αττική λειτουργούν 5 Τμήματα Πληροφορικής (ΕΚΠΑ, ΟΠΑ, ΠΑΠΕΙ, Χαροκόπειος και το νέο στο ΠΑΔΑ). Άρα θα γίνει εξοικονόμηση θέσεων διδασκόντων, γιατί προφανώς δε χρειάζονται τόσα μέλη ΔΕΠ συγκεντρωμένα στην περιοχή.

Αυτά θα τα βρουν μπροστά τους οι υπουργοί Παιδείας, πολύ σύντομα, ανεξάρτητα από το εκλογικό αποτέλεσμα.

 
ΓΙΩΡΓΟΣ
04 Σεπ 2019 07:15

Δυστυχώς το επιχείρημα για την αγορά εργασίας είναι αστείο.
Δεν ισχύει το ίδιο για τις Παιδαγωγικές πχ σχολές ή τις σχολές μηχανικών ή τις οικονομικές που βγάζουν σωρηδόν αποφοίτους δίχως αύριο;

 
Κεντρί
04 Σεπ 2019 10:33

Γιατι δεν επικαλεστηκατε τους ίδιους λόγους για να κλείσετε και ολα τα αλλα τμήματα που δημιούργησε ο νομος του πρώην υπουργού, συμπεριλαμβανομένων όλων των τμημάτων ΤΕΙ που πανεπιστημιοποιηθηκαν ;
Μηπως γιατι τελικά το πολιτικό κοστος ειναι πάνω απο την δύσμοιρη την Παιδεία; Και εσείς μια απο τα ιδια ...

 
Κεντρί
04 Σεπ 2019 14:54

Γιατι δεν επικαλεστηκατε τους ίδιους λόγους για να κλείσετε και ολα τα αλλα τμήματα που δημιούργησε ο νομος του πρώην υπουργού, συμπεριλαμβανομένων όλων των τμημάτων ΤΕΙ που πανεπιστημιοποιηθηκαν σε μια νύχτα;
Μηπως γιατι τελικά το πολιτικό κοστος ειναι πάνω απο την δύσμοιρη την Παιδεία; Και εσείς μια απο τα ιδια ...

 
ΣΕΕ-4547
04 Σεπ 2019 15:37

@ ΝΟΜΟΣ 4547/2018

Πού είναι που θα τον καταργούσε και μάλιστα μέσα στον Αύγουστο; Πού είναι που θα επανέρχονταν οι ΣΣ; Μόνο υποσχέσεις... Μεγάλα λόγια. Πορεύονται με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ! Πού είναι οι τέως ΣΣ;;;; Ακούγεται κανείς;;;;; Πού είναι η αδικία που υπέστησαν και που θα δικαιώνονταν από τη νέα κυβέρνηση;;;; Την ψήφο την έλαβαν μεν αυτοί, αλλά κι εκείνοι που δεν ικανοποιούνται, γιατί δε αντιδρούν;;; Πόσο ακόμα θα περιμένουν κυρία Υπουργε για την αποκατάσταση της αδικίας;

 
ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ
04 Σεπ 2019 15:53

ΚΕΡΑΜΕΩΣ:
: Η ΝΔ δε θα υλοποιήσει τις συγχωνεύσεις AEI-ΤΕΙ
«Η Νέα Δημοκρατία δεν θα ανεχθεί άλλο την υποβάθμιση των δημοσίων πανεπιστημίων της χώρας. Οι αλλαγές που προωθούνται στο Διεθνές Πανεπιστήμιο, στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, όπως και σε άλλα ιδρύματα, χωρίς επεξεργασία και μακρόπνοη στόχευση, δεν πρόκειται να υλοποιηθούν από την επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατιας

 
Μήτρος
05 Σεπ 2019 15:45

Για να καταργηθεί κάτι πρέπει πρώτα να ιδρυθεί. 4η Νομική δεν ιδρύθηκε ποτέ.!!Μαθηματικό όμως είχε η Πάτρα και από φέτος έχει και η Λαμία !!!! .Το χωριό μου όμως καμία σχολή δεν έχει, δυστυχώς .!!!. Έχει όμως το διπλανό χωριό. Λυπάμαι ,γιατί αν έμεινε ο ΣΥΡΙΖΑ λίγο ακόμη στην εξουσία θα νοίκιαζα και μια γκαρσονιέρα που έχω.
Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές μήπως καταφέρω να τη νοικιάσω .

 
Κατάργηση Νομικής Σχολής
05 Σεπ 2019 21:26

Μέγα λάθος που δεν πίεσαν να συμπεριληφθεί από φέτος στο μηχανογραφικό δελτίο η Νομική Πατρών.

Η χώρα μια χαρά μπορεί να υποστηρίξει και τέταρτη και πέμπτη περιφερειακή Νομική Σχολή, αφήστε τη φθηνή προπαγάνδα.

Ας καταργήσουν τμήματα και σχολές που έχουν απαξιωθεί πλήρως, με βάσεις κάτω του 10 επί σειρά ετών και απώλεια καθηγητών και προσωπικού, που βρίσκουν θέσεις σε άλλα ΑΕΙ.

@ Μήτρος 05 Σεπ 2019 15:45

Άλλο ίδρυση άλλο λειτουργία τμήματος. Παλιότερα ιδρύονταν τμήματα την άνοιξη και το φθινόπωρο λειτουργούσαν, με 3 καθηγητές και 5 συμβασιούχους.

Ας μην ξεχνάμε τόσο εύκολα το πώς φτάσαμε στα 500+ τμήματα ΑΕΙ (πανεπιστημίων και ΤΕΙ) από το 1980 μέχρι σήμερα.

 
Δημήτρης
06 Σεπ 2019 01:37

Η Νομική δεν είναι σχολή κενή περιεχομένου, δεν έχει καμία σχέση με όλα αυτά τα τμήματα που ξεφύτρωσαν από τη Λήμνο μέχρι τα Ψαχνά Ευβοίας μέχρι το Ληξούρι.

Εάν το υπουργείο τολμήσει να ιδρύσει Νομικές Σχολές - όχι κατ'ανάγκη στην Πάτρα - σε μια πενταετία θα έχουν στελεχωθεί πλήρως και η ζήτηση θα έχει υπερκαλύψει την προσφορά θέσεων, επομένως τα οφέλη θα είναι πολλαπλά.

Δε θα αναγκαζονται οι νέοι φοιτητές να μεταναστεύουν σε Κύπρο και εξωτερικό για πτυχία νομικών σπουδών και επιπλέον τα ΑΕΙ θα αναπτυχθούν με ορθολογικό και όχι καιροσκοπικό τρόπο διότι η Νομική είναι μια εκ των βασικών σχολών ενός πανεπιστημίου και όχι "πυροτέχνημα" ή "φούσκα".

 
ΠΑΣΟΚ Νέα Δημοκρατία 1980-2010
06 Σεπ 2019 08:45

Λυπάμαι γιατί ξεχάσατε ποιοι υπέγραφαν για την ίδρυση δεκάδων τμημάτων ΤΕΙ που τώρα τρέχουμε να συμμαζέψουμε.

 
Ο πειθαρχημένος πολίτης
14 Οκτ 2019 16:06

Σε άλλες χώρες δεν υπάρχουν τόσο κρούσματα αδιαφάνειας και αναξιοκρατίας σε κάθε πτυχή του δημόσιου βίου, ούτε οι νέοι 15-25 ετών βρίσκονται αντιμέτωποι με τις επιπτώσεις υπερδεκαετούς οικονομικής κρίσης.

Θα πρέπει να υπάρχει αρχή, μέση και τέλος στα πάντα και κυρίως στις υποσχέσεις και τις κενολογίες των πολιτικών που αναλαμβάνουν εξουσία - να μην ξεχνούν το συμφέρον της κοινωνίας και να παρουσιάζουν στέρεο νομοθετικό έργο όχι δηλώσεις και εμφανίσεις προσωπικής προβολής

https://www.esos.gr/arthra/64560/n-kerameos-gia-orio-spoydon-minyma-peit...

 
Αρθούρος
10 Νοε 2019 16:38

"Μακριά από λογικές παρελθόντος περί του πολιτικού κόστους και μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων"Ημερομηνία δήλωσης:3/09/19. Τί λέει σήμερα ο κύριος Διγαλάκης γιά αυτές του τις δηλώσεις;Μα σήμερα,αποφάσισαν να βάλουν στον πάγο τα υπόλοιπα 37 τμήματα που ήταν να μπούν στο Μηχανογραφικό το 2020.Άρα,το σωστό είναι ότι η λήψη της απόφασης γιά την κατάργηση της Νομικής Πατρών,αφού προηγήθηκε και δε λήφθηκε μαζί με εκείνη γιά τα άλλα 37 τμήματα, και βέβαια είναι αποτέλεσμα μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων.
Πριν από 2 μήνες,είχα στηλιτεύσει αυτή την άθλια απόφαση στη βάση σοβαρών και πειστικών επιχειρημάτων.Πού να φανταστώ,ότι ο ίδιος ο υφυπουργός,θα διαψεύδονταν μέσα σε 2 μόλις μήνες,από την ίδια την εξέλιξη των γεγονότων ή ακόμα από την ίδια υπουργό Παιδείας;Πότε έλεγε αλήθεια ο κύριος Διγαλάκης;Πριν από 2 μήνες ή σήμερα;Και τώρα είμαστε όλοι βέβαιοι, ότι η κατάργηση της Νομικής Πάτρας,έγινε μόνο γιά να ικανοποιηθούν οι φορείς της Κομοτηνής,πολιτικοί και κοινωνικοί και δεν ισχύει καμία δικαιολογία από μέρους του Υπουργείου.Είναι ένα κανονικό "αρνητικό" ρουσφέτι εναντίον του αχαϊκού λαού.Το παρελθόν είναι εδώ και οι τακτικές του ΣΥΡΙΖΑ,υιοθετούνται κι από τη Ν.Δ.Και βέβαια,το πολιτικό κόστος,τώρα θα είναι πιό μεγάλο.
Κύριε καθηγητά,λέτε ψέμματα.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.