ΒΟΥΛΗ

Υφ. Παιδείας: Νέες Φοιτητικές Εστίες με συμπράξεις Δημοσίου – Ιδιωτικού Τομέα μελετά η Κυβέρνηση

Κανονικά θα δοθεί το Φοιτητικό Στεγαστικό Επίδομα για το 2019
Δημοσίευση: 04/09/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Κανονικά θα δοθεί το  Φοιτητικό Στεγαστικό Επίδομα για το 2019, ενώ η Κυβέρνηση μελετά νομικό πλαίσιο, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στα Πανεπιστήμια να κάνουν Συμπράξεις Δημοσίου – Ιδιωτικού Τομέα,  για την κατασκευή Φοιτητικών Εστιών, κυρίως στα Πανεπιστήμια της περιφέρειας, σύμφωνα με γραπτή απάντηση του υφυπουργού Παιδείας, αρμόδιου για τα ΑΕΙ, Β. Διγαλάκη, η οποία διαβιβάστηκε στη Βουλή, ύστερα από σχετική ερώτηση του Βουλευτή  Κυριάκου  Βελόπουλου

“Στον προϋπολογισμό του έτους 2019 του Υ.ΠΑΙ.Θ έχουν εγγραφεί πιστώσεις ύψους 40 εκ. ευρώ που αφορούν σε Επιχορήγηση στα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα Ανώτατης Εκπαίδευσης για ενίσχυση οικογενειών με τέκνα που σπουδάζουν μακριά του τόπου μόνιμης κατοικίας τους (ΑΛΕ 2310802065)” αναφέρει χαρακτηριστικά στην απάντησή του ο Βασίλης Διγαλάκης.

Οσον αφορά την ίδρυση νέων Φοιτητικών Εστιών, κυρίως στην Περιφέρεια, ο υφυπουργός Παιδείας, προαναγγέλλει με την απάντηση στη Βουλή: “Πρόθεση της νυν πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ. είναι να υπάρξει το κατάλληλο πλαίσιο και τα εργαλεία και προς τα Α.Ε.Ι., για εναλλακτικούς τρόπους χρηματοδότησης όπως οι Συμπράξεις Δημοσίου – Ιδιωτικού Τομέα, οι οποίοι θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για την κατασκευή φοιτητικών εστιών και μάλιστα με ιδιαίτερη μέριμνα για τα Πανεπιστήμια της περιφέρειας”.

Στην γραπτή απάντηση ο υφυπουργός Παιδείας αναφέρεται και στην ισχύουσα  νομοθεσία σχετικά με την χορήγηση Φοιτητικού Στεγαστικού Επιδόματος.

1. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ  ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗ ΓΡΑΠΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

2. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ

Σχόλια (5)

 
ΔΗΜΗΤΡΗΣ
07 Σεπ 2019 13:00

Απαραίτητο μέτρο για τη στήριξη της μικρομεσαίας οικογένειας που στέλνει παιδιά να σπουδάσουν εκτός του τόπου κατοικίας τους. Όποιος δε το έχει βιώσει δεν καταλαβαίνει.

 
Νικητας Χιωτίνης
06 Σεπ 2019 10:46

εξαιρετικό!! το είχα προτείνει καμιά δεκαριά φορές ανεπιτυχώς, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν καταλάβαιναν το πώς.....ελπίζω κάποια στιγμή να γίνει κατανοητό!

 
blogtruman
05 Σεπ 2019 07:28

Σύμπραξη με ιδιώτες ε; Σαν να λέμε θα τους ανήκει η εκμετάλλευση για κάποια (πολλά) χρόνια...

Όταν το είδαμε αυτό στους δρόμους και έγιναν οι εθνικές οδοί σε μία μέρα Α.Ε. (ανώνυμες εταιρίες) και συνοδεύτηκε σύντομα με διόδια και 7,5 λεπτά/χιλιόμετρο. Εδώ μάλλον θα είναι κάποιο ενοίκιο, αρχικά "καλό" και αναλόγως των συνθηκών (πχ Χανιά που λόγω airbnb υπάρχει πρόβλημα) θα ανεβαίνει;

Και αμα είναι να μπει ενοίκιο γιατί δεν μπορεί το κράτος να το κάνει μόνο του; Να γίνει και απόσβεση γρηγορότερα. Για τους γνωστούς λόγους.. Αλλά όταν το κράτος δεν είναι σοβαρό στην διαχείριση και σεβασμό του δημοσίου χρήματος τότε αυτό γίνεται δικαιολογία να φάνε (περισσότερα) οι ιδιώτες. Δυστυχώς..

Αλλά ας δούμε πρώτα.

 
Ενοίκιο στις εστίες?
04 Σεπ 2019 18:38

Σαν να ετοιμάζεται ενοίκιο για τις εστίες, αν όχι για όλους, ενδεχομένως για τους ποιο προνομιούχους??

 
Ακαδημαϊκός χάρτης
04 Σεπ 2019 15:41

Μήπως πρέπει πρώτα να ξεκαθαριστεί ο καινούριος ακαδημαϊκός χάρτης;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ