Placeholder

ΜΑΘΗΤΕΣ

Ν. Κεραμέως: Οι καλύτεροι μαθητές θα σηκώσουν τη σημαία την 28η Οκτωβρίου

“Για εμάς η Ιστορία πρέπει να έχει χαρακτήρα διαμόρφωσης εθνικής συνείδησης”
Δημοσίευση: 05/09/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Οι καλύτεροι μαθητές θα σηκώσουν τη σημαία στις μαθητικές παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου, δήλωσε σήμερα η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως και ανακοίνωσε πως θα καταργήσει άμεσα την σχετική απόφαση της πρώην Κυβέρνησης με την οποία  οι σημαιοφόροι επιλέγονταν με κλήρωση.

Η Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στον ραδιοφωνικό   σταθμό Alpha , σε ερώτηση εάν θα προχωρήσει σε “ξήλωμα” νόμων της προηγούμενης κυβέρνησης απάντησε πως “υπάρχουν πάρα πολλά που θα δείτε να αλλάζουν, άλλα άμεσα και άλλα σε μεγαλύτερο βάθος χρόνου”

Τα Προγράμματα  Σπουδών της Ιστορίας μας απασχολούν ιδιαίτερα, είπε η υπουργός και τόνισε:“Για εμάς η Ιστορία πρέπει να έχει  χαρακτήρα διαμόρφωσης εθνικής συνείδησης”.

Η Ν. Κεραμέως ανακοίνωσε πως ετοιμάζει ένα νέο Πρόγραμμα Σπουδών που θα εισάγει και νέες θεματικές στο Σχολείο, ενώ είπε πως “ “Θα αλλάξουν σε βάθος χρόνου όλα τα Προγράμματα Σπουδών”.

Σχόλια (25)

 
Κώστας
05 Σεπ 2019 14:13

Αλλάξτε τα όλα. Σας πέταξε ο Γαβρόγλου όχι μία αλλά πολλές βόμβες και τώρα θα χαίρεται να τις βλέπει να σκάνε στα χέρια σας. Ατό την επομένη των εκλογών έπρεπε να τα είχατε κάνει. Στην τρίτη Λυκείου επικρατεί απόλυτο μπάχαλο. Θα σας κάψει (μαζί με τους μαθητές) η συνεξέταση Γλώσσας Λογοτεχνίας. Και είναι ακόμη πάρα πολλά άλλα που δεν μπορώ(θα χρειαζόμουν ώρες) να τα γράψω εδώ μέσα.
Ο Γαβρόγλου έφυγε το πνεύμα του ζει βασιλεύει και παιδεύει.
Είμαι εκπαιδευτικός και το ξέρω.

 
ΠΑΠΠΑΣ
05 Σεπ 2019 15:03

ΜΠΟΡΕΙ Η ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΛΟΥ ΟΛΩΝ....ΟΛΩΝ....ΟΛΩΝ..... ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΣΗ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ......!!! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ......ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ( ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ) ΑΥΤΟΣ/Η ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΦΑΝΙΣΗ ........ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΕΜΜΟΝΗ....ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ.....ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΒΆΛΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΜΜΟΝΕΣ ΜΑΣ .....ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ .......ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ..........ΑΣΧΟΛΗΘΕΊΤΕ ΜΕ ΤΑ ΟΥΣΙΩΔΗ ......!!!

 
ιστορία
05 Σεπ 2019 16:01

έτσι είναι για τη σχολική ιστορία , χωρίς να λέει ψέματα φυσικά αλλά να τονίζει τα βασικά και ενωτικά για το έθνος! και μια χαρά κριτικές ερωτήσεις και δραστηριότητες- εργασίες κάνουμε γυμνάσιο - λύκειο ώστε να προβληματίζονται οι μαθητές με θέματα εντός και εκτός βιβλίων. να πάψουν επιτέλους οι δήθεν επιστήμονες ιστορικοί που μιλάνε για τη σχολική ιστορία λες και δεν διαβάζουμε τα ιστορικά τους συγγράμματα πολλά εκ των οποίων δεν είναι απαλλαγμένα από κομματικά φίλτρα και τους φταίει η Κακή σχολική ιστορία (πανεπιστήμιο βγάλαμε κι εμείς και ιστορική συνείδηση έχουμε και κρίση και μελετάμε . και στη δουλειά μας δίνουμε ό,τι πρέπει για να εμβαθύνουν και υποψιαστούν τα παιδιά και αργότερα όποιο θέλει).

 
Νίκος Θεοφανούδης
05 Σεπ 2019 16:12

Ότι το πρόβλημα μας είναι ποιοι μαθητές θα σηκώσουν την σημαία με ξεπερνά. Δηλαδή ο καλός μαθητής ως "γνωστής" της ιστορίας αξίζει να κρατήσει την σημαία ενώ ο κακός μαθητης που δεν ξέρει τίποτα από ιστορία δεν είναι άξιος. Νομίζω ότι πρέπει να επανεξεταστεί η συμμετοχή των μαθητών στις παρελάσεις. Φτάνει η στρατιωτική παρέλαση

 
Κώστας
05 Σεπ 2019 16:14

κα. Υπουργέ, το θέμα της σημαίας το χρησιμοποιείτε για ξύλινες πολιτικάντικες δηλώσεις, απολύτως γενικού και ανούσιου περιεχομένου. Επί της ουσίας: Ρωτήστε εκπαιδευτικούς ανά την επικράτεια τι εκφοβισμό (σε μοντέρνα Ελληνικά - μπούλινγκ) υφίστανται οι δάσκαλοι της Πέμπτης που βάζουν βαθμούς (σε ποιον να βάλουν το 10 και σε ποιον όχι) και τι διαπλοκή γίνεται από ματαιόδοξους και ανταγωνιστικούς γονείς, προκειμένου να δουν το καμάρι τους να σηκώνει τη σημαία, αντί για το καμάρι κάποιου άλλου γονέα με την ίδια απόδοση. Μακάρι η σημαία να ήταν δείγμα αριστείας...Δυστυχώς τα γεγονότα (για όσους είναι κοντά σε Δημοτικά σχολεία και θέλουν να τα δουν) αποδεικνύουν ότι πάρα πολλές φορές τη σημαία σηκώνει ένας καλός μαθητής που οι γονείς του είναι άριστοι δημοσιοσχετίστες ή είναι στο σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου. Επίσης χρήσιμο είναι να γνωρίζουμε ότι σε αρκετά σχολεία ο άριστος είναι Αλβανός, Πακιστανός, Ιρακινός κτλ, που όμως δεν πρέπει να φανεί ότι είναι άριστος, μην τυχόν και σηκώσει τη σημαία και βγει το σχολείο πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες από τις καταγγελίες Ελληνοπρεπών γονέων...Κατά συνέπεια, καλή η πολιτική, αλλά η (εκπαιδευτική) καθημερινότητα και πραγματικότητα είναι σκληρή και λέει άλλα.

 
Νίκος
05 Σεπ 2019 16:42

Πάντως εμένα στα 25 χρόνια της πορείας μου στην εκπαίδευση με έχουν βρίσει δυο φορές και μου έχουν κουνήσει το δάκτυλο απειλητικά άλλη μία, και όλες αφορούσαν βαθμολογία μαθητών στην Ε τάξη (9άρια). Άντε να τα ξαναζήσουμε, επιτέλους αυτά, και να κάνουμε τις κληρώσεις μεταξύ των 4/5 των αρίστων τάξεων και όχι στα 5/5 του συνόλου που κάναμε τα τελευταία χρόνια.

 
αναγνώστης
05 Σεπ 2019 16:54

μπας και νοιάζεται κανείς, οι περισσότεροι μαθητές παίρνουν μέρος σε παρελάσεις για να χάνουν μάθημα. Κεραμεως ασχολήσου με τα σοβαρά και μη μας πουλάς τις μικρο-αλλαγές σαν καλυτέρευση της εκπαίδευσης.

 
Απόφοιτος λυκείου
05 Σεπ 2019 17:02

Νομίζεις ότι το παιδί θα ασχολείται με τη σημαία, ένα 12χρονο η 14χρονο. Σιγά την αλλαγή, λες και ο καλύτερος μαθητής είναι αυτόματα και ο μεγαλύτερος πατριώτης.

 
χμμ...
05 Σεπ 2019 17:21

οι παρελασεις ειναι δουλεια του στρατου.
στρατιωτικο βημα σε μαθητες/μαθητριες θυμιζει αλλα καθεστωτα.
το ολο "πανηγυρι" γινεται για τους γονεις...

 
Αλλεργικός στο ΣΑΝΟ
05 Σεπ 2019 17:25

Επιτελους επανηλθε το πατριδομετρο. Με υψηλό μέσο όρο είσαι καλος πατριωτης που ισως σηκωσει τη σημαια. Αχ ρε υπουργε. Ολα τα καυτα θεματα λυνεις. Ξεκουρασου και λιγο.

 
Rip
05 Σεπ 2019 17:44

Δηλαδή οι πατριώτες αυτοί που η ιστορία θα τους κάνει υπερασπιστές και άξιους υπερασπιστές της Ελλάδας είναι οι καλύτεροι μαθητές.... Μάλιστα...

 
Έλενα
05 Σεπ 2019 17:49

Ένα μπράβο στον "Κώστας 05 Σεπ 2019 16:14". Αποτυπώνει ακριβώς την αλήθεια. Όταν δεν γινότανε η κλήρωση κανείς δάσκαλος δεν ήθελε την Πέμπτη.
Άλλωστε η κλήρωση αφορά το Δημοτικό και όχι το Γυμνάσιο-Λύκειο.
Ας μην βάζουμε στα μικρά παιδιά περισσότερα προβλήματα από αυτά του έχουν. Ένα από τα 10άρια είχε την σημαία και οι γονείς των υπολοίπων με τις κακίες και τους ανταγωνισμούς μόνο προβλήματα δημιουργούσανε γιατί δεν ήταν το δικό τους παιδί στην θέση τους

 
Κατερίνα
05 Σεπ 2019 18:04

Τρίζουν τα κόκκαλα του Θουκυδίδη!

 
Εκπαιδευτικός
05 Σεπ 2019 18:07

Ασήμαντα, μικρά και επουσιώδη ζητήματα απασχολούν την πολιτική ηγεσία του υπουργείου παιδείας! Ακατανόητη και έμμονη φαντάζει η ιδέα διαρκούς αναζήτησης "αρίστων" μέσα στο δημοτικό σχολείο. Ασχοληθείτε με τις ουσιαστικές ανάγκες των μαθητών και τα χρόνια προβλήματα της δημόσιας εκπαίδευσης, παρά με επικοινωνιακά πυροτεχνήματα!

 
O tempora o mores...
05 Σεπ 2019 20:41

Αφήστε τα των παρελάσεων εκεί στο Υπουργείο και επενδύστε τον χρόνο σας στην πρόσληψη εκπαιδευτικών σε όλα τα σχολεία της χώρας. Αρχίζει η σχολική χρονιά και τα κενά φτάνουν περίπου 20.000-30.000. Υπάρχουν σχολεία όπου είναι αμφίβολο αν θα έχουν εκπαιδευτικούς τα Χριστούγεννα... ΑΜΕΣΗ ΚΆΛΥΨΗ ΚΕΝΩΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΩΝΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΓΚΑΙΡΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ. Τα άλλα περί σημαίας, της τσάντας στο σχολείο κλπ. δεν έχουν καμία προτεραιότητα έναντι του δικαιώματος στη γνώση και τη μόρφωση των μαθητών μας.

 
Γ.Π.
05 Σεπ 2019 22:43

“Για εμάς η Ιστορία πρέπει να έχει χαρακτήρα διαμόρφωσης εθνικής συνείδησης”...

Οι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι που διδάσκουν το μάθημα και το ισχύον πρόγραμμα σπουδών δεν συμφωνούν μαζί σας.

 
Κατάργηση Παρελάσεων
06 Σεπ 2019 03:31

Οι γάλλοι μαθητές, στη χώρα που σπούδασε η νέα υπουργός, δεν αγαπούν την πατρίδα τους;

Όλα για τη σημαία και κάτι άλλα άσχετα και μάλλον νομίζετε ότι κάτι αλλάζει

 
ΛΑΘΟΣ
06 Σεπ 2019 13:21

Λαθος αποφαση κ. Υπουργέ, Πρώτον υπάρχουν άλλες τόσες πτυχές προσωπικότητας που δεν κρίνονται στις εξετάσεις
Δεύτερον και ο "αδύναμος" μαθητής είναι πατριώτης.

 
ΔΑΣΚΑΛΟΣ
06 Σεπ 2019 20:03

Μπράβο στην κα υπουργό! και για τη σημαία και για τη δήλωσή της για τη ιστορία. Όλα έχουν τον συμβολισμό τους! Μπουχτίσαμε από τους εθνομηδενιστές, οι οποίοι θα ήταν ευτυχείς αν απομυθοποιούσαν οτιδήποτε ηρωικό και αληθινά ελληνικό.

 
O tempora o mores...
06 Σεπ 2019 21:52

Απόλυτο βαθύ σκοτάδι... Όταν οι επιστήμες χρησιμοποιούνται για να υπηρετήσουν στόχους πολιτικούς και όχι γνωστικούς, μορφωτικούς, παιδαγωγικούς, κάτι δεν πάει καλά. Επιτέλους, πάψτε να πιπιλίζετε την καραμέλα του εθνομηδενισμού κάθε φορά που σας υπενθυμίζουν ότι οι επιστήμες υπηρετούν τον άνθρωπο και τον πολιτισμό του και όχι τις πολιτικές σκοπιμότητες της εκάστοτε κυβέρνησης. Η διαμόρφωση εθνικής συνείδησης εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και είναι γνήσια όταν προκύπτει αβίαστα και όχι ως αποτέλεσμα κατήχησης και προπαγανδας. Αν θέλετε γνήσια εθνική συνείδηση, εργαστείτε σκληρά εσείς οι πολιτικοί, ώστε οι Έλληνες να νιώθουν περήφανοι για τη χώρα τους, τον πολιτισμό, την ανάπτυξη, το επίπεδό της. Την ιστορία αφήστε την στο έργο της..

 
Τζ.
07 Σεπ 2019 07:17

Θα βρεθεί κάποιος (μπλε, πράσινος, κόκκινος, ροζουλί ) να καταργήσει επιτέλους τις παρελάσεις;

 
Αρης
07 Σεπ 2019 08:10

Εφόσον όλοι οι μαθητές βαθμολογούνται με άριστα στη Γ Λυκείου , η λύση για τη σημαία είναι ...και πάλι η κλήρωση!!

 
Εθνοπατριώτης 2024
07 Σεπ 2019 09:50

Το μάθημα της Ιστορίας και των Αρχαίων, η επίσκεψη σε μουσεία και εκδηλώσεις, η αναζήτηση εξωσχολικών πηγών (πχ. ζωντανές πρωτότυπες μαρτυρίες - πχ. για την εισβολή στην Κύπρο, για την επταετή Δικτατορία, για τον πόλεμο στη Συρία) δεν είναι λίγο πιο σημαντικές από παιδευτική άποψη;

Μέσα από τις μαθητικές παρέλασεις, δύο φορές το χρόνο, με ξεπερασμένα εμβατήρια που οι μαθητές έχουν χιλιοτραγουδήσει, θα διαμορωθεί η εθνική συνείδηση; Ξέρουμε αλήθεια την Ιστορία μας;

Το έργο του σχολείου είναι σύνθετο και διαρκές, δε διορθώνεται η εκπαίδευση με ημερίδες και βεγγέρες.

Ας σταματήσουν να συμβουλεύουν την σχετικά νεά Υπουργό με προφανή άλλα, πέραν της σωστής εκπαίδευσης, κίνητρα.

 
Αρθούρος
07 Σεπ 2019 12:09

Προς o tempora o mores:Η εθνική συνείδηση και βέβαια είναι ζητούμενο.Αλλά πώς να επιτευχθεί όταν οι περισσότεροι πρωθυπουργοί της χώρας,μετά την ίδρυση του νεοελληνικού κράτους,ακόμα και οι πανελλήνια αναγνωρισμένοι ως επιτυχημένοι,έχουν σπουδάσει σε χώρες της Εσπερίας;Η συνολική ελληνική ιστορία-και η αρχαία-έχει δείξει ότι οι Έλληνες,ποτέ δεν ενδιαφέρονταν γιά το ελληνικό κράτος.Μόλις τους έτσουζαν οι φόροι(κυρίως στη ρωμανικοβυζαντινή περίοδο),αλλαξοπιστούσαν ή έκαναν επαναστάσεις.
Η σημερινή τεράστια σε πληθυσμό Τουρκία,έχει προκύψει από διαφορές τέτοιου επιπέδου με το εκάστοτε κράτος. Γιά τους αρχαίους,τί να πώ; Ότι ήταν τόσο συντηρητικοί και εσωστρεφείς,που από τη μία έδιωχναν πάντα όσα παιδιά τους ήταν πάντα προοδευτικά και ανήσυχα,στο να αποικίσουν όλο τον κόσμο,κι από την άλλη,τόσο τοπικιστές και εγωιστές,που άφησαν τους Ρωμαίους να τους διαιρέσουν και να τους κατακτήσουν;Γιατί πάντα,στα σχολικά βιβλία υπερτονίζεται η συντονισμένη από όλους τους αρχαίους Έλληνες απόκρουση των Περσών όταν εκείνοι επέδραμαν στη χώρα μας και δεν προβάλλεται εξίσου και η ανόητη-διχαστική-αυτοκτονική στάση των Ελλήνων,δύο αιώνες μετά,όταν τους επιτέθηκαν οι Ρωμαίοι;
Υπάρχει μεγάλη ανάγκη ενότητας και πίστης στο ελληνικό κράτος.Και η κατήχηση είναι μέσο γιά την επίτευξη αυτής της ενότητας.Επιτέλους,οι μορφωμένοι δεν μπορεί συνέχεια να επαναπαύονται ή να αναμιμνήσκονται τις συνθήκες μίας ευμάρειας του παρελθόντος στην οποία ευτύχησαν να καλοσπουδάσουν,η οποία ήταν αποτέλεσμα της κοινωνικής εξέλιξης άλλων πολιτισμών,της εργασίας άλλων εργατών κι άλλων διαμαχών και αντιφάσεων στο προτσές της εξέλιξης.
Όσο γιά το σκοτάδι που λέτε,σας παραπέμπω στην απολογία του δικαστή Πολυζωίδη, όταν τον δικάσανε γιά τη στάση του στη δίκη του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. Εκεί,αναγκάστηκε να ξεστομίσει στον πολυμορφωμένο-και θεολόγο!-φιλέλληνα βασιλικό επίτροπο Μάσον,τη σχετικοποίηση της παγκόσμιας επιστήμης του Δικαίου,σύμφωνα με τα εθνικά χαρακτηριστικά του κάθε λαού, τις συνήθειες,ακόμα και το κλίμα που επικρατεί στη χώρα.Κι ένα τέτοιο ήταν κι ο κατηγορούμενος Κολοκοτρώνης."Αυτός ήταν η Ελλάδα.Χάρη σ'αυτόν υπάρχουμε εσύ κι εγώ"του είπε του επιτρόπου.
Κι ένα τέτοιο χαρακτηριστικό του λαού,είναι η ανάγκη του γιά ενότητα.Κι αυτή εκφράζεται μέσα από τις παρελάσεις και των μαθητών.Είναι η ανάγκη του γιά ασφάλεια που τόσο πολύ έχει αμφισβητηθεί και καταπατηθεί μέσα στους αιώνες από διάφορους δυνάστες.
Α,με την ευκαιρία,πού ήσασταν το 2012,όταν στην πλατεία Συντάγματος,οι παρασυρμένοι "παντιέρες" Έλληνες τα σπάζανε και τα καίγανε όλα, παρασυρμένοι από άθλιους δημαγωγούς,σα γνήσια τέκνα των προγόνων τους, ενώ όταν παρέλαυναν τα στρατευμένα παιδιά του λαού,το χειροκρότημα και η επευφημία ήταν διαρκής κι έντονη απ'όλους τους θεατές;Ενώ οι Ευέλπιδες, όταν τους είπαν στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου να σταματήσουν και να μην μπούν στην παρέλαση,λόγω επεισοδίων,εκείνοι σε βήμα σημειωτόν,εκτέλεσαν όλες τις φιγούρες με τα όπλα τους και συνέχεια τραγουδούσαν πατριωτικά εμβατήρια.
Οι Επιστήμες,χωρίς Ελλάδα,όπως και τότε το δικαστήριο,χωρίς τον Κολοκοτρώνη,είναι ένα τίποτα.Οι Έλληνες διαμαρτύρονται,πάνε στα δικαστήρια, όχι όμως ενάντια στη μάνα που τους γέννησε.Γι'αυτό,ναι στις παρελάσεις των μαθητών.Να τις βλέπει από εκεί ψηλά ο Γέρος του Μοριά και να γελά ικανοποιημένος πίσω από τα μουστάκια του!Και μαζί του,όλη η παρέα:ο Οδυσσέας Ανδρούτσος,ο Αθανάσιος Διάκος,η Μπουμπουλίνα,ο Παπαφλέσσας,ο Νικηταράς,η Μαντώ Μαυρογένους,ο Γεώργιος Καραϊσκάκης,ο Δημήτριος Υψηλάντης,ο Σαλώνων Ησαϊας κλπ.!

 
Αλλεργικός στο ΣΑΝΟ
07 Σεπ 2019 13:59

"Κι ένα τέτοιο χαρακτηριστικό του λαού,είναι η ανάγκη του γιά ενότητα.Κι αυτή εκφράζεται μέσα από τις παρελάσεις και των μαθητών."
Αλήθεια, έχετε παρακολουθήσει ποτέ από κοντά παρέλαση μαθητών; Πείτε την αλήθεια. Έχετε καμιά ιδέα; Ή ζείτε στη δεκαετία του '60 που οι μαθήτριες φόραγαν τις ποδιές κάτω από το γόνατο;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.