Placeholder

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Τα στοιχεία επικοινωνίας των Συντονιστικών Γραφείων Εκπαίδευσης Εξωτερικού

Δημοσίευση: 06/09/2019
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Τα στοιχεία επικοινωνίας των Συντονιστικών Γραφείων Εκπαίδευσης Εξωτερικού, ανακοινώθηκαν σήμερα από το υπουργείο Παιδείας.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΊΞΕΤΕ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ

Σχόλια (12)

 
ΕΜΒΡΟΝΤΗΤΗ
06 Σεπ 2019 18:22

Πού, ποιός, πότε; Και τους άλλους που έχουν ανακοινωθεί τα επιστημονικά τους μόρια και περίμέναν τη συνέντευξη τί θα τους κάνει; Ακυρώθηκε η προκήρυξη; Αυτοί με ποιά κριτήρια επελέγησαν; Και τους αντισυνταγματικώς τοποθετημένους διευθυντές εκπαίδευσης που έχει λήξει η θητεία τους τους αφήνει; Ξέρει κανείς να μου απαντήσει;

 
Τι έγινε τελικά με τους Συντονιστές Εκπαίδευσης Εξωτερικού;
06 Σεπ 2019 20:20

Είχαν καταγραφεί και σε προηγούμενα σχόλια, σχετικά με τον διορισμό των Συντονιστών Εκπαίδευσης Εξωτερικού, μερικά ερωτήματα τα οποία ουδέποτε απαντήθηκαν από τους αρμόδιους (ηγεσία ΥΠΕΠΘ).
Ωστόσο περιμένουμε κάποια σχετική ενημέρωση από το έγκαιρο και έγκυρο esos.
Τα ερωτήματα παραμένουν:
1. Τι έγινε με την προκήρυξη Γαβρόγλου σχετικά με τους ΣΕ Εξωτερικού; πάγωσε; θα τεθεί ξανά σε ισχύ; θυμίζω ότι οι υποψήφιοι είχαν προχωρήσει σε ενστάσεις μετά την μοριοδότηση όπου εξέπνεε η προθεσμία τους 3 ημέρες (Παρασκευή) πριν την επίσκεψη (Δευτέρα) του τότε πρωθυπουργού στον πρόεδρο της Δημοκρατίας για την προκήρυξη εκλογών, δηλαδή σχεδόν είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία και αναμενόταν οι συνεντεύξεις των υποψηφίων προς επιλογή.
2. Γιατί στον νέο διορισμό των αναπληρωτών δεν λήφθηκαν καν υπόψη από την νέα ηγεσία του ΥΠΕΠΘ οι υποψήφιοι της προκήρυξης οι οποίοι είχαν εκτεθεί και οι οποίοι σχεδόν στην πλειοψηφία τους είχαν πολύ υψηλά τυπικά προσόντα κατά τεκμήριο;
3. ποια ήταν τα κριτήρια (τυπικά και ουσιαστικά προσόντα) σχετικά με τον νέο διορισμό των ΣΕ Εξωτερικού;
Το θέμα παίρνει τεράστιες διαστάσεις, είναι πρωτίστως ΗΘΙΚΗΣ τάξης για το κυβερνών κόμμα, το οποίο προέτασσε και εξακολουθεί να προτάσσει την αξιοκρατία.
Το esos πρέπει να αναζητήσει απαντήσεις στις παραπάνω ερωτήσεις για αυτές τις κορυφαίες θέσεις της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στο εξωτερικό που εκπροσωπούν την χώρα μας στις έδρες των άλλων χωρών.

 
Τom
07 Σεπ 2019 09:09

Το περίεργο είναι οτι δεν θίγει κανένας το θέμα, ουτε η ΔΟΕ , ΟΛΜΕ , ουτε οι αιρετοί, σαν να μην έγινε τίποτα......ενω πρόκειται για πρόκειται για πραξικοπηματικου τύπου κινηση....

 
Πρώην Αποσπασμένος
07 Σεπ 2019 09:48

Εδώ φίλε μου έχουν γίνει εγκλήματα από πλευράς Συριζα εις βάρος των παντρεμένων άνευ επιμίσθιου και θα πονέσει τώρα η Νέα ηγεσία του υπουργείου αν καταπατήσει με τη σειρά της κάθε νομικό πλαίσιο που ορίζει της αποσπασεις των συντονιστών?

 
Κρητικός
07 Σεπ 2019 10:39

@εμβρόντητη (και λοιπούς ανώνυμους)
ουδείς από σας έμεινε εμβρόντητος με το γαβρόγλειο τερατούργημα και τους "κόφτες" του που απέκλειαν το σύνολο των εκπαιδευτικών που δίδαξαν έστω και 1 έτος στα σχολεία του εξωτερικού...
Ως προς τα τρία ερωτήματα:
1ο Η διαδικασία της γαβρόγλειας προκήρυξης πάσχει (βλ. το σχετικό διάλογο στο esos) και ουδέποτε ολοκληρώθηκε. Μετά την προκήρυξη εκλογών τέθηκε στις καλένδες.
2ο και 3ο Για τον διορισμό Αναπληρωτών Συντονιστών ο νόμος δίνει ευχέρεια στο υπουργείο να ορίσει ως αναπληρωτή εκπαιδευτικό κατά τη κρίση του (Ν. 4485/2017 άρθρο 73, παρ. 2). Ο νόμος ψηφίστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση και εφόσον δεν έχει καταργηθεί ή τροποποιηθεί εξακολουθεί να ισχύει και να παράγει έννομα αποτελέσματα, όπως και άλλοι νόμοι της πρόσφατης περιόδου.

 
Παράνομο
07 Σεπ 2019 11:11

Με ποια κριτήρια έγινε η τοποθέτηση αναπληρωτών συντονιστών; Σύμφωνα με το νόμο αναπληρωτές ορίζονται εκπαιδευτικοί που ήδη υπηρετούν στο εξωτερικό. Πολλοί από τους συγκεκριμένους που ορίστηκαν δεν είχαν καμία σχέση με την ελληνόγλωσση εκπαίδευση του εξωτερικού. Υπηρετούσαν στην Ελλάδα και μια μέρα βρέθηκαν αποσπασμένοι σαν αναπληρωτές συντονιστές στο εξωτερικό, είναι δυνατόν;! Είναι εντελώς παράνομη διαδικασία. Πρέπει να καταγγελθεί από την ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ.... Η αξιοκρατία και διαφάνεια που επαγγέλλονταν η Νέα Δημοκρατία ?

 
Τυχαίο? Δεν νομίζω ......
07 Σεπ 2019 11:27

Η απόφαση ορισμού των αναπληρωτών συντονιστών στο εξωτερικό δεν έχει αναρτηθεί στο site του υπουργείου πουθενά ενώ όλες οι άλλες αποφάσεις αναρτώνται. Περίεργο; Γιατί?

 
Νεφέλη
07 Σεπ 2019 20:59

Οι νυν αναπληρωτές συντονιστές στη Γερμανία ήταν και κατά το παρελθόν συντονιστές στη Γερμανία.

 
Κρητικός
08 Σεπ 2019 01:54

@Νεφέλη
Προφανώς το υπουργείο, κάνοντας χρήση της διατάξεως του νόμου, επέλεξε να τοποθετήσει στα κρίσιμα πόστα της Γερμανίας έμπειρα στελέχη κατά την μεταβατική περίοδο μέχρι να γίνουν οι κρίσεις για τα στελέχη με θητεία.
Τούτο θα πρέπει να γίνει με νέο νομικό πλαίσιο, κατόπιν δημοσίας διαβούλευσης.

 
ΕΜΒΡΟΝΤΗΤΗ
08 Σεπ 2019 10:45

Προς@ΚΡΗΤΙΚΟ
Τί σχέση έχει η τοποθέτησή σας με τα σχόλια "υμών των λοιπών ανωνύμων";
Δεν απαντάτε σε τίποτα, απλώς επιλέγετε τον συμψηφισμό στην αυθαιρεσία ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Παρεπιπτώντως, το "Κρητικός" σε τί σας καθιστά περισσότερο επώνυμο από εμάς τους υπολοίπους;

 
@ Κρητικός
08 Σεπ 2019 15:06

Προσωπικά συμφωνώ μ’ αυτό που λέτε ότι θα έπρεπε να μπορούν κι αυτοί που διδάσκουν στο εξωτερικό να κάνουν αίτηση. Παρόλα αυτά, δεν είναι η μοναδική αδικία. Εγώ για παράδειγμα που διδαξα στα ΑΕΙ για οκτώ έτη, θα έπαιρνα μονο ένα μόριο και τα υπόλοιπα επτά χρόνια δεν θα μοριοδοτούνταν, υπήρχε κόπτης στο ένα έτος! Αυτό δεν ειναι αδικία? Το ίδιο και για την διοικητική προϋπηρεσία, με 12 έτη ένας Δ/ντης Λυκείου θα έπαιρνε 2 μόρια όσο και ένα Proficiency!!! Θα πρέπει να μετράνε ΟΛΑ αναλογικά λοιπον.....
Υ.Γ. Πολύ εύστοχο το σχόλιο της ΕΜΒΡΟΝΤΗΤΗΣ για την δική σας «επωνυμία»... lol

 
Κρητικός
09 Σεπ 2019 00:23

@εμβρόντητη
Ως "επωνυμία" στην ψηφιακή μας επικοινωνία στο esos (και σε όλες τις παρόμοιες πλατφόρμες) νοείται το ψευδώνυμο που υιοθετούμε όλοι για να μιλάμε μεταξύ μας: πχ "Κρητικός", "Εμβρόντητη" , "Πενθεσίλεια" κοκ.
Κάποιοι δεν υιοθετούν ψευδώνυμο και γράφουν απευθείας, πχ @Πενθεσίλεια, με αποτέλεσμα να δημιουργείται συχνά σύγχιση ως προς το ποιός γράφει (κάποιος-λίγο απρόσεκτος- μπορεί να νομίσει ότι γράφει...η Πενθεσίλεια) . Έχει συμβεί συχνά αυτό στο esos.
Ως προς τις αδυναμίες της τελευταίας προκήρυξης, αλλά και των παλαιότερων, θα πρέπει, όπως έγραψα παραπάνω, να υπάρξει δημόσιος διάλογος που να εξαντλήσει τα θέματα και μετά να θεσπισθεί το νέο θεσμικό πλαίσιο επιλογής των στελεχών της Διοίκησης της Εκπαίδευσης στο Εξωτερικό.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.