Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Το Τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ για την πρόσληψη των αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Δημοσίευση: 06/09/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Τα ονόματα 20.558 αναπληρωτών εκπαιδευτικών που προσλαμβάνονται στη Γενική Εκπαίδευση και την Ειδική Αγωγή ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων. Το Τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την ικανοποίησή του για την υιοθέτηση του σχεδιασμού της απερχόμενης Κυβέρνησης από τη νέα πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ, καθώς και για την υλοποίηση του προγραμματισμού προσλήψεων, ο οποίος προϋπέθετε την έγκαιρη δέσμευση πιστώσεων για την κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών.

Σημειώνεται πως από το 2016 και έπειτα, η εκκίνηση της σχολικής χρονιάς πραγματοποιείται εύρυθμα, με έγκαιρη παράδοση των σχολικών βιβλίων και τους καθηγητές στη θέση τους. Το γεγονός αυτό αποτελεί θετικό κεκτημένο για το σύνολο του δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος της χώρας, προς όφελος των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των οικογενειών τους.

Ωστόσο, ο διαρκώς αυξανόμενος αριθμός αναπληρωτών εκπαιδευτικών καταδεικνύει τις μεγάλες ανάγκες του εκπαιδευτικού συστήματος σε επίπεδο μόνιμων διορισμών. Οι μνημονιακοί περιορισμοί στις προσλήψεις και η αποχώρηση περισσότερων από 36.000 μόνιμων εκπαιδευτικών την περίοδο 2010-2019, δοκιμάζουν διαρκώς τις αντοχές του δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος, εντείνουν την εργασιακή ανασφάλεια των εκπαιδευτικών και εμποδίζουν την ολοκλήρωση του παιδαγωγικού έργου του δημόσιου σχολείου.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την Κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση των 4.500 μόνιμων διορισμών στην Ειδική Αγωγή & Εκπαίδευση, για τους οποίους καταγράφεται αδικαιολόγητη καθυστέρηση παρά τις αρχικές δεσμεύσεις της νέας ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ.

Παράλληλα, ο μεγάλος αριθμός των αναπληρωτών εκπαιδευτικών αποτελεί την καλύτερη δυνατή χαρτογράφηση των αναγκών σε μόνιμο προσωπικό και η Κυβέρνηση οφείλει να υλοποιήσει την εγκριτική απόφαση για το μόνιμο διορισμό 10.500 εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, απόφαση που ελήφθη με Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου με αντίστοιχη πρόβλεψη πιστώσεων στο Μεσοπρόθεσμό Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2019-2022.

Σχόλια (11)

 
Αλλά για άλλα...
06 Σεπ 2019 15:23

Καλά εσείς δε λέγατε προεκλογικά ότι θα γίνουν απολύσεις και θα μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των αναπληρωτών που θα προσληφθούν;

 
Γιώργος
06 Σεπ 2019 20:54

...και ποιος εμπόδιζε την απελθούσα κυβέρνηση να ολοκληρώσει τον ΑΣΕΠ; Ήταν τόσο απαραίτητο να κρατά ομήρους χιλιάδες υποψήφιους για διορισμό; Τώρα στην αντιπολίτευση τους έπιασε ο πόνος για την Παιδεία; Είναι πολύ νωρίς για μπηχτές και υπαινιγμούς....

 
Γ.Π.
06 Σεπ 2019 20:56

...της απελθούσης Κυβέρνησης, όχι της απερχόμενης
Έχετε φύγει...
Και κάτι άλλο. Το Υπουργείο ξαναβαφτίστηκε. ΥΠ.Π.Ε.Θ. το λένε τώρα. Όχι ΥΠΑΙΘ.
Και μη πείτε τίποτε. Κι εσείς το ξαναβαφτίσατε.
Το πιο ωραίο όμως το αφήσατε για το τέλος.
...«η Κυβέρνηση οφείλει να υλοποιήσει την εγκριτική απόφαση...}
Ποιος νόμος το λέει αυτό;

 
Αλλεργικός στο ΣΑΝΟ
06 Σεπ 2019 21:37

ΣΣ, Θρησκευτικά, τσάντα στο σχολείο, πρόσληψη αναπληρωτών, διορισμοί ΕΑ κλπ κλπ. Κατά τα άλλα κάποιοι χαίρονται για τη νέα ηγεσία. Το πολύ σανό συγκεκριμένων ΜΜΕ κάθεται στο στομάχι.

 
Νίκος
06 Σεπ 2019 21:47

Είχατε το το χρόνο για να κάνετε τους 10500 διορισμούς.
Προτιμήσατε, πονηρά ποιώντας, να τα τρέξετε όλα τελευταία στιγμή, για να κρατήσετε ομήρους εκλογικά τους αναπληρωτές.
Σας γύρισαν επιδεικτικά την πλάτη. Ας προσέχατε. Αν προβεί έγκαιρα στις ορθές ενέργειες, θα ήταν αλλιώς τα πράγματα πιθανώς διαφορετικά.
Κι ας το έχει υπόψιν της και η νυν κυβέρνηση. Έχει κουραστεί ο κόσμος από την κοροϊδία.

 
Γιώργος Κ.
07 Σεπ 2019 01:06

Γ.Π., το υπουργείο ΥΠΑΙΘ λέγεται, το "Έρευνας" αφαιρέθηκε.

 
20.000 Αναπληρωτές
07 Σεπ 2019 09:43

Στόχος μέχρι το 2021 να μειωθεί ο αριθμός τουλάχιστον στους 12.000. Δεν μπορεί η Μέση και η Βασική Εκπαίδευση, Δημοτικό και Γυμνάσιο, να λειτουργούν με τόσους αναπληρωτές στα μαθήματα.

 
Γ.Π.
07 Σεπ 2019 12:50

@ Γιώργος Κ.
Έχετε δίκιο. Η δύναμη της συνήθειας είναι μερικές φορές ισχυρή.
Το Τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε λάθος στην ονομασία του Υπουργείου.
Τους ζητώ συγγνώμη.

 
...
08 Σεπ 2019 08:51

Οι 10.500 υποτιθεμενοι διορισμοί μας τελειωσαν.Ξεκιναει χαρτογράφηση των κενών κι αν προκύψουν θα γίνουν διορισμοί,όπως θα γίνουν και στην υγεία.

 
Αλλεργικός στο ΣΑΝΟ
08 Σεπ 2019 10:36

Τους 10.500 υποτιθέμενοι διορισμοί τους τελειώσαμε για πλάκα. Όταν τελειώσουμε με τα καυτά προβλήματα της εκπαίδευσης (άσυλο, 4η νομική, κατήχηση στα σχολεία κλπ) ΘΑ ξεκινήσουμε χαρτογράφηση των κενών (που δεν θα προκύψουν) και έτσι δεν θα γίνουν διορισμοί, όπως δεν θα γίνουν και στην υγεία.

 
Κενά στα σχολεία
08 Σεπ 2019 11:37

Τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία είναι αναγκαία καθώς λόγω ηλικίας των μαθητών και μαθητριών επιβάλλεται να παραμείνουν κοντά στο οικογενειακό περιβάλλον. Εξάλλου, η λειτουργία ενός Δημοτικού Σχολείου δεν απαιτεί ιδιαίτερο πλήθος εκπαιδευτικών και εργαζομένων.

Είναι διαπιστωμένο ότι η ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης αποτελεί μια από τις πρώτες προτεραιότητες στην επιλογή τόπου κατοικίας για μία οικογένεια.

Όσο δεν προχωρούν επομένως σε συνενώσεις των Λυκείων και των Γυμνασίων θα υπάρχουν κενά:

Ας ιδρυθούν μέσα στην επόμενη πενταετία Πρότυπα Οικοτροφεία-Σχολεία (boarding schools) για παιδιά ηλικίας 12 έως 18 ετών για τις οικογένειες που διαμένουν σε απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές , ώστε να δοθεί και ένα ισχυρό κίνητρο για αύξηση του πληθυσμού σε ακριτικές περιοχές.

Θα έπρεπε να ονομαστεί το έργο «Προτζεκτ Χογκουαρτς», όπου όλα τα παιδιά θα εκπαιδεύονται από τους καλύτερους στο καλύτερο περιβάλλον!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ