Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Με e-mail δεκτές οι παραιτήσεις των μελών της ΔΕ του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου

Β. Καρδάσης: Η επιστολή της υπουργού με απαλλάσσει από κάθε ευθύνη σε σχέση με το Ίδρυμα-Την ερχόμενη εβδομάδα η ανακοίνωση της νέας Διοικούσας του ΕΑΠ
Δημοσίευση: 06/09/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Με ηλεκτρονικό μήνυμα που έστειλε σήμερα στα στα e-mail τους, έκανε η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως δεκτές τις παραιτήσεις του προέδρου και των μελών της Διοικούσας Επιτροπής του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Αξιότιμε κύριε Καρδάση,

 Διά του παρόντος γίνεται αποδεκτή η από 23/8/2019 παραίτησή σας από τα καθήκοντα του Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων σας ευχαριστεί για τις υπηρεσίες σας.

 Με εκτίμηση,

 Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων

Νίκη Κεραμέως

Η νέα Διοικούσα

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθεί η πλήρης σύνθεση της νέας Διοικούσας Επιτροπής υπό την προεδρεία του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης Οδυσσέα Ζώρα.

Β. Καρδάσης: Η επιστολή της υπουργού  με απαλλάσσει από κάθε ευθύνη σε σχέση με το Ίδρυμα

Μετά το e-mail που έλαβε από την υποιυργό Παιδείας ο Β. Καρδάσης απέστειλε στην Κοινότητα του ΕΑΠ το ακόλουθο ενημερωτικό σημείωμα

Συνάδελφοι,

Μετά από το παρακάτω μέιλ της Υπουργού δηλώνω σε όλους με την παράκληση να γνωστοποιηθεί και στις διοικητικές υπηρεσίες του Πανεπιστημίου, ότι η επιστολή της με απαλλάσσει από κάθε ευθύνη σε σχέση με το Ίδρυμα, παρά το διοικητικό κενό και τις συνέπειες που δημιουργούνται από την καθυστέρηση διορισμού του προέδρου και των μελών της Διοικούσας Επιτροπής. Συνεπώς η ορισθείσα συνεδρίαση του οργάνου της προσεχούς Δευτέρας ματαιώνεται. 

Βασίλης Καρδάσης

Τις παραιτήσεις κατέθεσαν στις 23 Αυγούστου ο πρόεδρος και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (σ.σ. μ' εξαίρεση τα αιρετά μέλη), κατόπιν υπόδειξης της υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως.

Ο π. πρόεδρος του ΕΑΠ ευχαρίστησε όλους εκτός από τον υπουργό του Κ. Γαβρόγλου και προειδοποιεί: “Για τους κορυφαίους…που υπονόμευσαν…θα τα πούμε άλλη φορά!»

Επιστολή με την οποία ευχαριστεί “από καρδιάς” όλους τους υπουργούς Παιδείας επί ΣΥΡΙΖΑ και άλλα στελέχη, εκτός από τον υπουργό του Κώστα Γαβρόγλου απέστειλε ο παραιτηθείς πρόεδρος του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου Βασίλης Καρδάσης, στέλνοντας παράλληλα το γραπτό μήνυμα “φωτογραφίζοντας” τον πρώην υπουργό Παιδείας: “Για τους κορυφαίους σε ρόλο, που επί της ουσίας υπονόμευσαν με το γάντι το εγχείρημα, θα τα πούμε άλλη φορά!”.

Ο κ. Καρδάσης απευθύνει ευχαριστίες και προς τον Γενικό Γραμματέα του Κώστα Γαβρόγλου, τον  Ηλία Γεωργαντά με το ακόλουθο μήνυμα: “για την καλή προαίρεση και την ψυχραιμία στις ειρηνευτικές του πρωτοβουλίες”

Ειδικότερα, στην επιστολή του ο Β. Καρδάσης αναφέρει:
 
Ένα ευχαριστώ από καρδιάς

Α. Χωρίς αυτούς δεν θα γινόταν τίποτα: ευχαριστώ προσωπικά τον Αριστείδη Μπαλτά για την επιλογή στο πρόσωπό μου, τον Δημήτρη Χασάπη για την υποστήριξη στο ανεξερεύνητο τοπίο της αρχής, τον Νίκο Φίλη για την ενθάρρυνση, τη Σία Αναγνωστοπούλου πάνω απ’ ολους για την πιο έμπρακτη στήριξη και φιλία, τον Χριστόφορο Βερναρδάκη για τη συμπαράσταση στα δύσκολα, τον Νίκο Παππά που λειτούργησε ως καταλύτης όσο και όταν έπρεπε, τον Ηλία Γεωργαντά για την καλή προαίρεση και την ψυχραιμία στις ειρηνευτικές του πρωτοβουλίες, τον Γρηγόρη Θεοδωράκη που είχε πάντα μια λύση να μας υποδείξει, τον Νίκο Κοταρίδη για τη σταθερή συμμετοχή στο όραμα, τον Νίκο Θεοτοκά για το διαρκές νοιάξιμο από την αρχή μέχρι το τέλος, τον Αντώνη Λιάκο που στάθηκε στο πλευρό και πάντα είχε μια καλή ιδέα και πρόταση να υλοποιήσουμε, τον Αντώνη Παπαδόπουλο για το κοινό κινηματογραφικό μας όνειρο, τον Στρατή Μπουρνάζο για τον καταλυτικό ρόλο στις εκδόσεις”  

Β. Τον Γιώργο Ανδρουλάκη για την πίστη και το έργο του στην ανανέωση, τον Χριστόφορο Κροντηρά ως σταθερή αξία ενέργειας και δικαιοσύνης, τη Μάχη Χατζηγιάννη για τη συνέπεια και την ευαισθησία της, την Άννα Ρούσσου που δεν λιποψύχισε στα δύσκολα, τον Γιώργο Διβάρη για τον αυθορμητισμό των παρεμβάσεων, τον Νίκο Βαφέα για την ουσιαστική συμμετοχή του στα έσχατα, τον Γιώργο Παπαθεοδώρου, τον ακραιφνή εκπρόσωπο της ακαδημαϊκης λογικής. Τη Μαρία-Χριστίνα Χατζηιωάννου, τον Θανάση Γκιούρα και τον Θωμά Νουτσόπουλο, που ανάμεσα στις χίλιες σκοτούρες τους είχαν βάλει και το ΕΑΠ. Τον Γιάννη Σουφαλιδάκη ΓΙΑ ΟΛΑ. Τον Δημοσθενη Κασσαβέτη που με συμβούλευε να αποφεύγω τις κακοτοπιές και γίναμε φίλοι.

Γ. Τελευταία, τον Βαγγέλη Κολτσίδα, την Ελένη Συμεωνίδου και τη Μάρθα Μποτζακάκη που ανέχτηκαν τις εξάψεις και τις εντάσεις μου αγόγγυστα. Ήταν αθέατοι πρωταγωνιστές σε όλα. Πολλούς άλλους από το προσωπικό του ΕΑΠ που δεν τους ονοματίζω για τον φόβο των Ιουδαίων, οι οποίοι ενστερνίστηκαν και προώθησαν τους στόχους μας. Και σίγουρα εκατοντάδες άλλους που μας ενθάρρυναν ποικιλοτρόπως. Θα αναφερθώ ακόμη και σε παλιούς φίλους που άλλαξαν οι δρόμοι μας, οι οποίοι άμεσα ή έμμεσα είχαν ένα καλό λόγο και χωρίς να το γνωρίζουν ενίσχυσαν το έργο μας: από τον Ηλία Κανέλλη μέχρι τον Μπάμπη Βακαλόπουλο και ανάμεσά τους πολλούς άλλους. Δεδομένο είναι ότι ίσως ξεχνώ και κάποιους ακόμη.

Δ. Για τους κορυφαίους σε ρόλο, που επί της ουσίας υπονόμευσαν με το γάντι το εγχείρημα, θα τα πούμε άλλη φορά!

Σχόλια (6)

 
Εκλογή Πρυτανικής Αρχής ΕΑΠ
07 Σεπ 2019 10:00

Μέχρι το τέλος του 2020.

 
Nicky
07 Σεπ 2019 21:20

Ήδη θα έπρεπε να έχει δρομολογηθεί εκλογή πρυτανείας. Ντροπή μετά από τόσα χρόνια!

 
ΕΑΠ
08 Σεπ 2019 00:09

Το ΕΑΠ πρέπει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να αποκτήσει Σύγκλητο και να προβεί σε εκλογή Πρύτανη. Έχει 3 από τις 4 Σχολές με εκλεγμένους κοσμήτορες, επιβάλεται από τη νομοθεσία να δρομολογηθεί. Δεν γίνεται το 3 μεγαλύτερο σε αριθμό φοιτητών(47.000), Ελληνικό Πανεπιστήμιο και να μην έχει Πρύτανη.

 
Μια φράση, χίλιες εικόνες
08 Σεπ 2019 02:59

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων σας ευχαριστεί για τις υπηρεσίες σας.

 
ΓΣ
09 Σεπ 2019 15:36

Κάντε εκλογές για Πρυτανεία επιτέλους να σταματήσει αυτή η λυπηρή ιστορία τον διορισμένων διοικήσεων. Δε χρειάζεται να περάσει 1 χρόνος, γίνεται και σε 1 μήνα αν θέλετε.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.