Κ. Γαβρόγλου: Η Ν. Κεραμέως ξαναχτυπά, ο σκοταδισμός κατοικοεδρεύει στο υπ. Παιδείας

06/09/2019

Ενημερώθηκε: 06/09/2019, 21:32

Άκουσε το άρθρο

Κ. Γαβρόγλου, πρώην υπουργός Παιδείας

Η Υπουργός Παιδείας ξαναχτυπά. Άγνοια, εμπάθεια, ιδεολογικός πόλεμος ή ασχετοσύνη για επιστημονικά θέματα; Μάλλον όλα μαζί.

Μία αναγκαία διευκρίνιση μετά τις δηλώσεις της Υπουργού Παιδείας για το μάθημα ιστορίας. Μετά από συζητήσεις που κράτησαν δύο χρόνια, η ομάδα εργασίας για το μάθημα ιστορίας στα σχολεία που είχε συστήσει το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής και στην οποία συμμετείχαν καθηγητές Πανεπιστημίων και της Μέσης Εκπαίδευσης, απέστειλε το πόρισμα της στο ΙΕΠ. Το ΙΕΠ έστειλε την γνωμάτευση του στο Υπουργείο Παιδείας και δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ ως Υπουργική Απόφαση το πόρισμα της ομάδας εργασίας. Δηλαδή έχει ήδη καθοριστεί επισήμως το περιεχόμενο του μαθήματος, οι τρόποι προσέγγισης των θεμάτων από το Δημοτικό μέχρι και τη Β’ Λυκείου, με Υπουργικές Αποφάσεις που ξεπερνούν τις 250 σελίδες. Αυτό συνιστά προϋπόθεση για την προκήρυξη για τη συγγραφή των βιβλίων, την οποία το ΙΕΠ άρχισε να υλοποιεί.

Όσα είπε η Υπουργός δεν είναι γενικές απόψεις αλλά στοχεύουν στην ακύρωση μιας επιστημονικά και διδακτικά άψογης πρότασης.

Ως προς τις επιπτώσεις όσων είπε η Υπουργός για το μάθημα ιστορίας και την εθνική συνείδηση μαζί και για τη σημαία και την αριστεία, σχολιάστηκαν από πολλές και πολλούς. Ο σκοταδισμός δεν έχει αφετηρία μόνον το Υπουργείο Εργασίας. Κατοικοεδρεύει και στο Μαρούσι.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (10)

αναγνώστης
|

Το θέμα είναι να διδάσκεται η εθνική συνείδηση σωστά και όχι με ακραίους τρόπους πχ η Ελλάδα ήταν πάντα καλά και ωραία. Καλο είναι να παρατηρούμε τις αδύναμες στιγμές της ιστορίας μας και να ασκούμε και κριτική πάνω στα λάθη του παρελθόντος.Το να υπέρ-τονίζουμε τα επιτεύγματα πριν 50,100, 1000 χρονιά δε μας κάνει καλύτερους άλλα πιο αλαζόνες.

Σχέδιο Αθηνά
|

Γιατί δεν προχώρησαν οι νυν που κάποτε ήταν πρώην στη συνένωση τμημάτων και σχολών το 2013; Μάλλον πριν όλα λειτουργούσαν στην εντέλεια, και τα μεταπτυχιακά και τα τμήματα και οι ΕΛΚΕ, σε 500 τμήματα με 10 μέλη προσωπικό μαζί με τον γραμματέα...

Παναγιώτης
|

Όποιος ψάχνει για σκοταδιστές, ας κοιτάξει τον Μαδούρο και τον Κιμ! Α, και τους κρυφούς θαυμαστές τους!

melos dep
|

ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕΣ ΤΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ
ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕΣ ΤΑ ΑΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΟΓΗ ΧΩΡΙΣ ΣΧΕΔΙΟ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΜΕ ΤΑ ΑΤΕΙ
ΤΑ ΕΛΚΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ
ΙΔΡΥΣΕΣ ΤΜΗΜΑΤΑ ΜΕ 0 ΜΕΛΗ ΔΕΠ
ΤΙ ΑΛΛΟ;;;;

Νικος
|

Μόλις ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ φρόντισε να ακυρώσει το ΦΕΚ που περιείχε τα αναλυτικά προγράμματα όλων των μαθημάτων που είχε εκπονήσει το ΙΕΠ σε συνεργασία με ομάδες επιστημόνων και μαζί όλα τα βιβλία που θα έβγαιναν με αυτά. Τώρα ο Γαβρόγλου διαμαρτύρεται μήπως και ακυρωθούν τα δικά του

Φώτης
|

Αποτελείωσες την εκπαίδευση ,δευτεροβάθμια και ειδικά την τριτοβάθμια , ενώ ακόμη δεν αποσύρεσαι... όπως είχες υποσχεθεί. Ψήφο πήρες άραγε ποτέ σε εκλογές πρώην υπουργέ; Άποψη ως πολίτης εκφράζει ο καθένας μας.

Ιστορία
|

Ακόμα δεν έχει παρουσιαστεί νομοθετική πρωτοβουλία Η κ. Κεραμέως τώρα ξεκινάει - η αλήθεια είναι διστακτικά στα περισσότερα θέματα, και κουβαλώντας αρκετές εμμονές που μάλλον δεν έχουν το δικό της στίγμα (άσυλο, Νομική Σχολή Πατρών) - όμως θα κριθεί στο επόμενο εξάμηνο.

Ας περιμένουν στην αντιπολίτευση μέχρι τα Χριστούγεννα.

Γιώργος
|

τις ιδεοληψίες της αριστεράς για τα ιστορικά θέματα τις γνωρίζουμε.όλοι οι λαοί καλλιεργούν την εθνική συνείδηση στους νέους.Να προβάλλονται όλες οι απόψεις για τα ιστορικά θέματα και όχι μόνο οι αριστερίζουσες.

Χμ
|

Αριστεία= σκοταδισμός.

Οκ.

Κοσμας
|

Δεν ερχεται σκοταδισμός όταν κυνηγάς με μανία μια θρησκεία πρώην υπουργε;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ