Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Υφ. Παιδείας: Το Νοέμβριο το πολυνομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Στα τέλη του Νοέμβρη θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα για τον διορισμό 4.500 εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή
Δημοσίευση: 08/09/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Το Νοέμβριο, και αφού προηγηθεί διάλογος με τους εμπλεκόμενους φορείς, θα κατατεθεί, προς ψήφιση, στη Βουλή το  πολυνομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση , ανακοίνωσε σήμερα η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό open.

Όπως είπε η υφυπουργός Παιδείας το πολυνομοσχέδιο, μεταξύ άλλων, θα περιλαμβάνει:

Α. Τις νέες δομές στην Εκπαίδευση

Β. Τη διαδικασία επιλογής στελεχών εκπαίδευσης

Γ. Την επιμόρφωση  των εκπαιδευτικών, και

Δ.  την  αξιολόγηση αρχικά της σχολικής μονάδας

Η Σ. Ζαχαράκη διατύπωσε επίσης την εκτίμηση ότι  στα τέλη του Νοέμβρη θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα για τον διορισμό 4.500 εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή.

Οσον αφορά τους διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών στην Γενική Εκπαίδευση η υφ.  Παιδείας δήλωσε ότι “μέσα στο 2020 θα ολοκληρώσουμε την αποτύπωση των αναγκών   και αμέσως μετά να ανακοινώσουμε τις προθέσεις της Κυβέρνησης και να ξεκινήσει ο διορισμός κατά “κύματα” σε μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό.

 

Ετικέτες: 
Σοφία Ζαχαράκη

Σχόλια (57)

 
Απορία αφελούς
08 Σεπ 2019 20:09

Οι διορισμοί των αναπληρωτών δεν αποτυπώνουν καθόλου τις ανάγκες;

 
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 4547/2018
08 Σεπ 2019 20:32

Για το επερχόμενο πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία που θα κατατεθεί τον Νοέμβριο, η υπουργός δήλωσε πως θα περιλαμβάνει διατάξεις για όλες την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και, συγκεκριμένα, όρους για την επιλογή στελεχών. Εξήγγειλε αλλαγές στις δομές της εκπαίδευσης.

 
Σωτήρης
08 Σεπ 2019 23:05

@ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 4547/2018

''Θα περιλαμβάνει τη διαδικασία επιλογής στελεχών''... Δεν εννοεί ότι θα προβεί σε επιλογές... Το πότε δε θα ορίζεται στο πολυνομοσχέδιο... Το πότε θα γίνουν οι επιλογές, αφήνεται στην κρίση του καθενός... Όταν θα έχουν την πολιτική βούληση, τότε θα κάνουν επιλογές κι ας έχει εκδοθεί ο νόμος για επιλογές... Θα περάσει καιρός, για να δούμε νέες επιλογές... δυστυχώς..

 
αναγνώστης
09 Σεπ 2019 10:57

αφού θέλουν να υποστηρίξουν τα ιδιωτικά,άρα δε θα προβούν σε γενναίες αλλαγές. Άπλα φοβούνται και τις αντιδράσεις για αυτό και το πάνε σιγά σιγά από του χρόνου πιο πιθανόν.

 
Σ.Καραγιάννης@Μην απελπίζεσαι Σωτήρη
09 Σεπ 2019 11:06

1.Όλα αυτά σημαίνουν ότι:

1.Επανέρχεται με νέο νομοθετικό πλαίσιο από Σεπτέμβρη του 2020 η αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας.

2.Η εξωτερική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών παραπέμπεται,εξορκισμένη ακόμα, στις Greek Kalendes, παρά τις διαμαρτυρίες του ΟΑΣΣΑ.

3.Δρομολογούνται κρίσεις όλων των στελεχών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκ/σης με την αυτόματη κατάργηση του 4547.

4.Μάλλον τελειώνουμε με τους ΠΔΕ και σίγουρα με τους ΣΕΕ.Στη θέση των πρώτων μάλλον θα οριστούν οι γενικοί [υπερδιευθυντές] πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με πολλαπλασιασμόμάλλον του αριθμού τους..σε σχέση με τους ΠΔΕ και με λόγο μικρότερο ή ίσο επίδομα..

5.Εξακολουθούν ακόμα, οι ακραίοι που μου επιτίθενται,λέγοντας ότι "παριστάνω τον εκπρόσωπο του Υπουργείου" "διαδίδοντας ανυπόστατες υποθέσεις",να αμφιβάλλουν για όλα αυτά,τα λογικώς συναγόμενα κι από ένα ευφυές παιδάκι του Δημοτικού?

Επιβεβαιώνομαι που είχα γράψει ότι ο νέος νόμος έρχεται τον Νοέμβρη..?

 
Εκπαιδευτικός
09 Σεπ 2019 12:10

-Κατάργηση του 4547/18
-Κριτήρια που να μοριοδοτούν τα πάντα όλα, χωρίς κόφτες και να μην τα αφήνουν στην κρίση του Συμβουλίου Επιλογής Στελεχών.
-Η συνέντευξη να κρίνει μόνο τη συγκρότηση της προσωπικότητας.
-Αύξηση στελεχών και στελέχη στην έδρα των Σχ. Μονάδων τους

 
@Καραγιάννη@Μην απελπίζεσαι ..
09 Σεπ 2019 12:25

Όλε κ.Καραγιάννη για την μαντεψιάσα σσς που καυχιέστε.Βέβαια οι πάντες σχεδόν το ήξεραν αλλά δεν ασχολούνταν.Μετά από αυτήν την μαντεψιά παίξτε και ένα τζόκερ που έχει και τζακ -ποτ.Μακάρι να κερδίσετε και να μας στέλνετε τα σχόλια σας από την Καραιβική και ιδιαίτερα από την Κούβα.Όλε.

 
Γιώργος Π.
09 Σεπ 2019 18:01

Αναμένοντας το νέο νόμο σταματούν οι κρίσεις των Διευθυντών Εκπαίδευσης;
Αν ναι μήπως πρέπει να ανακοινωθεί επίσημα;
Νοιώθω ότι μη ενημερώνοντας η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για τις αποφάσεις της περιφρονεί τα 800 τόσα στελέχη της εκπαίδευσης που υπέβαλαν τη σχετική αίτηση και αναμένουν.
Αν τελικά δεν γίνουν οι κρίσεις αυτές μήπως θα έπρεπε να επιστραφούν οι φάκελλοι των υποψηφίων για λόγους προστασίας του περιβάλλοντος (εξοικονόμηση χαρτιού, φωτοτυπιών κλπ για τις νέες αίτησεις)

 
Σωτήρης, ΣΣ ΣΕΕ
09 Σεπ 2019 18:55

@Σ.Καραγιάννης

Αγαπητέ, το ότι ο νόμος βγαίνει Νοέμβριο, δε σημαίνει ότι θα γίνουν και οι επιλογές στο εγγύς μέλλον. Το ένα δε συνεπάγεται το άλλο... Απλή λογική Δημοτικού.... Γιατί μπορεί να καταργηθούν οι δομές που υπάγονται στο νόμο 4547/2018, αλλά μπορούν προφανώς να λειτουργούν ως ''φαντάσματα''΄μέχρις ότου αντικατασταθούν από τις νέες.... Άρα το πότε θα γίνουν οι νέες, είναι απολύτως αδιαφανές και αόριστο.....
Επίσης οι ΣΣ πρέπει να επανέλθουν στους νομούς και όχι να τοποθετηθούν σε επίπεδο Περιφέρειας.

 
Μαρία Δ.
09 Σεπ 2019 21:58

Περιμένουμε αντικειμενικότητα, χωρίς κόφτες και με ανταμοιβή αυτών που αντί να πίνουν καφέδες και να συζητούν στις καφετέριες ή να ασχολούνται με ιδιαιτέρα σπουδάζουν αντικείμενα σχετικά με την εκπαίδευση. Αλλά κυρίως έχουν όρεξη και διάθεση να προσφέρουν ώστε να υπάρχει ένα περιβάλλον που θα ενθαρρύνει τους εκπαιδευτικούς να προσφέρουν τα μέγιστα.

 
Σ.Καραγιάννης@Σωτήρης
10 Σεπ 2019 09:26

Σωτήρηέχει δίκιο...αλλά το σύστημα προγραμματίζει και κάποτε βιάζεται..

 
Γιώργος Π.
10 Σεπ 2019 13:12

@Μαρία Δ
Δηλαδή όταν λετε χωρίς κόφτες εννοείτε ότι ένας διευθυντής σχολείου με ας πούμε 16 χρόνια υπηρεσία ως διευθυντής θα παίρνει 8 μόρια; (16 επί 0,50)

 
Σ.Καραγιάννης@Σωτήρης
10 Σεπ 2019 15:23

Και γιατί παρακαλώ βιάζεται το σύστημα; Εφόσον η θητεία των ΣΕΕ είναι νόμιμη, τότε δεν έχει δικαίωμα και για την ακρίβεια δε συμφέρει στο σύστημα να διακόψει θητείες. Όπως και να το κάνουμε σε μια τέτοια περίπτωση, θα δοθούν πολλά χρήματα για τις αποζημιώσεις....Γι' αυτό θεωρώ ότι επιλογές νέων στελεχών θα γίνουν, αφότου ολοκληρώσουν θητεία οι ΣΕΕ. Αν ωστόσο καταργηθούν οι δομές και ξεκινήσουν άμεσα οι επιλογές, πόσο πιθανό είναι να έχουν τελειώσει μέχρι την έναρξη της επόμενης χρονιάς (2020-2021); Όταν μιλάμε για κεντρικά συμβούλια επιλογής για τόσες κατηγορίες στελεχών, τότε μάλλον αδύνατο φαντάζει. Το πιο προβλέψιμο είναι να ξεκινήσει με Διευθυντές Εκπαίδευσης και Περιφερειακούς Διευθυντές και τους ΣΕΕ να τους αντικαταστήσει, αφού έχει λήξει και η επόμενη σχολική χρονιά...
Πάντως τα τελευταία χρόνια οι αλλαγές στις δομές υποστήριξης έχουν πλήξει κατά πολύ το κύρος των στελεχών. Θητείες, παρατάσεις, προσόντα και κόφτες, καθηκοντολόγιο που ''μπάζει'', αφορισμοί, αδιαφάνεια, αδικίες, καταργήσεις ...

 
Σ.Καραγιάννης@Σωτήρης
11 Σεπ 2019 12:22

Και γιατί παρακαλώ βιάζεται το σύστημα; Εφόσον η θητεία των ΣΕΕ είναι νόμιμη, τότε δεν έχει δικαίωμα και για την ακρίβεια δε συμφέρει στο σύστημα να διακόψει θητείες. Όπως και να το κάνουμε σε μια τέτοια περίπτωση, θα δοθούν πολλά χρήματα για τις αποζημιώσεις....Γι' αυτό θεωρώ ότι επιλογές νέων στελεχών θα γίνουν, αφότου ολοκληρώσουν θητεία οι ΣΕΕ. Αν ωστόσο καταργηθούν οι δομές και ξεκινήσουν άμεσα οι επιλογές, πόσο πιθανό είναι να έχουν τελειώσει μέχρι την έναρξη της επόμενης χρονιάς (2020-2021); Όταν μιλάμε για κεντρικά συμβούλια επιλογής για τόσες κατηγορίες στελεχών, τότε μάλλον αδύνατο φαντάζει. Το πιο προβλέψιμο είναι να ξεκινήσει με Διευθυντές Εκπαίδευσης και Περιφερειακούς Διευθυντές και τους ΣΕΕ να τους αντικαταστήσει, αφού έχει λήξει και η επόμενη σχολική χρονιά...
Πάντως τα τελευταία χρόνια οι αλλαγές στις δομές υποστήριξης έχουν πλήξει κατά πολύ το κύρος των στελεχών. Θητείες, παρατάσεις, προσόντα και κόφτες, καθηκοντολόγιο που ''μπάζει'', αφορισμοί, αδιαφάνεια, αδικίες, καταργήσεις ..

 
@Καραγιάννης
11 Σεπ 2019 13:16

Πάλι στέλνετε το ίδιο μήνυμα που στείλατε χθες στις 15:23;Επαναλαμβάνεστε.Εκτός και αν ισχύει και εδώ η επανάληψη μήτηρ πάσης μαθήσεως.Γράψτε και κάτι νέο. Όλε λόγω των ισπανικών που μας γράφετε συχνά στα σχόλια σας.

 
νομίζω
11 Σεπ 2019 14:02

ότι η υφυπουργός είναι σαφής και τα πράγματα θα πάρουν το δρόμο τους με τον απαραίτητο χρόνο : έρχεται νέος νόμος για δομές και στελέχη, οπότε με σχετική μεταβατική διάταξη μάλλον θα ξεκινήσουν όλα από την αρχή. και όσο πάει χρονικά. απλά πράγματα, στην πράξη θα δούμε.

 
Σ.Καραγιάννης@Σωτήρης
11 Σεπ 2019 14:35

Εκ παραδρομής επαναλήφθηκε το σχόλιο του Σωτήρη,με τα λεγόμενα του οποίου συμφωνώ...

 
Σ.Καραγιάννης@
11 Σεπ 2019 14:41

Φαίνεται σχόλιο δικό μου ενώ είναι του Σωτήρη από λαθος στην ετικέτα..

 
Φ.Φ.
11 Σεπ 2019 15:51

Κάνετε όρεξη να μείνετε και του χρόνου!
Στη χειρότερη των περιπτώσεων να πάνε ως το τέλος της φετινής χρονιάς. Ναι, να ακυρωθούν οι επιλογές Δ/ντών Εκπ/σης καθότι δεν είναι δίκαιος ο νόμος. Έκανα αίτηση αλλά προτιμώ να γίνουν με αξιοκρατικότερο νόμο οι επιλογές. Μακάρι να μας έδιναν το φάκελο πίσω, θέλει πολλή δουλειά να ξαναγίνει, πέρα από το περιβαλλοντικό ζήτημα.

 
Tom
11 Σεπ 2019 17:28

Πως το γυρισατε το θέμα στους ΣΕΕ ενω αφορουσε τους συντονιστές εκπαίδευσης εξωτερικού είναι κωμικοτραγικό.....

 
Σωτήρης, ΣΕΕ ΣΣ
11 Σεπ 2019 18:03

@νομίζω
Τι εννοείτε ''...όσο πάει χρονικά...''; Θεωρείτε ότι είναι ωφέλιμο να εκδοθεί ένας νέος νόμος το Νοέμβρη του 2019, αλλά οι επιλογές να καθυστερήσουν μέχρι και το καλοκαίρι του 2021, μόνο και μόνο για να μη διακοπεί η θητεία των ΣΕΕ; Ή να έχουν γίνει οι επιλογές, αλλά πάλι να περιμένουμε ως το καλοκαίρι του 2021 και οι νέοι ΣΣ να αναλάβουν το Φθινόπωρο του 2021; Κατά την άποψη μου αυτό το σκεπτικό μόνο γελοιοποίηση και φθορά μπορεί να επιφέρει στο Υπουργείο Παιδείας. Όταν εκδίδεται νόμος για νέες επιλογές στελεχών, πρέπει συνεπακόλουθα να επισπεύδεται η υλοποίηση του. Αλλιώς ας περιμένουν άλλον ένα χρόνο για τις επιλογές, ώστε να πλησιάζει και η ολοκλήρωση θητείας των ΣΕΕ. Η λογική λέει: Έκδοση νόμου για επιλογές= άμεση έναρξη διαδικασιών επιλογής= άμεση αντικατάσταση του προηγούμενου πλαισίου.
Καλό θα ήταν λοιπόν να ξεκαθαρίσει η Υπουργός αυτή τη λεπτομέρεια...

 
@Σ. Καραγιάννης, ΣΕΕ
11 Σεπ 2019 18:11

Είναι λογικό να εκδίδεται Νοέμβριο 2019 το νομοσχέδιο για τις νέες επιλογές στελεχών και να προβαίνει σε νέες επιλογές, ΑΛΛΑ να τις βάζει στην ''κατάψυξη'' και να περιμένει μέχρι το τέλος του 2021, για να κλείσουν τη θητεία τους οι ΣΕΕ; Αν είναι να περιμένει, τότε να μη προβεί σε επιλογές φέτος, αλλά του χρόνου (Ιανουάριος 2021)... Συμφωνείτε κύριε Καραγιάννη;

 
Σ.Καραγιάννης@ΦΦ ή Φως Φανάρι
11 Σεπ 2019 18:28

Είναι το ίδιο πακέτο,εσωτερικού και εξωτερικού και ΔΔΕ και ΔΠΕ μαζί.Νέα υποβολή θα γίνει από τους τελευταίους...Επιστροφή φακέλων για επικαιροποίηση στοιχείων μου φαίνεται δύσκολη.

 
S.Karagiannis
11 Σεπ 2019 19:41

Τόσο πάθος και αγωνία να γίνουν όλοι στελέχη της εκπαίδευσης;Έτσι εξηγείται και το γεγονός ότι οι των τάξεων μετράν τις μέρες ως τα 35 χρόνια να βγούν στην σύνταξη και τα στελέχη κάθονται ως τα 40 χρόνια και βάλε.Άρα κάποιοι κουράζονται και παρακαλάν να ρθει η ώρα να φύγουν και κάποιοι όχι και μένουν μέχρι όσο τους παίρνει δηλ ως τα 67τους.

 
Σ.Καραγιάννης@ΦΦ
11 Σεπ 2019 20:07

"Κάνετε όρεξη να μείνετε και του χρόνου!" γράφει ο ΦΦ.Τα έχω γράψει πολλές φορές αγαπητέ για "το ύφος που είναι ο άνθρωπος"(Μπυφόν).Θα ψοφήσει το κατσίκι του γείτονα ΣΕΕ σύντομα, μην ανησυχείς..Σε μια πρόσφατη συνέντευξη ο διάσημος σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς είπε ότι ο εμφύλιος της δεκαετία του 40 συνεχίζεται σήμερα στην Ελλάδα με λέξεις και αλληλοκατηγόριες των πολιτικώ μας...Ακόμη δεν ανέλαβε η κ.Κεραμέως και άρχισαν οι κατηγόριες από αριστερά...Ούτε μια μικρή παράταση χρόνου δεν της άφησαν τα στελέχης της ανανεωτικής αριστεράς για να ανασάνει..Τα παρατηρώ και τα και τα καταγράφω όλα αυτά, με τη θλίψη του εκπαιδευτικού και του πνευματικού ανθρώπου,γιατί βλέπω πόσο δίκιο έχει ο μεγάλος αυτός καλλιτέχνης.Μέχρι και η κ.Ζωή Κωνσταντοπούλου διεκδίκησε ρόλο στην τελευταία ταινία του..! Το μείζον πρόβλημα στα καθ 'ημάς,αγαπητέ, είναι αυτή η πολιτική πόλωση και ο μη σεβασμός των πολιτικών επιλογών του άλλου...Έφτιαξε τους ΣΕΕ ο ΣΥΡΙΖΑ,άντε να τους τελειώσουμε ως συριζαίικο κατασκεύασμα...Έφτιαξε τους Σχολικούς Συμβούλους ο αείμνηστος Α.Παπανδρέου, καταργώντας τους επιθεωρητές,τους τελειώσαμε κι αυτούς ως πασοκικό κατασκεύασμα.."Φτάχνουμε σκηνικά και τα χαλούμε".Πρώτος στίχος του ποιήματος Θεατρίνοι του νομπελίστα μας Γιώργου Σεφέρη..Εδώ στο ESOS με κοπανούν αλύπητα κάποιοι, όχι γιατί βάζω λίγη κόκκινη,μαρξιστική μαρμελάδα στο βιτάμ μου,αυτή είναι το πρόσχημά τους,αλλά για την όποια πνευματικότητά μου,για το χιούμορ μου,την ειρωνία μου, και, κυρίως, για την προσπάθεια που κάνω με κόστος βέβαια,για το ξεσκέπασμα των ματσακανιών και της ευννοιοκρατίας του συστήματος...Δεν βγαίνω με μάσκα όμως...Ήθελαν κάποιοι φανατικοί και το έγραφαν, να διοριστούν προσωρινοί ΔΔΕ και ΔΠΕ,κομματικοί.Να καταργηθούν οι ΣΕΕ πριν ολοκληρώσουν τη θητεία τους..κλπ.Αν υπήρχε αμοιβαίος πολιτικός σεβασμός,δεν θα καταργούνταν οι ΣΣ.Αλλά έστω ότι ο Σύριζα ήθελε να καινοτομήσει και να φτιάξει ένα νέο θεσμό, τους ΣΕΕ.Λέω.Η καινοτομία δεν πάει μαζί με κόφτες ούτε με αριστερές ματσακανιές...Το μόνο συν του 4547 είναι η απαραίτητη ξένη γλώσσα επιπέδου Β2 και ότι μας μάντρωσε λίγο στα γραφεία,αφού το είμαε χαλάσει το πράμα, χωρίς αναγκαίως να είμαστε στα σχολεία...Αλλά ειδοποίησε τον κόσμο, λίγο πριν,βρε αδερφέ ότι θα είναι προαπαιτούμενη η γλώσσα..Η συλλογικότητα τώρα.Καλή και συντροφική.Αλλά κατέληξε σούπερ γραφειοκρατική και αγκυλωτική-όχι πάντα.Αύριο πάω στην ολομέλεια του ΠΕΚΕΣ Πειραιά.Από τις 9.30 θα ακούω τους εξαίρετους συναδέλφους να συνομιλούν και να συναποφασίζουν μέχρι τις 2.30.."Κάπου ανάμεσα Τρίτη και Τετάρτη πρέπει να παράπεσε η αληθινή σου μέρα" σύντροφε θιασώτη της συλλογικότητας..Οι περισσότεροι ΣΕΕ δεν δρομολογούν πολλές ατομικές δράσεις όπως οι ΣΣ, γιατί έχουν πνιγεί μέσα στα θολά νερά της συλλογικότητας.Από την άλλη δεν είδα έναν ΣΕΕ να υπερασπίζεται τον θεσμό..!Είμαστε απίθανοι!Εκλεχτήκαμε,,το απολαύσαμε λίγο, και silencio τώρα, εν όψει των εξελίξεων..Μόνο αρνητική κριτική για τον θεσμό έχει δημοσιευτεί στο ESOS...και πότε?εν όψει ή μετά την πτώση του Σύριζα.Είμαστε απίθανοι σου λέω..Η επαναφορά των ΣΣ είναι δεδομένη.Αλλά όταν χρησιμοποιώ το υφολογικό μέσο της ειρωνίας και λέω ότι οι το κομψό σενάριο είναι η ολοκλήρωση της τριετίας των ΣΕΕ και ότι η θητεία τους με το άγριο σενάριο θα κοπεί στα δύο χρόνια, ξέρω τι λέω και γιατί παραθέτω τον στίχο του Σεφέρη.Σε όσους με μέμφονται απαντάω:Δεν μπορώ κραδαίνοντας ηλεκτρολογικά κατσαβίδια να αναπτύξω την επιχειρηματολογία μου!Η πόιηση,με τις μεταφορές,την ειρωνία της,τις αλληγορίες της και τα άλλα υφολογικά της μέσα ,που την καταφρονούν οι άμουσοι,είναι καλύτερος κόφτης απ'αυτούς του Ηλεκτρολόγου..

 
Έλεος πια κ.Καραγιάννη με την αυτοπροβολή σας
11 Σεπ 2019 23:03

Έλεος πια με τον αυτοθαυμασμό σας στις 20:07.Λίγη ταπεινότητα .Μην κοιτάτε για λίγο τον καθρέπτη όπως η μάγισσα στην Σταχτοπούτα.Σεβαστείτε τους σχολιαστές και σταματήστε το όλε στον εαυτό σας.Αντιλαμβάνεστε τί γράψατε;Αυτό για την μαρξιστική μαρμελάδα με το βιτάμ καλόόό Ανεβάζει και την χοληστερίνη.Αφού, ευτυχώς, δεν έχουμε να φάμε μαρξισμό ας φάμε την μαρξιστική μαρμελάδα με βιτάμ .Τώρα αν βρείτε σε ποια μαρξιστική χώρα κυκλοφορούσε μαρμελάδα και βιτάμ να μας το πείτε.Ίσως στην μαύρη αγορά και στα σαλόνια της μαρξιστικής κομματικής νομενκλατούρας που περνούσε ζωή χαρισάμενη.Οι ίδιοι τα λένε.

 
Βill
11 Σεπ 2019 23:21

Κ. Καραγιάννη, για το σκηνικό με τους συντονιστές εκπαίδευσης εξωτερικού, θα με ενδιέφερε η γνώμη σας! Ευχαριστώ!

 
Ηλεκτρολόγος
12 Σεπ 2019 02:16

@Καραγιάννη.Η μαρξιστική κόκκινη μαρμελάδα που λέτε ότι τρώτε συνεχώς σε ποιά μαγαζιά πωλείτσι;Εγώ όπου ρώτησα με κοίταξαν περίεργα.Σε ένα δε γνωστό πολυκατάστημα ήταν έτοιμοι να καλέσουν τον σεκιουριτά γιατί νόμιζαν ότι τους κοροιδεύω.Βιτάμ όμως έχει παντού.
Όσο για τους ηλεκτρολόγους με τα κατσαβίδια που λέτε σαν παράδειγμα καλύτερα ηλεκτρολόγος με πολύ καλό μεροκάματο παρά άμουσος όπως λέτε που τον πληρώνω από την εφορία μου.Γίνομαι και εγώ μέλος του clup 'Ολέ' και τελειώνω με αυτό. Ολέ.

 
Μπυφόν κ. Καραγιάννη?
12 Σεπ 2019 11:24

@Σ.Καραγιάννης@ΦΦ και @Σχολιαστές του
Η δράση προκαλεί αντίδραση κύριε Καραγιάννη. Γνωστή αρχή της Φυσικής, για ηλεκτρολόγους και μη. Μορφωμένος άνθρωπος είστε, οπότε το ξέρετε. Συνεπώς μην παραπονιέστε ότι βάλουν όλοι εναντίων σας " με κοπανούν αλύπητα κάποιοι....". Πολλές φορές εμείς οι ίδιοι προκαλούμε τους υπόλοιπους με αυτά που γράφουμε, καθώς επίσης και με τον τρόπο που τα γράφουμε.
Χαρακτηριστικό επίσης του έξυπνου ανθρώπου νομίζω είναι, εκτός από την ταπεινοφροσύνη του, να μην περνάει όλους τους υπόλοιπους για λιγότερο έξυπνους έως κουτούς. Έχει κι άλλους με 2 διδακτορικά (σε μερικά χρόνια θα έχει πολλούς), έχει με 3-4 ξένες γλώσσες, έχει με 100δες δημοσιεύσεις κτλ. Δεν τα λένε 10 φορές τα προσόντα τους, για να τα εμπεδώσουν οι υπόλοιποι. Πολλοί μάλιστα δεν λένε και τίποτα για τα προσόντα τους. Η παιδεία τους, η ευγένεια, το χιούμορ και η ανωτερότητά τους, αναβλύζουν μόνο και μόνο από το ύφος του λόγου τους, κι ας είναι βοσκοί στο επάγγελμα.
Καλό είναι επίσης, όταν παραθέτουμε πηγές-παραπομπές-προσωπικότητες, να τις αναγράφουμε αυτούσιες στη γλώσσα τους. Μπυφόν για παράδειγμα, θα μπορούσε να είναι στα Ιταλικά Buffon δηλ. ο τερματοφύλακας της juventus και στα Γαλλικά Bouffon δηλ. ο γελωτοποιός.....
Τώρα για τους σχολιαστές του κ. Καραγιάννη, αυτό που θέλω να τους πω είναι ...η γνωστή αρχή της Φυσικής που ανέφερα αρχικά. Προσωπικά, υπάρχουν ονόματα που όταν τα βλέπω ως γράφοντες σχολίων, διαβάζω μεν, δεν δίνω και πολύ σημασία δε. Άλλωστε, τις περισσότερες φορές λένε το ίδιο ακριβώς πράγμα με 100 διαφορετικούς τρόπους. Πολύ μελάνι για το τίποτα.

 
Σχολικοί Σύμβουλοι
12 Σεπ 2019 11:28

Κουραστήκατε και κουράσατε με τα προβλήματά σας.

Τι ακριβώς έργο θα παραχθεί σε διαλυμένες σχολικές μονάδες;

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.