Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Κ. Μητσοτάκης: Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών ανάλογα με τις δημοσιονομικές μας δυνατότητες

Για να μπορούμε να κάνουμε διορισμούς, θα πρέπει να έχουμε καταρχάς μία πλήρη καταγραφή του ανθρώπινου δυναμικού της εκπαίδευσης, να δούμε πού είναι οι ουσιαστικές μας ανάγκες και να ξανακάνουμε έναν ουσιαστικό σχεδιασμό
Δημοσίευση: 08/09/2019
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

 “Ανάλογα με τις δημοσιονομικές μας δυνατότητες, θα προχωρήσουμε και στις προσλήψεις τακτικού προσωπικού στην εκπαίδευση, δίνοντας πάντα μια προτεραιότητα στους αναπληρωτές καθηγητές”.

Τα παραπάνω είπε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης απαντώντας σε   ερώτηση δημοσιογράφου , εάν θα γίνουν οι 10.500 διορισμοί μονίμων εκπαιδευτικών στη Γενική Εκπαίδευση στην καθιερωμένη Συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ και τόνισε τα εξής:

 •  Το τι συνιστά, ξέρετε, δρομολογημένη πρόσληψη είναι αντικείμενο προς συζήτηση.
 • Αυτές ήταν εξαγγελίες.
 • Δεν βρήκαμε ούτε μία πίστωση σε προϋπολογισμό γι’ αυτές τις προσλήψεις.
 • Είναι πάρα πολύ ωραίο να σταθώ εγώ εδώ, και πάρα πολύ εύκολο για τον κ. Τσίπρα αποχωρώντας να ανακοινώνει προσλήψεις οι οποίες δεν υποστηρίζονται από οικονομικά δεδομένα.
 • Παρά ταύτα, στο ζήτημα των προσλήψεων έχουμε ξεκαθαρίσει ποιες είναι οι προτεραιότητές μας.
 • Προχωράμε άμεσα σε προσλήψεις και νοσηλευτικού προσωπικού και ιατρικού προσωπικού.
 • Ήδη έχουμε καταφέρει και έχουμε βρει κάποια κονδύλια για να προσλάβουμε 800 γιατρούς στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για να υποστηρίξουμε την Πρωτοβάθμια Φροντίδα.
 • Προχωρούν οι προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή από εκεί που τις βρήκαμε.
 • Ήταν σωστή η πρωτοβουλία της προηγούμενης κυβέρνησης και θα ολοκληρωθεί.
 • Και ανάλογα με τις δημοσιονομικές μας δυνατότητες, θα προχωρήσουμε και στις προσλήψεις τακτικού προσωπικού στην εκπαίδευση, δίνοντας πάντα μια προτεραιότητα στους αναπληρωτές καθηγητές.
 • Αλλά για να μπορούμε να το κάνουμε αυτό, θα πρέπει να έχουμε καταρχάς μία πλήρη καταγραφή του ανθρώπινου δυναμικού της εκπαίδευσης, να δούμε πού είναι οι ουσιαστικές μας ανάγκες και να ξανακάνουμε έναν ουσιαστικό σχεδιασμό με βάση τα πραγματικά δεδομένα της εκπαίδευσης σήμερα.
 • Δεν θα είμαστε στον κανόνα ένα προς πέντε. Αυτό μπορώ να σας το πω πια, διότι έχουμε τη δυνατότητα να κινηθούμε σε καλύτερα επίπεδα απ’ αυτό.
 • Αλλά πάλι το ζήτημα δεν είναι ο κανόνας.
 • Ο κανόνας ένα προς ένα, γνωρίζετε ότι έχει ήδη ξεπεραστεί απ’ την κυβέρνηση, είχαμε περισσότερες προσλήψεις από αποχωρήσεις.
 • Αλλά το ζήτημα δεν είναι να παίζουμε με τους κανόνες.
 • Είναι να προσλαμβάνουμε εκεί που υπάρχουν πραγματικές ανάγκες.
 • Και η μεγάλη κριτική που άσκησα εγώ στην κυβέρνηση τα προηγούμενα χρόνια είναι ότι δεν προσέλαβε προσωπικό εκεί που είχαμε ανάγκες αλλά προσέλαβε προσωπικό με κριτήρια πελατειακά, κομματικά, και χωρίς να βλέπει πού έχουμε ουσιαστικές ανάγκες, ειδικά σε καταρτισμένο προσωπικό.

Σχόλια (4)

 
Τί ντεν καταλαμπαίνει???
09 Σεπ 2019 11:14

"...θα προχωρήσουμε και στις προσλήψεις τακτικού προσωπικού στην εκπαίδευση, δίνοντας πάντα μια προτεραιότητα στους αναπληρωτές καθηγητές"...?????
Ας μου το εξηγήσει και εμένα ρε παιδιά αυτό, κάποιος πιο έξυπνος που το κατάλαβε. Είναι σαν να λέμε, "θα πάρουμε καινούργια αυτοκίνητα, δίνοντας πάντα μια προτεραιότητα στα μεταχειρισμένα"?

 
χμμ...
09 Σεπ 2019 14:44

με λιγα λογια, προσληψεις γιοκ...

 
Τί ντεν κατάλαμπες;
09 Σεπ 2019 15:01

Σημαίνει ότι κάθε χρόνο οι ανάγκες θα καλύπτονται από αναπληρωτές καθηγητές, όπως άλλωστε γινόταν εδώ και τόσα χρόνια. Λίγο πριν τη λήξη της 4ετίας θα εξαγγείλει κι αυτός διορισμούς εκαπιδευτικών.

 
Apostolos
09 Σεπ 2019 18:32

Γιατί θα πρέπει να γίνουν μόνιμοι διορισμοί ποτέ δεν κατάλαβα. Ο αναπληρωτής δεν κάνει υποτίθετε το ίδιο μάθημα με τον μόνιμο? Κανονικά θα πρέπει να προσλαμβάνονται μόνο αναπληρωτές και αξιολογούνται κάθε χρόνο, και μετά από επιτυχή εργασία 10 ακαδημαϊκών ετών, να μονιμοποιούντε αυτόματα. Επίσης θα πρέπει να μπει ένα πλαφόν ηλικίας (πχ τα 30) ώστε να υπάρχει μια λογική διαφορά ηλικίας μεταξύ μαθητών και καθηγητών .

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ